Jump to content

Roland Garros 2021


Милица

Recommended Posts

Pozz svima, upravo se registrovah ovde, delimično zbog našeg Noleta. 😍  Velika je stvar ova pobeda nad Nadalom, da budem iskrena nisam u to verovala jer nisam optimistična "po prirodi". 😅 Sutra samo polako i smireno i Cici će pasti. 

 

P.S. Bravo za francuski dubl, predivno! 🙌

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Boxy said:


 

 


Sad je Fedov minus sto je stariji 5 i 6 godina od ove dvojice i sto su oni realno next gen koji su trebali da ga izguraju, kao sto su Dimitrov i kompanija trebali da izguraju Djokovica i Nadala, ali svi znamo da je to lost gen.
Fed je svoju generwciju unistio, izdominirao je u njoj, a njegova generwcija nisu Djokovic i Nadal.

Btw., Fed je imao 4 slema kad je Nadal osvojio svoj prvi, nije ih imao 15. Ali to retko ko zna, svi znaju samo kao papagaji da pricaju kako je Fed osvojio silne slemove vez konkurencije.

A reci da ce Feda osrednji sljakas da pobedi moze samo teska neznalica jer bi on imao 5,6 RG-ova da nije bilo Nadala (2005.,2006.,2007.,2008.,2011., to su sigurni Fedovi RGovi).

 

TAman posla, nisam rekao da su godine Federerov minus, vec da je malo nezgodno da se taj GOAT proglasi samo na osnovu broja GS, nedelja na 1. mestu itd...

Da se nesto razumemo, ja Federera izuzetno cenim kao igraca, po meni jedan od dva najbolja ikada, Nadala malo manje cenim jer on ipak ima manje teniskog talenta a vise fizicke snage i izdrzljivosti. 

MAlo si ostrascena iskreno, i malo mi imputiras neke stvari koje zaista nisam rekao. Ja sam izrazio samo licni stav, i ja sam rekao da je svoju generaciju unistio, a unistiti tu generaciju je bilo lakse nego unistiti MAreja, Djokovica i Nadala sa primesama Wavrinke i Del Potra koji su kada im je dan mogu da dobiju koga hoces. To je cela moja poenta zasto je broj GS malo diskutabilan i da se mora gledati sira slika upravo zbog toga sto je Federer stariji. 

Federer je znatno losiji igrac na sljaci od Federera na betonu i travi i tu nema nikakve dvojbe. Sa njegovom igrom, ni za 100 godina ne bi dobio Nadala na sljaci i to je valjda svima jasno, a sama sebi upravo pricas ono sto i pokusavam da kazem, osvojio bi on mnogo vise GS das e nisu pojavili ova dvojica sa primesama Mareja,Stena i Del Potra. 

Sa druge strane Djokovic i Nadal su svoje GS osvajali tako sto su prolazili sito i reseto, i morali npr da pobede cesto drugu dvojicu da bi osvoji GS sto je po meni jako tesko, mnogo teze nego dobiti ludaka Safina ili Nalbandijana recimo. Federer je promenio tenis, to niko ne moze da mu ospori, ali ga ne smtram toliko boljim od ove dvojice koji su isto ucinili svaki na svoj nacin, a promenili su i samog Federera terajuci ga da se stalno unapredjuje stalno pomerajuci svoje limite...

5 hours ago, McLeod said:

 

Kako vreme prolazi ovo je sve besmisleniji argument. Jer je sve jasnije da je ta era tenisa mnogostruko jaca od ove, ni Nadal, a ni Djokovic, ne bi osvojili koliko su osvojili da su kojim cudom umesto ovih klinaca koje hvataju grcevi u 20 godina, protivnici ti bednici protiv Safina, Nalbandijana, pa i Hjuita, Rodika, i drugih polovnjaka. Nikada se u istoriji tenisa nije desilo da bukvalno 10 godina ne moze da se pojavi bar jedan teniser koji ce da izazove ove matore i da je 10 godina nivo jednog Davidenka nedostizan za bukvalno sve van velike trojke.

