Jump to content

U Zvezdu,pa gde će?!


Kankkunen

Recommended Posts

Inace kada je dosao Zeljko i kako smo mi poceli (Partizan) ocekivao sam da ce ove godine da idu i jedna i druga strana na sve ili nista, medjutim kako je vreme prolazilo takav je utisak da je to na kraju meh, kada smo mi doveli Lideja i Pantera ocekivao sam sigurno jos 2,3 takva pojacanja a ostalo neki prosek, medjutim kao sto svi mozemo da vidimo dosta mladih igraca uz ove koji su ostali i ceka se jos samo centar.

 

Kad je Kalinic potpisao ocekivao sam odgovor od sigurno jos 2,3 igraca slicnog kvaliteta, medjutim ovo sto ste vi trenutno sastavili meni kao navijacu Partizana se svidja za sada :D 

Ne, salim se..verovatno Radonjic zna sta radi, tako da verujem da ne treba niko da mu se mesa u sistem i ostalo, kao i Zeljku medjutim za razliku od nas vi apsolutno nemate ni jednog igraca kad je tesko da povuce, iskreno ako mene pitate trenutno je to DeDa, uvek kad treba tu je (par puta sam skoro iscupao kosu sebi sa glave kad vidim da me trpa covek sa 10kg viska i 60% masnoce) ali jbg nakon nekog vremena je dobio rispekt, zna covek znanje i tjt.

 

Prosecna neka ekipa, defanzivno vas ocekujem da budete u TOP 3 ekipe u EL, verujem da ce to Radonja da sredi sto se tice defanzive ali kad je u pitanju napad stvarno ne vidim kako ce da funkcionise, vama bi jedan Pengos, Kvinsi Miler tip igraca tako legao da je to neverovatno, ne moze se vise sa samo "odbranom do trofeja", da je tako Niksi bi osvojili NBA prsten prosle godine i oni su bas primer tvrde defanzivne ekipe protiv koje se apsolutno svaki tim muci, medjutim svima je poznato kako su na kraju Niksi zavrsili u PO, kad je svaki posed bitan.

 

Ne znam, ocekujem iskreno neku doselekciju tamo decembra, januara mozda ili pred pocetak PO ako iskoci neko, trenutno ova ekipa ima da se muci da ubaci nekoj ozbiljnoj ekipi 70p, koliko god da je Radonja dobar trener.

 

Fali vam neki suter, fale vam recimo 2 Pantera ili tako neki divljak koji moze da okrene utakmicu, mislim ljudi koji prate duzi niz godina kosarku videce vec nakon mesec dana kako stoje stvari i kolike su sanse za osvajanje ABA lige ili neke ozbiljnije epizode u EL, isto kao sto sam i ja video epizode kod Dzikica ili proslu sezonu.

Jedva cekam duele u ABA ligi i mislim i da cemo stvarno da uzivamo ove godine.

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Kooineeperk said:

Pisi krace postove da bih mogao po nesto i da ti lajkujem 😄 

 

Evo boldovao sam deo za lajk. Stvarno ne znam sta ovim upravama (mnozina, jer mislim i na FKCZ, FKP i KKP sa najsvezijim biserom oko Obradovicevog ugovora). 

 

S obzirom da su svi oni manje vise politicari ili bliski politici, ocigledno im je to nacin funkcionisanja. 

 

 

Najveci problem svih tih uprava je sklonost ka najgorem populizmu, tj. podilazenju masama i rasplamsavanju niskih strasti.

 

Eto, primer ABA liga - umesto da uprave klubova daju svoj doprinos smirivanju tenzija, umesto da im bude drago sto ima jakih rivala u takmicenju i da govore da treba teziti da ih ima sto vise, mi smo od dva jedina kakva - takva rivala napravili KK Sodomu i KK Gomoru i to se Covic (a ne igraci i trener) istice u tome, a suflira mu drzavni vrh.

 

Zasto bi iko pratio KLS ili kup da nema Partizana (kakav god da je taj klub)? Zasto bi iko pratio ABA ligu da nema Buducnosti (kakav god da je taj klub) - dovoljan je KLS.

 

Za mene je sport ljuto neprijateljstvo na terenu i prijateljstvo van njega. Takodje, pobeda ima slast ako postoji mogucnost da se izgubi, poraz ima gorcinu ako postoji mogucnost da pobedis.

