Jump to content

NBA 2020/2021 - Lejkersi b2b ili neko drugi???


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

nisam se udubljivao sinoć od silne buke 

 

 

dali su leverta i allena od bitnih igrača. 

ovi nets i bucks pikovi 2022. verovatno ne vrede ništa naročito, dok pikovi 2024. & 2026. vrede pod uslovom da nakon isteka ugovora ove trojice netsi krenu u rebuild, umesto da kupe nove dobre igrače. 

 

pick swaps '21, '23,' 25, '27 znači da imaju kakve takve pikove, nisu goli 

 

meni ovo uopšte nije neki lud rizik za nju dzersi a pogotovo mi nije neki lud dobitak za rocketse (oladipo sezona plus ovi pikovi). 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, gggggggg said:

 

nisam razumeo za ny. to je definitivno bio faktor za duranta i irvinga, tu si u pravu.

 

boston je itekako imao i igrace a i pickove da daju za sve ove igrace koje sam nabrojao. derozan + poeltl? are you kidding me? ok je ako je ainge mislio i znao da leonard nece ostati vise od godinu dana u bostonu ali nema sanse da sada ne bi pristao da da nekog smarta ili slicno za njega ako bi znao da sigurno uzima prsten. jasno mi je da toronto i boston nisu bili u istom polozaju gledajuci fransizu i buducnost iste, ali je ujiri ipak uradio nesto za sta ainge nije imao muda evo vec nekoliko godina.

na kraju sta se desilo? primamljiv sacramentov pick je propao jer su bas te godine kingsi jednom u sto godina bili dobri. ista prica sa memphisom, pretprosle i ove sezone su krsevi a prosle sezone kada je boston imao njihovog picka su bili najbolji. nisu imali srece celticsi ni sa jednim od ovih pickova, bili su alavi jer su mislili da ce biti opet top5 ili koji vec pick i pokupiti novog browna ali umesto toga su izduvali i za superstara i za nekog obecavajuceg igraca. langford i ovaj sada nesmith su igraci iz tih pickova...sumnjam da ce biti nesto od njih, pogotovo od langforda jer za ovog drugog ne znamo nista.

 

butler je tu bio najbolja sansa. nije placipicka pa da mora da igra na coastu, nego je frajer pobednik i hoce da igra za ozbiljnu i pobednicku fransizu. a boston bi to svakako bio. covington i saric za butlera? nema teorije da ainge nije mogao poslati bolju ponudu.

george je otisao za sabonisa i oladipa. nijedan od njih dvojice nisu bili ni blizu ono sto su kasnije postali. umesto njega celticsi uzimaju haywarda. ok dosao besplatno, ainge sacuvao igrace i pickove da ih ne da za georgea ali je vec i tada bilo jasno da nema puno logike izabrati haywarda pored georgea. tu mozda ainge i nije najvise odlucivao nego stevens, ali opet...

 

davis...svima je bilo jasno da bi to bila renta na sezonu jer clutch mafia. i na kraju da se pogleda sta su pelsi dali za njega, mozda je i ok reci da bi bilo previse dati browna i smarta ili nekoga drugog za njega ako se vec zna sta sleduje godinu dana kasnije.

 

davis i leonard uzeli titule. butler bio u finalu a george u top2 ekipe lige...

 

tu ima i druga stvar da se nikada ne prica o bostonu kao mogucoj destinaciji za ove najbolje igrace. reputacija fransize nije najbolja medju igracima zbog prethodnih questionable poteza sa svojim igracima. mislim da je to malo licemerno sa strane igraca ali nije vazno sta mislim. sigurno je da tu ima neke istine.

 

meni je samo krivo da evo vec koju godinu trace na razvijanje rostera koja moze a i ne mora da uspe, mozda i nikada. evo svake sezone iskoci neka nova ekipa sa novim superstarom i opet boston padne u drugi plan. otisli su horford, irving, hayward a adekvatnih zamena osim walkera koji je upitnog kvaliteta za najvisi vrh i nema. cekanje na williamsove, pritchardove i slicne ce opet samo ici dotle dok jedan od vodeceg dvojca ne prekipi ili dok ne dodju na naplatu i smart i ovi rukiji/sophmori.