Era sa Federerom, Nalbandijanom, Rodikom, Hjuitom i Safinom jaca od Nadal, Federer, Djokovic, WAwrinka, Del Potro, Marej? :smiley5:

AJde neka se uzme i zadnjih nekoliko godina gde Federer nije toliko konkurentan zbog godina, pa samo postojanje Nadala je veca konkurencija od mrtvog Davidenka, Hjuita i Rodika zajedno. Ispade da samo treba Djokovic da se pojavi i da dobije Medvedeva na betonu, Cicipasa i Tima na sljaci. AJde ne zajebavaj, pa koliko se Djokovic mucio na proslom RG protiv Cicipasa , pa protiv Tima na pretproslom AO. Zestoko potcenjujes danasnje igrace. Gledam sam ja tenis od Agasija i Samprasa, savrseno znam kakva je luda taj Safin i koliko mu je malo trebalo da se raspadne zbog lude glave, koliko Hjuit nista nije znao van trave i donekle betona, taj Rodik koji osim servisa nije imao ni jedan element igre na vanserijskom nivou. Bez problema bi danasnja mladja garda igrala sa njima, kazem, za mene je najbitniji period kada su ova trojica bili u prajmu zajedno, to je po meni dosta bitno ako se vrsi poredjenje velike trojke. 

Za mene je GOAT tesko ostvariva kategorija, zaista nijanse odlucuju tu, a najvise zavisi iz kog ugla se gleda. Ako Djokovic stigne ovu dvojicu sa GS, sve brojke ce nesumnjivo da budu na njegovoj strani, ako cemo da gledamo lepotu zna se, ako cemo da gledamo borbenost i fanatizam zna se....

  • Like 14
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tvoje reci:

Moze Federer lepo da izgleda na sljaci do sutra kada ce osrednii sljakas da ga ppbedi

 

Ovo sto si rekao nema veze sa zivotom.

A malo si pomesao generacije,Zverev i Cicipas nisu nikako trebali da istisnu Djokovica i Nadala (o Fedu da ne pricam), nego su oni trebali da se takmice sa Dimitrovim i kompanijom

Link to comment
Share on other sites

Diskusija oko odabira GOAT-a u tenisu je dosta pipava, i po pravilu se to loše završi. 😁 Kao i svaka diskusija na tu temu u sportu.

 

Ali mislim da to da je era u kojoj su Rodžer-Rafa-Nole igrali zajedno, okruženi gomilom izuzetnih igrača koji bi nakupili dosta GS samo da nije bilo njih trojice (Del Potro, Marej, Vavrinka, Ferer, Berdih, Conga itd) najjača, niko ne bi trebalo ni da pokušava da ospori.

 

Takođe ispod radara prolazi i to koliko su NextGen teniseri zapravo talentovani - mislim pre svega na Medvedeva, Tima i Cicipasa. Meni je Meda bukvalno Nole 2.0, sa početka karijere.

Edited by DameTime
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, Kosjan Willavić said:

Zamisli tek da fudbaleri igraju nekim cudom EP i da dobiju neku utakmicu. Bila bi euforija da se osvaja prvenstvo 😄

 

Da ste prošli Škote bili biste s nama u grupi, ajd' pogodi koja bi bila ta utakmica? :classic_biggrin: To bi ipak bio prevelik udarac za (nas) Rvat'ne.

