Jump to content

Uticaj doktora i filozofa na sveopšti bazd


Milenko Puzigaca

Recommended Posts

Na drugoj temi smo se dotakli ovoga, pa evo ovde da se malo to razradi, da se vodi evidencija, i slično.

 

Biće da sam malo pogrešio kada sam na drugoj temi napisao kako doktori i filozofi neproduktivnih nauka u koje je društvo uložilo silne pare da bi ga poboljšavali nemaju nikakvu ideju o tome kako to uraditi.

 

Doduše, nemaju kad time ni da se bave, dok gori Hilandar i otimaju "nam" kosovo, pa im je onda važno samo da se uhljebe u postojeće stanje, da ne talasaju, još važnije, da sprečavaju druge u talasanju, i da primaju apanažu. Za društvo ih uglavnom zabole debelo meso, dok para kaplje. Samo kad nestane para za njih, tada se bune, kao na toj drugoj temi što je pokazano.

 

Ali, izgleda da to što sam tamo napisao nije u potpunosti tačno. Evo na primer, ovaj primerak ima grandioznu ideju:

 

Mario Spasić predložio izmenu Krivičnog zakonika kako bi se uvelo novo krivično delo: Napad na psihički integritet i
spokojstvo člana porodice predstavnika najviših državnih funkcionera, oni koji ga počine bi mogli da idu na robiju i
do pet godina.

 

spacer.png

 

Ovaj možda nije doktor, ali je svakako od te fele filozof.

 

Toliko za sada, nastaviće se... na primer, čime... evo, uticajem doktora i filozofa neproduktivnih nauka na temu masovnog nestajanja pošiljki iz inostranstva kad god tu počne da se duva u patrijotske zurle. Nije loše ta tema malo da se razradi.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Slavisa iz Tavankuta said:

Na kakve doktore mislis? Na doktore medicine? ili na bilo koje doktore?

Ako je na doktore medicine, sto izgleda da je ne produktivna nauka, jer evo vec godinu dana nemaju pojma kako se izboriti sa jednim virusom onda je to ok.

Pa dobro, nije medicinska struka neproduktivna. Doktori neproduktivnih nauka su ovi što ne proizvode nikakav profit, nego baš suprotno, društvo ulaže u njihovo obrazovanje, i posle im plaća da stvaraju i održavaju pravila i red u društvu, pri čemu društvo to radi zato što se pretpostavlja da će ovi doktori i filozofi u čije je obrazovanje ulagao delovati pozitivno, ispravljati ono što ne valja, i stalno poboljšavati društvo, a oni ne samo što umesto toga uglavnom klate jaja, nego sve što mogu rade da se ništa ne promeni na bolje i na savremenije :classic_blink:
 

 

 

Spoiler

-Mali moj prijatelju, Vi ste izrekli najlepsu pohvalu vasoj otadzbini. Jasno ste dokazali da su neznanje, lenost i porok danas najkorisnije osobine jednog zakonodavca; da zakone najbolje razjasnjavaju, tumace i u praksi primenjuju bas oni koji najvise imaju racuna i koji su najsposobniji da ih izopacuju, mrse i izigravaju. Mora se priznati da u vasim obicajima i zakonima ima ponesto manje-vise pametno i celishodno. Ali sve je to docnijim odvratnim tumacenjima i izmisljotinama toliko izopaceno i oskrnavljeno da od svega nije ostalo ni traga. Iz svega ovoga sto ste rekli ne vidi se da je kod vas coveku potrebna ijedna vrlina da bi dosao na visok polozaj; jos manje se vidi da visoke polozaje ljudi dobijaju prema svojim sposobnostima i vrlinama, da se svestenstvo unapredjuje zbog svoje poboznosti ili ucenosti, vojnici zbog svoje hrabrosti i plemenitog postupanja, sudije zbog svoje nepodmitljivosti, senatori zbog ljubavi prema otadzbini a drzavni savetnici zbog svoje mudrosti. Sto se Vas licno tice, -nastavio je kralj,- Vi ste veci deo svog zivota proveli na putovanjima. Cini mi se da Vam je do sad poslo za rukom da se sacuvate od mnogih poroka koji vladaju u vasoj zemlji. Ali cinjenice koje sam u vasem pricanju zapazio, a isto tako i odgovori koje sam sa velikom mukom izvukao od Vas, moraju me dovesti do zakljucka da vecina vasih zemljaka pripada vrsti sitnih odvratnih gmizavaca, najstetnijih od sviju koji su ikada gmizali po zemlji.
 

Dzonatan Svift, Drugi deo "Guliverovih putovanja", 1726

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, ras kass said:

Spasic nije filozof nego sns bot. 

 

Inace zavrsio srednju tehnicku, ima neku kvaziorganizaciju koju cine mama, sestra i on. 

 

Svojevremeno protestvovao kod oebsa zbog keca iz matematike. 

 

😃 OMG!

