Jump to content

KK Partizan 2021/22 - New dawn


Nelson Bighetti

Recommended Posts

57 minutes ago, Tamburinjo said:

Necu da odgovorim na tati, jer se ne prepucavam nego diskutujemo o kkp prelaznom roku i to niti je zabranjeno niti to radim na nepristojan nacin.  

 

Naravno da nije zabranjeno poslati ponudu, niti je oko toga prica, samo danima Kupica pise kako su to sve dimne bombe koje maskiraju rad Zorana i Zeljka u pozadini, pa sam samo to demantovao. Neka imena

koja su se pojavila u javnosti i koja su vezivana za vas klub jesu kontaktirana i to je fakat. Samo demantujem brata po neduhovitosti Kupresina nema veze sa zabranom slanja ponuda koju mi 

spocitavas.  

 

1 hour ago, Tamburinjo said:

To sto nije procurelo ime od ovih potpisanih ne iskljucuje da su kontaktirani oni koji su se spominjali. Samo nisu potpisani ali da ste ih jurili jeste (sad dal po hodnicima Pionira ili putem 

telefonskih poruka i poziva ostavicu vam masti na volju) 

 

1 hour ago, Tamburinjo said:

 

Ja rece ostavljam masti na volju a vama masta bas radi na ovu vrucinu 😁 sigurno ih nije jurio lopatom ko Laki iz Maratonaca sina Mirka, suptilo je dovoljno da smaras coveka o prelasku u tvoj klub dok mu reprezentacija igra takmicenje upravo, ako ih je jurio ne kazem da jeste da ne skacete odmah.  

 

 

p.s. nego demantujte i prvi deo recenice da im niste slali ponude nego da su to bile novinarske buve ludog Vujcina.

Da baš si došao, onako fino, da prodiskutuješ.

 

Drugo, ako odgovaraš Kuperu onda ga kvotuj ili spomeni ...  nema tu množine

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Ne sam Safete said:

Da baš si došao, onako fino, da prodiskutuješ.

 

😄 Uhvacen sam u vesto postavljenu psiholosku zamku priznajem... prijavicu se sam moderatorskom timu za provokaciju a vi budtie ostri i pravedni kao sto ste i do sada bili pucajte ja jos uvek drzim cas!

 

... opusti se Safete vrucina je, niko ne provocira nikoga ne vredjaj se bez potrebe i ne trazi vestice gde ih nema. Aj uzdravlje gotova mi pauza odo radim da zaradim porez na vreme da platim da imate da dovedete pleja do oktobra 😄 🙂

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Tamburinjo said:

 

😄 Uhvacen sam u vesto postavljenu psiholosku zamku priznajem... prijavicu se sam moderatorskom timu za provokaciju a vi budtie ostri i pravedni kao sto ste i do sada bili pucajte ja jos uvek drzim cas!

 

... opusti se Safete vrucina je, niko ne provocira nikoga ne vredjaj se bez potrebe i ne trazi vestice gde ih nema. Aj uzdravlje gotova mi pauza odo radim da zaradim porez na vreme da platim da imate da dovedete pleja do oktobra 😄 🙂

Do kraja meseca kompletiramo ekipu.

Moraces da radis brze jace bolje

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Naterala me celokupna ova – pomalo mistična -- situacija da se oglasim. Nisam pažljivo čitao sve upise, ali mi se čini da Grobari ćutke i raširenih ruku prihvataju poklon, bez mnogo komentarisanja konteksta; dok Zvezdaši nariču pozivajući se na (lažni) moral, državni bankomatizam i status mezimčeta. Jednima drago što su najzad dobili, drugima žao što su izgubili – za sada samo pare, ne i titule.

 

Mislim da nije bilo toliko (analitičkih) komentara vezanih za uzrok ovome što se dešava. Odnosno, bilo ih je, ali su za mene zapažanja „neće Vučić da mu viču Grobari da je peder“, „Čović izbacio Andreja iz kluba“ zaista kratkovida i infantilna. Valjda je svima jasno da Vučić, koji jaše desetu godinu na vlasti, odluke ipak donosi proračunato, a ne isključivo iz hira. Svi smo svesni da nije glup, a da u dušu poznaje običnog sprskog čoveka – a da tu prirodnu povezanost dodatno bogati rezultatima svakodnevnih istraživanja, bilo anketa, bilo fokus grupa.