 

 

sto se tice turnera, bila slicna prica kao sa oladipom. niko sada u medjusezoni nije hteo da trejduje za njih. oladipo bio povredjen i ulazio je u sada poslednju goidnu ugovora dok turner ima sasvim ok ugovor. bas je misterija zbog cega. mozda i ne bi bio najbolji fit za boston ali kako igra na pocetku sezone, sigurno bi dobro dosao. ipak, ima nesto vezano za njega sto ne znaju svi.

 

nije laka pozicija za boston ali ako nista imaju taj masini tpe.

 

 

 

 

 

Za Lenarda znamo sad šta se desilo. Tad nismo. Plus GSW. Nije baš lako povući taj potez kad imaš GSW na suprotnoj strani. Jesi u pravu da je Boston mogao da postigne bolji paket, ali ko što rekoh tražen je Irving koliko znam. 

 

Za Butlera si u pravu, a i Georgea. Sad kad pogledam roster i tadašnje asete, imalo je prostora da se dovede 1 od njih pa posle Kajri. I to bi verovatno značilo Tatum i/ili Brown out a umesto Horf-Hayward-Irving trojke osnova bi bila Horf-Butler/George-Irving, što je bolje nego prva ali si takođe u pravu da je Brad verovatno hteo Haywarda jer je s njim imao veliki uspeh na Butleru. 

 

Povrede niko nije mogao da predvidi. Ni ovo za Mem/Sac pik, nema Boston ni sreće. 

 

I za licemerje igrača o Bostonu kao franšizu si u pravu. 

 

I vraćamo se na ono što sam napisao i oni što spominješ u pretposlednjem pasusu - meni je žap ne samo Bostona već i drugih sličnih ekipa, u pravu si da ceo rad može da bude za dzabe. Nije da ništa nisu radili (Bos, Fila) i opet se desi da ne uzmu titulu. 

 

Što se a Turnera tiče, bolja mi je odluka Tristan jer Celticsima treba neko da se tuče s centrima a tu je bolji Tristan. Drugi deo tog trejda je bio McDermot, mislim da se za 21 ili 2 miliona TPEa može izvući takav ili bolji igrač. 

 

@đubrivo.samo nastavi da troluješ za NY a i Boston koji sedi na pikovima iako su obe stavke crtane ovde na temi i dosta kompleksnije od par onelinera. Drndanje te priče će valjda prikriti istinu da su to mogli biti Niksi a ne Netsi. 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, stefan81888 said:

 

 

@đubrivo.samo nastavi da troluješ za NY a i Boston koji sedi na pikovima iako su obe stavke crtane ovde na temi i dosta kompleksnije od par onelinera. Drndanje te priče će valjda prikriti istinu da su to mogli biti Niksi a ne Netsi. 

 

nemoj da si bezobrazan. to što ti ili frensis imate jedno mišljenje, ne znači ni da si crtao ni da si u pravu a još manje da ja trolujem. 

ako ćeš 5i put da pomeneš nešto kao činjenicu koja to nije, javiću se i ja. sve 5 ali mojne da me optužuješ zato što odgovaram na tvoj stav (koji je to, stav a ne činjenica) ili mojne da ponovo pokrećeš istu temu.

Edited by đubrivo.
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

@stefan81888 🧡

ako napišem jednu rečenicu na neku temu, to ne znači da trolujem već da nisam raspoložen da pišem eseje. ti možeš da se osvrneš na to a i ne moraš

 

kao što ja smatram da si u ovom postu iznad i prethodnom u prepisci sa gggg imao gomilu svojih utisaka koje predstavljaš kao činjenice - pa zaista nemam nameru da te optužim za trolovanje, tako ti vidiš stvari, iako je za zdravu diskusiju važno razlikovati činjenicu od ličnog mišljenja i utiska al' to je moj problem i guess.

