Jump to content

Ligue 1


Drug Crni

Recommended Posts

"Prozvao" me Zetterberg opravdano na drugom topiku - tacno,napravio sam propust sto na pocetku rada Foruma nisam otvorio temu posvecenu elitnom francuskom fudbalskom rangu.
Iako je prvenstvo zavrseno,evo topika za sezone koje slede..nece da se baci. 

Novi prvak je Lil.
Svakako iznenadjenje. Ekipa je zanimljivo selektirana. Spoj mladosti i iskustva,nekih poznatih imena i neafirmisanih igraca. Pred upravom Lila je tezak posao zadrzavanja igrackog kadra,jer bukvalno pola tima ima ozbiljne i konkretne ponude finansijski mocnijih klubova sirom Evrope.

PSG je razocarao.
Nakon avgustovskog finala prosle Lige sampiona,ocekivala se setnja kroz prvenstvo i potvrda rezultata u Evropi. Umesto toga Parizani su ostali bez titule,bez zavrsnice u Evropi,a usput i bez Tomasa Tuhela. Sok-terapija sa Maurisijom Poketinom ocito nije dala zeljeni rezultat (ne verujem da osvajanje kupa zadovoljava apetite kluba) i pred argentinskim strategom je posao slaganja novog tima koji ce biti po njegovom ukusu. Zvezda tima i prvi strelac ekpie,Kilijan Mbape,je izgleda pred izlaznim vratima. Bogatim vlasnicima,medjutim,ne manjka novca pa je za ocekivati veci broj novih igraca na Parku princeva.

Monako se vratio u Ligu sampiona.
Uspesna debitantska sezona Nike Kovaca u francuskom fudbalu. Finale kupa takodje pokazuje da se lepo u njemu snasao bivsi trener Bajerna. Mislim da je pred Kovacem aktivan prelazni rok u kojem ce trebati da pojaca svaku liniju tima,a kao zanimljivog igraca bih izdvojio Brazilca Henrikea Oliveiru Silvu koji je odigrao odlicnu sezonu i time skrenuo paznju na sebe.

U Evropu ce Lion,Marsej i Ren.
Dokle god je Zan-Misel Ola predsednik Liona,ne sumnjam da ce klub voditi pametnu politiku i stalno biti u vrhu francuskog fudbala,a bice zanimljivo videti da li ce (i kakav) pecat u Marseju ostaviti Sampaoli koji je u drugom delu prvenstva preuzeo Olimpik.

U drugu ligu se sele Nim i Dizon,dok ce Nant u doigravanje za opstanak.

HRvatski reprezentativac Filip Bradaric se okitio titulom sampiona,a srpski igraci Ristic,Skuletic,Rajkovic i Mitrovic su svi zadrzali status prvoligaskih fudbalera.
 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Lepa pobeda mog Liona nad Trojom 3-1, nakon sto su primili gol pred kraj prvog poluvremena posle dobre ofenzive.

Izjenadio je ko drugi nego najvece pojacanje i doktor fudbala X. Shaqiri, potom su usledile jos 2 lepe akcije i upisali su se Emerson i sjajni Paketa.

 

PSG se opet provukao u nadoknadi ovog puta Hakimi pogadja za 2-1, pre toga su Mecu iskljucili igraca, trenera a posle gola je i golman Metza nesto podivljao. 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Kovač dobio otkaz u Monacu. Sezone 2019/2020 Monaco je bio 9. na tablici sa osvojenih 40 bodova (u kupu ispali u osmini finala). Kovač preuzima momčad u sezoni 2020/2021 i završava 3. sa osvojenih 78. bodova (u kupu dolazi do finala).  

Ove sezone je imao loš period na početku, ali forma momčadi raste. Trenutno su 6. na tablici sa 29 bodova, 4 boda iza drugoplasirane (izravan plasman u CL) Nice koja ima 33 boda. Zadnjih 6 utakmica ima 4 pobjede, remi i poraz. 

Znači, rezultati su mu i više nego dobri. Značajno je podigao momčad, ostvario vrlo dobar rezultat, te dao šansu većem broju mladih igrača. 

Ali je dobio otkaz iz istog razloga kao i u Bayernu i reprezentaciji Hrvatske. Igračima je dosta njegovog reda, rada i discipline. Baš me zanima hoće li se u budućnosti prilagoditi. Ako ne uspije, biti će osuđen voditi manje klubove, i klubove sa vrlo mladim momčadima jer iskusniji igrači nemaju razumijevanja za njegove metode.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

U danasnje vreme,u modernom fudbalu su se gotovo u potpunosti izgubili pojmovi pripadnosti,lojalnosti i odanosti. Svi ti veliki igraci igraju za lovu (cast pojedinim izuzecima kod kojih je mozda ostalo jos nesto od pobrojanog),ali PSG je bas vidljivo jedna grupa placenika i nista vise od toga..tako da su zvizduci opravdani..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Sinoc sam odgledao drugo poluvreme Clermont PSG. Messi ko u prajmu, iako je vidno da je izgubio na brzini. Slalom driblizni, kratki dupli pasovi, dijagonalni pasovi koji razdvajaju odbranu ko Mojsije more. Partiju krunisao sa 2 gola i asistencijom za gol.

 

Ovaj gol ko Ronaldinjov protiv Bilbaa.

 

Ne znam da li je asistencija bila s namerom, ali Messi je svakako sposoban da to sprovede u delo.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Naravno da mu nije bila namjera vec los prijem lopte koji se pretvorio u asistenciju. 

Moze PSZ da raduje vise stvari a to su da je Mesi u formi na pocetku sezone ali isto tako i Nejmar koji brutalno igra.

Novi trener ih je za sada poslozio fino mada vidjecemo kada Mbappe zaigra kako ce to izgledati ali u svakom slucaju nek je sa srecom titula PSG.

Sramna liga.

 

Vidjecemo u LS kako ce se provesti.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, mr clutch said:

Za sad ove sezone Mesi igra laznu devetku, dok je prosle igrao desetku. I za sad mu dobro lezi, takodje PSG ove sezone je poceo sa 3 4 3.

Da da, gledao sam i u superkupu i sinoc. Opet workrate Sarabie je odlican, vracao se i pokrivao dosta prostora iza Mesija i Nejmara. Ipak protiv jakih ekipa, Mesi-Nejmar-Mbappe ostavlja mnogo prostora koje treba sredina i odbrana da nadoknade. Svakako da im u Francuskoj niko nece ni prici, vec su uzeli titulu.

 

E da moram reci i da mi se svidja profil igraca koje novi trener i Campos dovode.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ne znam koliko vas prati PSG, ali izgleda da su oni postali taoci Mbapea. Prve dve utakmice su odigrali baš moćno, gdje su Nejmar i Mesi apsolutno dominirali - njih dvojica se dobro slažu. Već treću, kad se pojavio Mbape, osjetila se tenzija i da to nije ni blizu one igre iz prve dve utakmice. Jesu oni i nju dobili, ali protiv moćnih ekipa u Ligi Šampiona sa takvom igrom mogu da se slikaju - titulu LŠ mogu samo da sanjaju.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Izgleda da su se Nejmar i Mbape pomirili. Večeras u PSG-u sve funkcioniše kao švajcarski sat. Mada, ako krenu kola nizbrdo, to će biti zanimljivo vidjeti. City je danas impresionirao kako su nadoknadili 2 gola razlike. Baš me zanima kako će ovi divovi izgledati u LŠ ove sezone. Da li je došlo njihovo vrijeme?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...