Jump to content

U Zvezdu,pa gde će?!


Kankkunen

Recommended Posts

uzasno je ovo sto se desilo vajtu, ali klub stvarno nije morao odmah da krene u napusavanje sa grcima. taj manir je ruzan i za lokalnu upotrebu, a ovo je bas bilo bezveze. kao da su ovi namerno hteli da povrede vajta. sutra cemo da se pitamo zasto nece da nam daju licencu za evroligu, a klubovi su ti koji se pitaju (izmedju ostalog i pao).  onaj ko pise ta saopstenja treba da prespava i da se smiri pre nego sto uzme plajvaz u ruke i krene da raspaljuje najnize strasti.

Edited by Haggard
  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Na stranu horor od onog pada i povrede, odigrali smo vrlo dobar mec za ovaj deo sezone. PAO je usao jako u mec, imaju roster koji fizicki to moze da isprati, ali kada smo u drugom poluvremenu mi digli agresivnost i nivo fizicke igre, pokazali smo da se samo mi pitamo.

 

Generalno, timska odbrana vec sad deluje dobro, pomaze se, preuzima kad treba, prave se pametni faulovi kad ne moze drugacije. Probleme smo imali kada se probije prva linija odbrane, a centar ne stigne da napravi taj korak unapred ili u stranu da zatvori prostor. Osim tih nekoliko laganih poena iz ulaza, ostatak je bio vise nego ok, posebno kontrola def skoka, kroz pozicioniranje i gradjenje. Odbrana na liniji za 3 solidna za ovaj period, nisu imali previse otvorenih suteva.

 

Da se ne lazemo, Kalina je pola ovog tima. Njegovo iskustvo i znanje je neprocenjivo. Zatvorio je sve rupe u odbrani, sto ne treba da cudi od jednog od najboljih igraca sa strane pomoci u Evropi. Dzoni je bio dobar, ali tek kada je zaigrao svoju ulogu iz PG, sa vise slobode u napadu nego sto je imao u prvom poluvremenu. Zbog frejma i brzine nasih plejeva, koji nisu na zavidnom EL nivou, tesko cemo gledati redovno pravljenje viska u igri 1 na 1. I Dzoni i Nate zahtevaju da im se da malo prostora i da im se cuvar "izvuce iz dresa" da bi mogli bilo sta kreirati za sebe ili druge, pa je zato visoki pick i igrac koji to moze da radi kako treba prioritet ove ekipe. Cirbes je nekada to dobro radio, sada je stariji, tezi i sporiji. Kuz je ok, ali on ne moze brzo da rola dole, a na popu je slabo koristan. Luka je najbolje resenje od onoga sto imamo, kako god to nekome zvucalo. Ipak, jos jedan centar je must, ne samo zbog pick igre.

 

Ubili smo PAO odbranom i tranzicijom i to bez naseg najboljeg igraca u tranzicionoj igri - Dobrica. Njegov povratak ce mnogo znaciti, posebno jer smo na par meseci izgubili Whitea koji lepo trci tranziciju, cak i kao ball handler. Pomoc je potrebna i Hollinsu na poziciji beka sutera, gde se jos jasnije video nedostatak Ognjena. Videcemo da li su losi procenti za 3 novog Amera slucajnist ili trend. Kako god, valjda je bilo jasno i pre njegovog dolaska da to nije tip igraca kao sto su Baron ili Loyd i da mu se ne moze uvaljivati lopta u isteku napada i ocekivati ne znam kakvu produkciju.

 

Jasno se vidi fizionomija i koncepcija Radonjine igre, tesko da bilo koji igrac strci van zadatih kriterijuma koje je nas trener postavio kao uslov za potpis. To ukazuje da postoje dobre sanse da se uspostavi sistem igre vrlo brzo, iako je ovaj tim sa dosta novih igraca u odnosu na proslu sezonu. Naravno, ostaje pitanje kompletiranja tima, kvaliteta igraca i posebno njihovog zdravlja kao glavne nepoznanice da bi mogli ovom timu postaviti plafon. Povredom Arona, nije krenulo kako treba. Valjda cemo u nastavku sezone imati vise srece, bice nam potrebna. 

