Jump to content

PDF Politika - kritike, žalbe, predlozi, pohvale, pitanja


A sad

Recommended Posts

9 minutes ago, MetalHead said:

Ok, ako nekome ne znaci nista to je ok... Meni i ljudima koji rade na ovom itekako znaci. 

 

Kad ovo bude objavljeno bice prilike i da se prokomentarise, nesto izmeni/dopuni ako je dobar predlog i to je to. 

 

 

plašim se da ne razumeš. svima nama ovo znači ali broj strana i karaktera nije nešto što će pomoći 

Link to comment
Share on other sites

Ja se samo nadam da ćete voditi računa kod pisanja da ne dođemo opet u situaciju da nam posle kažete "pa kad bi poštovali pravilnik pola foruma bi banovali". Nije važno koliko će on oštar biti ali je ekstremno važno da se prema svima isto primenjuje. Ne može se nekom tolerisati vređanje a drugi kažnjavati zbog trolovanja ili pisanja na pogrešnoj temi, to je neodrživo i džaba onda 21k karaktera.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvala što stemi na topiku Nesvakidasnje (Vox Populi> Drustvo)  izbrisali sve postove (cca. 6 postova).

 

Čestitke na fenomenalno radu!

 

Samo tako napred!

 

O čemu je topik:

On 7/27/2020 at 11:45 PM, Cyber said:

Ponekad se desi i/li procita nesto nesvakidasnje a sto je zanr za sebe jer se ne moze svrstati u neku vec utabanu kategoriju.

To mogu biti vesti, situacije, misli, ideje, dogadjaji, sve ono sto je sui generis. Mozda ovaj topik moze da okupi takve price.

 

Vest u novinama:

Pocelo je sa policijskim pretresom jednog stana i plenidbom narkotickih preparata.

Istovremeno su u stanu otrkiveni eksplozivna smesa, eksplozivne kapsule i neka kolicina vatrenog oruzja, zbog cega je pozvana i nacionalna jedinica za eksplozive. Neko je tim povodom priveden. Vrhunac je bilo otkrivanje eksplozivnih kapusla u brushalteru koji je na sebi imala prisutna zena, a koja je u clanku oznacena kao [necija] baka / baba, te je i ona privedena.

 

Mene u ovoj tragi-komediji najvise kopka – da li je baba znala sta je nosila u nedrima?

 

 

Ja sam se držao bolda.

 

Šta sam ja kačijo:

 

BUDEGA SOCIAL | The simpsons movie, The simpsons show, The simpsons

 

 

NBA Finals: LeBron James' outfit cost more than $46,000

 

 

 

 

Kobe Bryant has only played in 35 games, but still leads the ...

 

LeBron James is the NBA's 2018 Best Dressed Player | Nice Kicks

 

 

 

 

 

itd.

---

 

Nikakvog objašnjenja....samo delete sa strane moderacije.

Hajde bar objasnite šta sam naopako napravijo?

Link to comment
Share on other sites

On 7/28/2020 at 11:04 AM, MetalHead said:

Sede u kafani za jednim stolom tri lika, piju i bistre o kosarkaskoj politici. Za susednim stolom sedi cetvrti lik sam. Dosadi mu, vidi slobodnu stolicu za stolom ova tri lika i odluci da im pridje. Sedne. Poslusa ih mali pa priupita "Sta mislite, jel postoje vanzemaljci?". Malo drasticno prikazano ali eto tako to izgleda.

 

Uopste nije drasticno, primer je sasvim dobar jer je objasnio sta se desavalo u slucaju izbrisanog posta.

 

Neko vreme nisam bio tu, ali sam iscitao o cemu se radi i ne mogu da verujem o cemu se pise na vec 4-5-6 stranica.

 

Teme nisu otvorene juce ili pre mesec dana ili pre dva meseca. Proslo je vec dosta vremena i otprilike svako zna sta se pise na kojoj temi. Nikakvog opravdanja nema da neko pise sta mu padne na pamet na temi "Vox Populi" jer misli da je to tema za sve i svasta. Cak i da pretpostavimo da neko ne zna sta se pise na kojoj temi, pa najmanji problem je prebacivanje posta - osim ako neko ne zeli da kroji forum po svojoj meri, pa hajde da pricamo o ovome jer se meni prica o tome, pa hajde ovo, pa hajde ono.

