Jump to content

Mama - cijeg ljubimca jace boli


zoe Bg

Recommended Posts

Quote
3 hours ago, Satan said:

kakav udarac po ušima svetosavskim fundamentalistima, djovak sto upija energiju piramida glumi ludilo i nece da se vakciniše, tata kafedzija naziva premijera australije skotinom i ocekuju da ce u tom nadgornjavanju da pobede, hehehe

 

Evo dođe i dan da se ovakvi obraduju.

Kad već nema nikog sa zapadnim mentalitetom ko je bolji od Novaka, dočekali su bar političku odluku koja će ga sprečiti da učestvuje na turniru.

 

Za razliku od britanskih i američih novinara, koje je Đoković godinama terorisao pobedama nad Federerom i nabio im komplekse do kraja života, ovakve peče svaki Novakov osvojen turnir i pobeda nad bilo kim.

 

Ali džaba vam sve, svakako će Novak na kraju biti najbolji svih vremena, a činjenica da ga ovakvi mrze, treba samo da mu da dodatnu snagu i motiv.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Haha... ciao je u elementu :classic_biggrin::23:

Tamo negde sredinom okotbra Tajli poranio na trcanje i sine mu ideja "Tacno bih mogao da se cimam naredna 2-3 meseca da Novak dodje u Australiju ali kada dodje, da mu zabrane ulaz" i odma' facetime-ovao Rogera i Rafu da ih pita za approval a ovi mu rekli "Bravo Kreze mastermind-u, lepo si se toga setio, ali kad se vec cimas vidi nekako da mu namestis i imigracioni pritvor"

  • Like 4
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Kao prvo ovaj Stevin post treba odavde da se obrise jer ova tema je splitovana da bi se sprecilo pisanje strasnih hejtera tj vas nekolicine, so pliz izadjite i predjite na temu novak vs australija tamo je za pljuvacinu, malo li vam je, tamo ste zapljuvali i niko vam ne brani da nastavite ovde ne bi trebalo, nadam se da ce moderacija da izbrise po dogovoru

 

To svi redom kazu za Tajlia (da bi trebalo da se oglasi - citiram alcestu) ali kazu on je negde u misjoj rupi, nestao.

 

Sto se tice Novakovih sponzora francuzi  navode poruku Lacoste kao vrlo hladnu, inace izjasnio se austrijski Raiffasen sa izjavom otprilike " mi pratimo dalji razvoj situacije" i Hublot koji je izjavio da "oni nastavljaju da budu sponzori svetskom broju 1 , da je Novak vrlo posebna licnost i da oni ne zele da uticu na njegovu licnost, shvatanja itd". ostali se za sada nisu izjasnili (bar koliko vidim)

Edited by ciao
Link to comment
Share on other sites

Zar Nadal ne može da odbije da odgovora na pitanja o Novakovom deportovanju? Ili će svaki put uz tu fejk nelagodnost da ga ovako namaže. Možda je on u glavi i spremio neki diplomatski odgovor...ali čim nekako izgura više od 2-3 rečenice ne treba ti ni srednja škola da osetiš to nasladjivanje, što je lako razumeti ali mučno više za slušati kako ga iznova ukopava. Zadeni ga za pojas junačino...bude dana...

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Quote

Ne secam se argumenata za Samprasa kad je bilo 17:14 za Federera.

 

Koji ce to argumenti biti za Federera ako bude 25:20 za Novaka, plus vise nedelja kao broj jedan, bolji medjusobni skor, vise mastersa...

 

Jeste nagadjanje trenutno da ce Novak ili Rafa doci do tako neke brojke, ali ne moze se ni reci nikada.

 

Sad je na njima, krece klanje za svaki GS, i ako to uspeju, stvarno ne bi bilo fer da im bilo ko uskracuje takvo istorijsko dostignuce. Novaku pre svega koji ima jasno odredjeno sta mu treba da bude GOAT iako u tome uspe, svako ko mu to ospori jednostavno nije objektivan.

 

Ako u svim parametrima izdominira, ne mogu biti validni argumenti da je ovaj igrao lepsi tenis i vise doprineo popularnosti tenisa. To mogu biti neki argumenti kada je trka gusta. Razlika od par slemova nije gusto jer je svaki slem ogromno dostignuce.

 

Mislim, svako ima pravo na svoje misljenje, moze meni i Troicki biti GOAT jer se najbolje svadjao sa sudijama, ni Dzordan nije svima GOAT, ali se poklopilo dosta stvari da se vecina slaze.

