Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

40 minutes ago, Eddard said:


Srbija hoće samo deklarativno na zapad. U duši i srcu hoće u Moskvu, a delimično i u Peking. Na zapad bi samo ako bi moglo pod njenim uslovima. Srbija misli da može, onako balkanski, srpski, da podmuklo zajebava i vuče za nos svakoga, priča jedno, a radi drugo, pod parolom “al sam ih zajebo”.

 

E vidiš, to “zapad” zna. I zato “vas” neće. I ne treba. Vi (da, u množini, takvi kao ti, opisani u gornjem pasusu) ne treba da pripadate nijednoj normalnoj civilizaciji koja ide napred. Vi, takvi kakvi ste, možete samo da šarate Z po ulicama svojih gradova, “porodično” po njima šetate, pljujete po “zapadu” u koji kao hoćete u fazonu “gleda Berlin, vidi Moskvu” i mitomanišete onako “nebeski” kako vas, tako dobre, svi mrze i niko (osim pravoslavne braće) vas neće i čekate propast Amerike i “trulog zapada”. 
 

Sve dok pod onom apologetskom šljivom napokon ne ukapirate da vas više nema.

Pogledaj kakvi su bili rezutati javnog mnjenja oko ulasku u EU, preko 60 posto je bilo za ulazak.  

Situacija se sada na zalost preokrenula, ali da nas Zapad zaista zeli nema sumnje da bi se i uslo u EU. 

Ovakvi kao mi nemaju drugu drzavu, kakva god da je i koliko god da je trula i korumpirana.

Koliko god da nas takvi kao ti koju su posli linijom manjeg otpora i otisli etiketiraju, mesaju sa onima koji saraju Z i proglasavaju mesto iz kog su dosli poslednjim supkom Evrope .

 

Edited by Cavani
  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Cavani said:

Situacija se sada na zalost preokrenula

Tesko zabe u vodu naterati.

 

Npr. Sev. Makedonija je jos duze ''u cekaonici'' od Srbije pa je tamo ogromna vecina populacije i za EU i za NATO. Isto i u Albaniji pa i Crnoj Gori. 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Just now, FrediB said:

Tesko zabe u vodu naterati.

 

Npr. Sev. Makedonija je jos duze ''u cekaonici'' od Srbije pa je tamo ogromna vecina populacije i za EU i za NATO. Isto i u Albaniji pa i Crnoj Gori. 

 

Tako je, sto je dokaz da Evropa nece ovaj region sa svim svojim problemima i mentalitetom kao partnera, vec samo kao radnu snagu.

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

U Limanu je bilo stacionirano 5500 ruskih vojnika, ne zna se koliko je uspjelo da pobjegne i koliko je poginulo u borbama, ali će broj zarobljenih bez ikakve sumnje biti u hiljadama.

4 minutes ago, Cavani said:
7 minutes ago, FrediB said:

 

Tako je, sto je dokaz da Evropa nece ovaj region sa svim svojim problemima i mentalitetom kao partnera, vec samo kao radnu snagu.

Zato su primili Bugarsku i Rumuniju, pretpostavljam?

Ne zakopavaj se više.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cavani said:

Srbija hoce na zapad, ali je u poslednje vreme stap sve duzi a sargarepa sve manja, pa je i raspolozenje za evrointegracije u opadanju.

Zapad nas nece, pa je i lakse ohladiti se od devojke koja te odbija.

Mnogo veci problem su korupcija, jedni te isti politicari koji pljackaju 30 godina i opste stanje drustva.

 

Ne razumem kako to hoće na zapad jer ne vidim to u politici ili ponašanju. Postoje ona famozna poglavlja, odnosno klasteri, koja definišu šta je potrebno, ali slabo se nešto ispunjavaju. Ispunjava se ono što formalno može da prođe, što je samo kozmetika i predstavlja se kao neki veliki napredak u usklađivanju. Eto, usklađena je veličina registarskih tablica, procedura dobijanja dozvole za upravljanje čamcem (ne znam baš mnogo o tome), neke gluposti koje se tiču pčelarstva i ribolova i tome slično. S druge strane, evo šta kaže Evropski parlament: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2021-0115_HR.pdf

 

Detalji o tekstu su dostupni ovde: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2021-0115_HR.html

 

U praksi, to znači da se uglavnom uzimaju pare za razne vidove usklađivanja, ali se te pare potroše i napredak je minimalan. Ukratko, uzmu se pare za npr. usklađivanje nekih pravilnika o postavljaju saobraćajnih znakova, ulupaju se da bi se platile kojekakve budale koje to kao sređuju tako što prepisuju sa interneta, naprave 2-3 kozmetičke izmene, pa i to ne urade kako treba. Evo i veoma prostog primera:

maxresdefault.jpg

 

Trik-pitanje: šta su ovde zajebali?

