Jump to content

NBA 2020/2021 - Lejkersi b2b ili neko drugi???


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

Pred nama je pocetak nove NBA sezone, sezone koja ce biti itekako zanimljiva pa tako da ne duzim previse u uvodu, idemo odmah na predstavljanje timova:

 

 

SOUTHEAST DIVISION

 

Miami Heat

 

FInalisti iz prosle sezone ulaze kao jedni od najboljih ekipa u svojoj konferenciji, sto nije bio slucaj godinu dana ranije. Sada su apetiti porasli a i desavanja kod rivala im ide na ruku. Pored napada na titulu, Riley bi mozda vise od dubokog ulaska u playoff zeleo da dovede prvu zvezdu sledeceg prelaznog roka Giannisa Antetokounmpa.
Pametno je konstruisao ugovore za sledecu sezonu, gotovo svaki igrac koji nije previse bitan za buducnost ima opciju kluba za produzetak. Sto znaci da ako bi dobili zeleno svetlo od Antetokounmpa, mogu lako napraviti prostor za njegov ugovor. Bradley, Leonard, Iguodala, Dragic, Herro svi imaju timsku opciju u ugovoru a Harklessu i Olynyku isticu ugovori. Duncan Robinson ce postati restriktivan™ slobodan agent sto znaci da ce Miami morati izjednaciti bilo koji ugovor koji dodje za njega ako ga zele i dalje u svojoj ekipi.

Cak i u slucaju da Antetokounmpo ne ode u Miami, bice tu mnogo prostora za gradjenje nove i jos bolje ekipe oko Adebaya i Butlera. Herro i Robinson su svakako prvi na listi za produzetak ugovora.

Sto se tice ove nadolazece sezone, ako sve ide po planu opet ce biti medju najboljim ekipa na istoku. Reklo bi se da ove sezone nema izrazitog favorita i da nije nemoguce da se opet vrate u finale.

Otisli su Crowder i Derrick Jones jr. sto znaci da su malo tanki na forward pozicijama, pogotovo u odbrani. Bradley i Harkless su dosli, da upravo pojacaju odbranu.

Draftovali su Precious Achiuwu, krilnog centra sa 20. Pozicije.

Adebayo je potpisao novi, maximalan ugovor zbog sjajnih prethodnih sezona. Tek mu je 23. sto znaci da ce biti medju glavnim igracima ekipe narednih sezona. Nadajmo se da ce bolji proci od prethodnog centra kome je Riley dao velike novce.

Po mom misljenju su trenutno u dve najbolje ekipe u istocnoj konferenciji. Jedino pitanje je pozicija krilnog centra ali ima tu dosta igraca koji mogu tu da zakrpe. Fleksibilnost ekipe im je najveca vrlina, vise igraca moze igrati na vise od jedne pozicije.

 

Miami Heat depth chart:

 

PG: Dragic / Herro / Nunn

SG: Robinson / Bradley

SF: Butler / Iguodala

PF: Harkless / Achiuwa

C:Adebayo / Leonard / Olynyk i naravno Udonis Haslem

 

Coach Eric Spoelstra

 

Atlanta Hawks

 

Bez sumnje ekipa koja je najvise radila i dovela najvise relevantnih igraca u svoj sastav. Verovatno poslednja sansa za Schlenka da uradi nesto sa ekipom i da popuni sastav korisnim igracima uz Younga.

Doveli su Ronda 2/15, Gallinarija 3/60, Dunna 2/10, Bogdanovica 4/72, trejdovali za Snella 1/12 i draftovali Okongwua PF/C i Skylar Mayesa SG.

Konacno korisni igraci za Younga. Prosle godine ako se ne racuna Young, Atlanta je bila ubedljivo najgora trojkaska ekipa u ligi, sada se to malo popravilo sa dovodjenjem Gallinarija i Bogdanovica.

Jedno od glavnih pitanja je kako ce ekipa izgleda na pocetku sezone i ko ce krenuti u startnoj postavi. Pre neki dan je izasla vest da Hawksi i dalje racunaju na Collinsa kao startera a da ce Gallinari krenuti sa klupe. Ovo moze da bude kratkotrajno resenje ako uprava Hawksa resi da trejduje Collinsa koji ce traziti velike novce da produzi ugovor, sto Hawksi kako sada izgleda nisu spremni da plate.

Pored toga, pitanje je i ko ce startovati na sg i sf pozicijama. Najrealnije da to budu Bogdanovic i jedan od dvojca Redish/Hunter, pre svega ovaj prvi. Frank bi mogao staviti i Dunna da krece sa trojke kao resenje za odbranu, sto je na primer radio u chicagu zbog istog problema. A tu je i Tony Snell.

I na bekovskim pozicijama imaju isto puno opcija uz vec navedene tu su jos i Huerter i Rondo. Dovodjenje Ronda nije imalo previse smisla, pogotovo za te pare, jer kao sto sam rekao glavni problem prosle sezone im je bio sut za tri poena pa ako on i Dunn budu zajedno na terenu, to moze da izgleda ruzno opet.

Izgleda da Hawksi planiraju Okongwua da bude rezervni centar iza Capelle, koji jos nije ni zaigrao za njih od trejda u februaru. Mislim da tui ma prostora za jos jednog igraca kao back-upa. Tu je Bruno Fernando, ali kao da nije.

Bice pritiska na Franku da krenu sa dobrim rezultatima od pocetka jer mu se i ovako vec drma klupa a i nije u najboljim odnosima sa Trae Youngom. Nate McMillan, pomocnik Franku, ceka kao zapeta puska.