 

//Ispod nisu striktno moji stavovi, već moja tumačenja kako Vučić vidi situaciju//

 

Vučić želi ljudima da „proda“ uspeh. Želi da im „proda“ da smo najbolji u Evropi. Zahvaljujući njemu. Po čemu smo najbolji u Evropi? Po čemu god treba – po rastu BDP-a, po vakcinaciji, po broju umrlih od korone, po poštovanju koje ima u svetu, po broju dizalica, po broju fabrika, po visini predsednika.. Iako za većinu od navedenog, mašinerija (laži) radi punom parom, nešto je potrebno zaista i uraditi kako bi ljudi zajahali taj talas. I tako, s vremena na vreme, on zaista nešto dokaže, pokaže i isporuči. To je mali deo onoga što plasira, ali dovoljno da se običan Srbin oseća kao da zaista raste, trči sa drugima..

 

Vučić ovog puta želi da bude najbolji u Evropi u košarci. Za početak je dovoljno da se osvoji i Evrokup. Sledeće godine bi bilo dobro da se napadne Evroliga. Pa i da se ne osvoji, malo li je ovako mali i nejak otići na F4? Više puta?

 

Košarka je nacionalni sport. Nacionalni ponos. Sa 10-15 mil EUR možeš da postaneš i prvak Evrope. U fudbalu ne možeš ništa. U drugim sportovima možeš svašta, ali oni su nebitni.

 

Zašto baš Partizan, a ne Zvezda, za taj projekat? Više je razloga.

 

Pre svega, budimo otvoreni i iskreni, Partizan je za Zvezdu, u košarci, ipak institucija. Institucija, makar, u smislu bivših igrača i trenera, legendi koje je klub stvorio. Sale Obradović maltene dođe najveća legenda koju je Zvezda mogla da dovede za trenera. To je peta liga u odnosu na Žoca.

 

Žoc je centralna tačka u svemu. Ozbiljan trener, ozbiljan čovek. Nema laži, nema prevare. Zna kako se troše milioni, zna kako se stvaraju rezultati, zna kako se osvajaju titule. Faca – i pored terena, i van hale. Harizmatičan čovek. Zna da se proveseli, ali zna i kako se udarnički radi. Ne bih mu uopšte dao prednost u odnosu na Radonju kada dođe do direktnih duela, ali kada se posmatra kompletna slika – opet neuporedivo. Ime. Šarm. Harizma. Rezultati. Tradicija.

 

Zvezda je svoje šanse „ispucala“. Previše dugo je imala pomoć države (doduše, ne ovoliku, ali šta bi sa njom uradila), a Čović je uspevao da sve razjebe, odnosno ne podigne na viši nivo. Od trenera početnika koji gubi titulu od Budućnosti, do desetina neupotrebljivih stranaca.. Mislim da je, ironično, čak i kod Vučića Filip Čović bio kap koja je prelila čašu. Da je tada shvatio u kojoj meri je Čović senior neupravljiv, i da je spreman da žrtvuje sve zarad „malo“ sujete. Spreman da lično zarati sa navijačima, da trpe i rezultati.. Sa takvim ljudima se ne radi, barem ne u politici. Zna se šta je na prvom mestu.

 

Sa druge strane, Čović zasigurno nije taj nivo poltrona, mutavca, i nesposobnjakovića, kojem narediš da se samo pokupi i nestane. Svi smo svesni da je ljiga, ali smo svesni i da je zajeban igrač. Bitka koja ti ne treba. Ne kažem da Vučić ne može da počisti Čovića, ali je pitanje u kojoj meri bi potrošio više vremena nego što misli, na koliko mišolovki bi naišao, i ko bi i kako posle taj klub vodio – šta li bi mu Čović sve pripremio i priredio.

 

Partizan je laka destinacija. SNS vojnici na čelu kluba, očišćena i pročišćena struktura. Nikakav otpor više ne postoji, sve srušeno, zapaljeno i napušteno. Ostoja spreman kao zapeta puška da ispadne spasilac i uradi sve što vođa kaže.

 

Bez Željka ne bi bilo ničeg od navedenog; sa njim, dobija se sve. Klub preko noći postaje ozbiljniji, zna gde i kako da potroši milione. Zna se da će se ozbiljno raditi i da će se „nekakav“ rezultat stvoriti. Opet, malo li je vratiti Žoca, osvojiti Evrokup, uvesti tim u EL? Malo li je da dolazak Žoca bude centralna vest svuda? Nije li ti pokazatelj sveopšteg napretka i boljitka?

