Jump to content

Sve o kriptovalutama


Doc Holiday

Recommended Posts

Nemam pojma. Večeras ću da istražim. Ima još nekih začkoljica?

To sam ja procitao da je jedan clan pisao na drigom nasem forumu. Znaci da mozda nije za sve banke. Ne secam se koja banka je bila upitanju. Pokusat cu da pronadjem

 

 

A ima i ovo:

 

 

Pozdrav svima,

 

Nakon višegodišnjeg iskustva sa kriptovalutama osetili smo nedostatak prisustva jedinstvenog mesta za okupljanje svih zainteresovanih za OTC trgovinu u našem regionu. Do sada se OTC razmena obavljala po raznim grupama (fejsbuk, discord, telegram) bez mogućnosti provere da li je ponuda i dalje aktivna, bez zaštite privatnosti po želji korisnika i bez jedinstvenog mesta pregleda svih aktivnih ponuda. Primetili smo da i ovde imate posebnu temu Načini za povlačenje u fiat gde pored pisanja o mnogim problemima sa menjačnicama, OTC razmena nije popularizovana.

 

Shodno tome, kreirali smo portal tether.rs koji će služiti za povezivanje ljudi zainteresovanih za OTC razmenu Tether stable-coina na ERC-20 i TRC-20 layerima. Korišćenjem Tethera za OTC razmenu dobija se veća kontrola nad kapitalom koji se ulaže ili podiže zbog stabilnosti same valute.

 

Pogodnosti korišćenja portala tether.rs

 

Pregled aktivnih objava - zastarele objave se automatski brišu ukoliko ih korisnik sam ne produži.

Mogućnost anonimne trgovine - korisnici portala sami biraju da li žele da šalju poruke sa svojim Nickname-om ili Anonimno.

 

Spoiler

Sistem provizije - zarad podsticanja brže trgovine i balansiranja ponuda za kupovinu i prodaju Tethera, kreiran je sistem provizije. Sistem provizije u uslovima korišćenja je definisan kao poklon / donacija koju objavilac ponude očekuje ili nudi drugim zainteresovanim članovima zarad bržeg obavljanja OTC razmene, shodno tome članovi nisu u obavezi da je daju niti prime. Naravno Vaš je izbor kakvu objavu želite postaviti i na koji način trgovati, u svakom slučaju smatramo da je bolje imati mogućnost dobrovoljnog davanja drugim članovima nego nekoj stranoj menjačnici.

Bez deviznog priliva - Korišćenjem OTC trgovine nemate devizni priliv koji može prouzrokovati mnoge komplikacije kod poreske.

Povoljniji IN & OUT sistem - Pregledom aktivnih ponuda za OTC razmenu možete videti da li postoji aktivan povoljniji način za ubacivanje ili dizanje kripto valuta u odnosu na korišćenje menjačnica.

User friendly sistem - Ponudu možete postaviti brzo i lako, za svega 5 sekundi.

 

Spoiler

Portal je besplatan - Portal je potpuno besplatan. Ko želi da podrži razvoj sajta to može uraditi donacijom. U znak zahvalnosti, Nickovi donatora će biti iskazani na stranici sa donacijama. Dovoljno je samo da nas obavestite o istoj.

 

Tether.rs plan razvoja

 

Sistem posrednika - u planu nam je da napravimo sistem posrednika ( man in the middle ) zarad mogućnosti obavljanja OTC trgovine online između članova.

Sistem ocenjivanja - u planu nam je da ubacimo sistem davanja ocena drugom korisniku nakon uspešno obavljene OTC razmene.

Ubacivanje i drugih coina - Trenutno smo fokusirani samo na tether, ali to ne znači da nemamo u planu da uvrstimo i druge coine.

 

Od urednika

 

Ovu temu smo pokrenuli u cilju da zajedno učestvujemo u razvoju samog sajta. Iskreno se nadamo da vam se ideja dopada, jer smatramo da je ovo nešto što je preko potrebno na našim prostorima. Pozivamo vas da se registrujete, iznesete vaše komentare, sugestije, kritike itd, potrudićemo se sve da pročitamo. Takođe ukoliko pronađete neki bug, javite nam i prosledićemo programeru da ispravi. Da bi portal što pre zaživeo, potrebna nam je i Vaša pomoć. Veoma bi nam znača svaka vrsta promocije.

 

Srdačan pozdrav,

Vaš tether.rs

Link to comment
Share on other sites

@Referent

Izgleda nista od Bitmarta... upravo izaslo ovo:

 

Quote

Dear user,

Due to regulations and security policies, access to the BitMart service is currently limited for users from the following countries and areas: New York, Balkans, Belarus, Burma, Cote D’lvoire (Ivory Coast), Cuba, Democratic Republic of Congo, Iran, Iraq, Liberia, North Korea, Sudan, Syria, Zimbabwe.

