Jump to content

PDF Politika - kritike, žalbe, predlozi, pohvale, pitanja


A sad

Recommended Posts

19 minutes ago, MetalHead said:

 

U nasoj kafani vaze neka pravila, a ako ti to ne odgovara neces biti pozeljna osoba ovde, pa ne znam kakve pare da ostavljas ovde.

 

a bilo bi lepo i neku transparentnu listu-zahvalnicu da zabaciš tamo na temi donacije: da se pomenu ktitori.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, ironside said:

Hvala, dali ste mi do znanja da ima da se gonim.

Samo tako napred.

 

Ako si ti to tako shvatio, tvoj fail. Ili neka me neko ubedi da ja lose objasnjavam (svakako moguce je da i ja gresim).

 

Stavljamo ti do znanja da je kritika moderacije dozvoljena (aka "konobaru nije mi dovoljno hladno pivo"), cak sta vise i pozeljna (ja sam licno osoba koja duboko veruje u koristi dobrog feedback-a pa makar on bio i negativan), ali ne i psovanje i blacenje moderacije (aka ne mozes da dodjes, opsujes sankeru familiju i ispovracas mu se po tek opranim casama). A to je ono sto ti zagovaras pod velom neke demokratije. 

 

Ako ti ne vidis razliku u tome, e jbg onda... Mozda da opet procitas tvoj upis na koji sam inicijalno reagovao. 

Link to comment
Share on other sites

Svako vidi ono sto zeli da vidi. NIko nikoga nije terao, samo je receno da postoji opcija da se ova pravila prihvate ili ne, posto se menjati nece. Ko ne zeli da ih prihvati moze otici ili ce biti sankcionian ukoliko ne postuje odredbe, vrlo je jednostavno. Nama je svakako cilj da ovde pise sto vise ljudi, ali isto tako i da diskusija lici na nesto, a ne da se neko istresa na bilo kome. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, uini said:

 

a bilo bi lepo i neku transparentnu listu-zahvalnicu da zabaciš tamo na temi donacije: da se pomenu ktitori.

 

Nije tema ovde, ali cu ti ukratko odgovoriti: Neki su odlicili da budu anonimni (nisam dobio nikakvu najavu dolazece uplate), neki su samo javili da su uplatili ali ne mogu da napravim vezu izmedju imena/maila sa kog je uplata stigla i nick-a na forumu, dok su neki sve lepo najavili i odradili. Tako da lista ne bi imala nekog smisla... a i morao bih da trazim odobrenje svakoga da ih pomenem. Objasnio sam za koliko forumskog zivota je skupljeno sto od donacija sto od reklama. Moderacija zna sve detaljno (bez imena donatora). 

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, MetalHead said:

p.s. zahvalnicu su dobili svi, kako licno (za one koji nisu bili anonimni pa su me kontaktirali) a i javno na temi za to. 

 

ma sve okej. ponudio sam poređenje sa snagama reda i zakona u gradovima, zatim sa tipovima roditelja (autoritativni vs autoritarni) ali pošto si ponudio poređenje sa kelnerima, prvo sam pomislio na bakšiš. 

Link to comment
Share on other sites

Ono što faraonska Moderacija ne shvaća ili ne želi shvatiti jest da pravila ponašanja i svega ostalog postavljaju forumaši, a ne Nadzorno tijelo aka Moderacija. Moderacija se s forumaškim prijedlozima može složiti, ako ne, onda nek se lijepo izvoli pokupiti s foruma. Ovo su, naravno osnovni demokratski principi, koje ja ovdje iznosim hipotetski, jer sumnjam da bilo tko, više od 1% forumske populacije razumije o čemu govorim.

Uostalom, ja ionako pišem na Gastronomiji, Arhitekturi, eventualno na regionalnim temama, jako rijetko na Politici, a, sačuvaj bože da bih se Sportu primakao na 1 parsek.

