Jump to content

Message added by NMX,

Drugari,

 

Pošto nam se bliži verovatno najuzbuljdivija sezona u domaćoj košarci u poslednjih desetak i više godina, pošto je u toku prelazni rok gde iz dana u dan imamo vesti i vesti novi mod tim vox92 košarke vam je spremio nekoliko pravila kojih ćete morati da se pridržavate kako biste (i) održali nivo diskusije neophodan za forum kakav želimo i (ii) kako biste pomogli novom mod timu da ima što manje posla.  Ova pravila su svakako podložna promeni i pooštravanju ukoliko bude bilo potrebno te imajte i to u vidu.

 

Mimo postojećih pravila foruma sa kojima ste već upoznati i čije vrednosti pokušavamo da baštinimo još od devedesetdvojke a koja možete naći na

 

 

shodno specifičnoj situaciji i brojnim dešavanjima u domaćoj košarci, želeli bismo da vam skrenemo pažnju i na sledeće:

 

-        Tata topik vam je i mama i tata, tj. (pošto ima gomila pravnika međ’ modovim) sine qua non merenja patke na forumu;

-        Bićemo maksimalno fleksibilni kada je Tata u pitanju i pustiti diskusiju ma koliko glupa bila, ma koliko se trolovalo ili pričalo o budalaštinama, sve i da najavljujete Lebrona u Zvezdi a Durenta u Partizanu, dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada. Bude li toga, kažnjavanje će biti rigoroznije u odnosu na Pravilnik foruma jer je već dopuštena diskusija maltene bez ikakvog kriterijuma;

-        Topik pojedinačnog kluba treba da bude maksimalno oslobođen od Tata tema, posebno da bude oslobođen od diskusije o pojačanjima ili vestima u vezi sa drugim klubom;

-        Nemojte spamovati sa reportovanjem za Tata postove, učestvujete u diskusiji koja je u stratu takva kakva jeste, nemojte očekivati moderisanje takvih stvari dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada;

 

Maksimalno izlazimo u susret sa ovim dosta liberalnim pristupom diskusiji, nemojte to zloupotrebljavati i terati nas da brišemo i banujemo redom.

 

Hvala.

Mod tim Vox92 košarka

Recommended Posts

9 minutes ago, pavijan2 said:

 

EHZztXpW4AAwMom?format=png&name=900x900

 

Quote

CRVENA ZVEZDA: Za novi početak fudbala, u novoj državi, od ogromnog značaja bilo je osnivanje dva fudbalska kolektiva-kluba, prvo Crvene zvezde 4. marta, a potom 4. oktobra 1945. Partizana. Da se uvažavala istorija i poštovala tradicija fudbalske igre, ovi klubovi nikada ne bi dobili imena naredbom i potrebom za širenjem komunističke ideologije i učvršćivanjem vlasti.

Ovako, na inicijativu Glavnog odbora Ujedinjenog saveza antifašističke omladine Srbije (USAOS), tokom februara 1945. počele su pripreme za osnivačke skupštine omladinskih fiskulturnih društava.

Čitavom akcijom osnivanja Sportskog društva Crvena zvezda, posebno fudbalskim klubom, rukovodio je Slobodan Penezić Krcun (Užice, 2. jul 1918. - 6. novembar 1964, poginuo u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali), narodni heroj, načelnik Odeljenja zaštite naroda (OZN), kasnije Uprave državne bezbednosti (UDB) za Srbiju. Snagom ličnog autoriteta, delovao je kao savetodavni organ.

Osnivački odbor činili su narodni heroji, nosioci spomenice minulog rata, mladi komunistički lavovi, sportisti takozvane neukaljane prošlosti, Blagoje Nešković (Kragujevac, 11. februar 1907. - 11. novembar 1984, Beograd), učesnik Španskog građanskog i Drugog svetskog rata, kasnije politički deložiran, Vladimir Dedijer (biograf J. B. Tita), Zoran Žujović, Dušan Bogdanović, Mira Petrović, Nebojša Popović, Đorđe Paljić, Svetozar Gligorić, ali i oni koji su poznavali fudbalsku igru, Slobodan Ćosić, Predrag Đajić, Milovan Ćirić, LJubiša Sekulić i Kosta Tomašević.

PRVA UPRAVA CRVENE ZVEZDE RUKOVODSTVO novoformiranog Sportskog fiskulturnog društva Crvena zvezda radilo je u sastavu: Đorđe Paljić, predsednik, Slobodan Ćosić i Zoran Žujović, potpredsednici, LJubiša Sekulić, sekretar, Predrag Đajić (Sarajevo, 1. maj 1922. - 13. maj 1979, pol. Warszawa), ekonom, i Kosta Tomašević (Banovci, kod Stare Pazove, 25. jul 1923. - 13. mart 1976, Beograd), vođa fudbalske sekcije.

OSNIVAČI fudbalskog kluba bili su na teškim mukama. Prvi kamen spoticanja bio je kako dati ime društvu-klubu a da bude u duhu novog pobedničkog vremena: Mladost, Udarnik, Torpedo, Dinamo, Lokomotiva. Odmah se odustalo od imena Plava zvezda, jer se prisutnima učinilo reakcionarno i podsećalo na srušenu monarhiju. Veliki fudbalski znalac i genijalni organizator takvih prilika Slobodan Ćosić (Beograd, 13. mart 1920. - 20. april 1995, Melbouurne, Australia) kandidovao je jednostavno ime - Zvezda. Kad je Zvezda, onda neka bude crvena, hrabro ga je dopunio Zoran Žujović (Beograd, 1924-1988, Pula - SR Hrvatska).