Tako da, dosta vam je i ovo :classic_biggrin: :classic_tongue:

 

13 hours ago, Arsenije Pesic said:

 

Hvala što si me stavio u lepo društvance, ali nisam ti ja baš neki znalac, što me naravno nikada nije sprečavalo da pišem kao da jesam :classic_biggrin:

 

A i slušao sam jutros dve komšinice, po slobodnoj proceni 60+ i 70+, kako se dovikuju preko terasa i analiziraju sinoćni meč, pa možda nešto ukradem odatle :classic_biggrin:

 

Mene je, da ti pravo kažem, sinoćni meč oduvao. Negde tokom trećeg seta sam pomislio kako me odavno neki sportski događaj nije tako uradio. Mislim da sam nagde nakon AO pisao o tome da nam Rafa i Novak duguju još jedan klasik na RG i želja mi se ispunila. Jeste bilo i balona, đokosmečeva, neočekivano lošeg Rafinog bekhenda i verovatno još hiljadu argumenata za tvrdnje da je meč bio onako, sve poštujem, ali znam kako sam ga ja doživeo i nikakva naknadna analiza to neće da promeni. I naravno da će svako ko želi, u 4 i po sata tenisa da pronađe argumente za nešto što tvrdi, šta god to bilo. Ono u šta sam ja siguran da niko drugi protiv Rafe sinoć ne bi uzeo više od jednog seta. Ono što znam je da na broj vinera koje su obojica sinoć ispucala treba dodati bar još po dvadeset vinera koji to nisu bili isključivo iz razloga što su sa druge strane mreže stajali Rafa i Novak. Ono što me je posebno oduševilo je kako su objica u različitim fazama meča grebala da ostanu u igri, da ostanu u setovima u kojima je protivnik značajno bolji. Tako da, što se mene tiče, da odgledam svake godine po dva-tri ovako prosečna meča, meni ništa više od tenisa ne treba.

 

Da se opet vratim na neka moja prethodna pisanija, pred njihov prošli meč na RG sam bio optimista, govorio kako je Novak u svakom meču sa Rafom i Rodžerom do kraja njihovih karijera favorit, i desilo se šta se desilo. Ja mišljenje nisam promenio, ali naravno da mi nije padalo na pamet da ponovo bilo šta pišem ili pričam na tu temu. Tako da u tom smislu nisam iznenađen ishodom.

 

Što se tiče finala, ovo je savršen scenario za Cicipasa. I ja mislim isto kao Boxy da u finalu ima značajno veće šanse protiv Novaka nego što bi imao protiv Rafe, plus ogromna fizička i psihološka potrošnja i emotivno pražnjenje koje će negativno uticati na Novakov performans u finalu. Novak naravno jeste favorit, ali on u finalu neće ponoviti igru od sinoć, biće bitno drugačiji uslovi i taj meč jeste otvoren.

 

edit: znači u finalu Novak mačka i Cici pas, pa ko pretekne :classic_biggrin:

 

 

 

 

Tebe sam dozvao zbog objektivnosti, ne zbog znanja :classic_tongue:

Ne znam, možda je i do toga što sam meč gledao napreskokce, ali ukupni dojam kvalitete meča su mi pokvarile neke nekarakteristične pogreške obojice, kojih je bilo u znatno većoj mjeri nego inače rekao bih, s obje strane. Ali ima smisla svakako sve što spominješ. Ako kojim slučajem nađem snimku meča i odgledam je, možda se (ponovo) složim s tobom tvojim komšinicama.

Edited by bistru vodu mutim
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites



Tvoje reci:
Moze Federer lepo da izgleda na sljaci do sutra kada ce osrednii sljakas da ga ppbedi
 
Ovo sto si rekao nema veze sa zivotom.
A malo si pomesao generacije,Zverev i Cicipas nisu nikako trebali da istisnu Djokovica i Nadala (o Fedu da ne pricam), nego su oni trebali da se takmice sa Dimitrovim i kompanijom


To je bio vise sarkazam,tj karikiranje nego sto sam bukvalno mislio. Mozes li da izlistas od koga je Federer gubio tokom karijere na RG i u kom kolu? Eto i mene zanima cisto da se podsetim.


Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Boxy said:

Jordan je GOAT i zbog nacina na koji je igrao tu kosarku, sve je izgledalo savrseno lako, kao i sto kod Feda sve izgleda savrseno lako.:classic_sleep:

 

 

 

Savrseno lako zijani 40:15 bilo kad bilo gde

 

Mental midjet kad god je tvrdo mora neko pelene da mu promeni.

