Jump to content

NBA 2020/2021 - Lejkersi b2b ili neko drugi???


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

GS je pobedjivao u finalu i pre dolaska KD  #justsaying 

LbJ je taj koji je presao u "super tim" da bi osvojio svoju prvu titulu, dok je GS "stvaran"  godinama i sa igracima koje su draftovali.

LbJ je slično ponovio u Cle i sada u Lejkersima, dok istih razvojni put prate LaC i sada Brooklyn tako da je njegov uticaj negativan na ligu. Kao i nekim drugim aspektima na terenu: beli medved i slicno.

Nesumnjiv je njegov uticaj na ligu sto se tice marketinga i povecanja interesovanja gledaoca i sponzora za NBA.

I da, LbJ je jedan od najboljih igraca koji su igrali , I igrac koji nepresteno podize lestvicu individualnih dostignuća, igrac koji sa 36 ima nepresusnu zedj za pobedama I titulama, ali daleko je od najboljeg ikada u NBA, iako mrzim takve definicije jer je nemoguce uporedjivatinigrace iz razlicitih era.


I za kraj, jos uvek je daleko od :Dgiphy.gif?cid=349c9dd7l4i7595jqrltp1hwh33rash57embzqcxhcg6buke&rid=giphy.gif

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, BartonFink said:

Filozofiju igre, odnosno sitne stvari - kako se postavljati u odbrani, napadu, kako se postavlja blok, kako se odmotava, kada se gura brže kontra, a kada se neko čeka, to se sve nepovratno menja, sa svakom generacijom. Imam utisak da se ne kapira baš taj aspekt poboljšavanja igre. Niko ne tvrdi da se neće pojaviti ekipa koja će dominacijom visokih igrača osvajati titule, u krajnjoj liniji to su i prošlogodišnji Lejkersi u dobroj meri. Samo će, da bi uopšte došli do finala, morati da ispune i ostale kriterijume - a to je pokrivanje pretnji koje počinju već od 9m od koša, konstantno jurenje kroz blokove i sve što ide uz to...

To su stvari koje bi se menjale i bez Stefa. Kada govorim o promeni filozofije mislim na to da se pre nekoliko godina provlačilo da su visoki igrači završili sa bitnom ulogom u liZi, a sada vidimo da su neki od njih već par godina najozbiljniji kandidati za MVP. Jednostavno, pojavili su se drugačiji visoki, sa drugim karakteristikama, a šampioni su bili oni koji su između ostalog napravili zid u reketu. 

 

Jasno, više i preciznije se šutiraju trojke nego pre i to jeste i veliki Stefov doprinos, ali da bi to bilo surovo meri kao kada je GSW vladao moraćeš da sklopiš više takvih u timu (a prvo da ih pronađeš), kao što rekoše ljudi iznad.

 

@đubrivo. jbg ga sad, preko mog pitanja raspravljaš sa realnim. Missssim stvarno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, delgado said:

Pa LeBron je sam najvise promenio ligu. Da bi ga porazili morali su da pocnu da sastavljaju supertimove sa 4+ All-Starova sa kvalitetnim dodacima. Ako to nije promena, ne znam sta je

 

Mozemo to malo i da okrenemo, LeBron da bi porazio Boston morao je da sastavi supertim u drugom gradu. 

 

Zakljucak koji se nenametljivo namece je Boston Celtics>lbj.

 

Ko hoce, neka nastavi niz.

Link to comment
Share on other sites

Zivo me zanima kako je to Dzordan menjao igru. Imao je tu srecu da mu je najbolji saigrac igra za dosta manji novac, ko kad bi sad kod Brona, AD primao 7-10 miliona po sezoni, lol

 

Ako se neko moze pohvaliti da je menjao kosarku, onda je to svakako Cembrlejn. Sah mat.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Drakaris said:

Zivo me zanima kako je to Dzordan menjao igru. Imao je tu srecu da mu je najbolji saigrac igra za dosta manji novac, ko kad bi sad kod Brona, AD primao 7-10 miliona po sezoni, lol

 

Ako se neko moze pohvaliti da je menjao kosarku, onda je to svakako Cembrlejn. Sah mat.

 

promenio je igru tako što su 15ak godina svi modelovali igru prema njemu, bilo defanzivno ili kada traže igrača koji će nositi franšizu. 

 

ja i dalje ne verujem da se ne kapira kako ovo uopšte nije pitanje ko je bolji košarkaš, već šta se percipira kao prilika da pobeđujes. 

 

magic johnson verovatno sada ima veći uticaj na ligu nego 80ih, jer jednostavno nisi mogao da nađeš igrača takvih performansi. kada jednom svi budu kiborzi kao lebron, verovatno će njegov uticaj na razvoj igre biti veći. 

 

harden trenutno ima veći uticaj na razvoj igre od lebrona, što ne znači da je bolji igrač, već da je pogodniji za intetpretaciju. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...