You may request access to BitMart service by contacting [email protected] and submitting documentations for our KYC (Know-Your-Client) purposes.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Tomiprunet said:

ja se registrovao pre 3-4 dana na bitmart, sve sa Srbijom kao drzavom. U cemu je problem? i odradio KYC sa nasim dokumentima.

 

Ne znam. To mi je iskocilo, mozda menjaju neka pravila... Mozda i moze i dalje da se odradi. Svakako treba probati. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kako legalno da kupim BTC iz Srbije i da uplacena suma bude uracunata u buduci obracun poreza "digitalnih aseta "od 15%? Pogledao sam sajt edc.rs , ali mi njihova provizija za kupovinu BTC od 5.5% deluje prevelika, da li postoji "jeftinije resenje"?

Link to comment
Share on other sites

On 5/2/2021 at 9:32 AM, Tomiprunet said:

Ja sam poceo krajem Februara malo da se zanimam za kripto valute. Malo ulozi, udvostrucio ulog, i onda naseo na scam i ostao bez njega. (sva sreca nije puno ali da nisam sad bih imao 10x vise ) . No imao sam malo na nekom stakingu na Binance pa sam to prodao i ulozio sve u FEG token. Za mene jedan jako zanimljiv projekat koji ce omoguciti jednostavno i jeftino prebacivanje iz BSC mreze u ETH mrezu, i tako jos svasta. Onda kad sam na FEG-u ucetvostrucio zaradu sam 30% ubacio u FEAST token i 30% u GOLD(GoldFarm) token koji je tu tek mesec dana a vec je preko 6$ cena mu.

Na GoldFarm sajtu sam Stavio FEAST u Farming i tako dobijam FEG i FEAST token. Pa sam isto stavio GOLD u Farm i dobijan HOGL token i GOLD token.

a od 5Maja cu staviti FEG token u Farmu i dobijati FEG, RICHIE i GOLD token.

 

Ne zanimaju me vise BTC, ETH, LTC, ADA, i ostali shit coini :bravo:


Kako Francuska reguliše kriptovalute? 
Bilo trgovanje, bilo rudarenje?

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, fishV2 said:

Kako legalno da kupim BTC iz Srbije i da uplacena suma bude uracunata u buduci obracun poreza "digitalnih aseta "od 15%? Pogledao sam sajt edc.rs , ali mi njihova provizija za kupovinu BTC od 5.5% deluje prevelika, da li postoji "jeftinije resenje"?


To je dobro pitanje.

U principu ja ne znam šta i kako može da gleda Srbija tj poreska da bi tretirala kupovinu kao legalnu ili nelegalnu. Zakon je veliki, ja sam citao samo onaj deo o oporezivanju, i u tim članovima se pominje da se nabavna cena dokumentuje pa mislim da je to bilo koji vid računa, fakture, potvrde, izvoda... Na kraju krajeva šta ako imaš pa izgubiš dokument? Mislim da bi ti računali tržišnu vrednost na dan kupovine (ukoliko možeš da ukazes oko je datum kupovine :classic_biggrin:)

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Ridji said:


Kako Francuska reguliše kriptovalute? 
Bilo trgovanje, bilo rudarenje?

Ne znam, ja kupijem sa nasim karticama, nemam bankovni racun u Francuskoj.

 

edit: posto sam se zainteresovao za kriptovalute krajem februara, tj kad sam vec bio u FR, otkrio sam ( znao sam i ranije) da uz brave browser moze da se dobija besplatno brave token. potrebno je samo kliknuti kad izidje notifikacija za reklamu. Nije nest puno para ali do sada sam skupio nekih 15evra :)

ne znam kako stoji sa tim u srbiji, jer valjda najvise se zaradjuje u zapadnoj evropi FR, DE, UK  i u USA

Edited by Tomiprunet
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Tomiprunet said:

Ne znam, ja kupijem sa nasim karticama, nemam bankovni racun u Francuskoj.

 

edit: posto sam se zainteresovao za kriptovalute krajem februara, tj kad sam vec bio u FR, otkrio sam ( znao sam i ranije) da uz brave browser moze da se dobija besplatno brave token. potrebno je samo kliknuti kad izidje notifikacija za reklamu. Nije nest puno para ali do sada sam skupio nekih 15evra 🙂

ne znam kako stoji sa tim u srbiji, jer valjda najvise se zaradjuje u zapadnoj evropi FR, DE, UK  i u USA

Bre, skuplje mi da te prijavim Poreskoj za tu sicu.:classic_biggrin:

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

ja sam se tek nedavno zainteresovao za crypo valute..  i  za samo rudarenje.. 