 

Nek neko nadje koliko je puta Sampras izgubio na 40:15 kad servira za mec ili Nadal ili Djokovic

Edited by tsva
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, bistru vodu mutim said:

Malo sam preletio postove na temi i dobio još nekoliko kvalitetnih odgovora na moje nedoumice. Btw, zaista smara GOAT diskusija, pretjerali ste, mada nije da ne razumijem.

 

Dobrodošlica kolegici @DameTime, jako dobar nick :thumbsup:

Hvala, i hvala. 😀

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Helmet said:

TAman posla, nisam rekao da su godine Federerov minus, vec da je malo nezgodno da se taj GOAT proglasi samo na osnovu broja GS, nedelja na 1. mestu itd...

Da se nesto razumemo, ja Federera izuzetno cenim kao igraca, po meni jedan od dva najbolja ikada, Nadala malo manje cenim jer on ipak ima manje teniskog talenta a vise fizicke snage i izdrzljivosti. 

MAlo si ostrascena iskreno, i malo mi imputiras neke stvari koje zaista nisam rekao. Ja sam izrazio samo licni stav, i ja sam rekao da je svoju generaciju unistio, a unistiti tu generaciju je bilo lakse nego unistiti MAreja, Djokovica i Nadala sa primesama Wavrinke i Del Potra koji su kada im je dan mogu da dobiju koga hoces. To je cela moja poenta zasto je broj GS malo diskutabilan i da se mora gledati sira slika upravo zbog toga sto je Federer stariji. 

Federer je znatno losiji igrac na sljaci od Federera na betonu i travi i tu nema nikakve dvojbe. Sa njegovom igrom, ni za 100 godina ne bi dobio Nadala na sljaci i to je valjda svima jasno, a sama sebi upravo pricas ono sto i pokusavam da kazem, osvojio bi on mnogo vise GS das e nisu pojavili ova dvojica sa primesama Mareja,Stena i Del Potra. 

Sa druge strane Djokovic i Nadal su svoje GS osvajali tako sto su prolazili sito i reseto, i morali npr da pobede cesto drugu dvojicu da bi osvoji GS sto je po meni jako tesko, mnogo teze nego dobiti ludaka Safina ili Nalbandijana recimo. Federer je promenio tenis, to niko ne moze da mu ospori, ali ga ne smtram toliko boljim od ove dvojice koji su isto ucinili svaki na svoj nacin, a promenili su i samog Federera terajuci ga da se stalno unapredjuje stalno pomerajuci svoje limite...

Era sa Federerom, Nalbandijanom, Rodikom, Hjuitom i Safinom jaca od Nadal, Federer, Djokovic, WAwrinka, Del Potro, Marej? :smiley5:

AJde neka se uzme i zadnjih nekoliko godina gde Federer nije toliko konkurentan zbog godina, pa samo postojanje Nadala je veca konkurencija od mrtvog Davidenka, Hjuita i Rodika zajedno. Ispade da samo treba Djokovic da se pojavi i da dobije Medvedeva na betonu, Cicipasa i Tima na sljaci. AJde ne zajebavaj, pa koliko se Djokovic mucio na proslom RG protiv Cicipasa , pa protiv Tima na pretproslom AO. Zestoko potcenjujes danasnje igrace. Gledam sam ja tenis od Agasija i Samprasa, savrseno znam kakva je luda taj Safin i koliko mu je malo trebalo da se raspadne zbog lude glave, koliko Hjuit nista nije znao van trave i donekle betona, taj Rodik koji osim servisa nije imao ni jedan element igre na vanserijskom nivou. Bez problema bi danasnja mladja garda igrala sa njima, kazem, za mene je najbitniji period kada su ova trojica bili u prajmu zajedno, to je po meni dosta bitno ako se vrsi poredjenje velike trojke. 