 

Lici na ovog baustelca iz jednog od mojih omiljenih crtaca. Ali original.


https://b-m.facebook.com/GoldenAgeCartoons/videos/259447505195861/
 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Da nastavimo ovde o zločinačkom delovanju doktora i filozofa neproduktivnih nauka na teritoriji Srbije. U pravu su ljudi, nije tamo tome ni bilo mesto, kad već postoji ova tema.

 

Evo primer, jedan od zlotvora koristi svoje pravo na slobodu govora pa slavi čast, kako mu i samo ime kaže:

 

"Jedini srpski unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, ne računajući dijalog o tehničkim stvarima koje nekada mogu biti bolne i začkoljičaste, dakle jedini takav dijalog koji nije nečasno voditi bio bi onaj dijalog koji bi se vodio u Generalštabu kada za to kucne čas".

 

Ovom zlotvoru narod iz nekog razloga  plaća da ne radi ništa i da se goji, a on mu vraća tako što objavljuje svoje grandiozne misli o tome kako bi mu zavodio vojne diktature, ako bi veći deo naroda rešio da počne da se ponaša razumno, i da zavrsava pricu sa tim kosovom, ne mora obavezno formalnim priznavanjem, ali bar dogovorom da ne smetaju jedni drugima, ili bi počinjao ratove, ako veći deo naroda reši da njega i druge zlotvore u tome sledi. U te ratove naravno ne bi išao niko njegov (kao što ni on nije išao, mada opravdano, nije imao kad, tada je  "gradio karijeru", ništa mu nije smetalo, naprotiv, baš mu je bilo super) a i verovatno ih već priprema za uhljebe, kao ćaća njega što je, nego bi išao narod koji ga plaća i njegova deca. Mislioc. I hajde, zar ovakvim zločincima ne treba zartrti s....vaki uticaj koji imaju, jer su očigledno sposobni jedino da šire zlo, da potpiruju haos, i da ruše?

 

BTW, tamo je pomenuto kako je Čedomir Jovanović i izdao i prolupao. Prvo me ne zanima, jer u to što je ovaj navodno izdao tu skoro niko nije ni verovao, a u vezi drugog se slažem. Samo što po meni nije prolupao sada, nego poodavno. Kad je počeo da crta po telu kao kanibal. Jedino se ne zna, a ni na drugoj temi nije razjašnjeno, da li je prolupao pre ili posle od onoga kad mu je vrhovni zločinac, duhovni otac i kalemar svih ovih ostalih zločinaca, držao predavanja o tome kako su masovna ubistva do jaja, pa mu je savetovao da sad kad su skinuli miloševića, da bi ojačali svoj savez, treba da ga zapečate krvlju, i da malo streljaju. Eto, nisu svi sve zaboravili, a ima i u knjizi. Zločinci misle da svi tu pamte dva do tri minuta kao njihovo stado, i tu greše.

 

A evo ga proizvod zločinaca. Ovo sam juče čuo. Mlada žena od 25 godina išla na lekarski pregled za auto školu, i "lekar" u stvari zločinački isprdak ovakvih odozgo, od koga ona ima bolju školu, bolji posao, i shodno tome, duplo veću platu, u firmi gde takve kao što je ovaj ne bi primili ni za portira, je dočekao pitanjem zašto se do sada nije udala :krstipd4: Fantastična nekultura i potpuna abnormalnost.

 

I zašto bi neko morao da trpi ovakva iživljavanja očigledno gorih od sebe? Tu dolazimo do novih zakona. Eto, toga na primer treba u...daljiti sa tog mesta, pomoću novih zakona o diskriminaciji itd, da ne štrokavi više. Takvi nisu potrebni nikome, a svojim diplomama neka obrišu pozadinu, korisnije će ih upotrebiti.

 

Nekada sam mislio da takvi jedva čekaju da podlipaš padne pa da počnu da se menjaju i ugledaju na bolje, to jest na civilizaciju, pa prokulture (neki sad to isto misle o novom voždu, što je greška) , onda sam neko vreme mislio da ih treba silom civilizovati i kažnjavati ih, pa ako to ne deluje oduzimati im licence, a sad mi je kristalno jasno da je kod takvih 30togodišnji uticaj ovih zločinaca iz uvoda nepovratan, a ni materijal u startu nije imao potencijal da bude drugačiji, i sad je postalo očigledno da je jedino rešenje u...daljiti ih od svega, nemilosrdnim guženjem pomoću novih zakona koji se na sve te zločince odnose, da se ne zna da su ikada postojali. Kao cirkarović što je udaljen.

 

Ako se ovi zlotvori ne zaustave u širenju zla, teško da će ta teritorija krenuti napred.

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

2 hours ago, Perkos2 said:

Milenko je iskusan igrač,njegovi saveti zlata vrede. Ako te interesuje mogu ti reći da Koštunica dosta vremena provodi i u Belanovici pa eto ko ne veruje neka proveri. 

 

I šta radi tamo? Ima li da piše u tim anallima? Možda se priprema za ovako nešto:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jos jedna brilijantna tema prof. dr. Miljenka Puzigace!

Medjutim, ja se rukovodim jednom drugom logikom: nemoj mi pricati o problemu - daj mi resenje!