 

  • Like 27
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Ne gleda mi se sport danas uopste ni tenis ni bilo sta, toliko me poremetilo ovo sa Aronom 

Nadam se da ce prvenstveno on biti dobro i da ce nas ovo ujediniti kao tim ,i nas kao publiku

Imamo trenera koji je nas, od prvog dana priprema , imamo dobre momke i ekipu ,treba nadograditi sa 1-2 igraca ,vidimo sad svi a najbolje onima kojima je to posao i kakvi nam igraci fale da se kompletira tim

Samo da smo zivi i zdravi i da moze da se puni hala 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, ǝɔɐɟ ǝdɐʇ said:

Ja sam oduševljen ulogom koju je veoma dobro odradio Lazarević. Vidi se da je jak kao bik i lagano unosi svog čuvara ledjima u reket. Šteta što nema malo više skila, moglo bi svašta sa njim u timu da se kombinuje.

 

Ne znam koju utakmicu si gledao, Lazarević sinoć ništa nije pokazao sem popriličnog antitalenta za košarku. Ajde večeras da vidimo taj napredak.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nekad povrede deluju dosta strasnije nego sto jesu, dok se nekad igrac samo uhvati za koleno i odseta u svlacionicu pa se ispostavi da je ACL.

Mesec ipo, pa i dva ipo meseca pauze je strava kako je izgledala ona povreda, to je u najgorem slucaju do dva meseca  sezone. Za toliko cemo se pregrupisati i snaci, vazno da se Beli dobro oporavi.

Edited by Cavani
Link to comment
Share on other sites

Lazarevićev forte su sirova snaga, frejm i neustrašivost...nažalost prilično iza toga idu i sirov skil i bb-iq. Ali da ne budemo prestrogi...biće minuta i za njega. Stagniranjem Dede, nazadovanjem Boriše i Radanova i razočarenjem u Uskokov potencijal, Dobrivojev kraj sezone nam je došao kao veliko osveženje. Nakon prve odgledane tekme bode oči koliko smo kratki na šutu spolja. Sada bez Vajta i Dobrivoja i prekratki. Pojačanja na bekovskim pozicijama su nam fizički slabašna i tu nema rasnog šutera ali ni prodornog beka...tako da probijanje spoljne linije u pozicionom napadu bude raritet ako to već ne odradi Kalina...ili Dobrivoje nastavi gde je stao. Džoni ima dovoljno skila i herca da iskoristi rupe u odbrani...ali na EL levelu nema više od par Panata. Kolinus je salonski fan-2-watch bek sa frejmom krila. Ta ramenca ne probijaju. Za odbranu je prepismen, za tranziciju nacrtan, za nešto jeftinih poena iz drugog plana i trojke po izlasku iz bloka ok...jer kretanje i glavu ima ali i za njega treba nacrtana akcija. Plašim se da će prečesto Nejt i Djoni baš njemu uvaljivati zadnjih par sekundi kada je Kalina pod pritiskom, Vajta nema a njihovi uglovi dodavanja ka Kuzu svedeni na bunarenje jer je spoljna linija koju napadamo pismena i momačka.

 

Ne znam na koji segment možemo danas računati kao prednost u odnosu na Bajern a da to nisu krvava kolena. Lepo bi bilo bar šut da nas posluži jer izbaciće nam Kuza iz igre jako brzo a Luku na petici još brže. Nadam se da nećemo probati po svaku cenu da ih dobijemo ako se pokaže da su trenutno uigraniji i pri boljim procentima. Nnoko brate mili...sve si zaboravio kao da se nije ni desilo. Ne pakuje se uspešna karijera uz takav vajb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Šteta baš za Aarona, ali sport je to, šta da se radi. Važno je samo da oporavak prođe po planu, i da ga ponovo gledamo na terenu uskoro.

