Jump to content

U Zvezdu,pa gde će?!


Kankkunen

Recommended Posts

3 minutes ago, Mili said:

@Maverick88  Kakvo je stanje na trzistu, ima li kakvih imena u opticaju ? 

 

Jovic svira odlicno gitaru, Darko Talic iz Igokee takodje a jos i pevusi, a kad se tu nadoda i Ivanovic moci ce solidna svirka da bude na malom kalemegdanu....

 

 

Edited by mmajstor
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Za Dipesh bih vam i napisao, da ste trazili neki top 50, recimo.

Gledao ih 3 puta. 🥰

Jokic na onom klipu sa Riversom ne slusa narodnjake nego Vucu. 😍

 

On topic - Jovara je veceras izgledao skroz solidno, Avram i bolje od toga.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ako je za Jovica istina da ipak izgleda nece kod nas, ja zadovoljan, koliko god da ga gotivim, povrede ga sprecavaju da ima ulogu lidera bilo kog tima. 

Drugo sto se Dobrica tice, ubedjen sam da ovu sezonu ne moze da ponovi, jos i nema odmor sad preko leta.. ocekujem da se raspadne kao Lazic posle svoje najbolje sezone. 

 

  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

On 6/19/2021 at 11:35 PM, Manu said:

 

Ridji kako je doslo do ove promene u Jovketovim stavovima, mora da si cuo nesto?

 

Inace odusevljen sam sto se vraca, omiljeni igrac Radonjine ere 


Izvinjenje sto kasno odgovaram, nisam imao prilike poslednjih dana da pricam sa ljudima koji (mogu da) imaju tacne informacije. 
Kad sam napisao proslog puta da ne pregovaramo sa njim u tom trenutku nije bilo ponude sa nase strane ni price sa njim. 
Da je ranije odbio ponudu Panatanaikosa je sigurna informacija. Nije mi eksplicitno receno da on nece u Zvezdu, samo da u tom trenutku nije bilo uslova za to. 
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Ridji said:


Izvinjenje sto kasno odgovaram, nisam imao prilike poslednjih dana da pricam sa ljudima koji (mogu da) imaju tacne informacije. 
Kad sam napisao proslog puta da ne pregovaramo sa njim u tom trenutku nije bilo ponude sa nase strane ni price sa njim. 
Da je ranije odbio ponudu Panatanaikosa je sigurna informacija. Nije mi eksplicitno receno da on nece u Zvezdu, samo da u tom trenutku nije bilo uslova za to. 
 

Stefan je imao jednu ponudu Panate jos pre dve nedelje to je odbijeno,nasu ponudu je dobio pre par dana,pricao je sa DR i u sustini sto znam je trebalo sve da bude ok tu,ali nista nije bilo zvanicno dogovoreno.Koliio znam dok su u grckoj Pao je posao jos jednu ponudu koja je jaca finansijski od nase,a i jos neki klubovi su poceli da se raspituju oko njega.Sta ce Stef da odluci na kraju videcemo.Svakako se nece jos dugo cekati na njega,i sam Stefan je rekao da ce uskoro resiti pitanje kluba.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ako ne napravimo dil sa Jovićem opet će biti znatno lakše pronaći pleja kompatibilnog sa Dipešom ili igrača koji je po kvalitetu bar pola klase iznad. Teško da će Radonja posegnuti za Ročestijima ili sačuvaj nas Bobe nekom kreaturom poput onog zadnjeg pojačanja našeg drugog trenera. Ovde Radonji par forumaša duguju bar izvesnu nelagodnost što su pomislili da je po dolasku upravo Kino bio njegov odabir...pomerili se smesta. Nnoku se, bar navijački, može zameriti ako nas sada opravljen i vraćen u izlog napusti zbog drugog EL tima sa kojim se možemo pod nekim sretnim okolnostima boriti za ulazak u top 8...ali evo da opet iskoristim priliku da se poserem u znanje uprave i trenera koji su mu u tom trenutku, na pola sezone ponudili tj. verovatno samo aktivirali prvi ugovor, kao da smo ga pokupili u prajmu.

