Jump to content

Grupa B - DEN, FIN, BEL, RUS


Koje reprezentacije prolaze grupu B?  

16 members have voted

  1. 1. U eliminacionoj fazi će se naći:


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/16/2021 at 01:00 PM

Recommended Posts

groupb.png

 

Tumb_e8652d3d-0530-4ab9-a7ed-36d56e158dc

 

Golmani: Kasper Schmeichel (Leicester), Jonas Lossl (FC Midtjylland), Frederik Ronnow (Schalke)

Odbrana: Simon Kjaer (AC Milan), Andreas Christensen (Chelsea), Jannik Vestergaard (Southampton), Joachim Andersen (Fulham), Mathias Jorgensen (Copenhagen), Daniel Wass (Valencia), Jens Stryger Larsen (Udinese), Joakim Maehle (Atalanta), Nicolai Boilesen (Copenhagen)

Vezni red: Christian Eriksen (Inter Milan), Thomas Delaney (Borussia Dortmund), Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham), Mathias Jensen, Christian Norgaard (both Brentford), Anders Christiansen (Malmo)

Napad: Kasper Dolberg (Nice), Jonas Wind (Copenhagen), Andreas Cornelius (Parma), Martin Braithwaite (Barcelona), Robert Skov (Hoffenheim), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Yussuf Poulsen (Leipzig), Andreas Skov Olsen (Bologna)

 

Selektor: Kasper Hjulmand

 

Radi se o iskusnoj reprezentaciji koja nije rekla svoje poslednje na velikim takmicenjima. Malo ko ocekuje da nece proci grupu, prednost domaceg terena bi trebala da im donese drugo mesto u grupi gde ih mnogi fudbalski analiticari vide. Ostali su bez selektora Hareidea kojem je istekao ugovor prosle godine , pa je na njegovo mesto dosao Hjulmand. Sa prethodnim selektorom ne samo da su izborili plasman na EURO, nego su pre toga igrali SP u Rusiji I ispali od Hrvatske u osmini finala. Sa novim selektorom nisu ni bili blizu da u Ligi Nacija ispadnu u B diviziju i bili su u igri za prvo mesto, a u ovoj godini su imali jak start u kvalifikacijama za SP. Sem na poziciji levog beka, na skoro svim drugim su dobro popunjeni I jedino nemaju dovoljno kvalitetne zamene za Smajhela, Eriksena I Hojberga. Eriksenova karijera je u blagom padu od kako je napustio Totenhem, a od Poulsena I Dolberga se ocekivalo da ce da naprave progres u prethodnih godinu dana posto su se obojica smatrala perspektivnim pre par godina. Mnogo se od obojice vise ocekivalo kad su se pojavili na fudbalskoj sceni. Pored toga sto su bili sampioni ’92, imaju dva polufinala i 2004 nakon kontroverznog remija sa Svedjanima su igrali cetvrtfinale. 2012 su bili u jakoj grupi, ali im je malo falilo da dodju do prolaza posto su u zavrsnicama primali golove od Nemaca I Portugalaca. Par sadasnjih reprezentativaca je bilo u tom timu. Mozda je ovo prvenstvo gde ce dobaciti do cetvrtfinala, osmina finala je neki minimum.

 

images?q=tbn:ANd9GcTI1cBGB15MXnLTUvHgOUv

 

Golmani: Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen), Jesse Joronen (Brescia), Anssi Jaakkola (Bristol Rovers)

Odbrana: Paulus Arajuuri (Pafos), Leo Vaisanen (Elfsborg), Sauli Vaisanen (Chievo), Daniel O’Shaugnessy (HJK Helsinki), Robert Ivanov (Warta Poznan), Jere Uronen (Genk), Nikolai Alho (MTK Budapest), Jukka Raitala (Minnesota United), Joona Toivio (Hacken), Robin Lod (Minnesota United), Pyry Soiri (Esbjerg fB) 

Vezni red: Joni Kauko (Esbjerg), Onni Valakari (Pafos), Rasmus Schuller (Djurgarden), Thomas Lam (Zwolle), Tim Sparv (Larissa), Fredrik Jensen (Augsburg), Robert Taylor (Brann), Glen Kamara (Rangers)