Moderaciji ne bi kruna s glave pala kad bi rekla Molim te, izvini, dogovorit ćemo se... ali ne.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, marejosip said:

 

To jeste nasa duznost, ali jedno ne iskljucuje drugo. To sto je nasa duznost da omogucimo zdravu raspravu, ne znaci da neko moze da istresa kofu govana po nama i da nas vredja. Ovo nije vlada, situacija se ne moze porediti. Ovo nama nije posao, nismo javne licnosti, a i da jeste, politika foruma je takva da ne dozvoljava da se moderacija napada i vredja bez ikakvih posledica. To je stavka koja se nece promeniti, a ako ti se ne svidja zaista mi je zao zbog toga, ali ovde se takve stvari nece dozvoljavati. Tvojom analogijom: kome se ne svidja zivot u zemlji koja se ne poklapa sa njegovim vidjenjem zivota moze da se iseli i ode tamo gde ce mu biti prijatnije ili da prihvati pravila igre tamo gde se nalazi. Tvoja primedba dakle nije prihvacena, pa mozes da  prihvatis i da budes ovde uprkos tome ili da ne budes. Ne mogu nista bolje da ti ponudim.

 

Svako ima pravo da uputi kritiku, neki to pravo obilato koriste, ali niko nema prava da se ponasa nepristojno i da vredja nekoga jer nije zadovoljan njegovim odlukama. Ovo nije mesto gde zelimo da negujemo takve vrednosti.

 

 

Ja se slazem da niko nikog nema prava da zasipa uvredama, pa ni vas.

 

Medjutim, vi ste (put pakla je poplocan dobrim namerama) napravili jednu atmosferu da se ceo forum ustvari vrti samo oko vas i da je najbitnije sta se desava sa vama, iako u sustini to nije opis vaseg "posla" (znam da je na dobrovoljnoj bazi i da radite za dzabe, ali ja ako cu da kukam sto radim nesto na dobrovoljnoj bazi se ni ne prihvatam posla, ali to sam samo ja)

 

Neverovatno mi je kako od dobrih forumasi postanu losi moderatori. Ono, totalno se smorite kada treba da moderirate i eto @uini sedi u zasedi i ceka priliku da vas nervira... 

 

Apropo @Vjekoslav post, eto, isprovocirali ste forumase da reaguju na vase moderisanje i sada ste zrtve toga. Moje licno misljenje je da je Vjeko, koji je iz Hrvatske, stavio post da bi se o tome diskutovalo, pa verovatno sa namerom ga nije stavio na temu koja je zamrla, a vi ste nekako uspeli da prebacivanje hrvatskog posta sa srpskog dela posaljete neku sasvim drugu poruku od one koju ste hteli. Vox tema bas i nije neka striktna, ali da li vi u zivotu kada razgovarate sa nekim ne skrenete sa teme i pocnete da pricate o necem drugom? Naravno da da, ne poznajem ikog ko to ne radi, osim ako se prica sa nekim cisto sluzbeno. Prema tome, zakljucak je da to drzanje tema po svaku cenu ustvari i gasi teme i ubija diskusiju. Treba se vracati na ono zbog cega je tema zapoceta, ali ovo je bilo besmisleno i sada oko besmislice ovde raspravljamo na 10 strana. 

 

@marejosip, ne saljem kritiku tebi licno, nego tvoj post koristim kao uvod u ono sto hocu da napisem. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Yoyogi said:

 

Ja sam bio banovan zbog diskusije baš ovde. Ispada da me Angelia sa svojim ortacima u moderaciji moderiše.

Eddrard razlog za moj ban je verovatno bio prijava Angelie. Izgledao je razlog baš kao copy/paste.

 

Izgleda da lik Angelia moderiše ovaj forum.

 

 

 

 

 

:classic_rolleyes:Povukao si me za kikicu - primetila sam te. Zadovoljan? 

