Jump to content

GRUPA F (FRA, POR, GER, HUN)


Grupa F, grupa smrti...  

14 members have voted

  1. 1. Dalje prolaze:


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/16/2021 at 01:00 PM

Recommended Posts

Grupa F je ubjedljivo najjača grupa na ovom EP. Sudariće se tri velike sile. Francuska i Portugal su po mojoj ocjeni u top 3 favorita za titulu. Njemačka ima veliki kvalitet, ali trenutno je stavljam ispod ove dvije selekcije. Mađarska je jedna od najslabijih selekcija na turniru, a definitivno nijesu imali sreće sa žrijebom.

 

 

FR-zastava.jpg.05636ae871cabc5b3d48234beb1e92bc.jpg

 

Francuska ima finu priliku da ponovo poveže titule svjetskog i evropskog prvaka. 1998 i 2000 su povezali EP i SP. Prije tri godine u Rusiji su postali prvaci svijeta. Nijesu igrali nešto lepršav fudbal, ali su svoje protivnike davili fizičkom snagom, tranzicijom, dobrim prekidima. Nije to ekipa koja mora da ima loptu previše u posjedu, ne moraju ni da stvaraju veliki broj prilika, ali opet dolaze prilično rutinski do pobjeda. Fantastično pokrivaju prostor, igrači su im atletski superiorni. Pokriveni su odlično na svim pozicijama, na nekim mjestima se mogu naći po 2-3 ozbiljna igrača. U napadu imaju dovoljno klase da postignu gol bez velike dominacije. Dešan ne želi naklonost publike i javnosti, samo surove pobjede. 

 

Formacija i sastav:

 

Igraju pretežno u 4-3-1-2 formaciji. U prvih 11 ima zacementirano nekih 8-9 igrača, za 2-3 mjesta postoje neke dileme. Na golu je siguran Ljoris. Desni bek Pavar. Jedan štoper će biti Rafa Varan, a drugi vjerovatno Kimpembe. Pitanje je kako će Dešan koristiti Lukasa Ernandeza. On se podjednako dobro snalazi na pozicijama lijevog štopera i lijevog beka. Lijevi bekovi su još Mendi i Dinje. Na sredini su sigurni Kante i Pogba. Kante je dobio ofanzivniju ulogu u Čelsiju. Fantastično se snašao u svojoj novoj ulozi, bio je pravi motor ekipe. Brz u prenosu lopte, siguran u dodavanju, standardno dobar u kvarenju igre. Pogba nikako da se konsoliduje u Junajtedu, ali pruža prilično dobre igre za reprezentaciju. Društvo u veznom redu će im praviti Rabio ili Ndombele. Pozicija desetke je rezervisana za Grizmana. Nije se toliko dobro  snašao u Barseloni, pamti i bolje dane, ali ne treba zaboraviti koliko je to raznovrstan i kvalitetan fudbaler. U napadu je trenutno najbolji fudbaler na svijetu. Mbape je fudbalska mašina. Može da uzme loptu na sredini terena i da pretrči kompletnu odbranu protivnika. Nestvarna brzina sa loptom, savršena kontrola fora. Kad je u šansi ne komplikuje previše, a vidi dobro i saigrače na drugoj stativi. Društvo će mu vjerovatno praviti Benzema, povratnik u reprezentaciju. Benzema je jedan od najkompletnijih fudbalera na svojoj poziciji, čovjek koji nosi praktično sam napad Reala od odlaska Ronalda. Sa klupe će vjerovatno prva opcija biti Koman, još jedan ultra brzi fudbaler. Dembele je ušao u neku formu pred kraj sezone, ali sa njim se nikad ne zna. Žiru je uvijek koristan sa klupe, potcijenjen igrač tokom većeg dijela svoje karijere, a zapravo je svuda imao dobar učinak i ostavio pristojan trag. 

 

 

81NeAZ6g7wL._AC_SL1500_.jpg.0b97063693d626d616205fa958fc0045.jpg

 

Portugal je aktuelni šampion Evrope. Većina nosioca iz 2016 je i dalje tu, a u međuvremenu se veliki broj igrača afirmisao. Portugal je rasadnik talenata. Na prvi pogled je ovo izuzetno tehnički dobra i lepršava ekipa. I to je tačan utisak, ali ne treba zaboraviti da su oni zapravo EP osvojili više rudarskim načinom igre. Taktički oprezno, bez previše zalijetanja, čuvanje minimalne prednosti. Tehnički imaju perfektne igrače, mogu da kombinuju zavezanih očiju. Vole da drže dosta loptu u svom posjedu. Imaju periode igre kada izgledaju izuzetno ugodno za gledanje. Prelijepo grade napad, napadaju sa dosta igrača, ali nije im strano ni da stoje dosta vremena u bloku, da se potuku. I to je ta njihova slojevitost, to ih čini toliko jakom ekipom. Iskusni su, imaju kontinuitet sa selektorom i igračima. Rijetko gube mečeve u bilo kom takmičenju.