 

Da skratim, Covic je mozda dobar funkcioner, ali njegove izjave su cesto lose, pokvarene i stetne.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Stex said:

iskreno ako mene pitate trenutno je to DeDa, uvek kad treba tu je (par puta sam skoro iscupao kosu sebi sa glave kad vidim da me trpa covek sa 10kg viska i 60% masnoce) ali jbg nakon nekog vremena je dobio rispekt, zna covek znanje i tjt.


Ma bas je bio tu tokom citavog finala ABA lige, pa i završnice KLS. Nije postojao, ujedno i nas najslabiji igrač u tom periodu.

Sad još sa ovakvim pojavljivanjem na pripremama, pa kad se doda konkurencija na njegovim pozicijama… Zaista nisam siguran koliko će imati prostora kod Radonjića, ukoliko nešto drasticno ne promeni.

 

Što se tiče povlacenja kad je teško Džoni Ivanovic bi trenutno tu trebao da bude ta opcija. Takodje možda Kalinić nije neko ko najlakše kreira poene, mada radio je to više nego dobro prošle sezone u Valensiji, ali nisu se ovde slučajno kacile one slike sa kolicima i mudima…

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Stex said:

Inace kada je dosao Zeljko i kako smo mi poceli (Partizan) ocekivao sam da ce ove godine da idu i jedna i druga strana na sve ili nista, medjutim kako je vreme prolazilo takav je utisak da je to na kraju meh, kada smo mi doveli Lideja i Pantera ocekivao sam sigurno jos 2,3 takva pojacanja a ostalo neki prosek, medjutim kao sto svi mozemo da vidimo dosta mladih igraca uz ove koji su ostali i ceka se jos samo centar.

 

Mislis, ocekivao si da se ponasamo i dovodimo igrace kao da nas finansira Armani?

 

Meni se bas svidja ovaj tim i on ce da bude prvi favorit u ABA ligi, a verujem da ce se boriti i za TOP 8 do poslednjeg kola.

 

Imamo opet jaku domacu osnovu. Petorka Ivanovic - Dobric - Kalinic - Davidovac - Kuzmic je veliki pomak napred u odnosu na razne Hallove, Reathove, Colome i druge igrace koje Radonjic nikad ne bi doveo. Svi oni najbolje funkcionisu kad im trener veruje i kad imaju bitnu ulogu na terenu, a svi ce oni i imati. Tu ostaje znak upitnika kod Kuzmica, ali moramo da verujemo, tacnije, da se nadamo da ce moci da igra pristojno u odredjenom vremenskom intervalu kad bude bio na parketu.

 

Stranci donose dodatni kvalitet i svako od njih ce imati mec kad moze da da 20 poena i resi ga u nasu korist. I oni ce imati bitne uloge i bolju produkciju zbog toga.

 

Najzad, na kraju klupe, umesto skupih zvezda bice kapiten, ex kapiten, Simonovic, Lazarevic i Uskokovic, igraci koji ne traze puno minuta i koji su tu samo ako mogu da doprinesu na nekom konkretnom mecu. Recept Zalgirisa, da podsetim da je Pangos pre njih bio bek suter, oni su od njega napravili fenomenalnog pleja.

 

Sto se tice konkurenata u ABA ligi, Partizan ce imati 4 skupa i dobra stranca, ali ostaje gap izmedju njih i ostatka tima koji cine igraci koji nemaju iskustvo igranja bitnih meceva i nemaju neke uspesne sezone iza sebe. Nema tu ni kontinuteta, a tek nema pleja koji bi druge igrace cinio boljima. Buducnost je izgubila Ivanovica, dovela puno iskusnih igraca, ali odbrana ce trpeti kod njih. Cedevita ima cetvoricu skoro srebrnih reprezentativaca kod sebe, ali i ne neki veliki kvalitet i dva bas niska plejmejkera, a smrt za ozbiljnu kosarku bi nastupila ako budu igrali zajedno.