 

 

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Fakat je da Durant, Kajri* i Harden "nisu u vinklu" i ja nemam blagu predstavu šta može da ispadne od ovog eksperimenta, ali kad imaš Duranta, koji izgleda sjajno nakon povrede, ideš all in, naravno. Nisu želeli/mogli da plate Alena, La Vert tek sad ne bi imao lopte, tako da ništa specijalno nisu dali, a pikovi su ionako precenjeni.

 

Uz svu manjkavost odbrane, previše oružja imaju u napadu, specijalci nisu bajni, ali Heris, Šamet i Luvavu će moći da šutiraju otvorene trojke dok im ruke ne utrnu. Uz par pojačanja posle buyout-a, nema im ravnih na Istoku.

 

*Kajri je čudak, znamo svi. Opet, gomilu svog novca sipa u humanitarne organizacije i raznorazne akcije, i deluje da ga opasno pogađa to što se dešava u Americi. Da li će da igra košarku na dalje ili ne, videćemo. Neverovatan je talenat, ali posle svega nije neko na koga možeš da se osloniš. Morali bi što pre da u Bruklinu budu načisto sa njim.

 

Suma summarum, jadni vlasnici izduvali, zli igrači koji više neće da gledaju u pod i da ih zovu gazda su isterali svoje, opet.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, zorex said:

Nisu želeli/mogli da plate Alena, La Vert tek sad ne bi imao lopte, tako da ništa specijalno nisu dali, a pikovi su ionako precenjeni.

 

e da, mislim da ovo niko nije do sada pomenuo - allen treba da potpiše prvi veliki ugovor na leto i pitanje je da li se ta finansijska konstrukcija isplati netsima.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Alex_Serbia said:

Hjuston je opljackao netse gore nego tanderi njih. Idu u hard ribild, pa cemo videti. Harden je svakako morao biti sklonjen hitno.

 

A Oladipo je na leto fa. I ne verujem da Hjuston ima nameru da ga zadrzi. Od veterana cenim da ce samo Wall mozda da ostane i to ako se bas pokaze useful.

 

Kul je što ste dobili masu pikova i svapova. 

 

Šteta što niste dobili i mladog star playera koga ste tražili, pošto Dipu ističe ugovor, mada je to mogao biti Alen ali imate Wooda pa ima smisla što je uzet pik. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, stefan81888 said:

Ako je tako onda Ainge reaguj. 

 

Koji ce nam? 

 

Ja vidim da nama fali jedan matori SF sa iskustvom u PO-u za klupu i da idemo u finale sa Fejkersima. Osim ako nije za neku jako smesnu cenu.

Edited by greenenvy
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Drakaris said:

Pa cini mi se da su rekli  da Oladipo opet moze biti trejdovan nakon 4. marta. Rok je do 25. marta.

TakoE grofe, mogu da ga trejduju ako vide da nece ostati pa da dobiju jos neki pik. 

 

Opasni su Netsi, bilo bi to vrhunsko finale Lejkersi i Netsi👍

 

AD igra 25 min, kakav je to doktor. Nece lik da se zamara uopste😂😂😂

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Miki28 said:

TakoE grofe, mogu da ga trejduju ako vide da nece ostati pa da dobiju jos neki pik. 

 

Opasni su Netsi, bilo bi to vrhunsko finale Lejkersi i Netsi👍

 

AD igra 25 min, kakav je to doktor. Nece lik da se zamara uopste😂😂😂

Sad je nikad bolja sansa da se dovede Oladipo u LAL, nije mnogo skup samo 20 miliona.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, greenenvy said:

 

Koji ce nam? 

 

Ja vidim da nama fali jedan matori SF sa iskustvom u PO-u za klupu i da idemo u finale sa Fejkersima. Osim ako nije za neku jako smesnu cenu.

