Jump to content

ABA liga


Knipex

Recommended Posts

6 hours ago, realno *w said:

 

Da, ali koje od tih liga sa kojima je poredimo ima toliko bolje rezultate? Pa tek ta "dubina" o kojoj pričamo... Da naglasim, pričam samo o kvalitetu košarke, ne o ulaganjima. Možemo mi pričati o Milanu kao ekipi koja standardno spiči 10ak miliona evra, kad je njima prošlogodišnjih 14-16 i 12. mesto top rezultat zadnjih ko zna koliko godina. Ambicije? Koje su ambicije ekipa iz donjeg doma nemačke lige na primer?  Nekog tipa Eisbarena koji dovede 6-7 crnaca za 60-70k godišnje i dopuni ekipu sa 4-5 domaćih igrača koji da su iz Srbije, bar polovina ne bi do KLSa nikad došla. Opet kažem, lepo to sve izgleda, neke male našminkane hale, solidan broj gledaoca, uglavnom redovna primanja, ali ovde je reč o kvalitetu košarke. A po tome, malo reći da razlike nema. Recimo prošlogodišnji Mornar, koji je bio na 2 poraza od ipsadanja, bi po meni rutinirao takve timove u jedno 80% slučajeva.

U Nemackoj imas 18 klubova i pravilo 6+6.  Naravno da ne moze svaki tim da ima odlicnog domaceg igraca ili solidnog. Ti u ABA imas 4  srpska kluba.  

 

Nemci imaju 3m miniamlnog budzeta, a porez tamo im je 100%. Timovi oraju da imaju i sale za trening. Timovi su dobrog kvaliteta. IMas 2 ELtima,imas Oldenburg,Ulm i Brose EC kvaliteta. Imas klubovekoji mogu dosta dati u Evropi,solidne predstavnike kao Bon, Ludvigsburg pa i Vurcburg. Takodje i ostali klubovi imaju solidan kvalitet, sa tim d aih ima 18 i liga je poprilicno bolja od ABA.Klubovi u ABA su ove godine dostabolji nego ranije po meni. Sma nivo lige je nizak posto se u Nemackoj ne moze desiti Mega i FMP. 

 

Hagenje izbacen iz lig eu Martu pre dve godine posto nije imao plate da isplati, a dobili su za jedna mesec od saveza,ali za drugi nisu imali i kraj. Artland pre toga izbacen zbog finansija. Ljudi ne muckaju, rade sve po PS-u i veoma kvalitetno. Sam kvalitet moze ici od sezone do sezone, ali prosle su bili nesto kvalitentiji i zasluzili su mesto iznad nas.

 

Proslogodisnji Mornar je izgubio oba meca i dobio  jedino Torino koji je ispao iz  Lige Italije. Bayreuth je dva puta pobedio Olimpiju. Bayern dva puta Buducnost.Zvezda Ulm 1-1 Partizan-Alba 1-1 Tako da mislim da su imali bolji rezultat prosle sezone. Cka i bolja mesta u Evropi itd itd...

Link to comment
Share on other sites

 

Quote

 

Cirbes na Jadranu – treći put?

 

Majk Cirbes ponovo u ABA ligi. Ovog puta ne u Crvenoj zvezdi mts. Već – Cedevita Olimpiji. Tu vest donosi slovenački portal ekipa24.si koja ističe kako su prijateljske utakmice pokazale Slavenu Rimcu i njegovim saradnicima da im je potrebna klasična “petica” i da bi rešenje mogli da pronađu u nekadašnjem igraču tima sa Malog Kalemegdana.

Isti izvor navodi da je do sada problem bio finansijski deo ugovora, ali i da je to rešeno, pa da više ne bi trebalo da bude smetnji u pregovorima Cirbesa i Cedevita Olimpije.

Cirbes je u dva navrata igrao za Zvezdu. Prvi put od 2014. do 2016, da bi se u klub vratio prošle sezone, ali nije ostao do kraja – pred start Superlige otišao je u Kinu. Pre Zvezde igrao je za Bamberg, a između dva mandata u crveno-belom i za Makabi i Bajern.

Cedevita Olimpija se trenutno nalazi u Zagrebu, gde danas počinje ABA Superkup. Tim iz Ljubljane u četvrtfinalu, sutra igra protiv FMP-a.

 

 

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Sector said:

Od Jake i Simona se i dalje moze dobiti nesto. Maik mrka kapa. 

 

Da, neverovatno zvuči, ali on je dosta sumnjiv igrač sada. A u najboljim godinama je.

 

Na kraju, mislim da će to biti uloga kao u Zvezdi, a kontam da bi mogao takav i učinak da bude. Tipa 8+5  za 17-18 minuta i to je to.

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Chupa said:

Mislim mozemo da krivimo sudije ali vecina faulova su postojali. Megin TM vec godinama je da svaku svoju utakmicu ucine sto negledljivijom mada to je neizbezno sa tolikim klincima.

 

Polovina faulova je prestrogo dosudjeno i samo ubijaju kakav takav ritam utakmice

 _____

 

Koliko me ovaj Rason Tomas podseca na Omara Tomasa jbt 😀

 

 

Edited by Golijat
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...