 

Ukratko, realnost je da su trener i sistem koji taj trener uspostavi jedina sansa klubova sa ovih prostora, a tu je KKCZ iznad svih. Nije nikakvo cudo sto smo najbolje rezultate ostvarivali sa 10 igraca + Tejic/Rebic i Radonjicem na klupi, a zamalo ispali iz PO ABA lige sa nikad skupljim timom i triom fantastikom koji ga je vodio.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

 

Fali vam neki suter, fale vam recimo 2 Pantera ....

 

 

 

Recimo da i ima rezona u ovom zapažanju...ali i jug Srbije čeka neki mučeni asfalt pre izbora. Mi smo najveću cifru uložili u povratak domaćeg igrača koji je bio najveći transfer u istoriji kluba. Ne bi sad neke paralele da izvlačim...nismo deca mala.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Stex said:

 

Fali vam neki suter, fale vam recimo 2 Pantera ...

 

 

Jel Kevina ?

Jednog bi mogli u doselekciji da vratimo sa tamne strane ... izgleda da banana biznis ulazi u krizni period

A onog drugog se jedva resismo ... osim toga, imao je oprostaj skoro ... zavrsio sa karijerom

Edited by Plant
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Prijatelj Mitar said:

A koja je prica bila sa Hemofarmom, jel klib privatizovan sa fabrikom ili je privatizovana samo fabrika a ona bila sponzor klubu?

Fabrika je bila generalni sponzor kluba, kada je 2006 ista kupljena od strane Stada-e Miša Babić ih je ugovorom obavezao da narednih 5 godina nastave da ulažu u klub izvesnu sumu (500 000 ako se dobro sećam). Naravno čim je taj vremenski period istekao Nemci su prekinuli sa sponzorstvom, klub je promenio grb i ime a kasnije je transformisan u d.o.o. oblik. Osim Vršca od klubova iz KLS još je samo Radnički SPD iz Kragujevca transformisan u d.o.o.

 

Btw kompanija Hemofarm kontinuirano sponzoriše Igokeu, imaju fabriku R. Srpskoj ali je to ipak uticaj Dodika

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Ne mogu baš u potpunosti da se složim sa kolegom Stex-om.

 

Ovaj tim vjerovatno neće plivati u ljepoti ali nije baš da imamo 12 Branka Lazića u ekipi. Ima tu igrača koji će biti na granici dvocifrenog učinka kao što su Ivanović, Dobrić, Walters, White, Kalinić, pa možda i Lessort ako dođe, dok bih se za Hollinsa iznenadio da ima ispod 12 ppg.

 

Ako se uspostavi jaka defanziva i jak pristup na utakmicama biće ovdje dovoljno poena za pristojan učinak u EL. A koji je to maksimum zavisi od gomile faktora i kod nas i kod drugih timova ali ako bude publike biće nas teško dobiti u Beogradu.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, Kooineeperk said:

Ne znam koji oblik poslovanja ima Mega, ali znam da je Misko rekao da nista ne dobijaju od drzave tako da je to svakako jos jedan privatni klub. Najprivatniji 😄

 

Sta ima predsednik udruzenja navijaca da dobija od drzave... kakve veze Misko ima sa Megom? 

Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Sector said:

Ne mogu baš u potpunosti da se složim sa kolegom Stex-om.

 

Ovaj tim vjerovatno neće plivati u ljepoti ali nije baš da imamo 12 Branka Lazića u ekipi. Ima tu igrača koji će biti na granici dvocifrenog učinka kao što su Ivanović, Dobrić, Walters, White, Kalinić, pa možda i Lessort ako dođe, dok bih se za Hollinsa iznenadio da ima ispod 12 ppg.

 

Ako se uspostavi jaka defanziva i jak pristup na utakmicama biće ovdje dovoljno poena za pristojan učinak u EL. A koji je to maksimum zavisi od gomile faktora i kod nas i kod drugih timova ali ako bude publike biće nas teško dobiti u Beogradu.

 

sedam igraca oko dvocifrenog ucinka, to je vec oko 70 poena, neka nesto dodaju lazic, kuz, mitar, deda, i presao si 80. kapiram da ce malo timova moci da nam ubaci preko 80.

ok, ne moze ovako jednostavno da se racuna, bice utakmica kada nista necemo moci da pogodimo, ali ja bih rekao da ova ekipa ima potencijal da ima solidan balans igre na obe strane terena.

