Jump to content

ABA liga


Knipex

Recommended Posts

On 4/7/2020 at 9:18 PM, SteveFrancis#3 said:

Jake su skroz ove fore

 

Jake skoro kao i demagoske izjave gomile igraca i bivsih igraca koji se utrkuju da proglase sampiona jedne ABA lige dok se ne zna ni sta ce biti sa ekonomijom, zdravljem i svima nama.

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ovo sa b92 stranicom je genijalno napravljeno. Mora se to priznati bez obzira koga simpatisete. Apsolutni pobjednik je Bozo Djumic: Gledao sam Partizan, ono je divota od igre!

 

Jako je i ono Trinikjeri jeo virslu da senfom, a pogledajte kako je otvorio majonez(FOTO).

 

 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Opet se vraćam na fudbal, ali oni za sada jedini predlažu neka praktična rešenja koja bi donekle mogla da se primene i na košarku.

Naime, pošto smo pričali o ugovorima, FIFA predlaže da se svi ugovori koji mahom ističu krajem juna automatski produže do završetka tekuće sezone. Isto tako da se početak važenja novih ugovora odloži do zvaničnog početka naredne sezone čime bi se skinuo dodatni teret sa klubova da plaćaju nove igrače dok još stara sezona nije gotova.

Uz to prelazni rok bi se uskladio sa terminima završetka stare i početka nove sezone.

Ono što ostaje sporno, po meni, je šta ako igrači ne žele da se ti ugovori automatski produže i kako bi se to pravno rešilo..isto tako postoji i mogućnost da sami klubovi ne žele da im određeni igrači opterećuju budžet i dalje..

Možda će staviti neki rok da do određenog datuma obe strane moraju da se izjasne o toj opciji. Ukoliko nijedna ne odbije - ugovor se automatski produžava do završetka sezone u svim takmičenjima.

Voleo bih da se ovi naši u ABA sastanu i usaglase neke korake, iako znam da čekaju šta će ECA da kaže povodom EL i EK pa da se prema tome odrede.

Dakle, dogovoriti - ako se do tada i tada steknu uslovi igra se plejof po zacrtanom sistemu. Ukoliko se taj rok pomeri igra se F4 u Beogradu. Ukoliko ni za to nema uslova igra se na jesen, pred početak sledeće sezone (pun plejof ili F4 zavisno od raspoloživog vremena). Početak nove sezone se odlaže za kasnije.

Tek ukoliko ni za jednu od ovih opcija nema mogućnosti razmišljati o dodeli titule bez igre/poništenju sezone ( ovo važi i za EL/EK i za ABA) i uz to, u slučaju ove druge opcije, dogovoriti sa ECA na koji način će se popunjavati mesta u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni - zadržavanjem statusa kvo gde bi isti timovi igrali ista takmičenja ili organizacijom nekih brzinskih kvalifikacionih turnira...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...