 

Dalje, oko zalbi. Moderatori ne mogu da nastupaju kao obicni forumasi (ovo pisem kao forumas, ne kao moderator), jer ili ce biti forumasi i nece biti moderatori ili ce pisati u skladu sa autoritetom, ali onda ne moze ni da se ocekuje da se bilo ko ophodi prema njima kao prema obicnim forumasima. Postovi u stilu "nemate ni vi pojma sta ustvari hocete", "sto se kacite sa mnom na vec koliko strana", "ponasate se kao faraoni koji ne daju da se kaze ni rec kritike" - to mozda na nekoj regularnoj temi medju forumasima, ali na temi kritike i zalbe takvi postovi nemaju nikakvog smisla.

 

Cak i da je forumas kojem je prebacen post banovan (sto bi bila pogresna odluka), kritika treba da je u skladu sa normalnim ophodjenjem i da se komentarise odluka, a ne moderator koji je doneo odluku. Umesto "ukidajte ban, nemojte da se brukate", treba da stoji "u ovom slucaju ne vidim osnove za ban i voleo bih kada bi odluka bila preinacena u slucaju da nema odgovarajuceg obrazlozenja".

 

Moderator moze sam da donese pogresnu odluku. Zato je sledeci korak da se vidi da li cela moderacija stoji iza te odluke. Ako je odgovor ne, odluka se menja. Ako je odgovor da, postoje dva resenja ili da se komentarisanje prekine ili da se trazi neka revolucija i stvori situacija kada ce svaka odluka da se preispitava cim se nadje neko sa viskom slobodnog vremena i motiva za takav postupak.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Asterion said:

Hvala što stemi na topiku Nesvakidasnje (Vox Populi> Drustvo)  izbrisali sve postove (cca. 6 postova).

 

Čestitke na fenomenalno radu!

 

Samo tako napred!

 

O čemu je topik:

 

Ja sam se držao bolda.

 

Šta sam ja kačijo:

 

KAČIJOOOOOOOO i KAČIJOOOOOOOOO 

 

Hajde bar objasnite šta sam naopako napravijo?

 

Ponovio* si obrisani post. 

Poslednje što si napisao je u fontu koji se prevodi kao "urlanje", što takođe nije dozvoljeno.

Praviš dramu za spam od pola metra koji si repostovao* na Žalbe, ni manje ni više. Kažnjivo oduvek po starom & uskoro po novom Pravilniku.

Spamming je takođe nedozvoljen. Na svim forumima, nismo izuzetaak.

 

Bottomline - 4 u 1. Sledeći put ćeš na odmor.

 

 

 

 

 

 

Edited by Barracuda
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, goldberg said:

 

Uopste nije drasticno, primer je sasvim dobar jer je objasnio sta se desavalo u slucaju izbrisanog posta.

 

odlican je primer isključivo ako si sklon zajebanciji tipa srpski košarkaši su vanzemaljci za hrvatske košarkaše. 

Link to comment
Share on other sites

@freethrow Sjajna topla ljudska priča o zidiću, pici i duhu davno proteklog vremena [emoji41]

[mention=893]Asterion[/mention] Druže priznajem da moj nivo svesti najčešće ne dobacuje do visina ravni u kojima postoji logika u klasterima tvojih poruka u kojima random muzičke numere prate isečci iz stripova, crtaća, filmova... Mislim, siguran sam da postoji metod u svemu tome, ali je teško pohvatati ga. A moderacija su samo ljudi, kojima apokrifa t(v)og nivoa potpuno legitimno može delovati kao spamovanje...otud, rekao bih, i mistični nestanak nekih tvojih poruka...