S tim u vezi, i taj zakon, i vladajuca SNS koja ga predlaze : nije li i samo predlog takvog zakona, znak ili najava da se Srbija ipak krece polako, ali sigurno, ka evroatlanskim integracijama?

Dakle, clanstvo u EU i NATO bi sigurno donelo veliko osvezenje za demokratiju u Srbiji, ali kako doci do toga? 

Takodje, naravno da treba menjati mentalitet naroda, i uterivati postovanje zakona, ali ko ce to uraditi? I kako? 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Darth Bane said:

Jos jedna brilijantna tema prof. dr. Miljenka Puzigace!

Medjutim, ja se rukovodim jednom drugom logikom: nemoj mi pricati o problemu - daj mi resenje!

S tim u vezi, i taj zakon, i vladajuca SNS koja ga predlaze : nije li i samo predlog takvog zakona, znak ili najava da se Srbija ipak krece polako, ali sigurno, ka evroatlanskim integracijama?

Dakle, clanstvo u EU i NATO bi sigurno donelo veliko osvezenje za demokratiju u Srbiji, ali kako doci do toga? 

Takodje, naravno da treba menjati mentalitet naroda, i uterivati postovanje zakona, ali ko ce to uraditi? I kako? 

 

nisam ni ja videla temu do sada

 

...svejedno nemam resenje, a i da imam cutala bih ili predlagala neke neodredjene gluposti,

jer reci nesto jasno, glasno i odredjeno - ne vodi nicemu osim zgrazavanju.

 

no, politicka volja je potrebna za te promene i eliminacija onih koje te promene opstruisu...a nikako eliminacija onih koji ove promene zele da nametnu sto je cesto slucaj medju neukima - da ubiju nosioca pozitivnih vesti

 

sada dolazimo do pitanja kako - pa sporo, edukacija je spora...

ni rim nije izgradjen za jedan dan :wink2:

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Inace, doktor Pipak se oglasio i nastavio da piše "o toj zemlji", kako je nazvao otadžbinu kad se pre par nedelja zakleo da o njoj više neće ni reč napisati zato što je usvojila one zakone o diskriminaciji. Ali to je dobro, jer je pokazao koliko vredi reč naučnog giganta patrijotske orijentacije.

 

Mada i dalje kuka o ugroženosti. Samo sad ne o ugroženom srpstvu, nego o ugroženim društvenim naukama u zloj otadžbini. Valjda im još zavrnuli slavinu zbog onog drugog naučnika, kad se ono drao pre neki dan. Onaj sa prizrenom, kovic ili tako nesto. Drustvo mu placa da za vreme radnog vremena umesto da predaje svoj predmet izvikuje pateticne parole koje nemaju veze sa mozgom, a on vidis ugrozen. I onda se gospodin Pipak zabrinuo, pa ipak resio da prekrsi The Zavet, koji je kod te sorte inače postojan kano klisurina, ne bi li ih sve izvukao iz bede. To je nešto!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U pravu su ovi tamo, ovaj primerak je za ovu temu:

 

Korišćenje VimbldoMa za širenje zla (tako im pise u URL, vimbldom)

 

Nisam dužan da se objašnjavam krivomozgićima, kako bi rekao još jedan njihov uzor, čije je delovanje imalo iste posledice kao delovanje ovoga, pokojni gospodin Risto Radović,  ama ja ovo ne "napadam" dotičnog lično, nego njegove stavove i rezultate njegovog delovanja.

 

Komentarišem to što je ovaj uz pomoć svog nesumnjivog umeća u nekom sportu postao "influenser" sa priličnim uticajem, a on taj uticaj koristi tako što još više "širi razdor" i "produbljuje jaz" između nekakvih isfantaziranih "njegovih" i zlih "njih" , i tako postaje saučesnik ostalih zlikovaca koji tu teritoriju namerno drže odsečenu od sveta, umesto da taj uticaj koristi da "gradi mostove" , "smanjuje jaz" i ostale patetične fraze. I to ako treba uprkos zlikovcima, za koje je odavno postao preveliki da bi mu mogli bilo kako nauditi, kad već tako ozbiljno shvata sebe. Šta je bilo, za to treba da se bude pravi "heroj", koji čini dobro zato što mu je takva priroda, a ne zato što očekuje bilo kakvu nagradu? Pa i to jeste.

 

Mogu da pričaju ovi pojedini iz "regiona" šta hoće o tome kako nisu primetili nikakvo... neprikladno ponašanje ili nešto kad ovaj dolazi kod njih, ali sve je to lažno, isto kao oni lažni brkovi i lažna beretka, isto kao što je lažno "širenje srca" i šta već sve ovaj ne radi, a sve što radi je lažno. I zato mi je baš drago što postoji normalan svet u kome ne prolazi to vojvođenje i serdarenje i ulizivanje, i gde je takvo ponašanje prepoznato kao ono što i jeste - obično foliranje i laž, iza koga su evo ovakvi iskeženi zubi anticivilizacije:

 

"Volim da predstavljam Srbiju, tenis je sport zapadnog sveta i baš mi je bila želja da im ja kao Srbin iz male zemlje poremetim planove. Mislim da sam uspeo u tome", rekao je Novak.

