Jump to content

PDF Politika - kritike, žalbe, predlozi, pohvale, pitanja


A sad

Recommended Posts

On 7/14/2020 at 8:59 PM, fancy said:

Znači metalni je Vučić, Barracuda Brnabić a Eddard Dr. Kon emoji12.png
 

 

Cuj Vucic... ccccc... decko, mnogo nisko si ciljao. :wicked:

 

 

On 7/15/2020 at 5:37 PM, Vjekoslav said:

bilo je receno da nam treba novi Pravilnik

 

On 7/15/2020 at 5:37 PM, Vjekoslav said:

ovim tempom, novi Pravilnik + svasta nesto lijepoga (npr. transparentnost), pojavit ce se

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 7/12/2020 at 12:56 PM, Barracuda said:

Posle pojedinačnih izjašnjavanja i argumenata forumaša koji su uzeti u obzir, doneta je odluka da izrečena kazna forumašu @Rajon Rondo ipak ostaje na snazi. 

 

Da podsetimo, od osnivanja Foruma Vox92 usvojena je zakonska politika koja kazne ublažava duplo u proseku. Kazna koja je izrečena, u startu je bila drastično blaža nego ona koju Pravilnik propisuje. Forumaš je bio banovan samo za najteži prekršaj (pretnje) dok mu je za podizanje tenzija, floodovanje i napadni (u tragovima i agresivan) nastup progledano kroz prste. Da je moderacija postupila striktno by The Book, ban bi iznosio 30 - 60 dana.

 

Sa druge strane, još jednom ću zahvaliti svim učesnicima na konstruktivnoj diskusiji, u ime Moderacije PDF Politika. Ovaj primer je u svakom pogledu za uzor kako se treba postavljati kada se pristupa rešavanju forumskih problema. Ovo nije nipošto bio uspeli/neuspeli čelendž odluke već rezonska diskusija koja je i same moderatore stavila u VAR sobu na celih 24h.

 

edit: Ispustio sam da napišem da je gospodin RR dobio 15 dana zabrane postovanja, što je neuporedivo lakši vid kazne. Honest mistake.

 

 

Posto nisam mogao da ti odgovorim na pm jer sam bio blokiran, odgovoricu ti ovde samo malim delom posta, ostatak nije upucen (samo) tebi pa mi ne zameri.

Istekla je moja prva kazna na forumu, a posto nikada nisam pisao na drugom forumu osim ovog (ili ova dva), to je bila moja prva kazna/ban u zivotu.
Da se zahvalim samo moderaciji na tome sto su mi dali blagu kaznu a ne onu od dva meseca. Mislim da sam odlicno prosao, jer gadosti koje sam rekao zasluzuju bar 2 meseca, ali zatvora. No to mi je nebitno.
Boli me samo to sto covek zbog kog sam dobio kaznu nije dobio ni opomenu, a kamoli kaznu, a pretio je i prozivao mene i moju porodicu. Jesam mu rekao da odjebe (sto je grublja verzija od - ostavi me na miru), kada je nastavio, rekao sam mu da ako ima muda i zelje za daljom konverzavijom (ne tucom, ne dvobojem, vec konverzacijom koju on odabere da upotrebi) da mi se obrati licno, a ne da me stavlja u isti kos sa ko zna kim i javno proziva i preti mojoj porodici samo zato sto sam izneo svoje misljenje. Ako je to razlog za 15 dana kazne, a on prosao nekaznjeno, stice se utisak da moderacija kaznjava u skladu sa svojim licnim uverenjima i da treba porazmisliti o svrsi postojanja ovog foruma ili ove teme, u kojoj sam prvi put napisao post kojim sam hteo da olaksam dusu. Cak si ti lajkovao oba posta u kojima me je on direktno ili indirektno prozivao. Mozda ti i neki niste shvatili da me vredja i napada jer se slazete sa tim stavovima a moji su vam pogresni, ali to samo potvrdjuje ono sto sam napisao.
Dakle, nikome nisam pretio, nikoga nisam psovao, rekao sam mu da odjebe, sto ne smatram nekom psovkom.
Ti mi na to kazes da sam dosao raspojasan, pretio forumasu, izazvao haos na forumu, bio agresivan, a on i niko drugi prema meni nije? Izvinjavam se, nisam znao da sam takva sila.