[mention=270]ironside[/mention] Pričaš o faraonima u moderaciji a ne znaš šta je, zapravo, faraonska moderacija... Eh...ljudi su nestajli preko noći, čitave ćelije ldf/ldp su masakrirane u brzim čistkama, nacionanistima (sic!) je sudio preki sud, završavali su u čituljama u Politici...nije imao ko da postavi pitanje "zašto on/a?" ...jer bi ubrzo "on" postao "ja" i ne bi ko više imao da pita.

 

I bio je mir na forumu, ko da ga je Džudi lično administrirala [emoji12]

A onda je sve otišlo u qrac. wicked.gif

Jebiga...i Rim je pao [emoji848]

 

Plus... kakve su ono varijante predloga socijalističkog samoupravljanja? Kakvi bre forumaši da uređuju forum? To je moglo '68 u San Francisku, kad je dugokosa riba L.R. moderirala, sad to ne može koliko god da milenijalcima smeta i mrk pogled a kamo li blaga, nedajbože oštra moderacija.

 

[mention=22]uini[/mention] koji si ti miljenik bogova, prava mačka za faraonsku dušu [emoji41]

 

Sent from 127.0.0.1

 

 

 

 

Edited by major josip
Izbrisan deo koji je napisan kao provokacija forumaša Rajon Ronda
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Kronostime said:

Anduril se pokazao kao najveci zakonodavac: njegova pravila se primenjuju na nekoliko foruma.

Valjalo bi ga konsultovati i oko ovoga.:smiley33:

 

Anduril je već konsultovan, doduše posredno. Novi Pravilnik će biti mnogo bogatiji i sadržajniji od starog.

 

@fancy objasnio

 

Quote

Druže priznajem da moj nivo svesti najčešće ne dobacuje do visina ravni u kojima postoji logika u klasterima tvojih poruka u kojima random muzičke numere prate isečci iz stripova, crtaća, filmova... Mislim, siguran sam da postoji metod u svemu tome, ali je teško pohvatati ga. A moderacija su samo ljudi, kojima apokrifa t(v)og nivoa potpuno legitimno može delovati kao spamovanje...otud, rekao bih, i mistični nestanak nekih tvojih poruka...

 

@Asterion Moram priznati da ni meni povremeno nije jasna poruka ali pattern jeste. Iz tog kuta okrugle sobe gledano, na svakom topiku se ponavlja igra reči u slici i pokretu, balet takoreći. :s_w:

 

No, nije uvek primereno i to je poenta na koju bih usmerio štapić za pokazivanje. Kada se više puta takvo što ponovi, logično je da će moderacija reagovati. 

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Neme said:

 

Anduril je već konsultovan, doduše posredno. Novi Pravilnik će biti mnogo bogatiji i sadržajniji od starog.

 

 

 

da li će biti funkcionalniji? da li će biti prikladniji 2020oj nego 2004oj? da li je bogatstvo pravilnika važnije od suštine pravilnika?

 

a suština pravilnika ima veze sa jednim jedinim pitanjem: šta je to iza čega mi kolektivno kao forum možemo da stanemo -> koje su to vrednosti koje nas ujedinjuju??

 

ako smo "forum za sve", onda pravimo grešku odavno proživljenu kod brendova koji žele da "njihovi korisnici budu svi, od 7 do 77", od qanona do tanje fajon.

= odnosno, mogu i qanon i tanja fajon  da budu vredni korisnici ovog foruma ako pronalaze zajednički razlog zbog kojeg dolaze i doprinose ovde.

 

mislim da ekipa koja sve ovo radi mesecima ne uviđa da je pravilnik, makar i od 10 strana i xy karaktera, bezvredan ako nemaš 1) uporište u realnosti & 2) viziju 

 

 

ponuđeno je dosta toga overall na vox 2.0, niko od nadležnih nije došao i pitao kako & zašto se to radi, što je meni prilično jasan signal namera.

 

ali živ nisam da vidim taj finalni produkt, možda me iznenade i samim tim oduševe (pa makar me iznenadili negativno).

Edited by uini
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Neme said:

 

Anduril je već konsultovan, doduše posredno. Novi Pravilnik će biti mnogo bogatiji i sadržajniji od starog.

 

 

Nadam se da ce novi pravilnik pravosnazno omoguciti moderatorima da menjaju display name. Pravda za njih.