Angelia i njeni, buhuhuhu, alter-ega/ortaci u moderaciji te progone

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, ironside said:

Ono što faraonska Moderacija ne shvaća ili ne želi shvatiti jest da pravila ponašanja i svega ostalog postavljaju forumaši, a ne Nadzorno tijelo aka Moderacija. Moderacija se s forumaškim prijedlozima može složiti, ako ne, onda nek se lijepo izvoli pokupiti s foruma.

 

Ne znam cemu ovaj epitet i sta on tacno treba da znaci.

 

Ja ne verujem sta citam, evo, ne verujem.... nadji mi jedan forum gde je ovo situacija.

 

Cekaj sada - dogovori se sa sobom - da li su u pitanju "predlozi pravila" sa kojima se moderacija/administracija moze sloziti ili su to "pravila ponasanja koja su postavili forumasi"? Ako je ovo drugo, nista onda, @moderacija hajde da se mi onda lepo pokupimo i sklonimo, kome da predamo kljuceve?

 

 

Sve ovo stranu, da probam da izvucem nesto pozitivno iz ovoga - ta "povratna sprega" izmedju forumasa i moderacije/administracije i treba da postoji i ja sam skroz za to, ali ti to nekako nespretno predlazes, cas kao dogovor, cas kao ultimatum. For your info, proces postoji, i bice uspostavljen sa novim pravilnikom. Vec dugo se prica o tome i unutar moderacije i sa pojedinim clanovima foruma koji su izrazili interesovanje za tim. 

Link to comment
Share on other sites

OK, zaboravite. Vraćam se Gastronomiji, Arhitekturi, Interregu i prirodnim lepotama; dakle nekonfliktnim temama, jer ja i jesam nekonfliktan čovjek.

Žalibože što sam se uopće dao uvući u ovaj jalovi diskurs.

Carry on.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Barracuda said:

A što se ti sve vreme kačiš s moderacijom?

 

a sto se ti lipi moj bavis forumasem umjesto kritikom? uostalom, nije tocno da se ja sve vreme bavim moderacijom, u to se mozes uvjeriti pregledom mojih postova. ides ad hominem, mada bi kao moderator morao znati da je to pec-pec.

 

 btw. (kad si vec tu)

 

On 7/15/2020 at 7:12 PM, Barracuda said:

Ne mogu dati pecizan datum ali obećanje mogu i to će se desiti u nerednim danima. Ne nedeljema i mesecima već - danima. 

 

sutra ce biti dve nedelje (14 dana). 444 + 14 = 458.  jos malo pa 505.

 

 

 

 

3 hours ago, A sad said:

Pre bih rekao vs Vjekoslav. 

 

to su samo tvoje puste zelje, i to jos sa starog boarda. i tamo si bio bahat i bezobrazan, ali samo kao obicni forumas. na ovom si pak boardu pokazao (u nekoliko navrata) kako to izgleda kada je moderator bahat i bezobrazan. primjera radi, a to nas vraca i na problematiku "vox populi" topika, tebi je proslog listopada postavljeno pitanje zasto si obrisao moj post na (ovom) topiku Kritike, i time prekrsio obecanje moderacije da se argumentirane kritike nece brisati. evo jos jednom tog posta, crno na bijelo (snapshot), s tim da ce to sad vidjeti i forumasi, a ne kao u listopadu prosle godine, samo moderatori. 

 

PDF-Politika-kritike-zalbe-predlozi-pohv

 

