Jump to content

ABA liga


Knipex

Recommended Posts

Nekako mi sve vise djeluje da su Ivanovic i Danilo Nikolic problem Buducnosti, prije nego kvalitet. Vise-manje svi treneri koji su prosli kroz PG polazili su od cinjenice da su im to domaci igraci (i to jos uvijek relativno mladi) koje treba da istrpe jer imaju nekakav upside, a ja vec sezonama ne vidim znacajan napredak. Pomislio bi covjek da nakon sezone EL u ovim godinama na ABA nivou treba da gaze, a oni su sinoc u periodu kad se resavala tekma bili najgori na terenu.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Beonegro said:

Nekako mi sve vise djeluje da su Ivanovic i Danilo Nikolic problem Buducnosti, prije nego kvalitet. Vise-manje svi treneri koji su prosli kroz PG polazili su od cinjenice da su im to domaci igraci (i to jos uvijek relativno mladi) koje treba da istrpe jer imaju nekakav upside, a ja vec sezonama ne vidim znacajan napredak. Pomislio bi covjek da nakon sezone EL u ovim godinama na ABA nivou treba da gaze, a oni su sinoc u periodu kad se resavala tekma bili najgori na terenu.

 

Ivanovic je imao dosta tesku proslu sezonu u kojoj je veci deo proveo povredjen. Ne treba ocekivati od njega povratak na velika vrata posle takve povrede, to ide postepeno.

 

Danilo Nikolic je uvek bio dobar u svojoj ulozi pripaljivaca za 3 poena. Nece on nikada biti nosilac igre, ali moze biti korisna opcija u nekom EC klubu.

 

Treba imati u vidu da je i Zvezda pod vodjstvom Radonjica imala igrace kao sto su Dangubic i Mitrovic, koji nisu imali nikakve brojke, ali su znali da budu vazan deo tima koji je igrao u evroligi.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Sharp said:

Zamojski se navodno doselio u Istru i zato sudi aba ligu od ove sezone.

 

Iskusno, jos koja dnevnica na duže staze. 

 

Edit, jos Istra, mozda i najbolji region na Balkanu. 

Edited by propolis
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

U Buducnosti mi se svidja Martin. Odlican je, ali oni nemaju nekog drugog ozbiljnog igraca unutra. Takodje, Ivanovic je ruina od igraca sada.

 

Cedevita Olimpija sastavila ekipu u stilu "ko je visi od 2.06 ne moze da igra kod nas". Stalno igraju sa niskom peticom i cetvoricom spoljnih igraca i nemaju ni skok, a ni disciplinu u igri. Ozbiljna je sramota sta oni sebi dozvoljavaju, mozda se spremaju za mec ovog dela sezone, ali 5 pobeda u EC je neki minimum minimuma za ekipu koja zeli da se bori za trofej u ABA ligi.

 

Mislim da bi Igokea, Mornar i Primorska nekog dobili u tim njihovim grupama.

 

Gledao sam malo ABA2 ligu i ima sta da se vidi.

 

Sloboda je dobila Split, doveli su pojacanje neko krilo po imenu Walter Gregg. Taj Gregg ima 2/14 sa linije penala, 0/10 u poslednja dva kola.

 

Rogaska je dobila Dynamic na krilima veterana Fermea i Fona. U Dynamicu igraju nekoliko ex FMP talenata uz Merta Akaya iz Turske i Salica koji je tamo najbolji igrac.

 

Sparsi su izgubili od Sutjeske koja je mini verzija Mornara. Pavlicevic standardno opali 11-12 trojki po mecu, sad mu je islo, tu su i Knezevic i iskusni Lalovic. U Sparsima igraju Kamenjar (pardon, Vrabac), Kamenjas i Djekic.

 

Helios je zamalo dobio Lovcen u gostima, spasili su 7 razlike 50 sekundi pre kraja i ostali kratkih rukava. Najbolji igrac je Mahkovic koji je vise igrac za Primorsku, nego za ABA 2. U Lovcenu se ex Mega igrac Vrbica ispucavao za sve pare.

 

MZT sa samo 10 igraca u sastavu dobio Borac, dvojica nisu ni ulazila. Imaju dva stranca sto trpaju, imaju Stojanovskog i imaju registrovanih 11 igraca. Stede kao Dinkic.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pre dve nedelje u Splitu, ulica Dominisova, osvanuo je prelepi mural posvećen jednom od najvećih košarkaških timova Evrope - Jugoplastici. Sve u čast tih sjajnih momaka koji su tri puta zaredom pokorili Stari kontinent i ispisali neke od najlepših stranica jugoslovenske košarke, te u susret nedeljnoj proslavi prve u nizu evropskih titula. Ali od jutros zidovi jednog dela Dominisove ponovo su "goli". Iz uprave grade splitskim komunalcima stiglo je naređenje da mural hitno uklone. 