 

Sto se pravilnika tice ja bih sve to skratio na dva clana:

 

1. 'Ako se bune zatezi ako cute popustaj'

 

2. 'Don't ask don't tell'

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Pravilnik ce biti predlozen celom forumu i onda cete svi vi moci da kazete sta mislite da ne valja i ukoliko budemo smatrali da su kritike opravdane, mozemo menjati neke delove, to nije sporno. Ne radi se inace mesecima, krenulo se ozbiljnije sredinom ovog meseca, tako da nije kao da se bavimo atomskom fizikom pa nam treba sto godina, samo se kasnilo u njegovom formiranju. Trebace jos malo vremena jer zelimo da izadjemo pred ostale sa nekom kompaktom celinom. Prilikom stavljanja odredjenih odredbi su svakako koriscene neke sugestije, poput onoga sto je @Crni Bombarder pricao za warn-ove. 

Edited by major josip
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, uini said:

da li će biti funkcionalniji? 

 

 

Apsolutno. 

 

Quote

da li će biti prikladniji 2020oj nego 2004oj?

 

Hoće, big time.

 

1 minute ago, uini said:

da li je bogatstvo pravilnika važnije od suštine pravilnika?

 

Od bogatstva Pravilnika puno zavisi kako ceo forum funkcioniše. Kao stari televizori koji su imali Tuning i Fine Tuning: prvo služi da nađeš sliku uopšte a drugo da je izoštriš i središ za normalno gledanje. To je u procesu trenutno i sa novim Pravilnikom, zato i kasni. Kad je odlučeno da se u to krene, ušlo se bez zajebancije.

 

8 minutes ago, uini said:

šta je to iza čega mi kolektivno kao forum možemo da stanemo -> koje su to vrednosti koje nas ujedinjuju??

 

Ownership of Project. U kakvom će obliku biti definisano je drugi par rukava ali je poenta da je odgovornost uzajamna/kolektivna, bez obzira na zaduženja/status.

 

10 minutes ago, uini said:

ponuđeno je dosta toga overall na vox 2.0, niko od nadležnih nije došao i pitao kako & zašto se to radi, što je meni prilično jasan signal namera.

 

 

Vox 2.0 je bio eksperiment nadležnihtm, pre svega. Opcije za dalji angažman ili promenu oblika su otvorene jer se ipak radilo o amorfnoj strukturi i grubom nacrtu. Ima još vremena za ovu priču, neka za sada ostane po strani. Nadam se da ne tražim puno?

 

16 minutes ago, uini said:

ako smo "forum za sve", onda pravimo grešku odavno proživljenu kod brendova koji žele da "njihovi korisnici budu svi, od 7 do 77, od qanona do tanje fajon.

 

Ne možemo mi nikako biti "forum za sve" jer cela ova igranka košta. Što je dvorište veće, viša je i cena.

 

5 minutes ago, Kido from Junkovac said:

Nadam se da ce novi pravilnik pravosnazno omoguciti moderatorima da menjaju display name. Pravda za njih.

 

 

What is dead may never die. 

Link to comment
Share on other sites

On 7/29/2020 at 3:02 PM, freethrow said:

Ne vredi plakati nad prolivenim mlekom. Uporno se prenebregavaju osnovni pojmovi, kao što su motivacija, cilj, target i slično. Ispričaću vam jednu priču koja odlično ilustruje situaciju u kojoj se forum, moderacija i članovi nalaze.

 