Sad sa ove distance se znatno jasnije može sagledati koji je to bio epski raspad od sezone dok se nije preseklo sa dovodjenjem Radonje. Da ne spominjem one opcije po kojima smo prerano potrošili ''igračku legendu'' jer je teško i zamisliti ko bi uopšte i uzeo u razmatranje naše ponude da smo nastavili dalje da tonemo i da smo ispustili ABA titulu i možda zadnju EL licencu koju ista donosi. Kumili bi Kureta da ostane, Simketa da sačeka sa penzijom a Luku bi doneli na krkače.

Jedan je Ra...ne treba nam jači.

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Slabo stižem ovih dana da pišem neke elaborativne postove, nego uglavnom nešto na blic.

 

Džoni Ivanović mi je godinama bio velika želja i jako sam zadovoljan njegovim potpisom. Iako ima svojih mana (nizak je dosta i ne baš naročito snažan, u krajnjoj liniji prosečan defanzivac, sklon povremenim divljanjima) mnogo ga volim kao igrača jer uvek igra srcem ali nikad ne dozvoljava da mu srce nadvlada razum. On ima razmišljanje plejmejkera, a stilom igre je više strelac. On je onaj tip igrača koji u pravom kontekstu zna da bude tas koji preteže, ne plaši se odgovornosti, ne plaši se suočavanja sa problemima (kao što i vidimo kroz ovu komunikaciju sa uvređenim Podgoričanima), dakle imamo igrača koji se sigurno neće sakriti u rupu kad dođe stani pani, a Radonjin stil igre je takav da nas čeka mnoooogo neizvesnih utakmica, gde jedna lopta odlučuje, dosta takvih smo pogubili ove sezone u EL, a sa Džonijem i navijačima to bi moglo da bude drugačije. Sviđa mi se i što je lucidan igrač, što zna da odigra na vic a ne samo po šablonu, igrač je koga lože velike utakmice i velika scena, a opet timski igrač, uradiće i nepopularne stvari za tim, ima taj Kalinić/Novica mentalitet, mrziš ga kad igra protiv tebe a obožavaš kad igra za tebe. On u našem timu neće biti najvažniji igrač, ali biće taj neki treći, četvrti koji može da prelomi kad treba. Već vidim u najavi bromance sa Dobrićem, to je ta energija. Tačno je da Nikola nema neko preveliko evropsko ime, ali baš mislim da će on tek kod nas da pokaže svoj peak, ima mnogo prostora i želje za dokazivanjem. Sjajan potpis i drago mi je što je klub uložio u jednog regionalnog igrača koji može da iskoči.

 

Ipak, jako je bitno ko će biti ostala pojačanja na bekovima. Nikola dobro ide uz jednog fizički jakog beka koji kontroliše tempo. Sviđa mi se razmišljanje sa Jovićem iako nisam fan povratnika i "podgrevanja supe", uostalom jedini razlog zašto nam je Jović dostupan (ako uopšte jeste) jeste taj upitnik sa njegovim zdravljem. Mora se rizikovati, on je taj antipod Džoniju, spor, metodičan i sistemski igrač, fizički moćan first pass bek. Voleo bih i ja možda nekog poenterski potentnijeg, mnogo zavisi od toga ko će biti zamena za Loyda (nadam se ne Avramović, čast dečku ali čeka nas najveća evropska scena a treba nam čovek sa konstantnih 15+ poena u rukama a da nije toliki defanzivni liability).

 

Što se Luke Mitrovića tiče, valjda je opšte poznato koliko njega gotivim ali on u ovom trenutku nije neko pojačanje sve i da je 100% zdrav, a to je veliki upitnik. Taččno je da je on prepametan igrač, odličan sekundarni kreator sa visokog posta (recimo za razbijanje zone), dosta jak igrač na postu i sa interesantnim rešenjima, ali noge su mu sve olovnije a taj šut jeste ogroman problem. Tačno je da je Simon imao užasne procente ali ti njega moraš da braniš kad je spolja, on odvlači igrača. Luku niko neće čuvati van reketa, niti treba, to dodatno zatvara opcije posebno kad imaš centra koji igra samo u reketu ili nekog skromnog šutera spolja (npr Jović). Dakle, Luka može maksimalno da bude neki MJK 1.5 verzija, iako je Kuridža čvršći i robustniji ali manje zna košarke. Takođe očekujem Luku na 5 u nekim varijantama i mislim da Radonjić neće bežati od te ideje. Mnogo je važno kako ćemo rešiti poziciju startne četvorke, koncept tima je takav da će taj igrač biti možda i glavna napadačka opcija, a neizostavno je da bude solidan šuter za 3 i solidan 1 na 1 strelac. Verovatno će se ciljati neki igrač ala Derrick Williams, dakle neka posrnula zvezda koja na papiru svašta zna, a praksa će pokazati svoje. 