 

Što se tiče same situacije koja je predhodila povredi, po mom mišljenju igrač Panathinaikosa nije bio kriv. Ta zakucavanja u kontri gde se igrač drži za obruč su uvek na granici ovakve situacije, što se je desila ovde. Zato bi verovatno bilo dobro, kad bi se odvikli toga, ali jbg teško je kad te ponese adrenalin.

 

Saopštenje kluba razočaravajuče. Onako lep prvi deo gde informišu navijače, žele Aaronu oporavak i zahvaljuju se Marku i Kariju, oni useru sa kenjanjem o Panathinaikosu, njihovim doktorima i lažima da je Okaro White "izuzetno grubo startovao". Što jednostavno nije istina. Treba polako prerasti te glupe fore. Vreme je.

 

Utakmica odlična. Otprilike ono što smo očekivali od ove ekipe. U Pioniru če svi krv da propišaju za 70 poena. Lazarević po meni odličan. Lite verzija Kaline. Kuzmić takođe bolje od očekivanja. Nate još nije gde bi trebao da bude sa formom, ali ok. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 
Ne znam koju utakmicu si gledao, Lazarević sinoć ništa nije pokazao sem popriličnog antitalenta za košarku. Ajde večeras da vidimo taj napredak.

Npr. Radonja mu daje ulogu Kaline povremeno. Spušta se na niski post, igra ledjima protiv čuvara i pokušava da napravi višak ili iznudi faul. Meni dovoljno za igrača koji godinama tavori u FMP-u. Kad kažem skil, mislim da još mora da radi na šutu, kao i da mu manje ispada lopta. Može od njega da se napravi korisniji igrač od Lazića, sa kojim ga svi uporedjuju.
Link to comment
Share on other sites

Ja sam posle ove utakmice juce jedno 50 posto mirniji. Klasican Radonjizam, utegnuto sve, role playeri odradjuju svoje, nema izlazenja iz opanaka, prosto predivno za gledanje. Ovu danas mislim da necu stici da odgledam, ali ako cemo cele sezone da igramo kao juce u smislu zategnutosti, nek stisnu gace bogatasi iz regiona.

 

Jeste sve ostalo u senci povrede Vajta koji je uz Kalinu i Dzonija delovao najbolje, ali bukvalno smo toliko delovali kao tim da imam utisak da ce Davidovac poceti da zakucava, Luka da gadja trojke iznad 50 posto, a Simon da ponovi onu sezonu kad je dvocifren u EL bio. 

 

Jovic bi takodje bas legao na ovaj tim. Sad kad bude mrdanja pozicija zbog Vajta, trebace nam jos jedan igrac od kog tacno znamo sta i kako mozemo. Sto se petice tice, verujem da ce se naci zajednicki jezik sa Lesorom koji jeste prva zelja. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja sam jos pod utiskom od juce, ne mogu da se smirim. Kakva nesreca za momka, ali i za klub.

 

Bio sam rezervisan kada je dosao. Nije mi bio simpatican u Zalgirisu. Delovao mi je kao klasican, juznjacki, beli Amer. Ispostavilo se da je momak susta suprotnost. Porodican, kulturan momak i pre svega vrhunski kosarkas. Odavno nisam video ovako eksplozivnu i atletsku belu cetvorku. Gledam ga juce i balavim kako covek igra, skace, kako je aktivan u odbrani i skoku, ne verujem kako smo pogodili sa njim... i onda posle 5 minuta pada mrak na oci...

 

Jutros sam ponovo morao da gledam snimak utakmice jer sam od soka pozaboravljao sve.

Mozemo slobodno da se zovemo KK Radonja, jer ovo je njegov tim, sastavljen bas onako kako on voli.

Po meni se moralo naci mesto za nekog divljaka (plej ili bek), koji bi doneo neku drugu dimenziju, ali opet, ovo je tim po Radonjicevom ukusu 1/1. 