 

Spoiler

Nije ovde toliki problem da li se piše Milos ili Miloš, da li je bolje reći Miloš Obrenović, knez Miloš ili Miloš Veliki, već to što je naziv puta napisan kao da je u pitanju naseljeno mesto. Može put da se zove kako god hoće, ali to se označava na drugi način. Ovako kako piše, iz znaka sledi da se ovuda može ići za dva naseljena mesta, od kojih je jedno Čačak, a drugo Miloš Veliki. Nije mi poznato da igde na svetu postoji naselje koje se zove Miloš Veliki.

 

Prevodio sam nešto od dokumentacije za razne stvari, a poslodavac je bila EU. Vrlo često su izveštaji i o ovakvim stvarima intonirani u fazonu da su pare uzete, ali da ima da se još radi, pri čemu su to bile veoma blage formulacije. Koja crna ljudska prava, pravosuđe, privreda i spoljna politika mogu da se usklade ako idioti ne mogu da sami sa sobom usklade jedan us*ani saobraćajni znak? A posle pričaju da nas „EU neće” u svojim redovima. Ista ta EU zaslužuje veliko priznanje što iskazuje ovoliko strpljenje prema očiglednom muljanju i kokošarenju. Ove naše budale samo uzimaju pare za sve i svašta, što se vidi iz aviona. Kod mnogih puteva, škola, bolnica i ko zna čega sve imaju one oznake #EU za tebe, #EU za biznis i tako to, što u prevodu znači da su pare poklonjene, da nisu kredit. Ne znam ni koliko je toga urađeno iz ostalih fondova, a te pare izgleda nisu dovoljne, pa im budale još i traže „ratnu odštetu”. Pa koji kreten može da bude toliko alav, da živi kao izdržavano lice, a da pri tome još i izvoljeva? Ne znam kako bi EU mogla da se „iskupi” kod takvih što misle da ih „EU neće”. Možda da im finansira i jedan odgroman spomenik Putleru i bratu Siju, da svima šalje plate od po 2-3 hiljade evra i da im još plate i pivo.

  • Like 10
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

 

Ovo je zapravo paradigma onoga sto su Rusi "postigli". Na istoku zemlje, gde je raspolozenje prorusko ili bar romanticno gleda na vreme provedeno u zajednici, ce biti izbrisan svaki trag sovjetskog i ruskog, stvara se nova nacija neprijateljski nastrojena prema Rusiji i zajednicki koreni i istorija ce ostati duboko zakopani u istorijskim knjigama, ako i tu.

 

Prakticno ono sto se desilo sa Poljskom posle raspada Varsavskog pakta, s tim sto ce magnituda biti jos jaca zbog jos blizih veza prethodno.

 

5D sah stvarno.

 

Da je CIA htela da postavi agenta da potpuno unisti Rusiju, ne bi mogli to temeljnije da urade nego sto radi ovaj kompleksas i pajac.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Cavani said:

Zapad nas nece, pa je i lakse ohladiti se od devojke koja te odbija.

Ako već koristimo primer "devojke koja odbija" onda ga kompletirajmo. EU je kulturna i fina devojka sa mirazom  iz dobre familije, a Srbija je kao loše vaspitan i priglup i neotesan mladić koji bi da se uvali i da uzme miraz, a da se ne odrekne loših navika kocke, pijanki i što je najgore kurvanja sa jeftinom ruskom prostitutkom, pa se posle čudi što se devojka nećka.

  • Like 19
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Beonegro said:

Zato su primili Bugarsku i Rumuniju, pretpostavljam?

Ne zakopavaj se više.

Cak ni one nisu usle na precac ko sto vecina donbasana misli.

 

Kandidati su postale pocetkom 90-ih (Srbija poredjenja radi tek 2012.), pregovore su pocele krajem 90-ih (Srbija 2014. i jos traju) a zavrsile 2004/2005. 