 

Time se ovaj još jednom upisao na listu zlotvora te teritorije zajedno sa ostalim licima pomenutim na ovoj temi. Sport me ne interesuje uopšte i u tome je gospodin svakako šampion, što mu niko ne osporava, niti mu može osporiti, ali ovo nije tema o sportu, nego o delovanju onih koji su za veliki deo populacije "tih prostora" nekakvi uzori. Ovaj se pokazao u čemu je uzor. I zato za vansportsko delovanje ovog gospodina imam samo dve reči. To su ga-đe-nje, i takođe, PU!

 

P.S: Kažu da su posle oslobođenja od Turaka pojedini tražili od Miloša Obrenovića da im malo podeli titule aga i begova, pa im ovaj odbrusio, u stilu, mi nismo najurili Turke da sad radimo isto što i oni. Ovi će kao, pa dobro, onda možemo da budemo baroni i lordovi. A ovaj im rekao nešto kao, jeste, jeste, evo tebi je deda bio svinjar, ti budi baron, a tebi je deda bio kozar, ti ćeš da budeš lord. M'š u pi*ku materinu!

 

E, zanima me, da se slučajno recimo u Australiji, tamo je to popularno, pojavi kakav igrač kriketa sa poreklom iz plemena ovih kojima je ovakav uzor, da li bi naprasno i oni postali ljubitelji kriketa kao sporta, kao što su sad ljubitelji tenisa, zbog samog sporta naravno :wink2::wink2: kao prađedovi i đedovi što su im bili?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Milenko Puzigaca said:

U pravu su ovi tamo, ovaj primerak je za ovu temu:

 

Korišćenje VimbldoMa za širenje zla (tako im pise u URL, vimbldom)

 

Nisam dužan da se objašnjavam krivomozgićima, kako bi rekao još jedan njihov uzor, čije je delovanje imalo iste posledice kao delovanje ovoga, pokojni gospodin Risto Radović,  ama ja ovo ne "napadam" dotičnog lično, nego njegove stavove i rezultate njegovog delovanja.

 

Komentarišem to što je ovaj uz pomoć svog nesumnjivog umeća u nekom sportu postao "influenser" sa priličnim uticajem, a on taj uticaj koristi tako što još više "širi razdor" i "produbljuje jaz" između nekakvih isfantaziranih "njegovih" i zlih "njih" , i tako postaje saučesnik ostalih zlikovaca koji tu teritoriju namerno drže odsečenu od sveta, umesto da taj uticaj koristi da "gradi mostove" , "smanjuje jaz" i ostale patetične fraze. I to ako treba uprkos zlikovcima, za koje je odavno postao preveliki da bi mu mogli bilo kako nauditi, kad već tako ozbiljno shvata sebe. Šta je bilo, za to treba da se bude pravi "heroj", koji čini dobro zato što mu je takva priroda, a ne zato što očekuje bilo kakvu nagradu? Pa i to jeste.

 

Mogu da pričaju ovi pojedini iz "regiona" šta hoće o tome kako nisu primetili nikakvo... neprikladno ponašanje ili nešto kad ovaj dolazi kod njih, ali sve je to lažno, isto kao oni lažni brkovi i lažna beretka, isto kao što je lažno "širenje srca" i šta već sve ovaj ne radi, a sve što radi je lažno. I zato mi je baš drago što postoji normalan svet u kome ne prolazi to vojvođenje i serdarenje i ulizivanje, i gde je takvo ponašanje prepoznato kao ono što i jeste - obično foliranje i laž, iza koga su evo ovakvi iskeženi zubi anticivilizacije:

 

"Volim da predstavljam Srbiju, tenis je sport zapadnog sveta i baš mi je bila želja da im ja kao Srbin iz male zemlje poremetim planove. Mislim da sam uspeo u tome", rekao je Novak.

 

Time se ovaj još jednom upisao na listu zlotvora te teritorije zajedno sa ostalim licima pomenutim na ovoj temi. Sport me ne interesuje uopšte i u tome je gospodin svakako šampion, što mu niko ne osporava, niti mu može osporiti, ali ovo nije tema o sportu, nego o delovanju onih koji su za veliki deo populacije "tih prostora" nekakvi uzori. Ovaj se pokazao u čemu je uzor. I zato za vansportsko delovanje ovog gospodina imam samo dve reči. To su ga-đe-nje, i takođe, PU!

 

P.S: Kažu da su posle oslobođenja od Turaka pojedini tražili od Miloša Obrenovića da im malo podeli titule aga i begova, pa im ovaj odbrusio, u stilu, mi nismo najurili Turke da sad radimo isto što i oni. Ovi će kao, pa dobro, onda možemo da budemo baroni i lordovi. A ovaj im rekao nešto kao, jeste, jeste, evo tebi je deda bio svinjar, ti budi baron, a tebi je deda bio kozar, ti ćeš da budeš lord. M'š u pi*ku materinu!