 

Ako vidimo jos nekoliko Novakovih slemova, objektivna vecina ce morati da pruzi ruku i prizna i cestita.

 

@Snjofko Ne radi mi quote pa moram ovako. Rekla bih da je ovo odgovarajuća tema za ovu diskusiju. 

 

Bold je suština. :)) Džordan nije svima GOAT, ali jeste većini (gde god i kojoj god ciljnoj grupi da baciš anketu, imaće 80% glasova i više) a to što se poklopilo su dostignuća koja nema nijedan drugi košarkaš u istoriji. Ono što ja kažem jeste da u tenisu to nemamo. U tenisu postoji neka formula po kojoj se računa GOAT status, ali ljudi kad glasaju ili diskutuju, ne koriste tu formulu nego daju svoje mišljenje, pa onda vrednuju neke određene kriterijume više nego druge. Neko će reći najbitniji je durability - GOAT je onaj koji najduže bude igrao, recimo Novak. Neko će reći GS - ultimativni GOAT je onaj ko ima najviše GS titula, recimo Nadal (trenutačno). Treći će reći ali najbitniji je uticaj na igru i elegancija - to bi bio Federer. Šta pokušavam da kažem ovim? Ne postoji način da objektivizujemo sve ovo jer su njih trojica isuviše "pretnja" jedan drugom, zbog čega je mnogo teže odrediti tu GOAT cut off tačku nego u drugim sportovima. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Slazem se sa svim navedenim. Neko je i rekao iznad da njemu Nadal nikako ne moze biti na GOAT listi pre Federera jer je Federer dominirao na vise podloga. Ja cenim najvise slemove i za mene je Nadal trenutno GOAT. Sve je to trenutno tako, sve je podlezno debati, vode se diskusije, ne postoji ni taj relativno ultimativni GOAT.

 

No, to je u ovom momentu.

 

Ti si rekla nikada.

 

Sta ako Novak sabije sva 4 GS-a sledece sezone, mislim nemoj da se zezamo onda. I sve to eksplodira kao velika vest i tenis krene da se prati i Novak dobije ogromnu paznju i gomila klinaca krene da mlatara reketom.

 

Pre ne znam koliko vise godina, 7,8, rekao sam jednu stvar - ne pravim vise nikakva predvidjanja, sa ovom trojicom se nista ne zna. I bio sam u pravu.

 

Sva trojica su bila otpisana u jednom trenutku karijere, Federer se nadao da dodje nekako do 18, a Nadal i Nole su jurili tih 17 i nadali se nekom cudu da dodju do toga. Ko bi ikada tada rekao da ce 2022.godina da se zavrsi sa 22-21-20.

 

To su tri takva majstora da se nikada ne zna sta ce jos da naprave i koliko jos mogu, osim sto sada, nazalost, znamo da Rodzer nece vise nista jer je zavrsio karijeru.

 

I ne usudjujem sa sa njima da ikada koristim pojam ,,nece nikada".

 

Novak mozda ostane na 21, mozda dodje do 30. A sta, sa 30 ne bi bio ultimativni goat? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I kosarka se dizala na visi nivo i ono u Dzordanovo doba je bila moderna kosarka koja ima kontinuitet sa ovom danas. Nije sve isto naravno, ali nemaju drvene table, imaju liniju za tri poena, ne nose starke i kratke sorcice itd. Igraci su svi dobro placeni profesionalci sa vrhunskim uslovima.

 

Dzordan je podigao lestvicu u odnosu na svoje prethodnike i iako je vec duze vreme i bio najbolji igrac, pred kraj karijere je to i statisticki ostvario i zacementirao se kao GOAT. Njegovi naslednici, Brajan, Dankan,Sek i Dzejms, nisu uspeli da ga prestignu.

 

Federer je nasledio i prestigao Samprasa slicno kao Dzordan Medzika i Lerija, samo sto su ga njegovi Brajant i Dzejms stigli i prestigli i imaju priliku to jos vise da urade.

 

Nadal i Nole sada imaju prostor ispred sebe da pred kraj karijere to jos vise urade pa cemo videti. Federer gotovo definitivno ne bi bio u prici za GOAT bez ova tri poslednja grend slema, kao ni Dzordan sa titulama osvojenim u poznim godinama za sportistu.

 

Sada su Nadal i Nole u tim godinama, iako uspeju, to je to i svaka im cast.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...