 

Formacija i sastav:

 

Igraju u standardnoj 4-3-3 formaciji. Rui Patrisio bi trebao i dalje biti prvi čuvar mreže. Dobar golman, a nekako je i taličan za repku. Bekovski tandem je za mene lično jedan od najboljih na prvenstvu. Kanselo i Gereiro su dva jaka ofanzivna beka. Tehnika, dribling, dobar centaršut i šut, sve imaju. Komandant odbrane je Ruben Dias. Ekspresno se nametnuo u Sitiju. Društvo će mu praviti jedan od dvojice vječnih likova: Pepe/Fonte. Na sredini uvijek vole da drže jednog čvrstog i visokog igrača. Ranije je to bio Karvaljo, danas Pereira iz PSG-a izgleda kao bolja opcija. Bruno Fernandeš je siguran u prvih 11. Imao je sjajnu sezonu u Junajtedu. Mutinjo ili Ruben Neveš bi još trebali da nađu svoje mjesto u veznom redu. U napadu bi trebao da igra trio: Bernardo Silva, Ronaldo, Žota. Silva nije klasično brzo krilo, služi se samo jednom nogom, ali je izvrstan tehničar, ne gubi loptu ni u najvećoj gužvi. Ronaldo je Ronaldo, on je uvijek na nove pohode. Žota ima odličnu sezonu iza sebe. Dobar u Liverpulu, redovno strijelac za reprezentaciju. Ima nezgodan dribling, stalno se nađe u nekoj šansi. Nizak je rastom, ali umije i glavom da zabija. Žoao Feliks je u Atletiku sjajno otvorio ovu sezonu, ali je vremenom pao u drugi plan. Viđećemo kako će se to odraziti na njegov status u reprezentaciji. Još jedan plemenit igrač, mora biti nekog prostora za takvog talenta. Andre Silva će čekati svoju šansu sa klupe. Lik je zabio 28 golova u Bundesligi, a čekaće praktično mrvice sa klupe. Sve ovo govori koliko je Portugalac snažna i duboka ekipa.

 

 

Embroidery-Badge-Germany-National-Flag-Of-German-Military-Embroidered-Badges-Tactical-Patch-For-Outdoor-Clothing-Cap.jpg_640x640.jpg.a62a5f9a198769c592068518104f1b2e.jpg

 

Neko ih stavlja u krug prvih favorita, neko im ne vjeruje previše. Ja se kolebam. Individualni kvalitet i tradicija nijesu upitni, ali nešto ne štima kod njih. Na SP su doživjeli veliku blamažu. Kvalifikacije za EP su odradili sigurno. Problemi su nastali ponovo u LN. Španci su ih masakrirali sa 6:0. Može reći neko da je bio slab dan ili da LN nije previše bitno takmičenje, ali kako onda tumačiti poraz u kvalifikacijama za SP od Makedonije? Trenuci slabosti ili neki veći problemi? Odgovor ćemo vjerovatno dobiti na ovom prvenstvu.

 

Formacija i sastav:

 

U poslednje vrijeme najviše igraju 3-4-3. Nojer je i dalje prva jedinica. Trojka u odbrani bi trebala da bude: Humels, Ginter, Rudiger. Zule i Klosterman takođe mogu da pokriju te pozicije. Kimih bi trebao biti na svojoj prirodnoj poziciji, na desnom spoljnom. Lijevu stranu će pokrivati Gosens. On bi mogao biti ugodno iznenađenje. Ima već par sezona odličnu statistiku u Atalanti. U sredini bi trebali da igraju Gundogan i Kros. Gundogan ima iza sebe možda i najbolju sezonu u karijeri. Gorecka je isto ozbiljna opcija na sredini terena. Fizički moćan igrač, opasan iz drugog plana. U napadu bi trebao da igra trio: Gnabri, Miler, Haverc. Gnabri je imao problema sa povredama ove sezone. U pohodu Bajerna na titulu LŠ je bio možda i najbolji igrač. Četiri komada Totenhemu su nezaboravna, otkrivaju ogroman potencijal ovog igrača. Treba Njemcima dobar Gnabri na ovom prvenstvu, on je igrač koji može da napravi razliku u poslednjoj trećini. Miler je izgledao užasno na SP, ali se vratio u život u poslednje dvije sezone. Sa klupe će čekati priliku Sane i Verner, koji je bio bitan šraf za igru Čelsija, ali se nije proslavio u samoj realizaciji prilika.

