Jump to content

U Zvezdu,pa gde će?!


Kankkunen

Recommended Posts

19 minutes ago, Chaos Is Me said:

Nije da nešto pratim AUS ligu ali mislim da je EL kvalitetom i intenzitetom udaljena svetlosnim godinama od bilo čega što nije NBA i da bi se malo koji igrač iz te lige naigrao u EL. Dobrih individualaca ima u Kini, al to su obično likovi koji su rešili da idu linijom manjeg otpora.

 

Ima individualnog kvaliteta, i bas dobrih pojedinaca koji bi bili odlicni EL igraci. Liga jeste nesto lezernija, bazirana na dosta atraktivnosti, i puno poena (takav biznis model) i samo gledanje statistike kod skautiranja igraca nije bas najpozeljnije. Ali ima veoma talentovanih igraca, recimo Chris Goulding bi (vjerovatno) bio i najbolji suter u EL.

 

Mala trivija, selekcija NBL-a je oducila nasu reprezentaciju u sklopu generalnih priprema pred Sydney 2000, ubacila nam nekih 100 poena, dobili nas glatko nekih 10-ak poena uz kontrolisanje utakmice od pocetka. Otprilike veoma slican kvalitet lige bio tada u poredjenju sa Evropskom kosarkom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, Princeton said:

 

 

Prije koju godinu dok je bio u naponu snage mi je bio bas wet dream, sada ima vec 31 god. ne znam da li bi nam najbolje odgovarao. U EL ekipama se puno ozbiljnije trenira/igra, stres na organizam je veci, vise utakmica, pritisak itd. a plata je tu negdje. Zivi u najljepsem dijelu Aus, klima odlicna, gradic fin, no covid, a uz to ga tretiraju kao megacara, pa i ne vjerujem da ima razloga za dolazak u Evropu.

 

Sto se tice igrackih kvaliteta, izgleda kao poor man's CP3, bukvalno bazira svoju igru po njemu. Veoma pametan, dobro kontrolise tempo utakmice, konstantno je u sporijem ritmu, nema nekih izrazitih mana. Izbacaj suta nesto sporiji, nema bas prirodan suterski ritam, pa tako nema ni neki velik domet. Dobra poludistanca, ok ulaz, veoma dobra timska igra, pnr, razigravanje citave ekipe. U odbrani vise nego korektan, zna da podigne agresivnost u kljucnim segmentima utakmice itd.

 

Veoma dobar igrac, ali cini mi se ne bas najbolji fit za nas u ovom dijelu karijere (ne bih se ljutio ni kada bi dosao 😛 ). Od tih cistih PG-a, najvise mi se svidja Casper Ware, a od ovih kombo igraca Tai Webster - u dobroj, disciplinovanoj sredini, oni bi cuda pravili.

 

 

Blagodarim.

 

Da, sad kad si spomenuo CP3-a, i ja vidim dosta sličnosti. Mene je tom promenom brzine/ritma u driblingu malo podsetio na Cobbsa. Mada mislim da je dosta bolji passer, ali lošiji šuter. Defanziva, timska igra, karakter... To su mi bile nepoznanice, a to si uspeo da razjasniš svojim odgovorom. Hvala

 

I za kraj, slažem se da bi taj potez iz njegovog ugla bio čudan, u ovoj fazi karijere. Dobra životna sredina, dobra plata, ne toliko zahtevna liga... I da sa toga prešalta na kašnjenje plata, 2 treninga dnevno kod Radonje, 80 utakmica i obavezno guljenje kolena. Jedino ako je lud 😄

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, MrTwister said:

Stigli ste da pomenete igrače poput Machada, Maggetea i još neke i za EC kante a nijeste momka kod kumare sto je igrao i podsjeća visinom i rasponom ruku na Kawhi Leonarda 🙂

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 

o'brien?

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Константин said:

 

Ово горе лагано прогласити као  Цигански правилник.:classic_laugh:

 

i uramiti i okaciti igracima da im stoji u svlacionici! ozbiljan sam, bas bi bila fora!

inace autor je naravno haarper lee.

i sto kao i za transparent hard difens-tranzisn ofens koji treba da stoji iznad klupe!

 

15 hours ago, Predragdjape said:

Zato sto je vec bio kontaktiran u decembru a sada je samo finish. Sledeci je Jaka Blazic a za njim i Simonovic iz Mege. 😁😂

 

jaooooo samo jaka da se vrati, uzimamo sve!

 

1 hour ago, Takeshi_Kovacs said:

volden ne moze biti ni prvi plej ni prvi bek

jedino sto kod radonje moze da igra je neku djenka 1-2 ulogu, i to najvise zato sto kao ajde igra u 2 smera i moze da povuce neku tranziciju

nisam njegov fan i radije bih tu video nekog beka koji je bolji sa loptom...ili cist suter

ako bi mogli berona nekako da vratimo njih dvojica bi mozda bili komplementarni

aleksa?

 

ja ne znam zasto se lepo i otvoreno ne prizna da je volden tezak zajeb i da je totalno prosecan igrac. sve nasto kao moze, kao solidan je u odbrani, kao znate on nije plej vec je dvojka koja i nije neki suter. 

djenka je za njega btw kajri licno. vec sam podsecao covek je bio najbolji kradljivac el, jedan od najboljih odbrambenih igraca el, kidao u bitnim mecevima, klacer... 

 

samo jaka i djenka da se vrate, to je sve sto zelim. plus obojica domaci igraci, znaci ako moze tu ne bi trebalo da se razmislja. 

 

na pleja onaj midjet iz bostona, decko je perverzija. samo je pitanje koliko on zeli u evropu, verovatno su male sanse. njemu bi dao 500-600k, ma koliko hoce.

tremon waters. 

 

Link to comment
Share on other sites

Eh ... prošlo leto sam dosadio i bogu i forumašima biggrin.png

Kakve su to kretnje kao na sličugama...prednja promena izuva iz patika. Dajte ga na mala vrata...šaljite link teta Vesni.

 

Brat - bratu...kada bi Kobsa doveli da se šutamo u dupe iz ugla: skeniran, zdrav, u piku karijere, 2ways, prodoran...stabilni procenti šuta...poludistanca...u nejm it.

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@Mile1Mozda, kao što je i Radonjić insistirao na Lipoviju. Dobiju listu sa par imena koju ni rodjena keva ne bi birala na basketu pa izaberu. Mada Hola se sećam iz Cibone, bio je 5x upotrebljiviji igrač, ali to je bilo davno. 

Edited by SunZero
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, SunZero said:

@Mile1Mozda, kao što je i Radonjić insistirao na Lipoviju. Dobiju listu sa par imena koju ni rodjena keva ne bi birala na basketu pa izaberu. Mada Hola se sećam iz Cibone, bio je 5x upotrebljiviji igrač, ali to je bilo davno. 

svaka ti cast ako si ga zapazio u 2 odigrane utakmice u ciboni.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...