Hvala malobrojnim forumasima koji su me razumeli, a ako sam stvarno toliko zgresio, izvinjavam se javno, jer ako mi verujes, ne znam cak ni pravila foruma, kolike su kazne ni sta je zabranjemo a sta ne ( osim ociglednog, naravno), jer je svaki moj post ispisan na kosarkaskoj temi foruma, 98% na KKCZ temi i 2% na/u kafani, gde prokomentarisem nesto vezano za Zvezdu i to je to. Nisam konfliktna licnost i ne trazim frku, ali ne bezim od nje ni online ni uzivo. Nikada nikome ovde nisam grubo odgovorio niti se nekome zamerio (bar da znam), tako da se na pravila nisam ni obazirao.
Sto rece @Clash, ovde su svi online svetci, postovaoci zakona i propisa, moralnih i konkretnih, idealne verzije sebe, ali u teoriji, online, iza avatara i tastature. Moje ime nije Rajon Rondo. Rondo je jedan meni mnogo drag igrac, koji je, sto bi Seselj rekao, na kraju pojeo svoja govna koja je izasrao i presao kod LeBrona, ali to je druga tema. Moje ime i prezime moze da dobije svako na pm ako zeli direktno da mi kaze sta mu smeta, ili jednostavno hoce da zna, da me bolje upozna ili sta vec (no homo), a ne da me stavlja u isti kos sa kojekakvim probisvetima i da me javno proziva. To nije pretnja i izazivanje haosa vec minimum muskosti i hrabrosti koja je potrebna da stanes iza svojih reci a ne samo pljuvati da bi se pljuvalo ako ti se nesto ne svidja. I ovi protesti, kao jedan od primera mase i rulje, su pokazali da je vrlo lako baciti kamen iz mase, kao pojedinac, 1 na 1, malo ko ima hrabrosti da nesto kaze/uradi, osim preko tastature.
Rekao sam da necu vise pisati na ovoj temi a opet pisem, ali stvarno poslednji put ma sta neko napisao na ovaj moj post. Mozda ne budem ni mogao ako me opet banuju, ko zna kakva sam zlodela sada uradio.
Sto bi rekao Andjus: Vidimo se nikad, a cujemo se jos manje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

zasto je ovaj moj post

 

On 7/25/2020 at 7:33 PM, Vjekoslav said:

sinoc u Zagrebu

 

 

 

nazalost, jedan je vatrogasac smrtno stradao. 

 

prebacen sa "Vox Populi" na "Lijepu Vasu"? ako "Vox Populi" nije chit-chat o aktualnim dogadjajima koji nisu za ozbiljne analize, ili pak ako je iskljucivo srpski chit-chat o srbijanskim stvarima, onda tako i (kristalno jasno) recite, a ne ovako, da bez ikakvog obrazlozenja netransparentno brljavite. nije ovo prvi put da se moji postovi bez obrazlozenja brisu s tog topika, a zatim na moju kritiku, i s ovog topika.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Vjekoslav said:

zasto je ovaj moj post prebacen sa "Vox Populi" na "Lijepu Vasu"? ako "Vox Populi" nije chit-chat o aktualnim dogadjajima koji nisu za ozbiljne analize, ili pak ako je iskljucivo srpski chit-chat o srbijanskim stvarima, onda tako i (kristalno jasno) recite, a ne ovako, da bez ikakvog obrazlozenja netransparentno brljavite. nije ovo prvi put da se moji postovi bez obrazlozenja brisu s tog topika, a zatim na moju kritiku, i s ovog topika.