Polemika je postojala i oko boje dresova. Prvobitno su prevladale tri boje, crvena, plava i bela, s petokrakom zvezdom na crvenoj podlozi. Neko među ovim mudracima je primetio da su to boje zastave Republike Srbije i da nije lepo, a još je i opasno - reakcionarno, da klub zbog toga dobije prefikis - srpski. Protivnika je bilo i za ideju da dresovi budu samo crveno-beli. Zaboga, bile su to boje SK 1913, kluba iz vremena okupacione vlade Milana Nedića (Beograd, 2. septembar 1877. - 4. februar 1946), kvislinškog generala. Na kraju su prisutni, aklamacijom, ipak prihvatili crveno-belu boju dresova, iako je većina igrača potekla iz BSK-a, a manje iz SK 1913. Ali FK Crvena zvezda, odnosno fudbaleri, dresove crveno-bele boje počeli su da nosi tek 1950. godine.

Tokom mnogih perioda, od osnivanja, istaknuti predsednici FK Crvene zvezde birani su uglavnom iz redova visokopozicioniranih policijskih krugova, poput Đorđa Paljića, Nikole Bugarčića (Beograd, 25. februar 1921. - 11. februar 2010, predsednik 1968-1977) i Milorada Mite Kukića (predsednik 1977-1980). Tako je FK Crvena zvezda godinama (ne)opravdano nazivan policijskim klubom. Ulaskom u treći milenijum i raspadom SFRJ javio se takozvani glas naroda, navijača koji su klubu udelili toliko željeni prefiks - srpski, što su podržali revnosni mediji, uvek bliski pobednicima.

Fudbalski klub Crvena zvezda prvu titulu šampiona države osvojio je u petoj sezoni od osnivanja, 1951. u ligi sa dvanaest klubova, sa istim brojem bodova - 35, koliko je sakupio i hrvatski NK Dinamo iz Zagreba. U šampionskoj sezoni igrali su: golmani LJubomir Lovrić i Srđan Mrkušić, te igrači: Dimitrije Tadić, Ivan Zvekanović, Bela Palfi, Predrag Đajić, Milivoje Đurđević, Tihomir Ognjanov, Rajko Mitić, Kosta Tomašević, Siniša Zlatković, Branislav Bane Vukosavljević, Branislav Branko Stanković, Jovan Jezerkić, Branko Nešović, Milorad Diskić, Pavle Radić, Todor Živanović, Borivoje Kostić. Trener Žarko Mihajlović (1920-1986), voljom komunističkih vođa u klubu, preuzeo je pred kraj prvenstva tim koji je stvarao genijalni trener LJubiša Broćić. Ogromne zasluge u tom periodu pripadaju i tehničkom rukovodiocu Sevetozaru Kiki Popoviću.

https://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:666591-Osnivanje-Crvene-zvezde-i-Partizana

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, John Dies at the End said:

 

Nisu to uvrede. To je, nazalost po tebe, tužna realnost.

 

Hajde sjasi vise, sacekas kraj dana i samo cepnes novu uvredu.

 

Do sada si prolazio bez prijave, sad stvarno nece biti vise takav slucaj.

 

Ja da obrazlazem svoje stavove i kriticki se osvrcem na rad odredjenih klubova i lige, a da ti svake noci prodjes ovuda i malo zadovoljis svoje nagone za pljuvanjem - to probaj kod nekog drugog.

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, goldberg said:

 

Hajde sjasi vise, sacekas kraj dana i samo cepnes novu uvredu.

 

Do sada si prolazio bez prijave, sad stvarno nece biti vise takav slucaj.

 

Ja da obrazlazem svoje stavove i kriticki se osvrcem na rad odredjenih klubova i lige, a da ti svake noci prodjes ovuda i malo zadovoljis svoje nagone za pljuvanjem - to probaj kod nekog drugog.

 

Izvini, ali, prvi si počeo sa etiketiranjem i vredjanjem. I sada kada si naisao na nekog tko ne odustaje i  ne prelazi preko upucenih mu uvreda, naravno, pretis prijavom... nista neocekivano 😉

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, John Dies at the End said:

 

Izvini, ali, prvi si počeo sa etiketiranjem i vredjanjem. I sada kada si naisao na nekog tko ne odustaje i  ne prelazi preko upucenih mu uvreda, naravno, pretis prijavom... nista neocekivano 😉

A sto je najgore ti ces da popijes ban a on ne moze jer je moderator.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, John Dies at the End said:

 

Izvini, ali, prvi si počeo sa etiketiranjem i vredjanjem. I sada kada si naisao na nekog tko ne odustaje i  ne prelazi preko upucenih mu uvreda, naravno, pretis prijavom... nista neocekivano 😉

 

Nije tacno, napisao sam da su nizovi pobeda u LLSL sprdnja, na sta si ti poceo sa terminima zagadjivanje, glupost, epska glupost i slicno.

 

To moze svako da proveri. Tek nakon toga sam ti napisao da se ponasas nekulturno i kao da si clan SNS. Znaci, itekako si ti prvi poceo jer cim neko napise da su pobede FKCZ sprdnja, eto tebe da reagujes sa uvredama.

 

Neka se sankcionise svako ko pocne sa uvredama na licnoj osnovi, mogu i ja - nikakav problem.

 

A sad prestani da polemises, stvarno je tuzno koliko si ogranicen i koliko ne umes da shvatis neke jednostavne stvari.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...