cinjenica je da si u toj dikusiji na "vox populi" topiku ispao glup i neobrazovan, i zato si ju izbrisao. i onda izbrisao moju kritiku na ovom topiku. kasnije sam, kroz razgovor s @GlennGouldom saznao da si pokusavao opravdati taj svoj potez nekim "antisemitizmom" koji si navodno pronasao u toj diskusiji, sto je apsolutno dno dna. jer ako je nesto antisemitizam, onda se to ne smije brisati i skrivati, onda se o tome mora javno raspraviti. ako je pak netko antisemit, onda ga se banuje, i to trajno. a sto si ti napravio? dakle moze te biti sram i zbog zlouporabe tog termina, i zbog zlouporabe moderatorske funkcije. ja nekoliko mjeseci nakon tog tvog bezobraznog sranja uopce nisam pisao na Politici. nota bene, to nije bilo tvoje prvo bezobrazno sranje na ovom boardu, pa da ga zanemarim (kao sto sam napravio s onom diskusijom o nepostojanju Kosova na topiku "Pogodi grad", gdje si prvo krenuo ad hominem, zatim lagao, i na koncu dekretom zabranio daljnju raspravu). 

 

 

15 hours ago, marejosip said:

Pa Vox i jeste topik koji je prevashodno namenjen dešavanjima u Srbiji, ne vidim zašto bi to bilo sporno. 

 

nije to uopce sporno. sporno je sto sam ja prosle godine u listopadu postavio isto ovo pitanje (vidi s kolegama moderatorima prepisku na PM-u), medjutim nisam dobio jasan odgovor. sad sam ga dobio, koliko toliko jasnog, hvala lijepa. u redu, tamo se dakle pise o desavanjima u Srbiji, i moj je post trebao biti maknut. imate moju ispriku. nije problem. problem je, ponavljam, kad se bahato ocekuje od nekoga ko nikada nije bio na navijackom dijelu starog boarda, i blage veze nema kako je taj topik i zasto nastao, da citajuci postove na tom topiku pohvata "glavnu temu". jer tamo se pise doslovno o svemu, ukljucujuci i dogadjanja u Hrvatskoj. 

 

 

8 hours ago, uini said:

mozda je @Vjekoslav zeleo neku diskusiju i trenutni odgovor / reakciju na temi koja je prometna.

 

taj post je bio prvenstveno informativnog, i eventualno chit-chat karaktera. potopljeni podvoznjaci nisu hrvatski specifikum, moglo se procaskati, ili samo primiti na znanje. nije frka u tom jednom postu.

 

 

14 hours ago, MetalHead said:

Zato bi trebalo postove kao taj tvoj pisati u temi o desavanjima u Hrvatskoj, da i ta tema bude popunjena i relevantna. Inace ce zamreti. 

 

hajde prvo malo faktografije. dakle taj topik se ne zove "Desavanja u Hrvatskoj", nego "Lijepa Nasa". el tako, tako je. imamo dakle "Vox Populi" (lat. glas naroda), gdje se pod "populi" (narod) podrazumijevaju gradjani Srbije, i imamo topik "Lijepa Nasa", gdje se pod "nasa" podrazumijeva... sta? to je onako, kako da ti kazem, potpuno svjestan da ti se zivo jebe, bas "privlacno" gradjanima Hrvatske. drugo, na topiku "Lijepa Nasa" pise 1, ponekad 2, a u rijetkim slucajevima tamo vode diskusiju cak tri forumasa. dakle ta tema uopce i nije zazivjela jer imas premali broj forumasa iz Hrvatske na ovom boardu. generalno, imas premali broj forumasa na cijelom boardu, sto ti ja konstantno ponavljam.

 

prijepodne:

WHO'S ONLINE   62 MEMBERS, 10 ANONYMOUS

popodne:

WHO'S ONLINE   78 MEMBERS, 12 ANONYMOUS

ergo, lagana katastrofica koju neces rijesiti premjestanjem postova s jednog na drugi topik. ja sam vam vec pokusavao pomoci / pojasniti kako se taj problem (koji je posljedica, a ne uzrok) moze savladati. prvo transparentnost (a ne mistifikacija svega zivoga, od konspirativnog rada rukovodstva preko nejasnih bankovnih racuna do misticnih imena topika), zatim kristalno jasno profiliranje boarda, gdje se izmedju ostalog kao cilj postavlja povecanje broja clanova, i na koncu pravilnik, koji je najmanji problem ako imas rjesene prve dvije stavke. medjutim u ovih godinu i pol dana vi ste pokazali da vama (rukovodstvu) cilj nije povecanje, vec iskljucivo zadrzavanje starog clanstva. i to je, uz vec spomenutu netransparentnost, temeljni issue ovog boarda, koji je, barem deklarativno, trebao nastaviti tamo di je stao Veran Matic, a ne se zacementirati u dobre ekipice s moto sporta, kladionica, i fantasy igrica. ja kad pogledam koliko je Barakuda vremena izgubio na posve promasenu misiju (mirenje i zadrzavanje svih clanova + izrada novog Pravilnika), to je fakat impresivno. medjutim jedna od posljedica takvog pristupa je i odlazak Honeya Badgera. jer tako to izgleda kada po svaku cijenu pokusavas zadrzati one koji uporno krse Pravilnik -> odu ti oni koji ga se pridrzavaju. 

 

...

 

al evo, da ne davim vise mog drugara Barakudu, svecano obecavam da je ovo moja posljednja kritika na ovom boardu. pa kad slijedeci put nesto zaskripi, umjesto kritike, lijepo cemo se oprostiti. el posteno? nije, jer ste sjebali stvar, ali nema veze. tako ce biti.

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ironside said:

OK, zaboravite. Vraćam se Gastronomiji, Arhitekturi, Interregu i prirodnim lepotama; dakle nekonfliktnim temama, jer ja i jesam nekonfliktan čovjek.

Žalibože što sam se uopće dao uvući u ovaj jalovi diskurs.

Carry on.

 

Ma sjajan si. Kazes nisi konfliktna osoba, a ovamo predlazes uvodjenje pravila po kojem je moguce vredjati moderatore i oterati ih u pizdu materinu, a onda, kada ti vise nas odgovori zasto to nije dobro, te da se to nece desiti, onda se ti kao iskljucujes i iznad si situacije. Svaka cast, zaista. 

 

52 minutes ago, Vjekoslav said:

problem je, ponavljam, kad se bahato ocekuje od nekoga ko nikada nije bio na navijackom dijelu starog boarda, i blage veze nema kako je taj topik i zasto nastao, da citajuci postove na tom topiku pohvata "glavnu temu". jer tamo se pise doslovno o svemu, ukljucujuci i dogadjanja u Hrvatskoj. 

 

Sta znaci to bahato ocekjuje? Sta je bahato uradjeno? Tema postoji na ovom forumu od nastajanja.

 

52 minutes ago, Vjekoslav said:

hajde prvo malo faktografije. dakle taj topik se ne zove "Desavanja u Hrvatskoj", nego "Lijepa Nasa". el tako, tako je.

 

Bukvalno velikim slovima ispred Lijepa Nasa stoji HRVATSKA. I sad ces kao da me ubedjujes i da na toj temi nije lepo naznaceno da se pise o desavanjima u tvojoj zemlji? To sto ta tema nije zazivela, ne znaci da je to razlog da pises stvari vezane za desavanja tamo van te teme. To sto se malo pise tu znaci da forumasima generalno nije interesantno da diskutuju o tom topiku, nista vise, nista manje. A to sto ti nakon godinu i vise dana foruma nisi skapirao sta se pise na Vox temi ne moze nikako biti bahatost moderacije kako ti zelis da prikazes. Na kraju krajeva i sam si lepo rekao, nisi znao, to nije kaznjivo, niti je sramota, a to sto ti je post premesten je signal da ne pripada tu. Sada si, eto, saznao, tako da zaista nema potrebe ista vise dodati na tu temu. 

 

2 hours ago, Baby said:

@marejosip, ne saljem kritiku tebi licno, nego tvoj post koristim kao uvod u ono sto hocu da napisem.

2 hours ago, Baby said:

Neverovatno mi je kako od dobrih forumasi postanu losi moderatori.