 

E, zanima me, da se slučajno recimo u Australiji, tamo je to popularno, pojavi kakav igrač kriketa sa poreklom iz plemena ovih kojima je ovakav uzor, da li bi naprasno i oni postali ljubitelji kriketa kao sporta, kao što su sad ljubitelji tenisa, zbog samog sporta naravno :wink2::wink2: kao prađedovi i đedovi što su im bili?

 

U sridu, Puzigaca.

Stavljam ruku u vatru da kad bi se pojavio neki " nase gore list" sampion u kriketu, da bi Srbi naprasno zavoleli kriket! Jer, takvi su oni.

Takodje sve pet za ovo o Djokovicu. Umesto da koristi svoju popularnost i momentum da pomogne ovom nesrecnom regionu da se izvuce iz tame, on ga tera jos dublje u istu.

Zato sam jednom vec napisao: u perspektivi ja njega vidim kao Sapica br.2 ! 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Evo dva bisera novosrbskih umnika i mislilaca koje građani izdržavaju da pred njih prosipaju ovakve je li bisere umne srbomisli, a u vezi dešavanja u Avganistanu. Pa kaže. Patrijostski Umnici (skraćeno PU! ) prete i najavljuju ubijanje povelikog dela svojih sugrađana zbog toga što im se ne diže na nacionanizam, palanaštva, ksenofobiju, samoizolaciju i ostala srbstva, i nikad i nije, ni sa pomenutom viagrom u tekstu umnika 2:

 

Umnik 1:

 

"И последња, можда и најважнија по(р)ука: У авиону, кад дође стани-пани, никада нема довољно места за све." (u tekstu još i boldovano, da se naznači po(r)uka )


Umnik 2:

 

"Neka dobro zapamte lekciju i domaći kolaboranti, kako se sve na kraju završava. Mada takvi obično misle da se tako nešto ne može desiti i njima. Samouverenost je često najveća pred pad…"


Kao što sam tamo napisao, shvatam ja da je ponestalo bečkih konjušara, staša, alija i iptara, o ederima ne smeju da zucnu, jer su im isti odavno razbili bulju, i sad su im ostali još samo izdajnici i strani plaćenici, poznati još i kao autošovinisti, da njima prete kako "ovo ćemo, ono ćemo, ko sa nama srboumnicima neće". Šta da radiš. Takvi su oni. Ama, na stranu narcisoidno psihopatsko palanaštvo u kome se sve što se desi na svetu uvek svede na temu o "nama", ako ovi umnici ovako o svojima, kakvi li su onda onomad bili prema "njihovima", i kako li su onomad podržavali sve to što su "njihovima" radili "naši"? I onda posle nepotpuno kar_anje bilo? Fali u reči T, kao totalno? I ja se slažem.

 

To, i jedno pitanje. Kad smo već kod bulje, da li neko može da kaže, kakav svet bude onog dana kad ovakvi umnici zlotvorske orijentacije konačno odu kod svog gazde, Belzebuba, da ih on i njegovi minioni do kraja vremena zabavljaju isukivanjem pa nabijanjem?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Da se nadovezem na gornji post: ubise se dokazujuci da je npr Kosovo srpsko i da treba da ostane u Srbiji , i da je priznavanje nezavisnosti velika nepravda itd.

Slicno je i sa Republikom Srpskom.

A postavlja se pitanje: sta je taj narod tamo dole (prvenstveno kosovski Albanci) dobio od toga sto je svojevremeno bio u sastavu Srbije? Eto primera u istocnoj Srbiji kako se drzava Srbija ponasa prema nekom drugom autohtonom narodu - primer vlaskih sela u okolini Bora koja trebaju biti raseljena da bi oni tamo u rudniku V. Krivelj i dalje vadili pirit! I time nastavili jednu veliku farsu koju je svojevremeno jedino Djindjic hteo da prekine! A ljudi se bune jer nisu adekvatno obesteceni. 

Tu se moze videti kako se u ovom slucaju drzava odnosi prema nekim svojim gradjanima - a ova prica je apropo kuknjave o ugrozenim pravima Srba u Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Kosovu. Tek da se naglasi da je veliko licemerje u pitanju. 

Link to comment
Share on other sites

Evo ga jos jedan patriotski umnik (skraćeno PU!) i sisatelj državne sise, ponovo preti. Intelektualac bre. I to radi u svakom tekstu, pa čak je pretio i u onom tekstu u kome je veličao onakve u kakve u Nemačkoj policajci odmah upere pištolj, otkočen i sa metkom u cevi, ima u onom videu sa druge teme, i tvrdio da je to prava srbska omladina. Mada možda je i u pravu. A možda i on sedi u nekoj kafani u 4 noću. Evo umlje ovog umnika.