Dresovi Kukoča, Sretenovića, Pavićevića, izjave Bože Maljkovića, vođe tog sjajnog sastava - sve prekrečeno.

Gotovo svi hrvatski mediji preneli su vest o, složila se celokupna javnost u regionu, jadnom i bednom potezu gradskih glavešina:
''Prebrisali sretne uspomene iz prošlosti da ih ne podsećaju na traume sadašnjosti; Sve treba uništiti, izbrisati, jer Hrvatska kao da nije postojala pre 90-tih godina. Žalosno je što se tako sramimo svoje prošlosti; Split se srami svega zbog čega je veliki grad. Srami se svojih partizana, draže su im ustaše i talijanski jezik, srame se Jugoplastike... Kontra razumu ide ovaj grad", samo su neki od komentara ozlojeđenih građana Splita.

Jedan od najvećih igrača u istoriji jugoslovenske košarke i ponajbolji igrač te generacije Jugosplastike - Dino Rađa, isprva nije želeo da bilo šta komentariše, ali kasnije se oglasio na svom zvaničnom Fejsbuk profilu. Kao po običaju, nije imao dlake na jeziku:
"Sramota! Gadite mi se, jadnici neostvareni, koji nikad u životu niste ništa napravili. Najveći uspeh vam je podizanje članske karte neke stranke. Jedino što znate to je prodavanje crvene i crne magle, da prikrijete svoja sranja. Ne smeta vam što Dom omladine nije dovršen već 40 godina, ne smeta vam stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta vam “metro” što vozi jednog i po ćoveka dnevno, ne smeta vam što treba sat vremena za prolaz kroz luku, ne smeta vam što 20 godina ne možete da spojite Trogir i Omiš, ne smeta vam nedovršena Arena već desetak godina, ne smeta vam Marjan koji ste nemarom devastirali... Ali smeta vam najveći sportski uspeh u istoriji grada. Niste zaslužili da vam iko dođe na proslavu. Ja prvi ne bih došao da nije Bože, Srete, Sobina i onih nekoliko hiljada istinskih ljubitelja koji će doći u nedelju u dvoranu da pozdrave ekipu. Bljak".

U istoriji košarkaškog grmalja iz Gripa, koji danas nosi ime KK Split, 6. april 1989. vodi se kao najvažniji. Tog dana u Minhenu na završnom turniru Kupa šampiona Jugoplasika je tukla Makabi i postala prvak Evrope. Boža Maljković sastavio je šampionski tim koji je u proseku imao tek nešto više od 20 godina?! U polufinalu Barsa, u finalu Makabi... Nikada mlađa ekipa nije pokorila Evropu. Tog proleća '89. sve što se dogodilo u Minhenu vodilo se kao veliko iznenađenje, već od naredne sezone uspostavljena je dominacija kakvu košarkaška Evrope ne pamti.

JUGOPLASTIKA 1988/89: Luka Pavićević, Duško Ivanović, Toni Kukoč, Goran Sobin, Dino Rađa, Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Teo Čizmić, Petar Naumovski, Žan Tabak. I veliki Božidar Boža Maljković

 

Koliko je danas lako odreci se svega lepog, odreci se partizanske proslosti i borbe stideti se prosto, prekreciti uspeh najveceg kosarkaskog tima u bivsoj zemlji splitske Jugoplastike samo zbog onog Jugo, lepo rece veliki Dino Radja jadnici.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, MetalHead said:

Miljenovic se bas nije proslavio u KLS (OKK Beograd)... bas raspad... jedna trojka na 10 utakmica, uzas za jednog PG-a (ok nije puno sutirao, 6 puta)... slobodna bacanja takodje uzas. Mnogo oscilacija u igri... Rang Petar Rakicevic. 

 

image.thumb.png.88db3a57600c6e7da295b33ef90d8806.png

Pa ako i dalje kuburi sa onom Markelle Fultz povredom nije ni cudo da ne moze da pogodi trojku i bacanje.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, bekrinjo said:

Miljenović ponovo u Megi, mada nisam siguran da su on i Mesiček prava rešenja za beg sa dna tabele...

 

Ocekivao sam Ljubicica umesto Miljenovića. 

 

Posle poraza veceras rekao bih da je Zadar siguran za ispadanje, a velika borba izmedju Cibone, Krke I Mege za predzadnje mesto. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...