Jump to content

ABA liga


Knipex

Recommended Posts

Posle Petruseva i Tepica, evo jednog potpisa za Megu iz njenog pogona. 

Pratio sam ga u mladjim selekcijama, pored skilla deluje mi da ima i dobar stav, dovoljno drskosti da napravi nesto vise od sebe.

Da vidimo sada kako ce to biti u seniorskoj kosarci. 

 

 

https://www.bcmegabasket.net/2020/08/12/luka-paunovic-potpisao-prvi-profesionalni-ugovor-sa-megom/

 

Quote

LUKA PAUNOVIĆ POTPISAO PRVI PROFESIONALNI UGOVOR SA MEGOM

Luka-Paunovic-ABA-turnir-700x400.jpg
 

Junior Mega Bemaxa Luka Paunović je nedavno napunio 18. godina a danas je potpisao i prvi profesionalni ugovor sa klubom. Paunović je u prošloj sezoni nastupao za juniore Mege a prvu godinu ugovora će provesti na pozajmici u OKK Beogradu sa kojim će nastupati u Košarkaškoj ligi Srbije.

Po potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa klubom Luka Paunović je istakao da je izuzetno ponosan što je potpisao ugovor sa klubom u kome je odrastao:

– Izuzetno sam srećan i ponosan što ću svoj prvi profesionalni ugovor potpisati sa klubom kao što je Mega. Za protekle 4 godine koliko sam u klubu u kome sam bukvalno odrastao, imao sam priliku da se uverim u odlične uslove za napredak mladih igrača, što je rezultovalo fantastičnim rezultatima u mlađim kategorijama, a i što se može videti po igračima koji su izašli iz omladinskog pogona kluba u prethodnim godinama,

rekao je mladi igrač Mege i nastavio:

– Sve to je za mene dodatna motivacija, a ujedno i obaveza da nastavim da dajem sve od sebe, kako na treninzima tako i na utakmicama, kako bih opravdao očekivanja rukovodstva kluba i zaslužio mesto u prvom timu. Mega je najbolja sredina za razvoj mladih igrača, da pokažu svoj talenat, a ja se nadam da ću uz veliki trud na treninzima i utakmicama uspeti da to iskoristim. Hvala klubu što je pokazao da veruje u mene, daću sve od sebe da se odužim za to,

izjavio je Paunović.

Luka-Paunovic-ugovor.jpg

Luka Paunović je rođen 07.08.2002. godine u Beogradu, visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka. U Megu je došao tokom leta 2016. godine i u ove četiri sezone je nastupao za sve mlađe selekcije kluba, počevši od pionira. Sa pionirima je 2017. godine bio šampion Srbije (MVP finalnog turnira) i pobednik Mini kupa, a titulu je osvojio i sa kadetima Mege 2018. godine. Sa juniorima bio drugi na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji prošle godine.

Na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige koji je održan u februaru je izabran u najbolju petorku turnira pošto je u proseku beležio 17.3 poena, 6.3 skokova, 4.8 asistencija uz prosečan indeks korisnosti 24.8. U Roda Juniorskoj ligi Srbije, gde su juniori Mege bili prvoplasirani u trenutku prekida, u proseku je imao 11.2 poena, 5.8 skokova, 3.8 asistencija i 1.9 ukradenih lopti po meču. Na polufinalnom ABA juniorskom turniru u Beogradu koji je Mega osvojila bez poraza, u proseku beležio 11.6 poena i 4 skoka.

Paunović je 2018. godine nastupio i za kadetsku selekciju Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Novom Sadu gde je u proseku beležio 6.6 poena i 3.1 skok.

Čestitamo Paune!

Paunovic-pioniri.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, goldberg said:

Jedno pitanje: Koja vam je najodvratnija kombinacija boja od svih koje mogu da se vide u postu gore?

 

Meni je ova rozo - drecavo zuta za koplje iznad svih ostalih.

 

meni crno-bela

 

 

 

giphy.gif

...sad ozbiljno, malo me je sramota ali meni su svi ovi megini dresovi ili okej ili super. imaju tu neku zivinu

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, goldberg said:

Jedno pitanje: Koja vam je najodvratnija kombinacija boja od svih koje mogu da se vide u postu gore?

 

Meni je ova rozo - drecavo zuta za koplje iznad svih ostalih.

Imam takav personalizovan dres, i mogu ri reći da je sjajan 😄

Link to comment
Share on other sites

@Cooper

 

meni je ovo skroz okej, nije neka drama za deceniju uspeha. secam se da su partizanovci tvrdili kako je sav taj njihov dug nastao za par sezona & posle zbog cinjenice da nisu vesti sa uplatnicama u bankama

 

kapiram da kad se eliminisu dugovi drzavi i bankama ostane cca 500/600 iljada da se plati 

  • Like 2
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Ja ne znam da li postoji neko ko razmišlja svojom glavom a da misli da to nije tako i da je sve ružičasto ( kao megini dresovi) i sa jedne i sa druge strane brda/Kalemegdana. I u basketu i u fudbalu... Samo eto objavi se poslovanje o jednima pa se ovi drugi nasladjuju i obratno. Razlika je samo što je nama trenutno lepše jer iako imamo dugove bolji smo u oba sporta. E da, svaka pohvala za istraživačko novinarstvo, malo je takvih u Srbiji.

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Crni Bombarder said:

ABA liga ce se igrati po novom sistemu?

Navodno ce prvih sest kola biti igrano u Laktasima,a sledecih sest u Podgorici..citam da postoji takav predlog. Dakako,zbog epidemioloske situacije.

Kako su samo pored Ljubljane, Zagreba i Beograda izabrali Laktaše

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...