 

Eto, posto ne saljes meni kritiku licno, slobodno reci koji su to ljudi bili dobri forumasi, a sada su losi moderatori, kao i zasto tako mislis, pa da vidimo sta mozemo da uradimo po tom pianju. Ne ide da forum uredjuju losi moderatori, verujem da se svi ovde slazu oko toga. Ako mi das dobre argumente i ja cu se zalagati za smenu tog moderatora ili cu mu predloziti da promeni nacin delovanja. Opet neka opstemestasenja, ne znam zaista kakav odgovor ocekujes na tu recenicu sto si dala, niti koja je bila poenta toga sto si napisala. 

 

To sto mislis da se ceo forum vrti oko nas, pa, ne bih se slozio, a to sto se dosta spominjemo, kako bih ti rekao, ne mozemo mi da biramo da li ce neko da pise o nama, a ako se neko ucestano zali, logicno je da ce moderatori gledati da obrazloze svoje postupke. Tacnije, mogu da zabranim da se pise o nama, ali to bi dovelo ili do zakljucavanja teme ili do birsanja postova, a mozda i do nekih banova, a verujem da to nikome nije u interesu. Sad ti mozes reci da smo mi doveli do toga da se neko zali, a ja na to ti ne mogu nista konkretno reci, jer mozes postaviti bilo koju osobu na moderatorsko mesto i ona moze uraditli bilo sta, a to opet nije garancija da neko nece upucivati kritike, na bilo koju temu. 

 

Zakljucujem:

Glavna je kritika bila sto Vjekoslavu nije napomenutno da post nije za tu temu pre premestanja -> odgovoreno je da moderacija nije duzna da daje objasnjenja i da to nece raditi u buducnosti za svaki post, vec samo kada proceni da je potrebno; takodje je receno i zasto postu nije bilo mesto na toj temi vec na temi o Hrvatskoj.

Kritika - Vox poplui je tema gde nije lepo definisano o cemu se pise -> Asad je okacio postove koji pokazuju da ta tema i jeste bila prevashodno namenjena za Srbiju, ali, ako smatrate da ni to nije dovoljno jasno, mozemo u zaglavlje teme staviti da je tema Srbija ili ako se forumasi budu zalozili, da to bude tema gde ce se pisati i o drugim drzavama.

 

Eto, to je trebalo da bude cela komunikacija. Priznajem i da je nasa krivica sto smo doopustili da se cela ova stvar toliko odluzi, a barem sto se mene tice ovo je poslednji put da cu ulaziti u ovako duge besmislene rasprave oko jedne te iste stvari.

 

--

Izvinjavam se na malo ostrijem tonu, ali ovakvim postovima koje ste pisali ne doprinosite ni promil da forum postane bolje mesto, vec samo da indirektno opljunete po moderaciji i zaista je vreme da se prestane sa takvom praksom u buducnosti.

Edited by marejosip
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@marejosip&poslednji pasus :

 

ovo je mesto za pitanja, žalbe i kritike, te ja i ubuduće nameravam da tako i koristim temu, naravno pristojnim tonom i argumentovano. 

 

kao što kažeš, možeš Ti i da zabranis da se piše o vama (hint: ne piše se o vama već o vašim postupcima), ne bi me sad nešto naročito začudilo. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da pridodam samo opservaciju da je Vjeko, baš budući da je jedan od retkih članova iz Hrvatske, trebalo možda da ima malo "povlašćen" položaj, u smislu da mu se možda dodatno pojasni cela situacija koja je, uveren sam, sa njegove strane bila potpuno dobronamerna. Čak i u slučaju da se po defaultu reaguje odmah i po automatizmu bez objašnjenja u slučaju voxpopulijanaca iz Srbije. Slično Uinijevoj analogiji sa policijom u inostranstvu - ako te uhvate lokalca da se kurči dobiće par šamara i put do stanice, ukoliko vide da je u pitanju turista, potrudiće se da objasne, razjasne, kažu da nema gađanja đubretom i slično...

