Jump to content

NFL - Season 2019


Xpert

Recommended Posts

2 hours ago, Charlie Foxtrot said:

Napravio je tako fenomenalan posao sa risiverima u NE ove sezone da Giantsi prosto nisu imali drugog izbora.  :classic_dry:

Al dobro, bar nije Geret, mada će on dobiti ponudu da bude OC izgleda. 

 

Kari, Xpert bilo ko...dajte neku o ovom liku. 

Izgleda da diljem lige postoji tendencija da kad god nekom treba popuniti upražnjenu poziciju onda se prvo gleda jel ima neko ko se barem malo ogrebao o Belichick-a tokom karijere ne bi li taj doneo sa sobom čarobni eliksir i tajnu uspeha...Patricia, O'Brien, Vrabel, a bilo je i ima toga oho-ho...evo jednog članka od pre neku godinu o tome https://www.masslive.com/sports/erry-2018/03/31847ded7d/bill_belichicks_former_patriot.html...

Što se tiče JJ-a, pre ćeš saznati od nekog insajdera iz Giantsa koji je bio pravi razlog da mu se da posao, nego što će ti neko o Patriota znati kasti koje su mu reference izuzev rada pored BB-a

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Charlie Foxtrot said:

Smoriše sa ovim manjinama na mestu HC u NFL-u. Ne sećam se da se toliko potezao taj narativ kad su birani neiskusni Šon Mekvej, Kajl Šanahan ili Kingsberi.

 

Realno, mada je po mom mišljenju baš čudno što se već nije potpisao Bieniemy.

 

Čisto da ne bude zabune neke, naravno da nemam ništa protiv manjina na mestu HC. Ali prvo,  ove godine ima manje dostupnih HC pozicija nego što sam očekivao (Atlanta pre svih gde čak mislim da bi se afroamerikanac dobro snašao, potom Jacksonville i Detroit, a ja bih dodao da sam mislio da će i LA Chargers razmisliti).

 

Drugo i možda i najvažnije: zapravo ima jedva 10ak dobrih trenera u NFL, koje god da su rase i tako je uglavnom oduvek. Najbolji pokazatelj je Houston gde Bill O'Brien osvaja diviziju 4 od poslednjih 5 godina, uglavnom sa skorom 9-7, a lik je blaga katastrofa.
Bellichick, Tomlin, Carroll, Harbaugh, Reid, McVay, Arians, Pederson, Shanahan, Payton, Rivera, a Zimmer (iako ga gotivim), Reich, McDermott i Vrabel su tu na ivici + mislim da će Flores biti dobar. Većina nikad nije osvojila SB, tako da se vidi koliko su svi ostali užas.

 

Osim toga, ako ćemo pogledati malo, sem Tomlina i Rivere ostali se nisu nešto pokazali osim Jima Caldwella koji je nepravedno otpušten u Detroitu. Marvin Lewis je 16 godina bio u CInciju, 0-7 playoff skor, Vance Joseph je bio užas u Denveru iako mu Elway nije mnogo pomogao u tom periodu, Steve Wilkes jako slab mada je imao samo jednu sezonu, Todd Bowles jedna dobra godina, Anthony Lynn isto. Hue Jackson je bio HC u dva tima i znamo kako je prošao. Raheem Morris slično itd.

 

Isto tako se može reći i za još veću gomilu belih trenera: Ben McAdoo, Dennis Allen, Mike Pettine, Rob Chudzinski, Matt Patricia itd.

 

Jedino gde postoji neki razlog za ljutnju je što sem Jacksona, Crennela i Caldwella zaista ne mogu da se setim da je neki crni trener bio dva puta HC, a to se zaista češće dešava sa belcima iako su buljaši kao Pat Shurmur i Adam Gase npr., Jack Del Rio je dobio drugu šansu, John Fox tri puta, a ranije se to još više puta dešavalo sa tipovima poput Richa Kotitea, Jima More Jr, Jeffa Fishera, Norva Turnera i još ranije Glanvillea i Capersa itd.

 

Pritom, baš se retko dešava da se zaposli baš neko ko nema veze sa životom kao Jim Tomsula ili Freddie Kitchens. Uglavnom se sve te odluke mogu opravdati. A ove godine osim Bieniemyja koji je intervjuisan za skoro sve ekipe i Krisa Richarda, ne vidim da se još neko pokazao osim Leslie Fraziera koji je DC u Buffalu i koji je već bio HC, pa sam mislio da bi mogao da dobije šansu ponovo.

 

U svakom slučaju, smaraju dosta, otprilike koliko i ja sa ovim postom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dođe konačno i ta subota. Taman da iskoristim ovo što je preostalo od odmora da se posvetim ovoj rundi plejofa, posle će biti lakše pratiti a WC sam jedva nešto malo zakačio zbog putovanja.


Jeste da nisam ljubitelj bandwagonerstva, ali moraću da navijam za krasoticu u finalu AFC. :)

FInale pre finala imho, iako su i 49ersi i Hoksi imali odlične sezone. Nego mi nešto govori da će Votson odigrati najbolju utakmicu sezone večeras. Samo, pitanje je da li će i to biti dovoljno, tj. da li može odbrana Teksašana da zaustavi Peta.

U NFC mi oba meča deluju kao 50-50, iako je SF na papiru svakako favorit. Ako ponovi Minesotina odbrana performans kao prošle sedmice, svakako mogu da vidim njih u finalu konferencije.

Edited by Oštricom brijača
Link to comment
Share on other sites

  • Xpert locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...