Usle su u EU 1. januara 2007. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cavani said:

da nas Zapad zaista zeli

 

Ovo je najtrulija i najciničnija od svih trulih Z-rBsko - Informerskih floskula koja na žalost neće umreti dokle god je svojim kurvanjem u međunarodnoj politici hrani ološ na vlasti i ološ koji za iste glasa što iz svoje lične koristi (strah od dovođenja pravne države i ukidanja raznih ekonomskih / kriminalnih mahinacija) što iz svoje puke gluposti. Da ne zanemarimo i one koji gaje čistu mržnju prema svemu zapadnom (mešavina zavisti i patologije). 

 

Ne zaslužuje ni odgovor, samo prezir.

 

 

Edited by fancy
  • Like 13
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Klotzen said:

Vesli Klark je tada bio demokrata koji se spremao da bude kandidat na predsedničkim izborima. Tako da bi ja uzeo sa rezervom šta je on tada pričao da bi ocrnio republikance. Irak i Sirija nisu napdnuti što znači da to nikad i nije bio plan. Planovi za napade na manje više sve zemlje sveta sigurno postoje i to nije sporno jer to rade ozbiljne zemlje, prave planove za sve moguće situacije. Pogotovo je Sirija bila dobar primer jer su 2013. i 2014. mogli bez problema da počiste Asada da su hteli. Biće da je to bilo jedno od razmišljanja koje je postojalo u SAD Armiji koje nikad nije dobilo podršku političara pa se nije ni desilo ali je to Klark vešto iskoristio da zapljune Bušovu administraciju koja je tada bila na vlasti.

 

 

 

Klarka niko to demontovao nije a tadasnju administraciju cinili jasterb do jastreba tako da ono sto je on pricao je logicno, a  imamo covek iz bas te prve administracije koji u svojoj knjizi pise ovo:

 

At the first cabinet meeting of the new Bush administration, O'Neill observed that the debate was not "should we attack Iraq?" but rather "how do we go about attacking Iraq?"

 

Dalje, imas vojnu vezbu "milenijumski izazor 2002" koja je u javnosti pazi sad predstavljena ko vezba rata Amerike i Izraela a ustvari radilo se o Iranu 😄 

 

Dakle 2002 se izvodi vojna vezba najskuplja do tad i bira se Iran kao protivnik, pa kad su pukli u istoj (radilo se o desantu na Iran) odustali su od te ideje i definitivno se odlucili za Irak.

 

Jasno je da juniorova administracija je imala planove za region i o tome pisu bitni novinari i niko to demantovao nije. Sto se to sve izjalovilo to je druga stvar ali planovi su sigurno postojali a Irak je jasan dokaz, da su samo gledali ko stoji iza Al-Kaide pa mislim jasno je da bi vrsili svo u KSA zar ne?

 

 

 

Edited by MeanMachine
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, fancy said:

 

Ovo je najtrulija i najciničnija od svih trulih Z-rBsko - Informerskih floskula koja na žalost neće umreti dokle god je svojim kurvanjem u međunarodnoj politici hrani ološ na vlasti i ološ koji za iste glasa što iz svoje lične koristi (strah od dovođenja pravne države i ukidanja raznih ekonomskih / kriminalnih mahinacija) što iz svoje puke gluposti. Da ne zanemarimo i one koji gaje čistu mržnju prema svemu zapadnom (mešavina zavisti i patologije). 

 

Ne zaslužuje ni odgovor, samo prezir.

 

 

Sto je najcrnje, prolazi kod jedno 90% gradjana, cak i kod onih obrazovanijih. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Henry Chinaski said:

 

Južni dio grada

U svjetlu jučerašnje aneksije, kako se ovo sad računa? Je li Izjum istupio iz Ruske Federacije, ili je to u stvari varka zbog koje su ukrajinski vojnici koji su ušli u Izjum zapravo time pristupili Ruskoj Federaciji?

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Ono najcrnje u ovom pripajanju regiona Rusiji je to sto dva od cetiri nisu nikako ruski vecina se 2001 tu jasno deklarisala ko Ukrajinci i to ozbiljna vecina, i ti opusteno kazes jok nase. Ovo po meni totalno obesmisljava neko pravno pozivanje na volju Krimljana gde jeste vecina ruska jer ako se Putin popisa po tome sto dva od cetiri regiona nikako ne mogu biti deo Rusije jer narod to tu nece, onda jbg isto tako i zapad moze se ispisa na zelje Krimljana da budu Rusija.