Napad: Lassi Lappalainen (Montreal), Teemu Pukki (Norwich), Joel Pohjanpalo (Bayer Leverkusen), Marcus Forss (Brentford)

 

Selektor: Markku Kanerva

 

Pored Makedonaca, jos jedna reprezentacija koja se prvi put plasirala na EURO tako sto je u grupi zavrsila ispred BiH I Grcke. Kljuc njihovog uspeha lezi u tome sto su u malim mecevima bili besprekorni, a kuci su dobijali direktne rivale BiH I Grcku koje su vise puta kiksnule I tako sebe udaljiile od drugog mesta. Postojala je neka neizvesnost, ali Finci nista nisu zeleli da prepuste slucaju i zavrsili su kao drugi u grupi iza Italije. Ova reprezentacija nema legend poput Jarija Litmanena ili Mikaela Forsela i nemaju komandanta u odbrani u vidu Sami Hipije. Na osnovu svega sto su pokazali, njihovi rivali u grupi ih definitivno nece potceniti. Za ocekivati je da zavrse poslednji u grupi, ali da bi mogli da pruze jak otpor Rusima I Dancima. Utakmica protiv Rusa je vise od fudbala, I treba napomenuti da Sant Petersburg, gde ce se odrzavati mecevi grupe C, nije daleko od finske granice. Sve preko tri boda u grupi bice ravno senzaciji, mada je najrealnije da ce na svom kontu imati 0 ili 1. Ako bih nekog izdvojio to je Temu Puki koji je u kvalifikacijama zabio 10 golova, uz to je imao odlicnu sezonu u Cempionsipu I vratio je Noric u PL nakon godinu dana odsustva.

 

zH7Y2ruP1GavjbkgwzknYAzjtiZAOdo3s0Wf-9UA

 

 

Golmani: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Matz Sels (Strasbourg)

Odbrana: Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Hertha Berlin), Jason Denayer (Lyon), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe), Jan Vertonghen (Benfica)

Vezni red: Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Timothy Castagne (Leicester), Nacer Chadli (Istanbul Basaksehir), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Kevin De Bruyne (Manchester City), Leander Dendoncker (Wolves), Dennis Praet (Leicester), Youri Tielemans (Leicester), Hans Vanaken (Club Brugge), Axel Witsel (Borussia Dortmund)

Napad: Jeremy Doku (Rennes), Eden Hazard (Real Madrid), Dries Mertens (Napoli), Leandro Trossard (Brighton), Michy Batshuayi (Crystal Palace), Christian Benteke (Crystal Palace), Romelu Lukaku (Inter Milan)

 

Selektor: Robert Martinez

 

Trece mesto na proslom SP je glavni hajlajt ove generacije. Jedina mrlja ovoj generaciji je cetvrtfinale protiv Velsa na proslom SP. Da se nije desio Vels, verovatno ne bi doveli Roberta Martineza da im bude novi selektor. Najmanje sto se ocekuje od ove reprezentacije je da se ponovo domognu cetvrtfinala i da bez vecih problema osiguraju prvo mesto u grupi jer su barem za klasu bolji od Danaca i Rusa. Ovo je ekipa koja je duze vreme na okupu i barem do sledeceg EUROa bice jedna od reprezentacija koja pretenduje na titulu dok glavnim nosiocima ne krenu karijere u silaznoj putanji. Ono sto bi trebalo malo da ih brine, sto na vise pozicija nisu iskocili neki novi klinci na koje ce moci da se oslone u buducnosti, a i Azar je daleko od svog vrhunskog nivoa. Ne bi iznenadilo ako bi po uzoru na portugalske stopere I belgijski igrali za repku do 40te godine. Vec duzi niz godina nema levog beka koji mogu da isprate kvalitet reprezentacije, pa je vrlo moguce da ce igrati sa tri pozadi posto na levom boku imaju par solidnih resenja. Sa druge strane, Lukaku je imao sezonu iz snova I Interu je nakon 11 godina doneo Skudeto. KdB bi trebalo samo da propusti prvi mec u grupi protiv Rusa, definitivno alfa i omega u reprezentaciji, kao sto je slucaj i u Sitiju. Igrac na kog bi trebalo obratiti paznju je Doku, ima potencijala da postane vrhunsko krilo.