 

Naravno, osim uspeha kojim se Vučić hrani i koji „prodaje“ drugima, tu je još i mali milion drugih koristi za njega. Vratio je najboljeg od najboljih u Srbiju = samo on je sposoban da Srbiji vrati najbolje ljude. Samo on je sposoban da Partizanu vrati slavu, i to preko noći = on je spasilac, on jedini rešava probleme. On gospodari parama, ljudima, resursima. Niko nema zaista ništa protiv njega, smeta ljudima samo što nema uvek vremena da se posveti ili da preusmeri pare. Domaća košarka nikad jača, večiti zajedno nikad jači. Nema povlašćenih. Sve to zajedno ide u korist onome što pokušava da izgradi – svemoguć je, ali pravičan. Mrze ga iz pogrešnih motiva, ali ćute kad uradi nešto dobro. Savršeno se uklapa u ono što je inače njegov marketinški paket.

 

Da ne zaboravim, iskreno mislim da su Partizanovi navijači u košarci privrženiji. Posle par ABA titula i učešća u EL, kod Zvezdinih je već došlo do „pražnjenja“ i generalne nezainteresovanosti. Grobari su se pokazali kao istrajniji za košarku, to je nešto što je verovatno uzeto u obzir pri računici. Sa druge strane, možda se podigne i borbena gotovost Zvezdinih navijača. Nije ni to loše iz njegovog ugla, pa neka pobedi bolji – a Partizan u EL može i kroz EC.

 

Emocija prema Zvezdi? Ok, sve i da AV iskreno navija za Zvezdu, Zvezda se nauzimala titula i naigrala EL. Da li će nekome bilo šta faliti ako opet zajaše KKP? Neće. Opet će kroz neki period Zvezda. Kod njega je ovo čista računica. Ako već hoće da ulupava 10-15-20 mil EUR svake godine i želi rezultat u košarci, više poverenja ima u Žoca i svoje kanale odlučivanja, nego u Radonju i neuračunljivog Čovića.

 

Kako Zvezdini navijači treba da se osećaju? Ja iskreno verujem Radonjića i mislim da može da pobedi Žoca. Verujem da je u ovoj sredini i ovim godinama radniji i uporniji i da bolje poznaje lokalni teren. Da li može iz godine u godinu? Teško.

 

Kako treba da se osećaju Grobari? Pa verovatno treba da uživaju u košarci. Kad kaplje, nek se uživa. Možda će se neki osećati prljavo, ali to je samo zbog stvorene iluzije da je Partizan opocizioni, božanski i gospodski klub. Valjda su i sami u nju poverovali. Politika ima šapu na sportu. Ako te isti već fanatično zanima, onda, jebiga, ćuti, gledaj i navijaj. Reaguj na ono što baš nije u skladu sa tvojim senzibilitetom.

 

Da li je ok što je Žoc prihvatio da bude centralna tačka Vučićeve igrarije? Možda i nije. A možda stvarno veruje da ovako čini pravu stvar za KKP. Na kraju krajeva, za 10-20-30 godina, neko će brojati samo trofeje koje je tada osvojio. Moraće da prihvati i da bude malo svojatan od strane naprednjaka, ali je procenio da će očigledno izdržati i da vredi žrtve.

 

Da li je malo pičkasto što ne sme na Radonju sa sličnim odnosnom snaga? Pa, jeste.

 

Što se mene tiče, da Radonja pokaže ko je ko u ABA ligi, a Valensija da pokaže ko je pravi gazda u EC 😊

  • Like 26
  • Love 1
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Iskreno, moze ovo biti istinita prica, ali opet ne mora. Vise mi se svidja ona u kojoj je Zeljko pre nekih mesec dana trazio prijem kod predsednika i samo trazio da ga ne sabotira. Ako hoce neka da koliko je davao, a opet i ne mora. Zauzvrat Zeljko ce se "postarati" da se ne cuju pesmice sa tribina.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Moraš biti poprilično retardiran pa da deo "Zvezda je svoje šanse „ispucala“. Previše dugo je imala pomoć države (doduše, ne ovoliku, ali šta bi sa njom uradila), a Čović je uspevao da sve razjebe, odnosno ne podigne na viši nivo" shvatiš kao "Neki su se ubedili kao da ga košarka nije interesovala ovih 7 godina."

 

Čisto da nekome ne promakne, pa da moj pokušaj objektivne analize bude skroz isprljan kuperom 🙂

 

Nije me ni zanimalo da ulazim u previše diskusije, s obzirom da sam letimično već i (pro)čitao sva promišljanja ovde, pa rekoh da ponudim i svoj stav.

 

Pozdrav.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ne vidim čemu nervoza i vređanje, nije mi namera da bilo šta prljam, a sad mi tek nije zadovoljstvo da uzvratim uvredom jer očigledno nisi ni želeo da razumeš.

