Jump to content

NFL - Season 2019


Xpert

Recommended Posts

1 hour ago, Ikac said:

 

Ova pobeda Dolphinsa protiv Coltsa u gostima je možda najveće iznenađenje u sportu ove godine. Verujem da Flores zna šta radi, bilo je veoma teško na startu, ali ova podmlađena ekipa ima talenta na terenu i pored terena. Ako pogode sa QB kojeg žele da uzmu, već sledeće godine mogu se uključiti u borbu za playoff. NFL nije NBA i nije potreban tanking od 4 sezone, za jedan dobar reboot potreban je dobar trener i nekoliko pogođenih pikova, a Miami tu ima municije.

 

 

 

P.S. Offtopic. Naša reprezentacija igrala protiv prvaka Evrope Francuske u Lilu i izgubila sa 13:7. Čekam da pogledam snimak, ali deluje da je na 7:7 sudija svirao fumble na pas unapred, koji su Francuzi vratili za 13:7. I pored poraza, veliki uspeh naših momaka. U dva meča sa Češkom i Francuskom odbrana nije primila poen (16:0 protiv Čeha, pick 6 i vraćen fumble protiv Francuske).

 

Možda je o playoffu još malo prerano razmišljati. Ipak im fali dosta toga i to na ključnim pozicijama.

 

Tanking od 4 sezone nije potreban nigde. To su izmislile budale, koje nisu sposobne da rade svoj posao, a uzimaju ozbiljne pare. Pa ja bi recimo onog GM-a 76ersa što je izvodio akrobacije pre nekoliko godina strpao u zatvor i doživotno mu zabranio da ima neku funkciju u sportu. Na stranu što se tankovanje kosi sa suštinom sporta, nego u NBA-u stvarno i nema smisla s obzirom na to da ti nije garantovan 1st pick ako imaš najslabiji record, nego se izvlači kao lutrija.

 

Svaka čast momcima. Nego, zanimljiv mi je podatak da su Francuzi prvaci? Ja sam bio nekako siguran da je Njemačka ta koja vlada evropom. S obzirom na jačinu domače lige. Možda Avstrija, Velika Britanija... Znam da Poljaci isto nisu tek tako

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mnogo glupih i pogrešnih odluka. Kontam ja da je lako biti  pametan nakon što se play ili utakmica završe, ali opet....

 

Garopolo je na onom trećem daunu u produžetku imao otvoreno zelenilo ispred sebe, samo da je zadržao loptu, a bio je Read Option. Pa Vilson bi onde otrčao do EZ da mu se onako otvorilo.

Pa onda taj treći daun, suci su baš zasrali, baš su loše mesto dali, imao je SF onde dovoljno za novi prvi.

Onda Shanahan zove rookie kickera da mu reši utakmicu. Ja bi išao na onaj četvrti. Nije bez razloga onaj kicker već bio otpušten iz jedne NFL ekipe pre par nedelja.

Pa ajde dobro i to. Isforsiraju 3&out i dobiju loptu na 100 sekundi do kraja i od toga potroše ukupno deset pre nego su vratili loptu Sijetlu.

Cherry on top je onaj run Vilsona koji su pustili koji je u stvari rešio utakmicu jer su ušli u FG zonu.

 

Previše grešaka, zato su zaslužii da izgube.

 

Edited by Charlie Foxtrot
Link to comment
Share on other sites

Kontam tvoj ugao gledanja, ja sam više mislio na ceo meč...u četvrtoj i produžetku je bilo brljotina na obe strane, mada Jimmy je bio tipičan Jimmy, jedan korak napred i dva nazad...umal' ga odbrana opet nije izvukla (mnogo me podseća na brata Smitha)...Neimanje Kittle-a i povreda Sandersa + nekoliko ispuštenih lopti ostalih receivera je ipak bilo previše...btw, odluka da 49-ersi idu na FG na kraju je verovatno doneta jer je rookie bio "hladan kao taštin osmeh" prilikom prva dva pokušaja, pa su valjda pomislili da može da se nosi sa pritiskom, ali je ispalo da su se zajebali

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, L' Imperatore said:

 

Svaka čast momcima. Nego, zanimljiv mi je podatak da su Francuzi prvaci? Ja sam bio nekako siguran da je Njemačka ta koja vlada evropom. S obzirom na jačinu domače lige. Možda Avstrija, Velika Britanija... Znam da Poljaci isto nisu tek tako

 

 

13 hours ago, anfield said:

Ako se ne varam, Francuzi su dobili Austriju u finalu ... ja sam takodje pre ocekivao Nemce, Italijane, Poljake ili tako nesto

 

Nemačka je bila suspendovana, jer su proneverili nekih 150 hiljada evra namenjenih za organizaciju Svetskog prvenstva. Ne znam šta je smešnije tu, to što su Nemci proneverili ili što je u pitanju 150 hiljada. Francuska sad ide na Italiju u polufinalu (Italija izbacila Autriju protiv koje mi igramo u prvom meču razigravanja za 5. mesto), a drugo polufinale je Finska i Švedska (Švedska izbacila Britaniju, Finska je ubila Dance, pobednik Britanija Danska ide na pobednika nas i Austrije za 5. gubitnici igraju za 7. mesto).