 

A što se ti sve vreme kačiš s moderacijom? "Kritika":

 

Quote

iskljucivo srpski chit-chat o srbijanskim stvarima, onda tako i (kristalno jasno) recite, a ne ovako, da bez ikakvog obrazlozenja netransparentno brljavite

 

Post nije obrisan već samo premešten na odgovarajući topik a ti si se našao uvređenim (??), pride potkačio srbijanske kozanosttre, brljavljenjatm, još smo obavezni svi da ti pezimo pa ni tada nemam dojam da bi bio zadovoljan. 

 

Hau jes nou & zajebi takav diskurs... od sada. 

 

Naravno da je VP topik otvoren za sve forumaše bez obzira na govorno područje, poreklo, stavove i poplave. Post bi realno mogao naći mesto i na nekom topiku na PDF Društvo, yes? Uostalom, evo ti pa postuj ponovo na VP ako je toliko važno da bi pravio larmu. 

 

Važnije je sve ono iznad, nisi ti od juče ovde i ne luduj. 

 

Biću slobodan da primetim i to se ponavlja više puta, preosetljivo doživljavaš akcije glede svojeg forumašenja. Bez ikakve potrebe.

 

 

 

Edited by Barracuda
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pa Vox i jeste topik koji je prevashodno namenjen dešavanjima u Srbiji, ne vidim zašto bi to bilo sporno. To je jedino mesto gde se i može o njima opširnije govoriti (ima i tema za opoziciju ok, ali se ona bavi malo užim temama), a i praktično svi upisi od njegovog nastanka do sada su vezani za Srbiju ili njen odnos sa susednim državama. Ne znači da je zabranjeno potkačiti nekada i druge teme, ali za dnevnopolitička dešavanja u Hrvatskoj imaš zasebnu temu, te zaista ne vidim zašto bi post o poplavama u Hrvatskoj postojao na Vox-u, pa samim tim ni zbog čega je problem što je premešten. Procena moderacije je da je dosta prikladniji za ovu drugu temu, kada ona već postoji. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Stvar je vrlo jednostavna za one koji to zele da vide - s obzirom da komentara na desavanja u Srbiji ima najvise, podeljeni su u vise tema. Vox Populi je kao takva nastala pre svega na kosarkaskom PDF-u starog foruma, da bude nesto kao dnevna zapazanja o raznim dogadjajima koji imaju veze sa Srbijom. Pa smo je ipak premestili ovde. 

 

Desavanja i diskusije o Hrvatskoj, Kini, Rusiji, USA, UK, EU itd imaju svoje teme (kad ne bi uzeli u obzir USA temu, sve ostale pomenute ne bi bile velicine ni polovine postova u Vox Populi temi). Tako da u Vox Populi temi se uglavnom i ne pise o stvarima koje nisu u nekoj vezi sa desavanjima u Srbiji. 

 

Zato bi trebalo postove kao taj tvoj pisati u temi o desavanjima u Hrvatskoj, da i ta tema bude popunjena i relevantna. Inace ce zamreti. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, MetalHead said:

 

Zato bi trebalo postove kao taj tvoj pisati u temi o desavanjima u Hrvatskoj, da i ta tema bude popunjena i relevantna. Inace ce zamreti. 

 

tema ne moze biti popunjenija i relevantnija makar i 20 postova prebacio na istu. ja to bar nisam doziveo

 

mozda je @Vjekoslav zeleo neku diskusiju i trenutni odgovor / reakciju na temi koja je prometna.  voxpops jeste tema na kojoj se 90+% sadržaja odnosi na srpske prilike - ali to je opet organski i prirodno tako, bez nametanja striktne teme. uostalom, kada je tema i otvorena na 92jci, ona je bila "all things politics" a i društvenih pojava, jer mi aristokrate sa sporta nismo voleli da se penjemo kojekude  ( :

 

hoću da kažem, nije neki prekršaj, treba biti tolerantan makar kada te ne košta ništa. neće sad tu da krene sa kačenjem omiljenih pesama lou reeda zbog tog posta, niti će on imati naročiti odgovor ako ekipa nije zainteresovana

 

nerviraju takve stvari, pre svega jer su bespotrebne. 

a koliko vidim, opet ste u starom dobrom "nemamo mi šta kome da obkašnjavamo, korisnici - sužnji" fazonu. šta je smetalo da neki moderator koji je namerio da preseli post, umesto toga opali jedan mention na temi i kaže kako eto, možda nije najprikladniji topik za to and just leave it (the post) be?