Za mene je GOAT tesko ostvariva kategorija, zaista nijanse odlucuju tu, a najvise zavisi iz kog ugla se gleda. Ako Djokovic stigne ovu dvojicu sa GS, sve brojke ce nesumnjivo da budu na njegovoj strani, ako cemo da gledamo lepotu zna se, ako cemo da gledamo borbenost i fanatizam zna se....

Boxy ti je odgovorila. Dakle imamo da je Federer unistio svoju generaciju i prethodnu generaciju i kasnije zajedno sa Djokovicem i Nadalom terorisao njihovu generaciju, lost generaciju, a boga mi ni originalna next gen (od kako su uveli taj termin) ne prolazi idealno protiv njega, iako su pisali u pelene kad je on osvojio prvi slem. Sam taj argument o weak eri je meni uvek bio potpuno besmislen. Samo sam hteo da ukazem i tebi i drugima da ta premisa kada se primeni na Djokovica i sledece generacije takodje vazi i vazi jos jace, jer ne da teniseri mladji 5-7 godina ne uspevaju da ih istisnu, nego ni ovi mladji 10+, sto se nikada nije desilo u istoriji. Ergo, weak era, sami bukvalno padate na sopstvenim postavkama. Sto se tice tvoje teze o osrednjem sljakasu, kakav bi bio da je vrhunski, kad je i takav osrednji posle svog peaka dobio GOATa na Rolan Garosu u njegovoj najboljoj sezoni. Pogledaj malo rezultate na sljaci pre nego sto odvalis sledeci put tako nesto, u ovoj eri je ubedljivo treci igrac na toj podlozi.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1. Nije tačno da su se sve podloge "uniformisale", to je urbana legenda koja zanemaruje činjenicu da su se pojavili igrači (a da se ne zovu Bjern Borg) koji su "naučili" da igraju na svim podlogama.

 

Ne sporim da je trava na Vimbldonu "usporena", ali to je dobro i Vimbldon i za tenis.

 

2. Noksu, ponekad, naročito anglosaksonski mediji i publika proglašavaju za Terminatora. Ko je gledao Zvezdane staze, razumeće me kad otkucam da je on prototip Borga, on asimiluje sve što protivnik uradi i na osnovu toga prilagođava svoj tenis.

 

2.1. Noksi se već desilo da je pobedio Rafu na RGu da bi posle izgubio u finalu. Njemu se neće desiti da bude "izduvan" pred finale.

 

Ne sporim da Cicipas može da odigra dobro i da pobedi Noksu.

Edited by stray_cat
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, stray_cat said:

2.1. Noksi se već desilo da je pobedio Rafu na RGu da bi posle izgubio u finalu. Njemu se neće desiti da bude "izduvan" pred finale.

 

Ne sporim da Cicipas može da odigra dobro i da pobedi Noksu.

Covek koji sa svojih 33 godina, pun ko brod para i trofeja, onako izdivlja u cetvrtfinalu, i sve to zbog nekog manje vise nebitnog poena, ce biti sve samo ne "izduvan" u finalu. Narocito ne u glavi. Bice maksimalno naspanovan u tom mecu. Izduvao se on dovoljno propustanjem Madrida, sto je po meni kljucan momenat u pobedi nad Nadalom i prolasku u finalu. 

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče GOAT rasprave, ne bi bilo loše definitivno utvrditi šta znači "najveći svih vremena".

 

Ako se, osim izuzetnih rezultata koji se podrazumevaju, to prvenstveno odnosi na uticaj, nasleđe, marketinški potencijal, auru koju jedan ograč poseduje, način igre, dominaciju u određenom periodu itd, onda je očigledno da taj epitet najbolje ide uz RF.

 

Lično, nemam nikakvu dilemu da je najbolji igrač svih vremena NĐ.

 

Najuspešniji teniser svih vremena biće onaj koji je će na kraju karijere, kada se sve podvuče, imati najbolje brojke (kriterijumi su brojni, po meni najbitniji broj GS i broj nedelja na prvom mestu ATP).