 

Najrealnije je da se ide po još jednog igrača u zamenu za pikove a da ga usisamo u TPE. 

 

Ako gledamo samo expiring igrače koji su (možda grešim) najrealnija meta, Dipo je tu među najboljima. 

 

Igrački nam fali SF ali ova postava sa 2 visoka grača je loša u tranziciji i Tajs i Tristan daju -18.1 net rating, tako da je rezon da uzmemo Dipa i startujemo sa Kemba-Dipo-Brown-Tatum-Tajs/Tristan, slično kao prošle godine, da popravimo odbranu. 

 

To mi je neka logika. Tu je svakako upitnik kako bi se Dipo slagao s ostalima i u kojoj ulozi, plus bi značilo manju minutažu za 1 centra, mada u PO bi ih Brad vukao po potrebi. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, stefan81888 said:

 

Najrealnije je da se ide po još jednog igrača u zamenu za pikove a da ga usisamo u TPE. 

 

Ako gledamo samo expiring igrače koji su (možda grešim) najrealnija meta, Dipo je tu među najboljima. 

 

Igrački nam fali SF ali ova postava sa 2 visoka grača je loša u tranziciji i Tajs i Tristan daju -18.1 net rating, tako da je rezon da uzmemo Dipa i startujemo sa Kemba-Dipo-Brown-Tatum-Tajs/Tristan, slično kao prošle godine, da popravimo odbranu. 

 

To mi je neka logika. Tu je svakako upitnik kako bi se Dipo slagao s ostalima i u kojoj ulozi, plus bi značilo manju minutažu za 1 centra, mada u PO bi ih Brad vukao po potrebi. 

 

Ima smisla svakako. Zaboravio sam apsolutno na TPE koji je cak i veci od plate Dipa. Po tome onda ga ima skroz smisla juriti. Sumnjam da ce se pojaviti bolja opcija od toga. Kakvu god ulogu imao svakako bi drasticno doprineo. Sumnjam da ce bilo koja druga ekipa zabiti neku bolju ponudu. Svakako se ima stofa za bolju ponudu od Fejkersa. 

Edited by greenenvy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Drakaris said:

Sad je nikad bolja sansa da se dovede Oladipo u LAL, nije mnogo skup samo 20 miliona.

Koga da damo grofe?😀 FO odradio fenomenalan posao u zadnje 2 i po godine, pogledaj samo kakvi igraci su tu, sampioni. Magic i Pelinka fenomenalni uz naravno sjajnog Vogela koji to sve upakuje👍 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Miki28 said:

Koga da damo grofe?😀 FO odradio fenomenalan posao u zadnje 2 i po godine, pogledaj samo kakvi igraci su tu, sampioni. Magic i Pelinka fenomenalni uz naravno sjajnog Vogela koji to sve upakuje👍 

Ne znamo hoce li biti dovoljno za titulu to sto je Pelinka odradio. Jesu Bron i AD opaki igraci, ali se ipak igra protiv ove trojice azdaja. Bruklin placa veliki porez zbog svega ovoga, morao bi i LAL.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Drakaris said:

Ne znamo hoce li biti dovoljno za titulu to sto je Pelinka odradio. Jesu Bron i AD opaki igraci, ali se ipak igra protiv ove trojice azdaja. Bruklin placa veliki porez zbog svega ovoga, morao bi i LAL.

Nije problem placanje poreza nego sto ne mogu dovesti nikog u trejdu jer su preko salary capa a nemju plate da match-uju platu recimo Oladipa koja je potrebna da bi taj trejd prosao.

Sigurno FO gleda sta ima da se moze ekipa poboljsati.

 

Sinoc je @alpaka Bereta Sida pisao, cak je i mene iznenadilo ali Lejkersi 1 odbrana lige a napad zadnjih par meceva funkcionise sve bolje i bolje. Treba vremena da se malo upoznaju igraci ali recimo Sroder mi je iznenadjenje sto se tice odbrane, bas je napast

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...