 

nula.5% truda, 100% prijateljskog nastupa i suštinski važnog za ono što vama smeta, iako ja kao što rekoh, ne vidim zašto bi.

 

 

edit typo

Edited by uini
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

još ovo da dodam dok sam besposlen a i da budem jasniji

 

kapiram ja da vi (moderacija) želite da obezbedite nekakav red i zakon i bezbednost i ugođaj svih sugrađana korisnika, što je osim plemenito i neki bazični zadatak moderacije.

 

međutim, ono što ne uviđate čini mi se najbolje, je da postoje gradovi u kojima su i žitelji i turisti bezbedni iako pravila nisu kruta a snage reda & zakona ponekada odu an extra mile iako to nije neophodno, niti će ih neko kriviti ako to ne učine.

 

posred 90ih odem ja u london - i suočim se sa pojavom petka u tom gradu, gde se inače dobro obučeni likovi u odelima na ulici gađaju sa kesom punom đubreta a pandur im prilazi i uljudno uputi jednog od njih da đubre vrati na mesto.

petak u podzemnoj aka tubeu - spiker sa razglasa podseća da na stanici nije dozvoljeno pušiti cigarete "or whatever that ur smoking", pošto cepa nozdrve miris ganje.

 

e zato ako udariš nekoga ili praviš neko sranje koje istinski ugrožava wellbeing ostalih, nema nikakve zajebancije, ode ti u tvorza

 

u nekim drugim gradovima si vrlo bezbedan ali ti kenjaju i hapse te za gluposti. ne može ni ovo ni ono, zna se šta su pravila i nema šta tu da ti se objašnjava!!!!1

 

 

 

 

eto toliko.

Link to comment
Share on other sites

Joooj gde ti ode, kakve snage reda i zakona.

Već koji put se pravi besmislena rasprava oko slovima JEDNOG obrisanog, čak u ovom slučaju premeštenog posta.

Jel toliko na sujetu udara obrisan post da mora ovako da se reaguje?

 

Bukvalno se čeka bilo koja odluka moderacije samo da se prospu govna po istoj i taj patern se ponavlja medju istim likovima uglavnom.

E tu onda dolazimo do problema, zato što kada forumaši nisu dobronamerni, povremeno nekom iz moderacije posle izvesnog vremena pukne film pa povisi ton a to je ono što se jedva dočeka da se nastavi kenjati. 

 

Evo uzmimo tebe za primer, u poslednjih par meseci si učestvovao u bezmalo 10ak rasprava sa moderacijom i to u trenutku kad je najmirnija situacija na forumu i kad nema nikakvih većih fajtova. Bukvalno za svaku sitnicu prigovaraš a da pritom nisi poslao ni jedan PM i pokušao da rešiš problem bez podizanja tenzija. I kakav onda tretman očekuješ kad imaš takav stav?

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, uini said:

mozda je @Vjekoslav zeleo neku diskusiju i trenutni odgovor / reakciju na temi koja je prometna

 

Sede u kafani za jednim stolom tri lika, piju i bistre o kosarkaskoj politici. Za susednim stolom sedi cetvrti lik sam. Dosadi mu, vidi slobodnu stolicu za stolom ova tri lika i odluci da im pridje. Sedne. Poslusa ih mali pa priupita "Sta mislite, jel postoje vanzemaljci?". Malo drasticno prikazano ali eto tako to izgleda.

 

Znaci ako zelis brz odgovor na neko pitanje, neku reakciju, samo idi na temu gde trenutno ima puno ljudi? Pa ne ide to tako.

 

Coveku nije post obrisan, premesten je. Puno puta se to desavalo... Niko nije ni rekao da je neki prekrsaj. Prekrsaj je natezanje sa moderacijom oko toga

Ok je ljudski pitati ali ne i praviti bilo kakve insinuacije na nacionalnoj osnovi kad ih jednostavno nema. 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, MetalHead said:

 

 

Ok je ljudski pitati ali ne i praviti bilo kakve insinuacije na nacionalnoj osnovi kad ih jednostavno nema. 