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, uini said:

@marejosip&poslednji pasus :

 

ovo je mesto za pitanja, žalbe i kritike, te ja i ubuduće nameravam da tako i koristim temu, naravno pristojnim tonom i argumentovano. 

 

kao što kažeš, možeš Ti i da zabranis da se piše o vama (hint: ne piše se o vama već o vašim postupcima),  ne bi me sad nešto naročito začudilo. 

 

B1: Tako i treba, to je ono sto i trazimo od ljudi.

 

B2: Recenice poput one kako je moderacija losa, te kako se mi nesto bahatimo, te oni gde se zali sto se ulazi u jalovi diskurs ne pripadaju argumentovanoj raspravi, niti ciljanoj kritici, vec imaju za cilj samo da se napise kako eto nesto ne valja. Dakle, kao sto sam rekao, postoje samo da bi se opljunulo. Svestan sam ja da niko mene nije napao licno kao osobu. Doduse, pokusaj toga postoji u trecem boldu.

 

B3: Ovo nije argumentovana kritika, opet pokusavas nesto suptilno da porucis. A ovakve insinuacije koristis mesecima.

Link to comment
Share on other sites

Prema teroru koji se sprovodio na starom forumu, ova moderacija je sjajna.

Vidimo glavni problem je sto je neko prebacio neki post sa teme na drugu temu, nije ga izbrisao, nije nikoga uvrijedio, je razmazeno ponasanje malog djeteta.

Mislim strasno, prebacen jedna post od stotinu napisanih :frusty: 

Mozda je moj problem nerazumijevanja ove problematike sto sam ja imao jedno neugodno prijasnje iskustvo gdje sam bio prakticno meta za odstrijel, stalkovanje, bezbroj obrisanih postova, kaznavanja za najmanju sitnicu, itd, tako da nisam ni mogao da se branim, da ne spominjem vise, to je vec davna proslost, tako da je ovo zaista apsolutno bezazleno.

 

O tome da moderacija ne dozvoljava da im se yebe sve po spisku, je besmisleno uopste raspravljati,

To sve ne znaci da se moderacije ne smije kritikovati i da se ne smije pitati zasto ovo/ono, pa ljudi smo valjda mozemo da postavimo pitanje, kritiku, izrazimo svoje misljenje kao slobodni ljudi i da na kraju jedni drugima pruzimo ruku bez obzira na razlike.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, freethrow said:

Da pridodam samo opservaciju da je Vjeko, baš budući da je jedan od retkih članova iz Hrvatske, trebalo možda da ima malo "povlašćen" položaj, u smislu da mu se možda dodatno pojasni cela situacija koja je, uveren sam, sa njegove strane bila potpuno dobronamerna. Čak i u slučaju da se po defaultu reaguje odmah i po automatizmu bez objašnjenja u slučaju voxpopulijanaca iz Srbije. Slično Uinijevoj analogiji sa policijom u inostranstvu - ako te uhvate lokalca da se kurči dobiće par šamara i put do stanice, ukoliko vide da je u pitanju turista, potrudiće se da objasne, razjasne, kažu da nema gađanja đubretom i slično...

 

Free, tri moderatora su mu objasnila na njegov vrlo ostar post na pdf temi zbog cega mu je post premesten i to ubrzo nakon sto je postavio pitanje.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, marejosip said:

 

 

 

B3: Ovo nije argumentovana kritika, opet pokusavas nesto suptilno da porucis. A ovakve insinuacije koristis mesecima.