 uzeo sam jednu rtx 2060 karticu novu za 610 e i pustio u pogon...  kopam na NICEHASHu i   trenutno kopa oko 6500 satoshija na dan ..  i kako god sakupim minimum za prebacivanje, odmah uzimam ETHERIUM  (  realno za manje od mesec dana je sa 2000$ otisao na preko 3000$) , on nema velike oscilacije , za sad , kao BTC i samo konstantno raste...

  poceo sam manji projekat gde cu uzeti jos 3 ili 4 te iste kartice i napraviti manji rig..  nekako mi se cini po calkulatoru iz NICEHASHa da je ta manja kartica jedna od najprofitabilnijih... kako po kopanju tako i po potrosnji struje ( 1 rtx 2060 mi trenutno "vuce" oko 85 wati )

 

 

postoji i neka mala zezancija kao Crypto tab , kao browser , koji kao kopa neku sicu dok ovako sedite na netu - kopa preko procesora... ali je brzina mala- jedva nekolko khesha   ali , cini mi se vise iskopa tu sa procesorom nego na NICEHASHu

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cackam ja doge.
Samo em se ne razumem ni blizu dovoljno
Em mislim da je balon koji ce puci
Em ne zelim da dajem pare koje nisam spreman da izgubim


I za sada sam bombastic :)
Zeo dok je bio 5centi..

Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Jos malo. :)
Samo nemam bas nameru da se zjbvm sa tim. Ako naraste na 10 za par godina to je onda posao...
Ovo je ok...

Vidim sve vishe je mainstream pa mozda i nesto bude, a ako ne... Pa i nije neka steta

Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

sinoc sam nekih nakopanih 35000 satoshija jos u wolletu u nicehashu prebacio u etherijum  i sad jutros vidim da je BTC nesto pao a ETH opet lagani rast..  pa sam od sinoc  na 15ak  evra dobio  pola evra....   Sa sve FEEom za swap   😄

7 hours ago, Squabbit said:

Lazem

Dokupio sam tako da je prosek 7centi

 

Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk

 

 

 

 

 

gledam onog bradonju na YT....  kaze u te nesto vise rizicne COINe   uzme stavi neku sicu...  po nekih 10-20 dolara -  kao kad bi se kockao... pa uzme tako 10ak vrsta...  pa ako neka od njih uspe da se probije  -  super...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Sto se tice oporezovanja kopaca kriptovaluta, sad mi se polako sastavljaju kockice...

 

Naime tamo gde kopam , su povezani sa nekom prodavnicom u valjda Nemackoj..  gde npr graficka koju kod nas prodaju za 700 e tamo kosta oko 500...  i na tom sajtu se moze pazariti direktno sa ovog novcanika gde se kopa...  Ali je fora da isporucuju samo na teritoriji EU...   Ali to npr Suboticanima koji redovno idu ionako preko, to nije problem.. Jos na tu sumu oni rade i povracaj PDV-a ( provereno jer ja licno idem za Madjarsku cesto i radim povracaj PDV-a - uglavnom hrana i po nesto drugo - pa ih redovno vidjam )..

 

 Dakle , oni za iskopano pazare komjutersku opremu,  ili sta god vec.. i posle prodaju ovde...  i ne postoji nacin na koji poreska moze da ih uhvati..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na čemu se zasniva procena buduće vrednosti kriptovaluta?

Cenim da svako ko ulaže novac u nešto, robu, akcije, nekretnine, biznis, očekuje da kroz neko vreme uveća vrednost uloženog, a pritom procenjuje stepen rizika, prihvatljivost istog, koristeći svoje znanje ili znanje i iskustvo eksperata iz oblasti tehnologije, ekonomije, finansija i drugih oblasti. Svako ulaganje ima i elemente kocke, rizika, ne može se sve predvideti i proračunati, čak i da je izvesno da će neka roba imati povećanu tražnju, ne znamo pouzdano koliko će ulagača staviti svoje uloge baš na rast tražnje i vrednosti te određene robe. Pravim mali, laički uvod, da bih objasnio svoju dilemu, da li je ulaganje u kriptovalute biznis ili kocka, verujem da ima različitih pristupa, za mene bi bila čista kocka. Za mene bi, doduše, bilo kockanje i da uložim novac u akcije proizvođača električnih automobila, nisam se bavio ulaganjima, nemam dovoljno elemenata na osnovu kojih bih procenio da mogu da očekujem dobit. Ipak, mogu reći da je električni automobil roba koja će imati kupce, koja će se usavršavati, stvarati nove standarde, mogu zaključiti da iza te proizvodnje sedi ogroman broj stručnjaka iz više naučnih i tehničkih oblasti, sposobni organizatori, trgovci kojima je interes da proizvodnja i prodaja donesu dobit njima, pa i ulagačima. Takođe, tu i neke druge proizvodnje podržavaju države, opet iz svog interesa. Mogu da imam poverenje u neku državu, da igran na rast vrednosti valute, opet znam od čega i od koga zavisi sudbina mog uloga.