 

 

mojne da se ljutiš ali vi ste premeštanjem posta napravili insinuaciju, pošto nigde ne piše niti je, kao što rekoh, topik originalno zamišljen da se bavi isključivo dešavanjima i pojavama iz srbije. onda lepo napišite mi smo tako zamislili, da imamo jedan opšti topik o srbiji koji se zove VOX POPS, jedan o opoziciji, jedan o izborima itede

 

ovaj primer sa kafanom, basketašima i vanzemaljcima ti nije dobar.

 

a na koncu svega, to je najmanje važno i ne pravi probleme. probleme i nesuglasice pravi vaša / moderatorska arogantnost koja vam ne dozvoljava nešto iz arsenala kao onaj primer koji sam pomenuo u prvom postu (mention) koji bi sve rešio, već bi radije da emitujete neku nepostojeću silu i fazon "mrzi me da objasnim u onelineru i ljubazno , već ćete posle toga ponovo vas trojica minimum da se smarate sa balvanima kao što sam ja. na vašem mestu bih se zapitao da li negde grešim

 

da ne širim priču na druge stare a tako sveže teme ličnih uvreda, reporta i rezultata. ne bih sada da budem percipiran kao neprijateljski nastrojen, već neko ko vam daje iskren a praktičan savet.

Link to comment
Share on other sites

Pa topik se prevashodno bavi temama o Srbiji, ili desavanjima koja mogu biti vezana za nju, od samog njegovog nastanka. To sto mu je premesten post nije zbog toga sto mi hocemo nasilno da homogenizujemo temu, vec za ono sto je on pisao postoji odgovarajuci topik, ipak Vox nije svastara. Tako je mogao da dodje da napise post o Trampu recimo i onda kada bi mu bio premesten na usa bi ispalo da smo mi kao moderacija mrzitelji usa i njihove vlasti ili ipak ne bi? Ovako je to predstavljeno kao da mi imamo nesto protiv sto se pise o Hrvatskoj kao takvoj, a stvar je bila samo u tome da je smatrano da je omasio temu. Ni prvi ni poslednji post koji je pomeren odavde. No, mi smo tu zbog vas, ovaj potez je i napravljen da bi teme bile jasnije izdvojene. Ukoliko dobar deo forumasa zeli da vox postane tema gde ce moci da se pise o politici, polplavama, cemu god, vezano za bilo koje mesto u svetu, svakako mozemo gledati da se izadje u susret. Pravljenje nekih zavera zbog jednog prebacenog posta zaista nije potrebno. Nije kao da je izbirsan ili tako nesto. Bunite se za svaku siticu, na sta imate pravo, ok, ali se samo pitam kuda to vodi. Sad treba na pocetku svakog topika da navodimo listu stvari, tacku po tacku, o kojima se moze pisati?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, marejosip said:

Pa topik se prevashodno bavi temama o Srbiji, ili desavanjima koja mogu biti vezana za nju, od samog njegovog nastanka. To sto mu je premesten post nije zbog toga sto mi hocemo nasilno da homogenizujemo temu, vec za ono sto je on pisao postoji odgovarajuci topik, ipak Vox nije svastara. Tako je mogao da dodje da napise post o Trampu recimo i onda kada bi mu bio premesten na usa bi ispalo da smo mi kao moderacija mrzitelji usa i njihove vlasti ili ipak ne bi? Ovako je to predstavljeno kao da mi imamo nesto protiv sto se pise o Hrvatskoj kao takvoj, a stvar je bila samo u tome da je smatrano da je omasio temu. Ni prvi ni poslednji post koji je pomeren odavde. No, mi smo tu zbog vas, ovaj potez je i napravljen da bi teme bile jasnije izdvojene. Ukoliko dobar deo forumasa zeli da vox postane tema gde ce moci da se pise o politici, polplavama, cemu god, vezano za bilo koje mesto u svetu, svakako mozemo gledati da se izadje u susret. Pravljenje nekih zavera zbog jednog prebacenog posta zaista nije potrebno. Nije kao da je izbirsan ili tako nesto. Bunite se za svaku siticu, na sta imate pravo, ok, ali se samo pitam kuda to vodi. Sad treba na pocetku svakog topika da navodimo listu stvari, tacku po tacku, o kojima se moze pisati?