Edited by Haggard
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja verujem da mi mozemo da igramo atraktivnu kosarku pogotovo sto imamo na visokim pozicijama Kalinu i Luku koji umeju lepo da proigraju saigrače i umeju da procitaju protivnicke odbrane.

White je odlican iz drugog plana, Holins atleta koji ima dobru prangiju,Ivanovic i Wolters imaju raznovrsan napadacki arsenal i ukoliko dodje Lesor koji je jedan od najboljih centara na ofanzivnom skoku smatram da cemo postizati vise poena nego sto se ocekuje.

 

Ova ekipa ima veći ofanzivni nego defanzivni potencijal ukoliko dodje Lesor.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Hogar said:

Sve si ti to fino zamislio ali... 

Doveli smo Tomića za kojeg bila većina pa ode u drugoj sezoni kad je vidio da ne ide. Šakota mator, tražili su se i strani treneri, Trinkijeri bio preskup, Martinez tražio i veliki novac, skupe igrače i svašta nešto što ne možemo priuštiti. 

SO je bar većini izgledao idealan i zato se i potpisao ugovor na više godina. 

Jednostavno su on i Karaičić promašili većinu igrača, domaćim igračima nije verovao, u početku je još i išlo ali kako je vreme odmicalo sve se više gubio. 

Nešto se moralo poduzeti i kad je smenjen SO a doveden DR koji je spasao sezonu sa timom koji je dobio. 

I sad bi ti za to kaznio Čovića??? 

Pa ima li SO ikakvu odgovornost?

Opet ovo prepucavanje po medijima je bilo loše, nepotrebno. 

Ne sporim ja pravo kluba da smeni trenera koji ima lose rezultate ali to košta svuda u svetu a Čović je zaboravio da igramo EL gde se izuzetno vodi računa da se postuju potpisani ugovori. Uvek mu je neko drugi kriv i uvek njega naivnog prevare u tom košarkaškom biznisu. Znamo svi da ti nije baš tako ali pišemo razločito svako iz svojih pobuda. Dakle nije nista sporno sem proseravanja nebojše čovića o parama koje je SO dobio od Zvezdr. Dobio je ono što mu je čović.

 potpisao da će dobiti, ni evro preko toga. 

Edited by Perkos2
  • Like 3
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, propolis said:

Ja verujem da mi mozemo da igramo atraktivnu kosarku pogotovo sto imamo na visokim pozicijama Kalinu i Luku koji umeju lepo da proigraju saigrače i umeju da procitaju protivnicke odbrane.

White je odlican iz drugog plana, Holins atleta koji ima dobru prangiju,Ivanovic i Wolters imaju raznovrsan napadacki arsenal i ukoliko dodje Lesor koji je jedan od najboljih centara na ofanzivnom skoku smatram da cemo postizati vise poena nego sto se ocekuje.

 

Ova ekipa ima veći ofanzivni nego defanzivni potencijal ukoliko dodje Lesor.

Bas o podvucenom sam razmisljao. Koliko god mi se nije svidjalo da Luka dodje, kreacija sa te pozicije je odlicna opcija. Gledam ga pre neki dan, sedi na klupi pored terena, snimak sa ledja (no homo :-)). Cini mi se kao da je radio sa tegovima. Velike ruke, velika ledja... Mozda me iznenadi za sve pare.

Kalina me je iznenadio prosle godine u segmentu asistencija. Bas se onako kompletirao. Sut mu nije postojan, ali je overall izuzetan igrac. Ivanovic je OK za zavrteti pik, ima herca, pripalice kada se lomi... Voltersa se ne secam uopste vezano za asistencije. Lepo je slozena ekipa i za napad i za odbranu. Holis je bas dobar igrac, sto se kaze, u oba pravca. 

Komsije nisu nista bolje, osim ako ne dovedu babarogu za centra, a mi nekog levaka. Ukoliko dovedemo centre slicnog kvaliteta i vise nikoga ni mi ni oni, ocekujem barem ravnopravne utakmice, s' tim sto Ra zna skoro sve igrace, a Zeljko svoje ne. Takodje, doselekcija moze da utice na odnos snaga, ali o tome kada (ako) bude potrebe. Steta za Smajlija. Trebalo je mozda pokusati sa njim ako je moglo... Doduse, los tajming, guzva na 4 i 5 pozicijama..., ali je mlad momak... 