Post se više odnosio na raniji period kada se niko nije utrkivao posle UPPR, Zvezdinih pojačanja... da trlja sa Vučkom i kvari zabavu na van tata topicima.

A da, sad je dosta lakše priznati nego kad su se pravili drim timovi.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, medobrundo said:

Kako treba da se osećaju Grobari? Pa verovatno treba da uživaju u košarci. Kad kaplje, nek se uživa. Možda će se neki osećati prljavo, ali to je samo zbog stvorene iluzije da je Partizan opocizioni, božanski i gospodski klub. Valjda su i sami u nju poverovali. Politika ima šapu na sportu. Ako te isti već fanatično zanima, onda, jebiga, ćuti, gledaj i navijaj. Reaguj na ono što baš nije u skladu sa tvojim senzibilitetom.

Kao prvo, lepo je čitati te opet. 🙂

 

Razmišljam drugačije u odnosu na citirani deo. Otkako je profi sporta uvek neke pare stoje iza njega, često prilično prljave ili skrenute sa potrebnijih namena. Ko god ga prati ili učestvuje u istom mora s tim da se pomiri. Lepše je kad se kockice sklope tako da manja ulaganja daju veće efekte, ali opet, neće bez novca. Nekako su u prošlosti na ovim prostorima ipak ulagači ostajali u senci, a "neposredni proizvođači" pokupili više slave, što je u nekoj meri odgovaralo i finansijerima, pa su zvezde ostale u ravnoteži.

 

Međutim, mislim da se nikada pre nije desilo da sve zavisi od jednog čoveka, koji sve uprlja i koji je sam sebi cilj - i kad je odlučivao da se daju novci CZ, i kad je od njegove volje zavisilo ko će biti a ko ne u KKP, a sad i ovaj obrt. Mnogo je, kume...

 

Prijala je i socijalističkim glavešinama reklama koju je košarka donosila zemlji, plus što je narod dobijao svoju porciju igara i svima lepo. Kao što sam napisao, ipak su to bili sporedni efekti. Međutim, kao što si opisao u nekoliko pasusa iznad citiranog, sada je isilovani uspeh osnovni željeni efekat, centar svih aktivnosti. Dodatno, i dalje mislim da je eliminisanje svih oblika pobune, kako god benigni bili, takođe razlog ovakvih poteza zla na vlasti. Nije to hir nego takođe promišljen potez.

 

Jebi ga, ja to ne mogu da progutam. Ne zato što sam veoma moralan, iznad svih, niti što tripujem da je KKP nešto čisto i nevino ili da ćemo večno skandirati protiv AV (iako priželjkujem), nego jednostavno nemam emocije. Da li zbog rastućeg gađenja prema tome kako upropaštavaju zemlju, da li zbog brige kako će sve ovo izgledati za par godina ili zbog svega pomalo, nemam pojma. Neprirodno je, bre. 

 

Ne kažem da je onaj ko misli suprotno manje vredan ili ljigav, jer kao što rekoh emocije su u pitanju, nisu za poređenje. Gledaću i pratiću ali ne mogu da budem hepi, bar ne neko vreme. Jedan od mojih kumova nije dve godine bio na Mitiću nakon onih lebdećih noćnih poseta FKCZ, gledao je prenose, nervirao se, ali nije hteo da ode. Posle je popustio, kaže da i dalje delom mrzi sebe zbog toga, ali je shvatio da ne može bez utakmica. Verovatno i mene čeka tako nešto u nekom trenutku, pa kad dođe.

Edited by Barkley#34
Slovo
  • Like 9
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Cooper said:

Fender znae, a vodeci evropski insajderi igraju pikado kuvanim spagetama u mraku.

 

Jendostavno je, ne znaju ni domaci, ni strani insajderi.

Ne pamti se ovakav prelazni rok u regionu.

 

Nego nikako da prokomentarišete što vam je zvezdaš Savić na mestu sportskog direktora. 

  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, medobrundo said:

Da li je malo pičkasto što ne sme na Radonju sa sličnim odnosnom snaga? Pa, jeste.

Ovo mi nije jasno.

Koji je odnos snaga? Ima vremena do početka sezone koliko god hoćeš. Minimalni budzet za EL je 7miliona. Da su kompletni sastavi pa da ovo konstatuješ OK, mislim ne slažem se ali OK.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Ne sam Safete said:

Ovo mi nije jasno.