 

Na prvoj strani ovog topika pise sta je tema topika Vox Populi i koji topici se spajaju u jedan pod nazivom Vox Populi. Aktuelna desavanja u Srbiji i politika i kritika vlasti u Srbiji. Ne verujem da nekome to nije jasno posle godinu ipo dana ovog foruma... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@marejosip da ne citiram ceo post - neka bude i da je namenjen isključivo srbiji a ne da se takav sadržaj događa spontano = zar ne misliš da na forumu na kojem se u političkom delu opsesivno navodi "hrvatska", "usa", "kina", "bih", "spc u crnoj gori" nije zgoreg pojasniti da je vox pops = srbija

 

al' kao što rekoh metalhedu, problem retko bude u tome šta je gde premešteno i kome i čemu je mesto, već princip delovanja moderacije koji sam valjda dovoljno jasno opisao gore i makar nekolicinu puta u skorije vreme

4 minutes ago, A sad said:

 

Pre bih rekao vs Vjekoslav. Uini samo koristi ukazanu priliku da jos jednom opljune moderaciju. 

 

vidiš, to uopšte nije lepo od tebe i nije primereno tvom moderatorskom statusu

 

Quote

da ne širim priču na druge stare a tako sveže teme ličnih uvreda, reporta i rezultata. ne bih sada da budem percipiran kao neprijateljski nastrojen, već neko ko vam daje iskren a praktičan savet.

 

Edited by uini
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, A sad said:

 

Na prvoj strani ovog topika pise sta je tema topika Vox Populi i koji topici se spajaju u jedan pod nazivom Vox Populi. Aktuelna desavanja u Srbiji i politika i kritika vlasti u Srbiji. Ne verujem da nekome to nije jasno posle godinu ipo dana ovog foruma... 

 

inače, sada sam otišao na prvu stranu topika, pošto nemam običaj - i nisam video ništa navedeno?

 

dravot ima random vest kao intro post, zatim par svaka čast svaka čast, zdravstvujte, a zatim arsenije sa longread postom koji se tiče foruma u globalu  a ne samog topika, i koji sam verovatno video negde drugde još

Link to comment
Share on other sites

On 4/28/2019 at 12:23 PM, djole said:

Samo jedna opservacija... vidim da imamo već tri teme koje se bave Srbijom + Vox populi koja nisam siguran čemu će služiti. Samo da se ne rasipamo previše, biće teško za čitanje.

 

u prilog mogućnosti xy forumaša da bude zbunjen ako ne posećuje temu često: poslednji post na prvoj strani

 

ali ponavljam, nikakav problem nije to, već nešto drugo.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, uini said:

@marejosip da ne citiram ceo post - neka bude i da je namenjen isključivo srbiji a ne da se takav sadržaj događa spontano = zar ne misliš da na forumu na kojem se u političkom delu opsesivno navodi "hrvatska", "usa", "kina", "bih", "spc u crnoj gori" nije zgoreg pojasniti da je vox pops = srbija

 

al' kao što rekoh metalhedu, problem retko bude u tome šta je gde premešteno i kome i čemu je mesto, već princip delovanja moderacije koji sam valjda dovoljno jasno opisao gore i makar nekolicinu puta u skorije vreme

 

Ne znam zasto koristis tu konstrukciju "opsesivno", daje prizvuk kao da to sto postoje odredjene teme je nesto lose. Izvnini ako gresim.