Sto se igraca tice, jos je rano za neke zakljucke i osude, jedino je jasno da je Kalina alfa muzijak i da ce Vajt biti pravi pogodak i velika sila, samo da se momak oporavi kako treba.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

 

“Odigrali smo utakmicu protiv Panatinaikosa u subotu, nažalost dogodila se povreda Erona Vajta koji je operisan i sledi mu pauza od nekoliko meseci. Nažalost, sinoć je povredu doživeo i Davidovac, Dobrić ima još 10ak dana mirovanja, Simonović takođe ne može da igra… Pokušaćemo da odigramo  protiv Bajerna što je bolje moguće sa željom da iskoristimo tu utakmicu kako bi na najbolji način proanalizirali novonastalu situaciju u kojoj smo se našli, svakako nije bilo planirano da odigramo ovu utakmicu u takvim okolnostima” rekao je trener crveno belih i dodao:

“ Eron Vajt je operisan i sledi mu pauza od nekoliko meseci. Iskreno se svi nadamo da će njegov oporavak posle skidanja gipsa biti što kraći, a na nama je da pokušamo da “premostimo” taj period bez Vajta na najbolji mogući način” rekao je Radonjić.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Znači Lazarević pegla otprilike po ure danas...?

 

I taj faul na Dedi nije bio prejak, već je on sada već standardno premekan. Srušio se bez trunke hasla ili pružanja otpora. Malo niži pas ga je na prvom koraku izbacio iz balansa. Igrači njegovog tonusa i neatleticizma se uglavnom i povrede pri prvom padu. Mnogo nas košta taj njegov gud-inaf stav. I onda nam Simke kriv što je dostupan i operativan cele sezone u svojoj 36-oj. Upravo sam nakon Vajtovog prvog zakucavanja iz drugog plana i par odličnih čvrstih zagradjivanja pomislio kako bi Deda da je bio vredniji mogao da sada odradi najmanje 80 posto onoga što može i Vajt...i da vredi približno toliko.

 

 

 

 

 

 

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, UDresuKvinsiMilera said:

Malo crno belo to gledas,pg se priziva da bi se neko od Nejt-Ivanovic spustio na dva jer tu postoji mala rupa ipak

 

Ne postoji nikakva rupa na dva, a ni na jedan, niti se uopšte tu traži igrač. Jedino što se traži je igrač na poziciji 5 i time će roster biti zatvoren.

 

Meni je sada već neverovatno da Radonjić toliko dugo trenira Zvezdu, a da ljudi nisu shvatili način na koji razmišlja...

 

2014/15:

Spoiler

 

PG: Williams, Jović, Rebić

SG: Jenkins, Blažič

SF: Kalinić (SF/PF), Dangubić, Lazić

PF: Mitrović, Tejić

C : Marjanović, Zirbes

 

+ Kaplanović i Radanov

 

 

2015/16:

Spoiler

 

PG: Jović, Micić, Rebić

SG: Kinsey, Gudurić

SF: Dangubić, Lazić

PF: Miller, Simonović, Tejić

C : Zirbes, Štimac

 

+ Mitrović koji je inicijalno bio startna četvorka, al' se povredio u oktobru, a vratio tek u aprilu i Simanić koji je u martu 2016. napunio 18 godina

 

 

2016/17:

Spoiler

 

PG: Jović, Wolters

SG: Jenkins (SG/PG), Gudurić

SF: Lazić, Dangubić, Dobrić (SF/SG)

PF: Simonović, Mitrović

C : Kuzmić, Bjelica, Thompson

 

+ Rakićević i Simanić 

 

 

Prošla sezona (kada smo se konačno stabilizovali i kada su svi bili zdravi):

Spoiler

 

PG: Walden, Hall, Uskoković

SG: Loyd, Dobrić (SG/SF)

SF: Lazić, Davidovac (SF/PF)

PF: MJK, Simonović

C : Nnoko, Kuzmić, Reath

 

+ Radanov

 

 

I onda ove sezone:

 

PG: Ivanović, Wolters, Uskoković

SG: Hollins, Dobrić (SG/SF)

SF: Kalinić (SF/PF), Lazić

PF: White, Davidovac (PF/SF)

C : Pojačanje, Kuzmić, Mitrović (C/PF)

 

+ Lazarević i Simonović.

