Jump to content

VN Emilia-Romanje 2021, Imola


Radoye

Recommended Posts

Druga trka ove sezone i povratak na Imolu - nakon dugo vremena odsustva drugi put za redom. I ovaj put uzrok je pandemija Covid-19 i nemogucnost odrzavanja VN Kine. Za sada se jos uvek teoretski drzimo zacrtane 23 trke na ovogodisnjem kalendaru ali ostaje da vidimo na sta ce to da lici do kraja sezone.

 

image.png

 

Staza u Imoli ima dugu i bogatu tradiciju, na progamu svetskog sampionata bila je preko cetvrt veka pocev od 1980.  te prve godine kao VN Italije umesto Monce koja se rekonstruisala, pa sve do 2006. pod firmom VN San Marina da bi se Italiji omogucilo odrzavanje dve Velike Nagrade u vreme vrhunca popularnosti Ferarija. Ostace pomalo nepotrebno zauvek zapamcena kao mesto na kojem je zivot izgubio jedan od velikana, Aerton Sena.

Izmedju Monce kao ultimativnog hrama brzine i tradicionalnog doma VN Italije s jedne strane i Imole s druge vlada veliko rivalstvo, i ne jednom je Imola pokusala da istisne Moncu kao organizatora VN Italije. Koliko je to ustvari jako svedoci i zvanican naziv ovogodisnje trke:
Pirelli Gran Premio del Made in Italy e dell'Emilia Romagna :twak:
Znaci, morala je tu da se ucacka Italija nekako kao prst u oko Monci! :lol_2:

 

No, na stranu ova unutaritalijanska nadgornjavanja, po svemu sudeci ceka nas veoma zanimljiv vikend. Sudeci po vidjenom na prvoj trci, Mercedes vise nije najbolji bolid na stazi, ta cast pripada Red Bulu koji uz to imaju i verovatno najbrzeg coveka danasnjice, Maksa Verstapena. Sa druge strane, Mercedes ima izuzetnog znalca u Hamiltonu koji mozda vise ne poseduje Ferstapenovu sirovu brzinu ali ima neverovatnu vozacku inteligenciju i ogromno iskustvo, a tu je i tradicionalno jak Mercedesov strateski tim. Trka u Bahreinu je bila pravi klasik, jedna od onih o kojima ce se pricati narednih decenija, a sva je prilika da ce i cela sezona biti prava poslastica. Utisak je da je u Bahreinu Red Bul propustio brejk loptua priliku za popravni imace vec ovde.

Sto se tice ostalih timova, primetan je oporavak Ferarija, popravili su se i Meklaren i Alfa Tauri, Alpin i Aston Martin su razocarali, Alfa Romeo i Vilijams su otprilike tamo gde se od njih i ocekivalo a Has je propast.

 

Kao i za proslu trku Pireli donosi sredinu svoje lepeze guma, C2, C3 i C4. Meteorolozi najavljuju mogocnost kise za nedelju.

 

Satnica vikenda:

 

Friday 16th April 2021

Free Practice 1: 11:00-12:00 (UK time: 10:00-11:00)
Free Practice 2: 14:30-15:30 (UK time: 13:30-14:30)

 

Saturday 17th April 2021

Free Practice 3: 11:00-12:00 (UK time: 10:00-11:00)
Qualifying: 14:00 (UK time: 13:00)

 

Sunday 18th April 2021

Emilia-Romagna Grand Prix: 15:00 (UK time: 14:00)

 

 

  • Like 3
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Hugo Punch said:

U Aston Martinu razocarao je Vettel, Stroll cak i nije. No dobro, tek je pocetak.

 

Ono jes' da je Fetel probijao dno ali s obzirom da je bolid maltene identican Mercedesovom bilo je za ocekivati da ce biti tu negde odmah iza Botasa, a ni jedan ni drugi ni da mu primirisu ceo vikend. Deluje mi da uopste nemaju ideju kako setapovati taj bolid.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

https://racer.com/2021/04/16/bottas-leads-opening-imola-practice-amid-crash-fest/

 

Quote

Valtteri Bottas and Lewis Hamilton topped the time sheet for Mercedes in a crash-strewn first practice session for the Emilia Romagna Grand Prix in Imola.

 

Just 0.041s separated the teammates, with Max Verstappen just 0.017s further back in third, at the end of the one-hour session, which was disrupted by two red-flag suspensions to clean up three crashed cars.

 

https://racer.com/2021/04/16/perez-and-ocon-cleared-over-fp1-collision/

 

Quote

Sergio Perez and Esteban Ocon have agreed neither driver was at fault for their collision in first practice at the Emilia Romagna Grand Prix, with both escaping punishment.

 

Both drivers were summoned to the stewards over the incident — that caused a red flag — but agreed that it was simply a misunderstanding that wasn’t helped by the issues teams were having at Imola that meant timing data and radio communications were lacking.

 

fp1-imola-2021.png

 

Edited by Radoye
Link to comment
Share on other sites

https://www.racefans.net/2021/04/16/serious-radio-and-data-system-failure-left-f1-teams-blind-on-the-pit-wall/

 

Quote

Formula 1 teams were left “blind” when a major systems failure struck during the first practice session.

 

Television viewers were also affected by the fault, which left them briefly without live pictures from the circuit, and limited coverage during the rest of the first practice session at Imola.

 

The problems extended to the teams’ GPS data, which combined with their radio problems meant they couldn’t warn drivers when a quicker car was about to catch them.

 

 

 

Rezultati FP2:

bottas-Fp2.jpg

https://racer.com/2021/04/16/bottas-stays-ahead-in-second-imola-practice/

 

Quote

Valtteri Bottas completed a Friday clean sweep by topping second practice at the Emilia Romagna Grand Prix after Max Verstappen retired from the session with a drive problem.

 

Link to comment
Share on other sites

Vrhunske kvalifikacije! Da nisu (po meni nepotrebno) ponistili Norrisu krug, imali bismo cetvoricu unutar 1 desetinke!

Obrni-okreni, Hamilton je prvi. Bravo za Pereza, a uz meke na startu, mozda bi mogao da bude na celu kolone, nakon prve sikane. Bottas no comment.

Jedva cekam trku.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...