 

To sto si spomenuo je ok, ali nije bas realno. Niti jedan od moderatora koliko znam, kao ni administracija foruma nije za to da se nakon ili pre svakog obrisanog ili premestenog posla salje forumasu pm ili da se ljudi obavestavaju na temi za svaki takav postupak. Ne kazem da je to ultra tezak posao, niti da ovime recimo hocu sebi da "olaksam" posao, samo da tako nesto nema ponete, pretrpava se tema, islo bi se u sitna crevca. Nekako mi je mnogo prirodnije da ukoliko nekome smeta sto mu je obrisan post ili premesten to pita, nego da je obavestavam da je post premesten ili bi trebalo biti premesten i dajem razlog, kada bi taj koji sada pita skoro sigurno to ucinio i da sam ja to prvo napisao na pdf temi. 95% izbriasanih/premestenih postova zavrsi bez ikakvog prigovora i iako ti nemas direkan uvid u to, nekako mi je procena da se ide ovim redosledom kao sada potpuno opravdana.

 

Samim tim, zadrzavam svoje pravo da kao moderator procenim kada je  potrebno vrsiti napomene,a kada ne. Ne znaci da ne mogu da napravim gresku, naprotiv, ali ne treba ni ici djonom na svaku odluku moderacije. Ok, mozda sam pogresio sto nisam poslao objasnjenje zasto je post premesten ili pokrenuo raspravu/napomenuo da ne treba da stoji i ok, mozda sam pogresio sto tebi nisam poslao pm kada si okacio onu sliku, nego sam je dva puta izbisao, a treci put te banovao(ne u smislu toga da ban nije opravdan, jer apsolutno jeste, nego da je mogao mozda biti sprecen), ali moje vidjenje je da vas dvojica (u ovim slucajevima) ste ljudi koji ste cak dosta duze na forumu nego ja i da ste potpuno svesni kako pravila funkcionisu (ti znas da ne smes da kacis post nakon brisanja, pa bio si i kaznjavan zbog slicne stavri i to isto od mene, a vjekoslav je valjda nakon toliko godina video da se na vox-u pominje Srbija i da postoji tema o Hrvatskoj), tako da sam smatrao da nema potrebe da ja vama nesto ponovo objasnjavam. Da je tu bilo neki novi forumas, verovatno bih mu napomenuo da pise na odredjenim temama, tj. da ne kaci sliku opet jer je to kaznjivo. Ovako, ispada kao da te stvari koje radite radite namerno da biste izazvali nasu reakciju, pa onda ukoliko se ona dogodi, dodje 10 ljudi da se zali sto si kaznjen, pritom davajuci kritiku za neku stvar za koju nisi ni bio kaznjen. Eto, to je. Niti meni, niti bilo kome ovde nije u interesu da pravimo podele ili da se inatim sa nekim, samo mislim da nema potrebe neke stvari objasnjavati sto puta.

 

Opet, spreman sam i da pretrpim svaku vrstu kritike na ovo sto sam uradio, nije mi problem da se svaka moja odluka promeni ili izglasa da ovo sto radim ne valja. Samo, to da ja kad neko ko je ovde sto godina omasi temu treba da izadjem i da napisem :e, promasio si temu, mislim da nikuda ne vodi i ne osecam se krivim sto to nisam uradio. Diskusija za te poplave sto je je postavio i dalje moze da se vodi, samo na drugoj temi, tako da zaista mi nije jasno sto se u ovom konkretnom slucaju toliko skocilo na moderaciju. Covek nije banovan, niti mu je post izbirsan. Totalno bezazlena situacija, da sam znao da ce ovakva glupost nastati mozda ga ne bih ga ni premestao. Uradjeno je buklvano iz najbolje namere, da se pokrene diskusija na mestu koje je za to predvidjeno.

Link to comment
Share on other sites

okej, bottom line je da je neotudjivo pravo moderatora da ne objašnjava iako će, n-ti put, zbog tog neotudjivog prava vas 5 napisati xy redova na tu temu ovde. 

 

daklem, ta želja definitivno nije praktična u smislu nedostatka vremena, već je potreba za promovisanjem autoriteta koji se ne dovodi u pitanje osim na šalteru putem formulara. 