 

Nemci se vraćaju u takmičenje 2021. ali od B grupe, tako da će biti otvorena borba za titulu i 2022. godine i mislim da imamo dobre šanse.

 

2 hours ago, Charlie Foxtrot said:

Da je Robi tu zdrav, naravno da ćeš pucat sa 47 jardi, ali onaj se nije zadržao u Čardžersima koji godinama muku muče s kikerima i koji bi jedva dočekali da ga zadrže, samo da je prosečan bio.

 

Ima sad LAC Badgleyja koji je dobar, McLaughlin je bio tamo samo dok je ovaj bio povređen. Pogrešio je Shanahan, morao je ići na 4. Ne sećam se da sam video utakmicu sa toliko fumblova, lopta je konstantno bila na zemlji. Najsmešniji mi je bio Ifedi, koji ne znam šta je pokušavao kad je pokupio fumble Wilsona.

Edited by Ikac
Link to comment
Share on other sites

Haos, mada sad sam baš pogledao, i nije neka draft klasa. Do kraja prve runde posle Hargreavesa, samo Keanu Neal na Pro Bowl-u, dosta bust igrača: Corey Coleman, Laquon Treadwell, Josh Doctson, Shaq Lawson, Darron Lee, Joshua Garnett, Artie Burns, Robert Nkemdiche, Germain Ifedi, Vernon Butler, Paxton Lynch.

 

Užasno su procenili WR na ovom draftu, Michael Thomas pao u drugu rundu, Tyreke Hill u petu.

 

Jetsi su uzeli Hackenberga, dok su na tabli bili Prescott i Brissett :D.

 

Generalno, rađena je analiza, bivši GM Jetsa Maccagnan je možda i najgori drafter u istoriji. Ljudi koje je on birao posle 3 godine nisu bili u NFLu, a kamoli u Jetsima. 

 

Posle njega ovaj Jason Licht iz Tampe je haos, ne znam kako je i dalje tamo.

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Charlie Foxtrot said:

Malo preciznosti moliću. Nisu oni samo uzeli kickera...oni su trejdovali na gore da ga pokupe :roflmao:

 

I to, čak ako se sećam neko je u prenosu rekao fantastičan potez, pošto su pre toga trade down napravili u prvoj rundi i onda taj višak pik iskoristili da skoče 15 pozicija.

 

Mada su zaista tada svi mislili da će biti dobar, ali dečka je pritisak visokog pika uništio.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Ikac said:

Ima sad LAC Badgleyja koji je dobar, McLaughlin je bio tamo samo dok je ovaj bio povređen. Pogrešio je Shanahan, morao je ići na 4.

Kickeri su postali ozbiljan problem u poslednje vreme... kad Tucker promašuje extra poene onda šta očekivati od onih neiskusnijih...Ne znam tačno šta je razlog tome... zbog toga se sve češće ide na konverziju četvrtog pokušaja...nisam gledao statistiku, ali broj promašaja unutar 40 yds je popriličan...Možda se varam, ali koliko me sećanje služi, pre 10-ak godina pokušaj konverzije na četvrtom je bila retka pojava...Dodje mi da kažem sinu da batali hockey i krene da šutira football dok je još mlad... ne izgleda toliko komplikovano, a deluje kao solidan retirement plan 😎...kad je mogao Vanderjagd da dodje iz CFL-a što ne bi mogao i jedan Kolbas😙

Link to comment
Share on other sites

I ja se sećam kad smo počeli da pratimo početkom 2000ih bilo je baš dosta pouzdanih kikera: Vinatieri na vrhuncu, Vanderjagt je bio dobar dok nije prolupao, Janikowski naravno i Jason Elam, Phil Dawson i Matt Bryant su isto bili dobri, braća Gramatica, Gary Anderson i Morten Andersen su bili na zalasku karijere, Matt Stover solidan, David Akers imao dobru karijeru, Neil Rackers i Shayne Graham su isto bili pouzdani neko vreme i Nate Kaeding i Billy Cundiff. Svi su se zadržavali dosta dugo u timovima.

 

Sada se dosta menjaju i nema baš mnogo pouzdanih. Tucker, Prater, Zuerlein, Gould, Elliot, Lutz. Možda pridodati Butkera, Boswella i Baileya koji se oporavio. Recimo Myers i Rosas su bili prošle godine Pro Bowl, a nisam baš siguran toliko u njih ni sa 40 da mi treba za tiket.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, anfield said:

Doduse, Tucker nije dobro merilo jer je 17/17 za FG i 31/32 za XP

Pa baš zato, mislio sam da će meni pre početi da raste kosa nego što će on da maši XP...btw, čini mi se da je promašio jedan prošle sezone, sećam se da je složio prilično epic facu kad je shvatio da ne ide unutra

To je ta ekspresija😀

spacer.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • Xpert locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...