Ispravka... nemamo guzvu na 5, ali imamo na 4 i 4/5

Edited by Inbox
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, propolis said:

Veliki minus za Luku je sto je na zadnjih 60 tekmi sutnuo samo 10 puta za tri.

Bilo bi dobro kad bi mogao da dogura trojku bar na 35+% 

Ne znam kako ce to da izgleda sa njim na poziciji krilnog centra bez suta za tri.

Nema nista od suta za tri, ide on kao opcijs na pet, mozda malo i na cetiri..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Haggard said:

 

sedam igraca oko dvocifrenog ucinka, to je vec oko 70 poena, neka nesto dodaju lazic, kuz, mitar, deda, i presao si 80. kapiram da ce malo timova moci da nam ubaci preko 80.

ok, ne moze ovako jednostavno da se racuna, bice utakmica kada nista necemo moci da pogodimo, ali ja bih rekao da ova ekipa ima potencijal da ima solidan balans igre na obe strane terena.

 

Nije realno naravno da svi budu dvocifreni u prosjeku, mislio sam da svi imaju solidan broj poena u rukama na EL nivou. Nije to naravno napadački level igrača koje sam uzeo kao primjer ali ne vjerujem da ćemo kuburiti nešto sa poenima. 

 

Što se tiče Mitrovića, nadam se da neće igrati više od 5 minuta po meču i da ćemo te minute preživjeti nekako. Trenutno ga ne cijenim ni trunku kao igrača a nemam ništa protiv da me razuvjeri.

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Devil In My Pants said:

Nema nista od suta za tri, ide on kao opcijs na pet, mozda malo i na cetiri..

 

pa i za te pozicije ti treba sut za tri ako si mitrovic. nije on neki rim protector koji ce da leti na kucanja ili pak vesti post-up pleja koji ce ledjima da radi cuvare na majmune. taj sut za tri je otprilike jedini nacin da postigne poene, bilo sa PF ili C

 

that being said, poslednji put kada sam video da sutira za tri, podsetio me je na moju mehaniku suta ovih dana, gde ih imam 10 i svaka je neponovljiva

  • Like 1
  • Ha-ha 3
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Luka je doveden iz desetak razloga...svi prilično labavi...ali medju njima sigurno nema šuta za tri. I dalje od toga peckaju oči.

 

Ako za 6-7 minuta sakupi nešto jeftinijih poena, baci neki asist...ćapi koju loptu, skok i pokrene kontru...zakrpi par rupa...bude to puna kapa. Kada se setim onog njegovog aplaudiranja sa centra osvajaču ABA lige, kada su svi igrači Future već na klupi...uhhh, jaka scena. Već tada nam je bilo jasno da se vraća kući. Biću iskren, ozbiljno sam se zaradovao kada je napustio klub...sada mi je drago uglavnom zbog njega. Neće nam kep biti ni rupa ni problem...mene Simke brine. Za čije babe zdravlja ga još nismo konzervirali? Treba osloboditi svaku moguću sekundu za Lazarevića jer se minuta naesti neće. Spreman je, zreo...doradio je skil. Izujedaće nekog najozbiljnije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Sector said:

 

Nije realno naravno da svi budu dvocifreni u prosjeku, mislio sam da svi imaju solidan broj poena u rukama na EL nivou. Nije to naravno napadački level igrača koje sam uzeo kao primjer ali ne vjerujem da ćemo kuburiti nešto sa poenima. 

 

Što se tiče Mitrovića, nadam se da neće igrati više od 5 minuta po meču i da ćemo te minute preživjeti nekako. Trenutno ga ne cijenim ni trunku kao igrača a nemam ništa protiv da me razuvjeri.

 

pa i ja sam mislio da je luka bivsi igrac, ali plej of aba je odigrao vrlo dobro, zadavao nam dosta problema. on zna kosarku, nije na "vi" sa loptom, ume da povede nakon skoka, ume da doda... nisu to kvaliteti koji se bas svakdnevno srecu kod visokog. naravno kod njega je uvek pitanje fizickog stanja, ali on svakako nije tu da bude nosilac, vec da pomogne i kao takav nece smetati.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...