 

Znači to je manje više klasičan Radonjićev roster, broj igrača, raspored po pozicijama i rotacija. Uskoković će biti 3. plej kao što je to bio i prošle sezone i igraće samo kada baš mora, tkzv. Rebić uloga. 

 

Takođe, sve i ako Radonjić proceni da na nekoj poziciji postoji problem, nema nikakve logike da ga rešava dovođenjem igrača na drugoj poziciji i pretumbavanjem - znači ako se proceni da nam fali dvojka, onda treba dovesti dvojku, a ne pleja.

 

Pritom, ako nešto bude falilo ovom timu to će biti šut za tri i 1 na 1 shot creating sa bekovskih opcija, što posebno može doći do izražaja protiv ekipa koje mogu da nam pariraju fizikalnošću i agresivnošću i koje će biti u stanju dosta da preuzimaju (recimo baš Bajern)... Znači dovođenje Jovića sada ne bi imalo nikakve logike, jer on niti je šuter, niti je skorer i suštinski nam ne reševa ama baš ništa. Inicijalna ideja jeste bila da nam poziciju 1 pokrivaju Ivanović i on, al' ta opcija je propala, tu je doveden Volters i time je pozicija 1 zatvorena. 

 

A ako bude ikakvih promena u toku sezone, prilično sam siguran da će neko morati i da ode, pa se nadam da nismo baš toliko zastranili da takve stvari prizivamo pre nego što je sezona uopšte počela.

 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ǝɔɐɟ ǝdɐʇ said:


Npr. Radonja mu daje ulogu Kaline povremeno. Spušta se na niski post, igra ledjima protiv čuvara i pokušava da napravi višak ili iznudi faul. Meni dovoljno za igrača koji godinama tavori u FMP-u. Kad kažem skil, mislim da još mora da radi na šutu, kao i da mu manje ispada lopta. Može od njega da se napravi korisniji igrač od Lazića, sa kojim ga svi uporedjuju.

 

Moj utisak je da mu je lopta strano telo, to mi je osnovna zamerka. Recimo, prirodnije deluje Laza s njom nego on.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Svakako da ima vise logike da ukoliko bude potrebe da se pre dovede bek a ne plej, medjutim tu se onda ulazi u pitanje raspolozivog novca i raspolozivih igraca na trzistu, i konsekventne dileme da li je onda bolje iskoristiti slobodnog Jovica i igrati odredjenu minutazu sa 2 pleja, ili dovesti po svaku cenu beka sutera u skladu sa nasim plateznim mogucnostima samo da bi se uklopili u sablon. 

 

Ako bismo se rukovodili proslim sezonama kao idejom vodiljom to bi znacilo da treba da se zadovoljimo zaceljem u EL sto ne verujem da je bilo kome cilj, a tu je i efekat korone koji iznenada moze da odvoji igraca od parketa na mesec dana pred najbitnije utakmice. Ako Radonjic misli da Uskokovic moze da uspesno igra na mestu pleja, ja ne samo da podrzavam nego i pozdravljam takvu ideju, samo ne znam koliko je realna. 

Link to comment
Share on other sites

Luka ostaje isključivo na 5 dok se ne dovedene centar.

 

Kalina se vjerovatno seli na PF, što se meni lično ne sviđa jer ostajemo onda jako tanki na SF sa Lazićem i Lazarevićem. Jedino ako se Dobrić prebaci na SF, ali onda ostajemo sa svega 3 beka + nejaki Uskok.

 

Uglavnom biće jeben ovaj period bez Arona, pogotovo ako do početka sezone ne dođe centar.

Link to comment
Share on other sites

Danas ce na 4 morati Luka. 
 

1. Ivanovic, Wolters

2. Hollins, Lazic

3. Kalinic, Lazarevic

4. Luka, Kalinic

5. Kuzmic, Cirbes

 

Nemamo druge opcije. Kalina 30 minuta mora da igra. 
 

Ne treba da zapinjemo danas. Previse igraca fali. 

Edited by Storm
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...