 

zato i rekoh, žive ljudi i u londonu i u pekingu, dolaze turisti u oba grada, ali je sve drugačije u ta dva grada 

 

i to je vaše pravo, dileme nema 🙂

 

edit 

ili kome je tesko da popije paralelu sa gradovima, evo direktnijeg poredjenja>>

Quote

 

1. Authoritative parenting is characterized by high levels of demandingness and high levels of responsiveness. This involves high levels of nurturance, involvement, sensitivity, reasoning, and encouragement of autonomy.

 

2. Authoritarian parenting is characterized by high levels of demandingness and low levels of responsiveness. Parents characterized as authoritarian exhibit highly directive behaviors, high levels of restriction, and power-asserting behaviors.

 

 

https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-race-good-health/201802/parenting-effects-children-what-is-your-parenting-style

 

Edited by uini
Link to comment
Share on other sites

Iako u principu ne komentiram odluke i postupke Moderacije tipa Prison Break i sl., ponovo se prisjećam 'slučaja' Honey Badger, gdje se Moderacija našla uvrijedjenom, kao kakva junferica, pa banovala jednog od najkvalitetnijih forumaša.

Famozna Moderacija (koja pod tim imenom nastupa kao nekakvo SciFi Vijeće Saveza zlih planeta iz  npr Flash Gordona) bi trebala biti svjesna da joj se može sve sasuti u kapu, da ju se može i neargumentirano psovati ili gadjati ju govnima - bez retalijacije.

Ponavljam: nije Moderacija faraon egipatski, pa da šalje vojsku na one koji ih krivo pogledaju ili, daleko bilo, kažu nešto ružno protiv Nje.

Članovi tog konzorcija, kad su pristali preuzeti tu obavezu, morali su biti svjesni da trebaju prihvaćati udarce sa svih strana - s osmjehom.

Howgh!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, uini said:

okej, bottom line je da je neotudjivo pravo moderatora da ne objašnjava iako će, n-ti put, zbog tog neotudjivog prava vas 5 napisati xy redova na tu temu ovde. 

 

daklem, ta želja definitivno nije praktična u smislu nedostatka vremena, već je potreba za promovisanjem autoriteta koji se ne dovodi u pitanje osim na šalteru putem formulara. 

 

zato i rekoh, žive ljudi i u londonu i u pekingu, dolaze turisti u oba grada, ali je sve drugačije u ta dva grada 

 

i to je vaše pravo, dileme nema (:

 

 

 

Da smo hteli da promovisemo autoritet vjekoslav bi bio banovan zbog onog posta na pdf temi, a vi kao forumasi ne biste dobili niti jedno objasnjenje zbog cega je taj post pomeren, jer kao moderacija to nismo u obavezi da uradimo. Ovako, covek ispadne korektan pa vam napise zasto je uradjeno kako je uradjeno, i opet se nadje nacin da se izvrne i i tome se da neka losa konotacija. A upravo sam ti iznad napisao, cak i ovo sto vam s vremena na vreme objasnimo zasto to nije ucinjeno, nam oduzima dosta manje vremena nego da za svaki post izlazim i pisem zasto sam ga brisao. A i rekao sam ti da nije samo stvar pukog trosenja vremena, vec i prakticnosti.

No, mogu te poslusati, moguce da si zaista u pravu, ovako ispada da  trosim svoje vreme uzalud. U svojoj glavi si vec u Pekingu, sta god da ja kazem, tako da izgleda da pricam u prazno. 

 

@ironside NIsta, bilo bi najbolje da se uvede kao stavka da je dozvoljeno vredjati moderaciju. Mislim, posto smo vec doborovoljno tu. Ne verujem sta citam. Bukvalno si napisao da treba da bude dozvoljeno da se moderacija moze psovati?? MI smo da te podsetim takodje clanovi foruma, pa samim tim ne vidim zasto bi bilo dozovoljeno da me neko poliva fekalijama samo zato sto uredjujem ovo mesto? Ako taj clan nije u mogucnosti da argumentovano iznese svoje kritike, zasto bismo negovali takvo ponasanje  na forumu, na sta bi to licilo?  

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...