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Strašan meč je odigrao Novak, pri rezultatu 0-2 u 4. setu sam rekao da lagano dobija set, toliko je bio pun samopouzdanja. Što se samog meča tiče svaka čast obojici, ponovo pišu istoriju tenisa, dobiti Nadala na šljaci na njegovom turniru, respect. 

Što se tiče GOAT teme, veliki sam fan Rodžera, ali se slažem sa svime što je "harmonajzer" rekao. Kao veliki ljubitelj  tenisa ne bih kritikovao nikoga od pomenute trojke, dali su mnogo toga tenisu. 

Po meni najveći talenat i lepršavost igre - RF, najveći radnik i mašina na terenu - Rafa, a najbolji svih vremena, najjači mentalno i po mom mišljenju budući igrač sa najboljim brojkama - Novak. 

 

Link to comment
Share on other sites

 

14 hours ago, McLeod said:

 

Kako vreme prolazi ovo je sve besmisleniji argument. Jer je sve jasnije da je ta era tenisa mnogostruko jaca od ove, ni Nadal, a ni Djokovic, ne bi osvojili koliko su osvojili da su kojim cudom umesto ovih klinaca koje hvataju grcevi u 20 godina, protivnici ti bednici protiv Safina, Nalbandijana, pa i Hjuita, Rodika, i drugih polovnjaka. Nikada se u istoriji tenisa nije desilo da bukvalno 10 godina ne moze da se pojavi bar jedan teniser koji ce da izazove ove matore i da je 10 godina nivo jednog Davidenka nedostizan za bukvalno sve van velike trojke.

 

Brate i kad se pojave ti ih sahraniš u 5 minuta. Šta si Zverevu i Felixu uradio, pa to je spektakl :lol_2:

 

Dalje ruke (tastaturu) od Runea. Mali baš obećava. Al evo vidim, ti ga hvališ i odmah vest da su ga optužili za neku homofobiju, pokrenuli postupak protiv njega. Sledeće je da polomi obe noge. Nemoj ljubi te brat. 

  • Like 2
  • Ha-ha 13
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Helmet said:


 

 


To je bio vise sarkazam,tj karikiranje nego sto sam bukvalno mislio. Mozes li da izlistas od koga je Federer gubio tokom karijere na RG i u kom kolu? Eto i mene zanima cisto da se podsetim.


Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 

 

 

Mrzi me da listam, ali ovako iz glave, od 19 nastupa na RGu: igrao je 5 puta finale, gubio samo od Nadala, igrao je 3 puta sf (2 puta od Nadala i jednom Djokovic), igrao je nekoliko puta qf gde je gubio od Stana, Conge, Gulbisa (to je mozda bilo i 4.kolo, ne secam se tacno). Pre 2004. je imao losije rezultate, znam da je izgubio od Guge u nekom 3.kolu, imao je poraze u 1.kolima, ali poznato je da je njemu trebalo vreme da ostvari uspeh, posebno na slem nivou.

Za nekog koga bi dobio i prosecni sljakas, imao je bas dosta srece u zrebu sto na njih nije naletao :classic_sleep:

Edited by Boxy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mouratoglu je dao interesantno misljenje o danasnjem finalu i Novaku u L'Equipe

 

https://www.lequipe.fr/Tennis/Article/Patrick-mouratoglou-superviseur-du-projet-tsitsipas-avant-la-finale-de-roland-garros-face-a-djokovic-une-finale-comme-ca-ca-se-joue-enormement-avant/1261656

 

Ukratko on kaze da ce sve zavisiti od toga kakav Novak izadje danas na teren. Kaze da je po njemu Novak najbolji i najjaci igrac od big3 ( a oni su podrazumeva se najbolji) kada izadje na teren u top formi kao sto obicno izadje ali kaze Mouratoglu njemu se desava da nekad izadje na teren a da nije sav svoj. Daje kao primer njegov pocetak meca sa Musetijem na ovom RG u i stari mec sa Nishikoriem. Inace Cici je kod njega u Akademiji sto verovatno svi ovde i znaju i koliko ja razumem njegove reci, misli da ako Novak izadje u svojoj formi Cici nema sta da trazi ali uvek postoji neka sansa za Cicija ako izadje sa nekim problemom u glavi.

