Jump to content

ABA liga


Knipex

Recommended Posts

21 hours ago, Golijat said:

Na sta lici Zadar jebote...

 

Pricao je o tome Zoric, kaze da nema smisla da klubovi iz Hrvatske igraju ABA ligu jer je drasticna razlika u budzetu zbog finansiranja klubova.

 

Mnogo je jaca ABA liga ove sezone od prethodnih, najboljih cetiri kluba nije sigurno za plasman u PO, tu su i Primorska, pojacani Mornar, odlicno sastavljen FMP i Igokea.

 

Cibona i Zadar u ovim okolnostima mogu da dobiju samo jedni druge, Krku i Megu. Zadar je izgubio i od Cibone i od Krke i od Mege i pitanje je da li ce oni ikoga da dobiju u ABA ligi ove sezone.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, goldberg said:

Pricao je o tome Zoric, kaze da nema smisla da klubovi iz Hrvatske igraju ABA ligu jer je drasticna razlika u budzetu zbog finansiranja klubova.

 

 

Prolupao motarac... 

 

Rekao je:

Quote

– Posle svih tih godina koliko se igra ABA liga, ja zaista mislim da u ovoj konstalaciji snaga u regionu, Zadar i Cibona ne treba da igraju ABA ligu! Naša dva kluba su tu, iz raznoraznih razloga, kanta za napucavanje i to nikome ne treba. U toj ligi mi postojimo samo da bismo drugima služili za njihove interese i ciljeve. Na kraju, ta ABA liga nije niti pošteno, fer takmičenje. Naši proračuni i naša ulaganja u ekipu nisu identična drugima, a s druge strane naš porezni sistem nije kao u nekim drugim zemljama iz regiona. I mislim da u toj ligi svi klubovi nemaju isti tretman, pa je zbog toga za mene ta liga i neregularna. Zadar i Cibona se bore za ostanak, dolaze im u goste klubovi koji ih napucavaju, ne razvijaju se pritom mladi, nego igraju polovni stranci, i to sve zajedno, po mom mišljenju, ne vodi nigde. Treba napraviti ozbiljan zaokret – rekao je Žorić.

 

Ne razumem sta hoce - da svi imaju 500k budzet (kad se odbiju porezi)? Sto je njemu kriv neko ko (na primeru klubova iz Srbije, ali moze se slicno uraditi i za Sloveniju i Crnu Goru):

  1. Moze da namakne neke sponzore, pa makar oni bili i drzava i drzavne firme
  2. Dolazi iz drzave koja ima reprezentaciju koja je u top5 u svetu vec godinama
  3. Dolazi iz drzave koja jos uvek ima kakve-takve kosarkaske talente koji u tim ABA klubovima beleze neke minute upravo u toj ABA ligi
  4. Redovno igra evrokup i evroligu
  5. ...

Kad je mogla Primorska da napravi tim sa glavom i repom, sa budzetom koji verujem (ne znam, samo mogu da nagadjam) nije veci od onog sto bi mogli Cibona (pre svega) a mozda i Zadar da namaknu, ne vidim sto ne bi i oni mogli, a veca su drzava, mozda i bolje talente imaju... 

 

Tuzna je buducnost hrvatske kosarke, trnutacno gledano.

Link to comment
Share on other sites

A kako u Hrvatskoj ima para i za fudbal i za rukomet i za, šta znam, vaterpolo? Praktično u svim timskim sportovima klubovi imaju veće budžete nego u Srbiji.

Hrvatski košakaški radnici neće da se pogledaju u ogledalo, a onda je najlakše reći Srbi su krivi. Samo još nisu dinastiju Karađođevića optužili za loše stanje košarke u Hrvatskoj.

  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Kada je bio Tedeski sa svojim novcem, niko ga nije podržao, jer nije moglo da se krade kako su navikli, još mu nisu dozvolili da ostavi ekipu u nižim rangovima. Zbog svoje nesposobnosti, uvek optužuju druge. 

Edited by Green23
Link to comment
Share on other sites

Nesrećni Kuridža, opet ostao bez para, nakon što je ugasio KK Borac Banja Luku i preživeo kraj Cibone nakon osvajanja titule u ABA. Prve ozbiljne novce je zaradio na pragu 30e u Nimburku. 

 

Ipak, na prvom mestu po "gašenju klubova" i dalje ubedljivo drži Kari Pešić. 

Keln, Lotomatika, Girona, Dinamo Moskva, Crvena zvezda. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...