 

Umnik 3:

 

"Немам илузије да ће ова накарадна Страгија, баш као што је било и с чудовишним Законом о родној равноправности, бити на крају усвојена. Али, немојте нас малтретирати с њеним спровођењем. Оставите на миру нашу децу и наше књиге. Да не бисте и ви сутра тражили место на точковима авиона лицемерне империје…"

 

Dobro bre drugovi umnici, ako će taj avion koji će vas nadletati biti B-52, evo ja se javljam dobrovoljno da mu sedim na točku. Jel odgovara?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 9/5/2021 at 2:21 AM, mladenvzz said:

...i na ovom forumu sam već napisao da imam razumjevanje za proteste građana,pa čak i za one svojevrenene balvane,ali,ako se iza balvana pojavljuju ljudi sa oružje,ili,ako se na čelu protesta vide popovi,za to nemam u ovom 21. stoljeću razumjevanja,pa nazvali ih vi i "veličanstvenim" litijama...

 

 

A pazi ove mislioce:

 

Srbija i Republika Srpska zajednički će 15. septembra obeležiti Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave centralnom ceremonijom u Beogradu kod spomenika Stefanu Nemanji, događajima na više lokacija u prestonici, odakle će se narod kretati u litijama (komada tri) i sresti kod obeležja jednog od najvećih srpskih vladara...

 

Nema to više nikakve veze ne sa 21 vekom, nego ni sa 20, a ni sa Evropom. Homeini im samo fali, mada imaju i njega u više primeraka. I ludnice im isto fale. Mnogo ludnica.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Evo ga jos jedan. Misli, misli, sve se puši, ljut dim pušta i na uši:

 

Quote

...na delu smo videli čudovičnost jedne sinkretičke ideologije, svojevrsnog ideološkog Frankenštajna, kao spoja ustaštva, titoizma i amerikanizma, uz jako finansijsko, obaveštajno, paradigmatsko i nešto manje etničko zaleđe u albanskom faktoru...

 

...odnosno njegovu spregu sa ideologijama titoizma, jugoslovenstva, ustaštva i drugih činilaca subverzivnih za srpske interese, poput delovanja stranih sila, uključujući i Rimokatoličku crkvu.

 

Ipak, pitanje svih pitanja pokrenutih ovim slučajem jeste pitanje bede srpske inteligencije, pri čemu ne mislim na onaj njen deo koji je predano i otvoreno radio na konstrukciji razmatranog monstruma, i koji ne podleže zakonskim sankcijama samo zbog slabosti srpske države i država koje ne mogu da se odupru pritisku okupatora i pete kolone. I slabosti srpskog društva koje nije sposobno za dosledan ostrakizam takvih individua, grupa i organizacija...

Hajde da vidimo kakva je razlika između umnih misli ovakvih nesrećnika i umnih misli onih The Pravih Srba o kojima je pisao Stanislav Vinaver za vreme boravka u logoru u toku WWII, koji su dane u logoru provodili pričajući o klanju nesrpskih elemenata? Nema je. I oni iz tog vremena, i ovi sada su isti, jer iste "ideje" zastupaju. Ideje iz kategorije "zlo čovečanstva". 

 

Uz to, ako su ovi novosrbski mislici već toliki rodoljubi, zašto se kriju kao neke kurve, pa upotrebljavaju ove strane reči i izraze, kao što je "ostrakizam", tako im Dragoš Kalajić pomogao? Da li to dolikuje junacima njihovog kalibra, kriti se iza reči koje ne razume 90% tog njihovog voljenog "naroda"? Jeste li se za to borili, drugovi? 

 

Dobro, hajde da vidimo šta u stvari rade ovi vrli rodoljubi. Pa, oni u stvari ovde predlažu i propagiraju istragu nesrpskih elemenata, te njihovo neutralisanje, iliti marginalizaciju kako bi se reklo :wink2::wink2: Ali zašto onda to ne napišu na srpskom jeziku, da ih ceo svet razume? Zašto ne napišu lep izraz prađedovski "istraga"? Ne kao u "Poirot istražuje", nego kao u "istraga poturica". Zašto se proseravaju ovim rogobatnim izrazima "ostrakizam" ?

 

Kakav je to način, da se ovi mislioci kriju iza stranih nesrbskih reči kao što je "ostrakizam", jer u stvari te prvosrbijanske moralne nakaze i zločinci u najavi govore o istragi poturica i ostalih nesrbskih elemenata, da bi onda na miru mogli da uživaju u idili  od civilizacije samoizolovanog srbskog pustog ostrvljenog ostrva. Je li tako, tako je. Pa je li to u redu, ooooo, drugovi mislioci? Šta je bilo, vi bi da vršite istragu, ali sakriveni iza tastature i iza stranih reči, kano sokolovi, ali zli nesrpski elementi vas u tom veličanstvenom naumu razotkrivaju, kano neke kurve. Da li se o tome radi?

 

OK, kako bilo, ja u stvari ovim umnicima serbskijem dajem po dršku za te njihove umne ideje, i takodje aplaudiram velikoj ideji koja bi bila da je krajnje vreme da prestanu već jednom sa ovim pretnjama na internetu, jer ako stalno vičeš "vuk" na kraju to se svi smeju. Umesto što neprekidno prete na internetu, možda mogu već jednom da krenu sa tom istragom nesrbskih elemenata. Valja se. A zašto navijam za njih, pa zato sve što počne mora i da se zavrsi, a stvarno je krajnje vreme da se na toj teritoriji ta priča zavrsava. Dakle, počni to, pa da zapevamo. 