Kod kriptovaluta ništa od toga ne znam, Zbog čega će vrednost rasti, koliko, kome je u interesu da raste, kad reba prodavati, koliko je sve to bezbedno, koliko legalno. Za mene previše pitanja pa, ako bih razmišljao o nekom ulaganju, tretirao bih isto kao uplatu za loto, ulog je cena zabave, sve što dobijem je čist dobitak, ako ne dobijem ništa, igrao sam se i platio cenu.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Verovatno ima neko ko bolje moze da ti objasni, jer ni ja ne znam bas. Meni su rekli da ne ulazem vise nego sto sam spreman da izgubim. kod kriptovaluta postoji period BULL kad vrednosti rastu a to je sad, i period BEAR kad vrednosti padaju. e sad tu je igranka, treba ispratit te neke valute , malo procitati po forumima ko sta ulaze, ko sta ima od portafolija, postoje i grupe na Telegramu. obicno kupujes kad je BEARu a prodajes u BULL-u,Mozes kupovati i u BULLU ali ako je neki koin na svojim niskim vrednostima. Ako zelis da trejdujes onda se i kockas, jer samo iskusni znaju da citaju chartse, i prate trziste da znaju kad treba prodat, kupit,... preporuka je da kupis par coina/tokena za koje ti mislis da u neko vreme mogu da naprave skok, bilo to u godinu dana /dve ili pet. i da ih prebacis na neki wallet i ne diras. 

E sad, legalno je jer prilikom registracije na svaku menjacnicu moras poslati fotke od nekog od tvog dokumenta kao potvrdu da si to ti pa tek onda mozes trgovati :) 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, Tomiprunet said:

Verovatno ima neko ko bolje moze da ti objasni, jer ni ja ne znam bas. Meni su rekli da ne ulazem vise nego sto sam spreman da izgubim. kod kriptovaluta postoji period BULL kad vrednosti rastu a to je sad, i period BEAR kad vrednosti padaju. e sad tu je igranka, treba ispratit te neke valute , malo procitati po forumima ko sta ulaze, ko sta ima od portafolija, postoje i grupe na Telegramu. obicno kupujes kad je BEARu a prodajes u BULL-u,Mozes kupovati i u BULLU ali ako je neki koin na svojim niskim vrednostima. Ako zelis da trejdujes onda se i kockas, jer samo iskusni znaju da citaju chartse, i prate trziste da znaju kad treba prodat, kupit,... preporuka je da kupis par coina/tokena za koje ti mislis da u neko vreme mogu da naprave skok, bilo to u godinu dana /dve ili pet. i da ih prebacis na neki wallet i ne diras. 

E sad, legalno je jer prilikom registracije na svaku menjacnicu moras poslati fotke od nekog od tvog dokumenta kao potvrdu da si to ti pa tek onda mozes trgovati 🙂

Sustina. Drzao sam chainoink kad je bio 0.25 😊 jedno godinu ipo dana, izasao iz price na skoro istoj ceni..sad je 47 dolara 😁😥 i vise ne bih trgovao nikad sto je skoro 200x vise 😂😂😂 

Link to comment
Share on other sites

@Devil In My Pants Ne razumem ovo i vise ne bih trgovao vise? 

Postoji taj Bull i Bear period. Kad si ti imao chainlink? Prosli Bull je bio 2017 pa je onda bio bear valjda sve do kraja 2020 i evo sad je u 2021. Neki koji prate gledaju koji je bio ATH (all time high ) koina u prethodnom Bull-u pa na osnovu toga gledaju da li moze da sada toliko naraste ili vise. 

 

Link to comment
Share on other sites

Trenutno 2% transakcija u svetu je preko kriptovaluta. To će se povećavati jer kriptovalute daju više slobode od klasičnog novca. E sad koja kriptovaluta će na kraju biti "glavna" to sigurno niko ne zna i to je ono što je kocka u svemu tome. Za sada izgleda da će to biti Bitcoin koji drži najveći deo kolača ali to može da se promeni u budućnosti.

 

Trenutno na cene bitcoina najviše utiču nestabilnosti u svetu. Recimo Turska je dosta koristila kriptovalute  zbog inflacije koja ju je zadesila. Razno razni "sponzori" su slali novac u Siriju raznim stranama preko kriptovaluta. Verovatno i kriminal koristi ovu novinu a u nekim zemljama su počela da rade i plaćanja preko njih. Skoro sam čitao da Starbucks da uvede plaćanje kriptovalutama u svim državama gde to zakon dozvoljava.

 

Dakle što je potražnja veća vrednost će rasti, međutim kada vrednost raste raste i broj kopača koji onda utiču na to da cena padne.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...