 

 

51OyNfhxiVL._AC_.jpg.34000c04b05a9b8bbbb7456b50d4395f.jpg

 

Povreda Szoboszlaia je ogroman peh za njih. Nije da bi njegovo prisustvo nešto bitno promijenilo, ali bilo bi fino gledati jednog od najtalentovanijih veznih igrača na svijetu. Mađari imaju skromnu ekipu, nema nikakve kreacije u toj ekipi, nijednog pojedinca koji bi mogao da napravi neki višak. Sigurno je da će se žestoko boriti kad su već stigli do završnog turnira, ali teško da će uzeti koji bod u ovoj grupi.

 

Formacija i sastav:

 

Igraju u formaciji 3-5-2, odnosno 5-3-2. Na golu je Gulaši, prvi golman Lajpciga. Odbranom komanduje njegov klupski kolega, Vili Orban. U srcu odbrane igraju još Salaji i Kečkeš. Na desnom boku je Lovrenčić, lijevo Fiola. Biće tu nekih rotacija, nije baš sigurno kako će izgledati. U veznom redu je Laslo Kleinhesler, meni lično najdraži igrač Mađarske. Motor i najbolji igrač Osijeka. Nađ i Safar igraju sa njim u veznom redu. U napadu je Adam Salaj, solidni napadač iz Bundeslige. Sa njim u tandemu će igrati Robert Salai, talentovani napadač Frajburga. Veoma tanka ekipa kao što vidite. Szoboszlai bi unio barem neku dozu zanimljivosti u ovu ekipu. 

 

 

Utakmice u ovoj grupi će se igrati na Alijanz Areni u Minhenu (75.024) i Puškaš Areni u Budimpešti (67.215):

 

Allianz-Arena.jpg.0e857643df972a9c67f850251c0ae761.jpg

allianzarena.jpg.9229059a3ae06278e4775dbe2504791e.jpg

 

1971543928_PuskasArena.jpg.aed826a26ea3abdbed9d545289810349.jpg

697555275_PuskasArena1.jpg.6f6b5fbb39f00a3c903b7f598660c9d5.jpg

 

 

Mađarska - Portugal (Puškaš Arena, 15.06., 18:00)

Francuska - Njemačka (Allianz Arena, 15.06., 21:00)

Mađarska - Francuska (Puškaš Arena, 19.06., 15:00)

Portugal - Njemačka (Allianz Arena, 19.06. 18:00)

Portugal - Francuska (Puškaš Arena, 23.06., 21:00)

Njemačka - Mađarska (Allianz Arena, 23.06., 21:00)

Edited by Neme
  • Like 11
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • Lobotomija changed the title to GRUPA F (FRA, POR, GER, HUN)

Francuzi su beton, možda jači nego ikad, za mene prvi favorit def. I Portugalci su sila, imaju pretalentovanu generaciju - najbolju od kada ja pratim fudbal, ali nekako imam osećaj da im fali neki ubilački instinkt. Nemci definitivno malo iza FRA i POR ali možda im to baš bude prednost, delovanje iz drugog plana. Za Mađare sam plasman puna kapa, ali ako ne igra Szoboszlai, za njih je u ovakvoj grupi uspeh izbegavanje nekih baš zverskih poraza.

Link to comment
Share on other sites

Kakva grupa, nikako nema smisla da Portugalci budu u 3. šeširu. 

Mislim da Panceri mogu ovde do prolaza uz Francuze, mada je teško otpisati fantastičnu ekipu Portugala, ali mislim da će nemačka želja za pobedom pobediti. 

Edited by Oi!
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Neme said:

Mađari se oslobodili u drugom, samo da im e ne osveti.

Slepac od komentatora uporno jednog igrača zove Salaj a drugog Šalaj, iako obojici piše "Szalai".

Hvala Bogu te je "Šalaj" upravo izašao.

 

Pa nije, ovaj što je izašao je Sallai. A imaju dvojica Szalai Baš je pričao o tome Višković...

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Uvek sam na strani autsajdera,ali ovakve ekipe koje izadju da ne igraju fudbal ne zasluzuju bodove.Nazalost,previse ih je u prvom delu takmicenja.Za mene ovde pobedjuje fudbal definitivno.

E to je fudbal!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mađari se oslobodili u drugom, samo da im e ne osveti.
Slepac od komentatora uporno jednog igrača zove Salaj a drugog Šalaj, iako obojici piše "Szalai".
Hvala Bogu te je "Šalaj" upravo izašao.
Szalaj se čita Salaj. Sallai se čita Šalai. Tačnije, za ovo Š i S sam siguran, za ostala slova nisam 100%.[emoji1]

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nemačka je domaćin i očekuje se X pa su zato kvote bara bara, mada u nekim kladionicama daju malu prednost Nemačkoj.

 

Nemci nemaju respekta, napadaju ljudi. Zato ih volim 🙂

 

Edited by Klotzen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...