 

Sto McL napisa da je CIA birala saradnika ne bi izabrala bolje od Putina.

Edited by MeanMachine
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VladimirB said:

 

Prvi bold: zakon VRS, VJ na primer kako je važio u Bosni ili na Kosovu?

 

Drugi bold: Navedi 5 zemalja koje su uništene bomardovanjem od strane USA? Ali baš onako, u pravom smislu uništenja i to komplet teritorija. Hvala unapred.

 

Ovo su floskule koje je na žalost nemoguće iskoreniti.

Ono sto mi prvo pada na pamet je project Orange u Vijetnamu, osiromasen uranijum kod nas i atomske bombe u Japanu koji je bio pred kapitulacijom.

Svakako najvise pobijenih civila sto posredno sto neposredno od ww2 sa velikom marginom do prvog sledeceg.

 

42 minutes ago, DJ_Vasa said:

 

Ne razumem kako to hoće na zapad jer ne vidim to u politici ili ponašanju. Postoje ona famozna poglavlja, odnosno klasteri, koja definišu šta je potrebno, ali slabo se nešto ispunjavaju. Ispunjava se ono što formalno može da prođe, što je samo kozmetika i predstavlja se kao neki veliki napredak u usklađivanju. Eto, usklađena je veličina registarskih tablica, procedura dobijanja dozvole za upravljanje čamcem (ne znam baš mnogo o tome), neke gluposti koje se tiču pčelarstva i ribolova i tome slično. S druge strane, evo šta kaže Evropski parlament: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2021-0115_HR.pdf

 

Detalji o tekstu su dostupni ovde: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2021-0115_HR.html

 

U praksi, to znači da se uglavnom uzimaju pare za razne vidove usklađivanja, ali se te pare potroše i napredak je minimalan. Ukratko, uzmu se pare za npr. usklađivanje nekih pravilnika o postavljaju saobraćajnih znakova, ulupaju se da bi se platile kojekakve budale koje to kao sređuju tako što prepisuju sa interneta, naprave 2-3 kozmetičke izmene, pa i to ne urade kako treba. Evo i veoma prostog primera:

maxresdefault.jpg

 

Trik-pitanje: šta su ovde zajebali?

 

  Reveal hidden contents

Nije ovde toliki problem da li se piše Milos ili Miloš, da li je bolje reći Miloš Obrenović, knez Miloš ili Miloš Veliki, već to što je naziv puta napisan kao da je u pitanju naseljeno mesto. Može put da se zove kako god hoće, ali to se označava na drugi način. Ovako kako piše, iz znaka sledi da se ovuda može ići za dva naseljena mesta, od kojih je jedno Čačak, a drugo Miloš Veliki. Nije mi poznato da igde na svetu postoji naselje koje se zove Miloš Veliki.

 

Prevodio sam nešto od dokumentacije za razne stvari, a poslodavac je bila EU. Vrlo često su izveštaji i o ovakvim stvarima intonirani u fazonu da su pare uzete, ali da ima da se još radi, pri čemu su to bile veoma blage formulacije. Koja crna ljudska prava, pravosuđe, privreda i spoljna politika mogu da se usklade ako idioti ne mogu da sami sa sobom usklade jedan us*ani saobraćajni znak? A posle pričaju da nas „EU neće” u svojim redovima. Ista ta EU zaslužuje veliko priznanje što iskazuje ovoliko strpljenje prema očiglednom muljanju i kokošarenju. Ove naše budale samo uzimaju pare za sve i svašta, što se vidi iz aviona. Kod mnogih puteva, škola, bolnica i ko zna čega sve imaju one oznake #EU za tebe, #EU za biznis i tako to, što u prevodu znači da su pare poklonjene, da nisu kredit. Ne znam ni koliko je toga urađeno iz ostalih fondova, a te pare izgleda nisu dovoljne, pa im budale još i traže „ratnu odštetu”. Pa koji kreten može da bude toliko alav, da živi kao izdržavano lice, a da pri tome još i izvoljeva? Ne znam kako bi EU mogla da se „iskupi” kod takvih što misle da ih „EU neće”. Možda da im finansira i jedan odgroman spomenik Putleru i bratu Siju, da svima šalje plate od po 2-3 hiljade evra i da im još plate i pivo.