 

Takođe, ubuduće ću sve umne misli ovih zločinaca u najavi, anticivilizacijskih elemenata, i kukolja čovečanstva komentarisati kao onaj u rimskom senatu što je godinama svaki govor o čemu god bio završavao sa "što se ostalog tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti". Tako cu ja od sada svako umlje ovog tipa raznih srbskijeh umnika patrijotske orijentacije na koje naiđem komentarisati sa "9 mart 1945, Tokio, Japan".

Edited by Milenko Puzigaca
Link to comment
Share on other sites

Nego, evo tema za razmišljanje ovima što bi da ostrakuju, a gledaju oni ovde iz prikrajka stalno. Kako oni to zamišljaju? Da li kao njihova duhovna braća nacisti, ustaše, četnici, talibani i slični koji vole da konačno rešavaju, ili nekako drugačije?

 

Kako god da su zamislili to ostrakovanje, i da ne ulazimo u razloge istog (koji bi u ovom konkretnom slučaju bili želja ostrakovanih da i njihovo okruženje napreduje) ovi koji bi da ostrakuju bi trebalo da znaju, kao prvo, da su pored svih "velikih" reči samo nasilnici (i atavisti). Džukele ulične. Kao drugo, da su gore navedena gospoda u stvari humanisti u odnosu na ostale mogućnosti koje ovakvi insinuiraju. 

 

Zašto, pa zato što je to "ostalo" surovije nego metode gore pomenute gospode. Kako to, pa tako što onima na koje se primenjuje "ostalo" na kraju posle svih tih godina ostrakovanja ostane samo jedna opcija - da postanu mržnja i želja za osvetom onima koji su ih ostrakovali. Da postanu kako bi rekao Robert Openhajmer "Šiva - uništitelj svetova", i da postanu nešto što ne zanima šta će sa njime biti, nego ga zanima samo da oni koji su ga ostrakovali pate isto kao što pati... It.

 

Ima i pesma o tome, evo:

 

 

:classic_biggrin:

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Cohen explained himself in a backstage interview at 1988: "I think it means exactly what it says. It is a terrorist song. I think it's a response to terrorism. There's something about terrorism that I've always admired. The fact that there are no alibis or no compromises. That position is always very attractive.

 

I remember there was a great poem by Irving Layton that I once read, I'll give you a paraphrase of it. It was 'well, you guys blow up an occasional airline and kill a few children here and there', he says. 'But our terrorists, Jesus, Freud, Marx, Einstein. The whole world is still quaking.'"

Eeee, nešto ovako ili tome slično važi i za ostraktore. Zbog ideje da se i tu može razviti kultura u kojoj se akcenat stavlja na razvoj pojedinca, ličnih talenata i ličnog uspeha, protivnicima te ideje gaće same spadaju. I pena im na usta krene, pena bela i krvava. Ali to to je dobro. To tako i treba.

Edited by Milenko Puzigaca
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kako sam postao Srbin

 

Quote

Pre ratova i mržnje devedesetih nisam tačno znao šta znači nacionalna pripadnost. Nije ona bila nešto bitno, određujuće, nego više kao neka spoljašnja etiketa za bića koja su mnogo dublja i složenija. I nije me bilo briga. Maglovito je bilo to u mojoj glavi jer osim Roma, tradicionalno diskriminisanih, nisam ni sretao pripadnike drugih nacija. Osećao sam se kao Jugosloven, kako se i zvala moja domovina, koju sam iskreno voleo; nisam je mogao sagledati što je bilo dovoljno za ljubav, za stalni izazov, fascinaciju.

 

Ok, znao sam da sam čistokrvni Srbin, Moravac, ali Srbija, srpski, Srbin bile su apstraktne reči korišćene u svakodnevnom govoru u narodnim izrazima („Je l’ ti razumeš srpski?“, „Srbine!“) više književne, arhaične, po pravilu konzervativne, patrijarhalne, skučene, komične, satirične, u najboljem slučaju kao oznaka za lokalnu živopisnost, ne i za celog čoveka; i zato kao karakteristike neprivlačne i nejasne tinejdžeru koji je sazrevao u osamdesetim godinama prošloga veka, u doba jugoslovenskog Novog talasa, brit popa, MTV-a koji je bio zapljusnut otvorenošću ka svetu, svime što je dolazilo iz njega. Mera privlačnosti je bila baš egzotičnost, tj. što čudnije, stranije, dalje, nerazumljivije, to primamljivije. Kako uopšte može biti privlačno ono što znam kao svoj džep? Bio je to znak slabe inteligencije, tuposti, zaparloženosti, nekulture.

