Jump to content

Jokić u reprezentaciji


Darko

Recommended Posts

Igranje za repku - ili imas tu zelju od malena ili se to izgradi kroz "under-xx" okupljanja. Ili eventualno imas neki benefit igranja u smislu da ces bolje da se naplatis (sto kod Jokica sigurno nije potrebno). 

 

Jokic cini se nije imao tu zelju od malena a mislim da je samo jednom igrao U-19 (i tada mislim da nije bio top5 u repki, sigurno ne ovo sto se danas ocekuje od njega). 

 

Jednostavno takav je lik, nekima od nas je to nepojmljivo, ali jbg.  

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, oubrevo. said:

 

ako kažu "igranje za srbiju je čast", to ne znači da su obavezno velike patriote, odnosno, može biti i patriotizam i basket - patriotizam (ne umem bolju kovanicu da skrojim).

 

zato sam naveo i neke inostrane igrače, za koje slično nemam utisak da puštaju himnu i dižu zastavu u slobodno vreme. a naravno da polazim od "meni lično", jer mi je važno da naglasim kako je to moja percepcija a ne neki aksiom ili nepobitna istina, kao što često vole ljudi da pišu o svojim ubeđenjima & vizurama ovde.

Počeo si sa ovim 

2 hours ago, oubrevo. said:

bez obzira što tako nešto nisu izjavili (ili jesu a ne znamo), isto važi za sve špance, sve argentince, sve francuze osim joakima noe, zajedno sa vodećim italijanima galinarijem i ko god je u tom trenutku drugi-treći najbolji igrač repke, koji igraju kvalifikacije i takmičenja iako imaju trashy ekipu, pa sve do luke "igram 35 min per game za repku, nakon što sam igrao 35 mpg za mavse" dončića. da ne spominjem dirka koji je bio u istoj poziciji (mvp + jedan od najboljih igrača lige xy sezona) kao i đana-šana i jokić (ili luka u teoriji). 

 

ja mislim da to nema veze sa patriotizmom, već prosto sa ljubavlju za basketsports*

A ja samo objašnjavam i navodim razloge zašto mislim da nisi u pravu (generalno, kod šta znam, Durenta verovatno i jesi) i zašto mislim da kod mnogih itekako ima veze sa tim osećajem zajedništva/veze sa okruženjem i korenima/patriotizma/čega već, što nije nužno vezano za podizanje zastave svako jutro. To posebno važi za velike majstore i zvezde koji igraju za lošije reprezentacije, koje maltene nose na leđima i kojima treba mnogo toga da se poklopi da bi napravili iole vredan uspeh, pa opet kad god mogu giljaju pripreme da bi zabeležili pet poraza na prvenstvu. Da ne uvlačim u priču fudbal gde je mnogo veća konkurencija pa opet mnogi velikani redovno peglaju za svoje realno loše nacionalne timove, što im u pretrpanom rasporedu može samo da šteti.

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Kooineeperk said:

Jednostavno takav je lik, nekima od nas je to nepojmljivo, ali jbg.  

 

ma to je pojmljivo, samo je (meni, barkli) važno naglasiti da većina superstarova i odličnih igrača (najboljih u xy repki) zapravo nisu u tom nikolinom fazonu, već u teo-bogdan trupi.

3 minutes ago, Barkley#34 said:

Počeo si sa ovim 

A ja samo objašnjavam i navodim razloge zašto mislim da nisi u pravu (generalno, kod šta znam, Durenta verovatno i jesi) 

 

nisi mi dobro objasnio; samim tim da ti je logično kod duranta a nije kod ostalih navedenih amera ili španaca iz katalonije ili nekih trećih mi ne pije vodu.

Edited by oubrevo.
Link to comment
Share on other sites

Španci i neki treći se cimaju i na OI i na SP i EP i prvenstvu ulice i škole a Amerima su uglavnom važne OI. Poenta moje priče nije u Durentu (možda i grešim kad je on u pitanju, nije bitno), nego u tome da ima gi raznih i da nisam isključiv u priči da nema to veze sa patriotizmom ili da obavezno ima veze sa istim. 

Link to comment
Share on other sites

zato i kažem da je po meni neophodno imati tu ljubav za igru, pa onda neko na to još bude i patriota a neko jok.

ja i ovu janisovu izjavu dodajem u basket-patriotizam: on ne priča o pronošenju slave grčke, već o igračima koji su bili pre njega (i onima koji će doći posle)

 

isto to je rekao i sale đorđević, selektor.

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Magia said:

Sve sto bi neko trebalo da objasni Jokicu a i ovima koji ga razumeju jer nije patriota i nikom nista ne duguje.. Janis nevezano samo za ovaj stav i za njegovu uzasno ruznu igru, je zaista za primer.

spacer.png
 

 

Dok je Spanulis gledao Galisa (nekako mi se Janis tu ne uklapa), Bogdan Saleta, a Sale Kicu i Moku, kao neka ultimativna dostignuca... Joka je gledao gledao kako 'Grom' grlo broj 5 pobedjuje trku u neizvesnoj zavrsnici. Usput je odlazio na treninge kako bi smrsao da bi mogao da postane dzokej ali je sticajem okolnosti naleteo na Miska. Ostatak price znamo. 😄

  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Andrej said:

 

Po mom skromnom mišljenju u pitanju je kurcobolja ...

Dečkonja je na tu temu doktorirao.

 

šta znam, snimanje reklama za neki pop-brend mi je otprilike pretposlednja stvar koji bih povezao sa qrcoboljom

kladža, energetsko piće, pivo. i to sve za neke velike korporacije. nije kao da želi da podigne awareness na neku pravedničku temu ili da ukaže na neki mali lokalni brend. jedini razlog može biti novac, koji je za njega i u rekordnoj verziji novčane naknade za pojavljivanje smešan. al' to već znamo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Imamo tradiciju otkazivanja za reprezentaciju, a mi smo tradicionalan narod.

Takodje, igraci izmedju sebe moraju da budu prijatelji i da imaju zajednicki cilj,

da rade jedan za drugog, osecaju odgovornost i postovanje.

 

Osim toga verovatno su druge drzave jace, imaju bolji sistem kako da uklope ekipu, izvuku maksimum.

A kod nas svako sa ponosom moze da ponese nadimak sujeta. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Gledam sad vest na b92, Markkanen zakucao preko Jokica.

 

Osim odusevljenja dela bivsih ljubitelja lika i dela Nikole Jokica, interesantno kako se Lauri uvek odazivao na pozive reprezentacije koja osim njega nema profesionalnog kosarkasa viseg od 2 metra, a Jokic skoro pa nikad (nikad nije pruzio partije koje se od njega ocekuju) iako igra sa elitnim NBA i EL saigracima.

Link to comment
Share on other sites

Quote

"Bio sam u kontaktu sa selektorom, ne nešto previše. Jako je rano pričati o reprezentaciji sada, ne mogu da razmišljam toliko unapred, ne znam šta će da bude. Ne znam ništa povodom toga'', poručio je Jokić u izjavi posle meča protiv Hjuston Roketsa koji je rešio blokadom u poslednjoj sekundi.

 

Mi znamo. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, oubrevo. said:

 

možda kari sada šalje haiku-vajbere feat gifovi?

 

Nikola nije siguran da li su komunicirali mnogo ili malo.

Birao je reci povodom toga.

 

mozda su u pitanju kratki tekstovi tipa: Tebi cu dozvoliti da jedes bananu na klupi...

 

Edited by KfJ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...