 

Lazarevića ne bih mnogo komentarisao jer ga nisam ni gledao nakon povratka iz povreda. Tačno je da je fizički impresivan, čvrst i jak, ali čini mi se da je košarkaški baš tanak, a takve igrače sudije nakrcaju faulovima u EL čim si rekao keks. Žao mi je ako objektivno mnogo talentovaniji Radanov otpada zbog njega, ali definitivno Lazarević i jeste neki epizodista po Radonjićevom ukusu. Nadam se da nije previše šuterski sakat.

 

Nnoka moramo zadržati. Ne zato što je ne znam sad kakva igračina nego jer je komplementaran sa ekipom, deluje da se lepo saživeo i uigrao, a može biti samo bolji uz bolje dodavače. Glupo bi bilo da smo ga toliko čekali da bi odigrao 2 meseca košarke kod nas pa da nam ga otme neki klub sličnih platežnih sposobnosti. Nnoko je čvrst, pravi centar a ne neka light verzija. 

 

E da, nadam se da naši neće ciljati Đenku. Obožavam ga ali njegovo vreme je prošlo i bezveze da krunimo lepu sliku o njemu (objektivno, bio je tanak igrački i u prošlom mandatu). 

 

U svakom slučaju, čini mi se da će ekipa biti po Dejanovom ukusu, fizikalna do daske, ali treba tu i čistog košarkaškog skilla i tu je izbor plejmejkera i startne četvorke primaran. 

  • Like 16
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Sve ok za Jovketa...i sada ovako nespreman je poput stene, prava bekčina koja ovaj frejm ako zategne odbijače se od njega kao od bankine. Naravno da mu sada nedostaje brzine i generalno agilnosti.

Ali malo se preteruje sa apostrofiranjem na njegovom slabom šutu. Da zanemarimo zadnju sezonu i čak i kada uzmemo u obzir da je u Himkiju mogao da uzme veoma mali broj šuteva on je ipak 2019/20 završio sa 49% za tri u 23 EL tekmi i 42% u 12 VTB susreta za dvadesetak mpg u proseku. I pored činjenice da bi se kod nas očekivalo da uzme znatno više šuteva spolja, dečkonja nije kamenjar niti veliki potrošač lopti.

Potpuno je druga strana medalje što sumnjam da bi kod Radonje Jović imao minutažu back-up-a.

 

Moram još jednom da postavim link za sve one koji su propustili da ovo odgledaju...

Mačorska demonstracija kako se top atleticizam, talenat i skil efikasno i elegantno koriste na poziciji jedan. 

 

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Chaos Is Me šteta sto nisi gledao Lazarevica ove sezone. Odlican je bio, mozda nije igrac kome ces da das loptu i da uzme da kreira,ali zato sve poseduje sve ostale košarkaške elemente. Odlicno cita situacije na terenu i uvek je na pravom mestu bilo da je napad ili odbrana u pitanju. Popravio je i šut za tri sto je takodje pozitivno,a u svakom slucaju igrac koji je dosta napredovao i verujem da ce mu rad sa Radonjom sigurno pomoci da bude jos bolji cak bih rekao da je Radonjin tip igaraca 100%.

Iskreno verujem da je ce za koju godinu biti igrac na kojeg mozemo da racunamo.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Maverick88 said:

Stefan je imao jednu ponudu Panate jos pre dve nedelje to je odbijeno,nasu ponudu je dobio pre par dana,pricao je sa DR i u sustini sto znam je trebalo sve da bude ok tu,ali nista nije bilo zvanicno dogovoreno.Koliio znam dok su u grckoj Pao je posao jos jednu ponudu koja je jaca finansijski od nase,a i jos neki klubovi su poceli da se raspituju oko njega.Sta ce Stef da odluci na kraju videcemo.Svakako se nece jos dugo cekati na njega,i sam Stefan je rekao da ce uskoro resiti pitanje kluba.


Bas malopre i jesam i nisam dobio informaciju. Posto sada isti izvor nece nista da kaze na temu Jovic u Zvezdi znaci Stefan jos razmislja i tek treba da odluci. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...