 

Uvek kada bih putovao iz Svetozareva (današnje Jagodine) ka Nišu desno bi kod Paraćina čitao na velikoj zgradi, hali: „Srpska fabrika stakla“ i to mi je bilo čudno. Vrlo retko se upotrebljavao taj pridev u zvaničnim nazivima firmi, kao da je dolazio iz nekog drugog vremena, davno prošlog. I logično mi je bilo da se ne naglašava nešto što je svima jasno, s obzirom na to gde se fabrika nalazi. Nije valjda kineska ili uzbečka. Osećao sam ovaj višak reči kao nešto tamno, neprozirno, kao stilsku grešku, simptom nečega što nisam mogao da imenujem. Nisam ni sanjao da me prošlo vreme, u kome je i nastao ovaj naziv, čeka odmah iza ugla, u neposrednoj budućnosti.

 

To vreme stiglo je kao dugo pripremano uništenje moje zemlje, programirano, podzemno, u vidu najstrašnije apokalipse ljudskosti, i danas sam Srbin ne zbog jezika, porodice, nekih posebnih verovanja i tradicije nego pre svega zbog zločina počinjenih u moje ime. S osećanjem epohalnog poraza i tuge, onoga što će me pratiti do smrti, znam da sam samo zbog toga danas Srbin. Inače ne bih bio, ništa me ne vezuje za taj pojam osim nepojamnog zla. Genocid u Srebrenici, bombardovanje Sarajeva određuju me kao Srbina. Na selu u životu nisam bio duže od nekoliko dana, gradsko sam dete i kada vidim osobe u narodnoj nošnji, u opancima to je kao da gledam Indijance*. Ali kada pomislim na masovnu smrt, svireposti i užase koji su planirani i izvršeni u ime nekakve Velike Srbije, kažem sebi, eto, sad si Srbin, zauvek. A bolje da to nikada nisam postao. Jebi ga.

 

Đavo je došao po svoje

 

Quote

Odreći se sopstvene ličnosti, postati deo bezimene mase, govoriti i misliti kao svi drugi, stopiti se bez ostatka sa većinom u apsolutnom jedinstvu, iz dna duše žuđenom a nikada potpuno dosegnutom – to je imperativ današnjeg srpskosvetskog čoveka koji sebi utvara da je vernik.

 

Ateriranje dvojice crkvenih velikodostojnika, patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, na Cetinje zabeleženo je na brojnim fotografijama. Jedna od njih izazvala je posebnu pažnju. Na toj fotografiji vidimo (jedva) dvojicu pravoslavnih desperadosa zaklonjenih pancirnim ćebetom, oko njih gomilu specijalaca sa gas maskama, naoružanih dugim cevima, a jedan od njih je izdvojen kao vođa bogougodne kolone.

 

Kružili su društvenim mrežama brojni vispreni, duhoviti komentari ove fotke, ali jedan je odneo pobedu: “Da damo teološko objašnjenje onima koji, eventualno, ne vide i ne razumeju. Ko je ovo na slici? Na slici su dvojica hrabrih muževa, dvojica slugu Božjih, koje je Bog doveo tamo gde treba da budu. Ko su ovi ljudi okolo? To su angelofanije – javljanje anđela u liku ljudskom, da ljudi mogu da ih vide. Dvojicu muževa Hristovih vodi komandant Nebeske vojske – Arhistratig Mihailo, u pratnji svoje Nebeske vojske. A šta je ovo što anđeli drže oko Svetih muževa? To je omofor Presvete Bogorodice, koji ih štiti od strela nečastivog. Scena za Žitija Svetih”.

 

Nažalost, uopšte nije reč o parodiji, citirano tumačenje napisali su monasi manastira Jovanja kod Valjeva, mrtvi ozbiljni. Ko bi rekao da se monaška askeza u međuvremenu pretvorila u predvojničku obuku. Videti u oružanom desantu dva monaha na Cetinje, u sprezi države i crkve, u nasilju, suzavcu, kalašnjikovima, gumenim mecima, u bahaćenju i inaćenju – bilo šta hrišćansko zahteva posebnu vrstu moralne i mentalne akrobatike.

 

Vala baš, isto tako je i Hrist ulazio u Jerusalim, na bornim dvokolicama koje vuku pobesneli konji, u ognjenom oblaku suzavca, praćen vojskom naoružanih pretorijanaca koji ispaljuju strele na sve što mrda. Tako bi izgledala ova jevanđeoska epizoda da su je pisali naši poklonici teologije dugih cevi i kalašnjikov-bogoslovlja.

 

* doduše, ni tada na selu nije bilo kao u halucinacijama ovih pojedinih. Ono, šifra Rokeri s Moravu. Koji su kako je rekao Teofil Pančić, deidealizovali selo, i u selo doveli disko klub, piceriju, rokenrol, Dinastiju, Kavasaki, Švarcenegera itd :roflmao: E, to su bili pravi pankeri. Da se sad pojave neki novi "Rokeri s Moravu" koji bi se sprdali sa halucinacijama "samo svojih" , ovi bi ih rastrgli :roflmao:

Edited by Milenko Puzigaca
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...