Apsolutno se slazem, Srbija ocigledno nikad nece uci u EU u granicama koja ona smatra da treba, a malo je verovatno da ce se javno mnjenje okrenuti i da ce Srbija ikada priznati Kosovo kao glavnu prepreku za integraciju. Tu situaciju koriste politicari za muljanje i punjenje privatnih dzepova od EU fondova.

Sto se tice situacije u Ukrajini Srbija je tu manje vise sve ispravno postupila, minus uvodjenje sankcija koje nisu uvele ni sve evropske zemlje i koje bi svakako trebalo uvesti.

Podrzala je teritorijalni integritet Ukrajine i osudila aneksiju Krima, osudila se agresija u UN i nisu priznati referendumi.

Meni licno kao privredniku je najvazniji nesmetani protok robe i koliko tolika stabilnost za normalno poslovanje, jer nisam hteo kao ostali beskicmenjaci da se priklonim vladajucoj sekti.

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Ako već koristimo primer "devojke koja odbija" onda ga kompletirajmo. EU je kulturna i fina devojka sa mirazom  iz dobre familije, a Srbija je kao loše vaspitan i priglup i neotesan mladić koji bi da se uvali i da uzme miraz, a da se ne odrekne loših navika kocke, pijanki i što je najgore kurvanja sa jeftinom ruskom prostitutkom, pa se posle čudi što se devojka nećka.

 

Eh, sad. Treba tu dodati i da ta devojka ne želi biti sa tim momkom istinski, ali je otac tera, jer i njemu ponekad prija da se kurva i kocka, a ipak mu u ograničenoj meri i treba neko čije mane može da koristi.

 

EU i Vučić su trenutno našli balans. EU dobija ono što joj treba od Srbije - iskorake ka mirnijem Balkanu, crveni tepih za svoje firme sa nešto labavijim propisima i jeftinijom radnom snagom, kao i priliku da koliko može bira šta im od radne snage treba da uvezu. Na sve to, nije diolomatama i birokratama baš loše u Srbiji. Vučić dobija bezrezervnu podršku EU, pare iz fondova i banaka, sliku i imidz koliko toliko pouzdanog lidera, investicije i radna mesta. Moglo bi još više da se dobije ukoliko se uđe u EU, ali izgleda da je konsenzus da samoj EU i ne znači baš toliko jačanje demokratije, institucija i implementacije zakona na Balkanu, jer ipak ko ne voli da ima malo labavije propise ako moze; a Srbiji ne treba baš toliko para, dovoljno je i ovoliko kad očigledno svi uspevaju da se namire u onoj meri u kojoj cene sebe (i da pritom zadrže vladavinu korupcije, netransparentnosti i bahaćenja).

 

Naravno, da se razumemo odmah, EU ni nema obavezu da od Srbije pravi uređenju zemlju - ima samo interes i normalno je da ide onoliko daleko koliko interes seže. Građani Srbije na izborima i kroz svakodnevni život takođe pokazuju kakvu zemlju žele.

 

I to je to. Balans je manje više pronađen. EU je sada više u interesu da se Zapadni Balkan integriše i zajednički otvori/ sredi koliko je potrebno, da ne morali da se bave svakim pojedinačno i da bi tržište rada pre svega bilo fleksibilnije, kao i da bi ekonomija služila kao pomiritelj između naroda.

 

Naravno, svaki od političara dok to radi, u svojoj zemlji gura neku svoju agendu, koja mu odgovara kako bi što duže jahao. Nekad se neki zaigra previše, pa to mora i da plati. Evo, verujem da će Srbija posle duže vremena dobiti i koliko toliko normalnu ekipu u Ministarstvu za EU integracije, nakon što je Jadranka sve rasterala. Ipak mora da izgleda da se tu više radi i usaglašava.

Edited by medobrundo
  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Navodno wargonzo (indoktrinirana rusofilija) izveštava da su Ukrajinci u centru Limana. Neki drugi izvori govore da rusi beže prema Zarične.

 

Za onaj most što @ras kass kačio da je Liman a ja mislio most prema Slavjansku kažu da je most između Zarične i Torske. Tvrde da su i Zarične oslobođene. No ovo je totalno neprovereno, videćemo tokom dana.

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Cavani said:

Ono sto mi prvo pada na pamet je project Orange u Vijetnamu, osiromasen uranijum kod nas i atomske bombe u Japanu koji je bio pred kapitulacijom.

Svakako najvise pobijenih civila sto posredno sto neposredno od ww2 sa velikom marginom do prvog sledeceg.