Bili smo klinci, imali smo možda 12-13 godina i igrali smo često basket ili fudbal u jednom malom dvorištu kod Resavske ulice. To je bilo potpuno ozidano dvorište koje je pripadalo školi za decu oštećenog sluha, pa smo ih mi, klinci, tada politički nekorektno, zvali gluvonemi. I taj teren smo zvali koš kod gluvonemih. Pretpostavljam da su tu dolazila deca iz cele Jugoslavije, ali sigurno iz cele Srbije, jer nešto sumnjam da je bilo mnogo škola sa specijalizovanim osobljem i programom u SFRJ tada, to je neka sredina osamdesetih godina. Iako je teren bio mali i sav u kockama, bio je nekako gotivan i imao je onaj miris koji imaju podrumi u centru grada, stare socijalističke gradnje, blago memljiv i sivkast. Koševi su bili neki ručni rad, a jedini ulaz koji smo mi znali je bio preko zidića, koji je bio visine nekih 2 metra, ali sa ciglama ispod koje su nam služile kao stepenice. Često su tu bili i momci koji su pohađali školu, gluvonema deca, sa kojima smo se odlično slagali i koji su peglali vrlo solidan basket, bar za te naše, dečje kriterijume. E sada, jednog dana sam ja sam otišao tamo, mislim da nisam ni imao neki eksplicitan dogovor sa drugarima iz škole, poneo loptu i računao da ću naleteti na neku ekipu ili, u najgorem slučaju, bar vežbati slobodna bacanja. Prišao sam ciglama, popeo se na zid i na zidu ugledao picu u kartonskoj kutiji iz obližnje picerije Vladimir, jedne od prvih u tom kraju. Osvrtao sam se jedno sto puta dok se nisam uverio da nema nikoga, što moj klinački mozak tada nije mogao da shvati. Pipnuo sam bojažljivo kutiju, tada su nas još stalno učili da ne diramo nepoznate kutije i predmete sa ulice, makar delovalo da sadrže picu. Bila je topla, skoro pa vrela, na prelazu između vrele i tople, hajde da kažemo oko 55 stepeni. Otvorio sam kutiju i video da je unutra jedna lepa, prilično standardna, Kaprićoza. I dalje niko nije dolazio na teren, ni gluvonemi, ni moji drugari, manje-više nenarušenog sluha, mada je i to bilo diskutabilno. Ostavio sam picu i ponet nekim avanturističkim duhom preskočio zid, iako sam bio svestan da ukoliko me neprijatelj napadne sa više strana, izlazak iz dvorišta neće biti dovoljno brz. Uzeo sam po automatizmu da šutiram, ali mi je pogled stalno lutao po obodu zida, skenirajući da li će se vlasnik ili naručilac pice pojaviti. Niko se nije pojavljiva, samo me u jednom trenutku preplašio zvuk žene koja je, kako je to tada bio običaj i ritual, svoju agresiju i frustracije iskaljivala na tepihu žičanim praherom. Ostao sam možda sve zajedno jedno petnaestak minuta i onda preskočio zid i krenuo kući, najsporijim mogućim korako, osvrćući se svake dve sekunde da vidim da li je pica još uvek tamo. 

 

 

 

moram da priznam da nisam juče kontao do kraja priču iako mi je bila lepa ali danas razumem.

 

naravoučenije, treba mi cca 24h da razumem ♥️

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Neme said:

 

Ponovio* si obrisani post. 

Poslednje što si napisao je u fontu koji se prevodi kao "urlanje", što takođe nije dozvoljeno.

Praviš dramu za spam od pola metra koji si repostovao* na Žalbe, ni manje ni više. Kažnjivo oduvek po starom & uskoro po novom Pravilniku.

Spamming je takođe nedozvoljen. Na svim forumima, nismo izuzetaak.

 

Bottomline - 4 u 1. Sledeći put ćeš na odmor.

 

 

 

 

 

 

 

Evo idem je na trajni odmor sam.

 

Na levo nogu sam vas ulovijo. Pa sad se loviš/te na neke fonte itd.
 

 

Pa ovo je fenomenalno.

 

:roflmao:

 

 

Che fatica essere uomini...

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, freethrow said:

Ne dirajte Asteriona, to što ga ne razumete, a često ni ja, ne znači da nije u pravu.

 

Hitrou, ono što vi i dalje ne znate opet ne znači da je Asterion u pravu. Samo pokušavam da odrvatim čoveka da se forumski ubije jer je to već jednom pokušao pre 2 godine, takođe zbog obrisanog posta. Ispostavilo se da nije uspeo, ali se nije ni promenio. Danas je u boljoj poziciji, bolji i forum, al' pamet ostade ista.

Edited by Neme
Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...