 

kakva crna insinuacija, prilicno otvoreno pisem. ako kazes mogu ja da zabranim da se pise o nama, a tokom dana si dovoljno puta ponovio da nema moderacija potrebe nista da pojasnjava - meni to sve ide logicno jedno sa drugim

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, uini said:

 

kakva crna insinuacija, prilicno otvoreno pisem. ako kazes mogu ja da zabranim da se pise o nama, a tokom dana si dovoljno puta ponovio da nema moderacija potrebe nista da pojasnjava - meni to sve ide logicno jedno sa drugim

 

 

 

Je l tvoj deo recenice ne bi me sad nešto naročito začudilo pohvala, sugestija, kritika nekog mog postupka ili tvoje razmisljanje na temu sta bih ja mozda uradio, a sta ne? Mislim da je vrlo jasno. Dakle ovo nije tema za tvoja logicka povezivanja i pretpostavke sta cu ja raditi u buducnosti. Niti ova niti bilo koja druga. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, marejosip said:

 

Je l tvoj deo recenice ne bi me sad nešto naročito začudilo pohvala, sugestija, kritika nekog mog postupka ili tvoje razmisljanje na temu sta bih ja mozda uradio, a sta ne? Mislim da je vrlo jasno. Dakle ovo nije tema za tvoja logicka povezivanja i pretpostavke sta cu ja raditi u buducnosti. Niti ova niti bilo koja druga. 

 

logicno mi je da ako je stav moderacije da ne treba nikome nista da pojasnjava, postoji tendencija i da se preti zabranom pisanja. sve si to sam napisao, nisam ja nista tumacio

 

autoritativni roditelj vs autoritarni roditelj

 

 

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, uini said:

 

logicno mi je da ako je stav moderacije da ne treba nikome nista da pojasnjava, postoji tendencija i da se preti zabranom pisanja. sve si to sam napisao, nisam ja nista tumacio

 

autoritativni roditelj vs autoritarni roditelj

 

 

 

Opet ponavljam ovo nije tema da ti naglasavas tvoja logicka zakljucivanja i govoris o tendecijama vec je

41 minutes ago, uini said:

mesto za pitanja, žalbe i kritike, te ja i ubuduće nameravam da tako i koristim temu, naravno pristojnim tonom i argumentovano. 

 

 

Dakle, u slucaju da ja uradim nesto tako, slobodan si da se zalis zbog toga, da trazis moju smenu ili da rnapises kritiku kakvu god smatras da je prigodna, ali do tada nemas pravo da ovde pricas kako te ne bi zacudilo da ja nekada nesto uradim ili da imam tendenciju da uradim. 

Edited by marejosip
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Vjekoslav said:

hajde prvo malo faktografije. dakle taj topik se ne zove "Desavanja u Hrvatskoj", nego "Lijepa Nasa". el tako, tako je. imamo dakle "Vox Populi" (lat. glas naroda), gdje se pod "populi" (narod) podrazumijevaju gradjani Srbije, i imamo topik "Lijepa Nasa", gdje se pod "nasa" podrazumijeva... sta? to je onako, kako da ti kazem, potpuno svjestan da ti se zivo jebe, bas "privlacno" gradjanima Hrvatske.

 

1 hour ago, marejosip said:

Bukvalno velikim slovima ispred Lijepa Nasa stoji HRVATSKA. I sad ces kao da me ubedjujes i da na toj temi nije lepo naznaceno da se pise o desavanjima u tvojoj zemlji? To sto ta tema nije zazivela, ne znaci da je to razlog da pises stvari vezane za desavanja tamo van te teme.

 

JBT! Evo nisam pametan sta vise reci 😄

 

Ali ajde da te priupitam @Vjekoslave, ako ti i nije odgovarajuci naziv teme, da li si izneo predlog da se naziv promeni? 

 

@ svi > cisto da se razumemo, "frka na @Vjekoslava" nije zbog ovog spornog dizanja bune oko jednog prebacenog posta. Prica ide dosta unazad i to je serija njegovih konstantnih primedbi koji nemaju veze sa realnoscu, u kojoj nikada nema neki normalan, ljudski ton, vec je to ofiranje po moderaciji/administraciji i kreiranja raznih teorija zavera. A nije jedini koji to radi... 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...