 

5fe694637eca7-300x200-quadrant(T).jpeg?t

 

 

Golmani: Yuri Dyupin (Rubin), Matvei Safonov (Krasnodar), Anton Shunin (Dinamo Moskva)

Odbrana: Georgi Dzhikiya (Spartak Moskva), Igor Diveev (CSKA Moskva), Yuri Zhirkov (Zenit), Vyacheslav Karavaev (Zenit), Fedor Kudryashov (Antalyaspor), Andrei Semenov (Akhmat), Mario Fernandes (CSKA Moskva)

Vezni red: Dmitri Barinov (Lokomotiv Moskva), Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskva), Maksim Mukhin (CSKA Moskva), Aleksandr Golovin (Monaco), Daniil Fomin (Dinamo Moskva), Roman Zobnin (Spartak Moskva), Alexei Ionov (Krasnodar), Daler Kuzyayev (Zenit), Andrei Mostovoy (Zenit), Magomed Ozdoev (Zenit), Denis Makarov (Rubin), Aleksei Miranchuk (Atalanta), Denis Cheryshev (Valencia)

Napad: Artem Dzyuba (Zenit), Anton Zabolotny (CSKA Moskva), Aleksandr Sobolev (Spartak Moskva)

 

Selektor: Stanislav Čerčesov

 

Njihovo polufinale iz 2008 u poredjenju sa drugim rezultatima deluje ko da nije njihovo jer bas odstupa u odnosu na rezultate pre i nakon tog prvenstva. Glavni razlog tog uspeha bio je proslavljeni trener Guus Hidink koji ih je vodio u dva kvalifikaciona ciklusa i par reprezentatitavaca su dobili strane angazmane. Arsavin, Biljatedinov, Pavlicenko i Zirkov su najvise odskakali u toj repki. Na proslom SP su dobacili do cetvrtfinala zato sto su bili domacini. Nemaju nesto puno uspeha I desavalo im se itekako da ispadaju od slabijih reprezentacija u grupi, vise su im se takve stvari desavale na SP nego na EP. Na proslom EP su zavrsili kao poslednji u grupi, bili su protiv Engleske na pragu pobede u drugom kolu. Slovacka je ponovo bila kobna po njih. Repka im se uglavnom sastoji od igraca iz domace lige, daleko od toga da se evropski klubovi ne interesuju za njih, ali je bas tesko iz vise razloga uzeti igrace iz Rusije i malo ko od njih se opredeljuje da ide u neku jaku evropsku ligu gde bi potencijalno mogao da napravi veci lican progres nego u svom trenutnom klubu. Tim putem je krenuo Aleksandr Golovin koji je i njihova glavna zvezda. I od njih je za ocekivati da krenu u formaciju sa tri pozadi I da se po potrebi transformisu u 4-3-3 u zavisnosti od rezultata. Ne isticu se nekim individualnim kvalitetom, ali imaju selektora koji je vec duze vreme tu, a i vecina igraca imaju ozbiljan staz u reprezentaciji. Na papiru bi trebalo ocekivati da budu treci I da se kolju sa Dancima za drugo mesto. Uzevsi u obzir njihove nastupe sa prethodnih prvenstva, nece biti veliko iznenadjenje ako budu drugi, a isto tako i ako budu cetvrti u grupi.

 

OxzYXuP.png

 

Stadioni odigravanja:

 

 

Kopenhagen, Parken Stadium (38.065)

 

TeliaParkenCrop.jpg

 

 

St. Peterburg, Gazprom Arena - Krestovsky (67.800)

 

c54399daccc52e95a7f3e8cc003f37a7.jpg

Edited by Neme
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, Ta'veren said:

Malo ko ocekuje da nece proci grupu, prednost domaceg terena bi trebala da im donese drugo mesto u grupi gde ih mnogi fudbalski analiticari vide.

 

Ne bih se iznenadio i da budu prvi u grupi, domaćini su, u dobroj formi i čini se dobro posložena ekipa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...