 

Ok, pitanje je bilo - u moderno vreme posle WW2, 5 zemalja koje su propisno bombardovane. Potezati Hirošimu / Nagasaki je nepoznavanje okolnosti i faktora koji su uticali na odluke.

 

Osiromašeni uranijum završava priču. Niti su nas bombardovali osiromašenim uranijumom, niti je to bilo "po Srbiji". Elementarna neupućenost - ili demagogija Grujičić style.

 

Što se tiče broja mrtvih - Tutsi / Hutu, Kambodža, Mao Cedung...

Edited by VladimirB
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, fancy said:

 

Ma sve te "kme kme, šta su amerykancyy radily, napaly su ceo sveeet kmee, a tek crncy i indyjancyyy...kmeee" relativizacije kad se priča o agresiji Rusije na Ukrajinu teram u startu u "place of origin" ... Uvek se pitam šta bi bilo sa državom koja finansira / gaji pokret koji bi zakucao avion u Kremlj i pride nekoliko viđenijih poslovnih nebodera u Moskvi...plus krenuli sa suicide bombing po Moskvi, St. Petersburgu, itd...

Legitimno pravo Rusije da im jebe kevu, tetku, strinu i par komšinica priđe...ili komšija, po preferenci.

 

Ili, da npr. USA kaže "jebem mu mater, ova Kanada... Tu bre ima Amerikanaca, daj da ih zaštitimo od zlih Francuza, uostalom, Vankuver, Toronto i Ottawa su :heart: USA"...

Da ne pominjemo Žalosnu Sovu, Komandanta Marka i Vukove s Ontarija :wicked:

Sve tacno, samo da ne zaboravimo da Saudi Arabija itekako ima veze sa sponzorisanjem terorizma i Al Kaidom. Pa im ne zafali ništa...

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, berti said:

Sve tacno, samo da ne zaboravimo da Saudi Arabija itekako ima veze sa sponzorisanjem terorizma i Al Kaidom. Pa im ne zafali ništa...

Potrebna je samo zbog nafte.

Kada nafta bude prestala da bude potrebna, vec nesto drugo kao izvor energije, oticice i ta despotija te jos par manjih njoj slicnih na zasluzeno djubriste istorije. 😉 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Cavani said:

Ono sto mi prvo pada na pamet je project Orange u Vijetnamu, osiromasen uranijum kod nas i atomske bombe u Japanu koji je bio pred kapitulacijom.

3. Japan uopšte nije bio pred kapitulacijom, naprotiv spremao se za totalni rat za svaku kuću bez obzira na sopstvene i protivničke žrtve. Bez bombardovanja Hirošime i Nagasakija, koji su Japance suočili sa opcijom da će biti uništeni a da neće naneti gubitke od značaja protivniku, rat bi trajao barem još i 1946, uz milione dodatnih žrtava (uglavnom japanskih).

 

2. Defolijanti korišćeni u Vijetnamu su toliko prežvakani i naduvani  od strane raznoraznih da više nisu nikakav argument.

 

1. Isto važi i za osiromašeni uranijum 1999. Ovde je  sledbenicima Danice Grujičić i sličnih budala više puta objašnjeno zašto isti nije imao praktično nikakav uticaj na zdravlje građana Srbije (a 99% je inače korišćeno na KiM a preostalih 1% na krajnjem jugu Srbije na granici sa KiM) da nemam volje da ponavljam objašnjenja.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, tomas.hokenberi said:

3. Japan uopšte nije bio pred kapitulacijom, naprotiv spremao se za totalni rat za svaku kuću bez obzira na sopstvene i protivničke žrtve. Bez bombardovanja Hirošime i Nagasakija, koji su Japance suočili sa opcijom da će biti uništeni a da neće naneti gubitke od značaja protivniku, rat bi trajao barem još i 1946, uz milione dodatnih žrtava (uglavnom japanskih).

 

Extra što su bombardovali Hirošimu i Nagasaki, stvarno svaka čast Amerikancima spasiocima. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, FrediB said:

Potrebna je samo zbog nafte.

Kada nafta bude prestala da bude potrebna, vec nesto drugo kao izvor energije, oticice i ta despotija te jos par manjih njoj slicnih na zasluzeno djubriste istorije. 😉 

Dakle, dok ima interesa ne zanimaju nas ljudska prava, terorizam i ostale zavrzlame...

Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...