Nesto razmisljam ova Muratogluova akademija je postala ono sto je nekad bila Boletierova u usa, svi su tamo ili skoro svi od iole mladjih, mislim da je kljucna stvar sto mu je akademija (neosporno sem kvaliteta akademije) vrlo blizu Monaka a ogroman broj tenisera zivi u Monaku.

Nadam se da ce Novak izaci na teren sa dobrom glavom ako nekim slucajem i ne izadje, popravice je dovoljno brzo tokom meca ne sumjam :classic_smile:

Edited by ciao
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, bistru vodu mutim said:

 

Tebe sam dozvao zbog objektivnosti, ne zbog znanja :classic_tongue:

Ne znam, možda je i do toga što sam meč gledao napreskokce, ali ukupni dojam kvalitete meča su mi pokvarile neke nekarakteristične pogreške obojice, kojih je bilo u znatno većoj mjeri nego inače rekao bih, s obje strane. Ali ima smisla svakako sve što spominješ. Ako kojim slučajem nađem snimku meča i odgledam je, možda se (ponovo) složim s tobom tvojim komšinicama.

 

Moram da ti kažem da si i što se objektivnosti tiče na pogrešnoj adresi, jer sam gledao u full navijačkom modu :classic_biggrin:

 

I morao bih da ponovo odgledam čitav meč da bih probao da dam neku objektivniju ocenu. Samo, kao što već rekoh, više od četiri sata tenisa daje svakome dovoljno municije za ono što tvrdi. Ja ću da izdvojim 20-30 vrh poena, dodaj na to važnost meča, navijače na tribinama i Makrona koji vučićevski ukida policijski čas, praktično holivudski scenario toka meča (Novak goloruk udara na najveću silu koja postoji, u početku sve izgleda izgubljeno i beznadežno, onda polako počinje da nalazi rupe u toj strašnoj mašineriji i na kraju je pobeđuje i gazi, falilo je još da zapali tompus na kraju i eto ti novi nastavak za Independence Day), itede itece by Boki i tako ću dokazati koliko je meč bio epic.

 

Ima još milion stvari, meč je počeo sa 5:0 za Nadala a završio se sa 6:0 za Novaka, Rafa je pre ovoga imao 26:0 u polufinalima i finalima RG-a...

 

I znam da pričamo o različitim stvarima, samo kad gledamo goli kvalitet pojedinačnih udaraca i razmena, broj grešaka, ne može ni potpuno da se isključi sve što je pratilo ovaj meč. Mada mislim da će i o taktici tek da se priča, ovako kroz maglu mi se čini da je bilo mnogo prilagođavanja tokom meča sa obe strane i još mnogo drugih detalja, nego računam da danas nije dan za te priče.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Drakaris said:

GOAT

 

17 hours ago, alcesta said:

GOAT

 

17 hours ago, McLeod said:

GOAT

 

17 hours ago, Boxy said:

GOAT

 

17 hours ago, Cavani said:

Goat

 

17 hours ago, Drakaris said:

GOAT

 

17 hours ago, Drakaris said:

GOAT

 

16 hours ago, jedibojan said:

najbolji svih vremena

 

16 hours ago, Helmet said:

GOAT

 

10 hours ago, Helmet said:

GOAT

 

9 hours ago, DameTime said:

GOAT

 

1 hour ago, harmonajzer said:

 GOAT 

 

1 hour ago, Oi! said:

GOAT

 

Prijeo mi se kozji sir od vas.

 

Za ovo, kao i za priče o slabim i jakim erama, da ne kvotujem još 20 postova, prijala bi jedna kratka pauza, hvala.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...