Koji je odnos snaga? Ima vremena do početka sezone koliko god hoćeš. Minimalni budzet za EL je 7miliona. Da su kompletni sastavi pa da ovo konstatuješ OK, mislim ne slažem se ali OK.

 

Naravno, udario Medo mrlju na odličan post na kraju, ali nema veze :)

To je kao da smo mi prošle godine pljuvali Obradovića, Radonju ili koga već u fazonu "ej peezdo, šta će ti Lojd i Obrajant, dovedi neke 150k strance, da budemo jednaki".

 

Ali opet kažem, ne zameram.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites




Da li je malo pičkasto što ne sme na Radonju sa sličnim odnosnom snaga? Pa, jeste.


Meni je malo nejasno ovo? Ko ce to imati jace snage?
Ja znam da posle pisanija o milionskim platama se smatra da ce Partizan imati veci budzet od CZv. Ja procenjujem da ce imati priblizno slican i da ce on biti oko 6,5-7 milke na godisnjem nivou. Ono sto nama fali za kompletiranje rostera ce kostati jos mozda 3 milke.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, realno *w said:

 

Naravno, udario Medo mrlju na odličan post na kraju, ali nema veze 🙂

To je kao da smo mi prošle godine pljuvali Obradovića, Radonju ili koga već u fazonu "ej peezdo, šta će ti Lojd i Obrajant, dovedi neke 150k strance, da budemo jednaki".

 

Ali opet kažem, ne zameram.

Pa Radonja vas poslušao i oterao Obrajanta.

 

 

 

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Alek The Great said:


 

 


Meni je malo nejasno ovo? Ko ce to imati jace snage?
Ja znam da posle pisanija o milionskim platama se smatra da ce Partizan imati veci budzet od CZv. Ja procenjujem da ce imati priblizno slican i da ce on biti oko 6,5-7 milke na godisnjem nivou. Ono sto nama fali za kompletiranje rostera ce kostati jos mozda 3 milke.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
 

 

Quote-ujem tebe ali se odnosi i na safeta i realnog.

Kako moze biti isto? Pa samo Zoc, Panter i Leday su cirka 3m po sezoni. A gde je ostatak rostera.

I ne, ovo nisu nagadjanja nekih domacih wannabe insajdera.

 

Slazem se da treba sacekati, ali ovo sad vec naginje ka 10+miliona. Trosak plata je naravno predominantan u budzetu, i odlazi na to oko 60%. Ako je budzet 10m, 6m je trossk zarada. Vi ste vec potrosili pola toga na trenera i 2 igraca.

Ne uklapa se to bas.

Al ok, sacekajmo.

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Milan Dozet je na tviteru pisao o nekakvom obecanju da se Zvezdi pomogne oko visegodisnje A licence za EL, a Partizanu da pokusa preko EC u EL.

Kao i da ce biti slicni budzeti.

 

Da ne ulazim koliko je taj dogovor interesantan sa takmicarskog aspekta i ko bi time vise dobio.

 

Ono gde nije smeo da ide je to sto KKCZ ima vece dugove zbog prosle godine i da deo novca ide u filijalu.

 

Cetiri nova startera u KKCZ, a ne pominju se igraci koji nemaju EL iskustvo, i 2 u KKP ce otkloniti tu sumnju vec za par nedelja.

 

U svakom slucaju ce biti interesantno ako i kada ta licenca dodje u region, kao i ko ce biti zasluzan.

 

I sto se tice toga sta je fer, a sta ne, bilo je zanimljivo smejati se devetnaestogodisnjem Milutinovu kao prvom centru protiv 2 EL centra.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Losmi17 said:

i odlazi na to oko 60%. Ako je budzet 10m, 6m je trossk zarada

Koliko je realno da su ostali troškovi proporcionalni platama, tj. da iznos raste ako rastu troškovi plata? Pre bih rekao da su manje-više fiksni nezavisno od plata.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Barkley#34 said:

Koliko je realno da su ostali troškovi proporcionalni platama, tj. da iznos raste ako rastu troškovi plata? Pre bih rekao da su manje-više fiksni nezavisno od plata.

 

Plus mislim da to ograničenje od 60% važi samo za evroligu, mada nisam siguran.

 

Nešto nisam čitao i da je u evrokupu toliko striktna kontrola finansija.

Link to comment
Share on other sites

A sto se plata u KKP tice...

 

Quote

From KK Partizan they are still convincing me that there is no player in the team who receives $ 1m per season or more, including bonuses. I asked them why dont they publish that, and the answer is that in a country where people work for $500, those salaries are still huge.

 

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

  • uvrnuto locked and unlocked this topic
  • uvrnuto locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...