Rana prognoza je da ce naravno morati biti bolji nego prosle sezone, neko osmo mesto je realno jer u ovom trenutku ima sigurno sedam ekipa boljih od njih, a konkurencije nece biti vise od 1-2 ekipe iza njih.

 

Atlanta Hawks depth chart:

 

PG:Young / Rondo / Dunn

SG:Bogdanovic / Huerter

SF:Redish / Hunter / Snell / Hill

PF:Collins / Gallinari

C:Capella / Okongwu / Fernando

 

Coach Lloyd Pierce

 

Washington Wizards

 

Najvaznija vest ovog prelaznog roka za Wizardse je trejd Walla u Hjuston Roketse za bivšeg MVP lige, Westbrooka. Sa Russom i Bealom imaju dinamican duo na niskim pozicijama i ne bi trebalo da bude problema za Wizardse da udju u plejof a tamo ce biti nagazna mina za sve protivnike. Takodje odlican posao je produzenje ugovora Bertans. Draftovali su Avdiju, potpisali Neta i Lopeza da popune malo roster i otpriike to je to sto se tice njihovog posla.

Westbrook je zeljan da pokaze da nije njegovo proslo i da ima kosarke jos u njemu i da je i dalje velika zvijezda a sada okruzen suterima ce biti itekako opasan.
Beal, oko njega nema previse sumnje, najbolji igrac ekipe i on ce isporuciti svojih tridesetak poena po utakmici.

Na trojci, Troy Brown jr. je izgledao solidno prosle sezone, mozda ce on dobiti mesto startera za sledecu sezonu i da deli minute sa Bongom. Tu je naravno i Avdija koji bi trebao da bude nesto izmedju dvojke i trojke. Bice minuta za njega sigurno.

Bertans je sa ovim ugovorom verovatno obezbedio mesto startera uz Hachimuru koji ce biti back-up i pokusati da ne bude los kao u svojoj prvoj sezoni.

Na centarskim pozicijama tu su Bryant, Wagner i Lopez, ako nista drugo tu bar imaju solidne i dosta razlicite igrace.

Tesko mi je zamisliti da ce u odbrani biti bolji nego prosle sezone, tako da ce to i dalje biti najveci njihov problem za predstojecu sezonu. Za napad imaju dosta municije.

 

Washington Wizards depth chart:

 

PG: Westbrook / Smith / Neto

SG: Beal / Avdija

SF: Brown jr / Bonga

PF: Bertans / Hachimura

C:Bryant / Wagner / Lopez

 

Coach Scott Brooks

 

Orlando Magic

 

Ni Magic nije imao neki zapazenije ‘leto’. Fournier je uzeo player option za sledecu sezonu, draftovali su Cole Anthonyja sa petnaestog mesta i Okekea sa sesnaestog mesta, Carter-Williams produzio ugovor na jos dve sezone a od zvucnijih imena, ugovore su potipisali Bacon i James Ennis. Nista specijalno a nije da su imali previse mesta za manevar.

DJ Augustine je najvece ime koje ih je napustilo.

Najvaznija vest za sledecu sezonu je izostanak Isaaca za celu godinu. Posto je bez njega malo teze uci u playoff i ispuniti cilj, pocele su price i za moguci trejd Gordona. Primamljiv mu je ugovor, pogotovo sto ce sledece sezone imati 2 miliona manju platu.

Fournier je ostao i ulazi u poslednju godinu svog ugovora, pa je i medju igracima koji mogu napustiti ekipu tokom sezone. Najverovatnije da pojaca nekog kontendera.

Nista zanimljivog nema vezano za Orlando, jedino da se obrati paznja na rukije i da vidimo kako ce izgledati Fultz u novoj sezoni. Za ulazak u playoff, treba im pre svega da se desi neka katastrofa ostalim ekipama pa onda mozda moze da zavisi od njih. Ono sto bi bilo pametnije je da se otarase igraca koji nemaju buducnost u ekipi da bi sto bolju poziciju na sledecem draftu uhvatili.

 

Orlando Magic depth chart

 

PG: Fultz / Anthony / Carter-Williams

SG: Fournier / Ross

SF: Gordon / Ennis / Bacon

PF: Aminu / Okeke

C:Vucevic / Birch / Bamba

 

COACH Steve Clifford

 

Charlotte Hornets

 

Draftovali su LaMelo Balla sa treceg mesta i potpisali Haywarda 4/120, to je jedino vredno pomena sto se tice njih za sada. Po mnogima prosli su najbolje na draftu posto im je pao u krilo Ball za kojeg kazu da ce biti najbolji igrac ovogodisnje klase, ali nakon toga su prosli verovatno najgore sto se tice potpisivanja slobodnog agenta.

Batuma su waiveovali.

Mnogo pametnije bi im bilo da budu sto losiji sto je to moguce i da tako dovedu jos jednog dobrog mladog igraca koji bi bio u istom timelineu sa Ballom i PJ Washingtonom. Ovako sa Haywardom dobijaju nekoliko pobeda vise a samim tim i vecu sansu da padnu na draftu.

Sa ili bez Haywarda ova ekipa nece uci u playoff, a trejdovati ga u bliskoj buducnosti bice neverovatno tesko i neisplativo.

Jos uvek se cini da nisu zavrsili roster za sledecu sezonu, verovatno se ceka da se razresi situacija oko Batuma. Treba im jos nekoliko visokih igraca. Biyombo se vratio za minimalac, Zeller ulazi u poslednju godinu ugovora a PJ Washington je jedina prava cetvorka u ekipi.

Ako Ball bude od pocetka koristan igrac i ako Hayward bude zdrav citave sezone, mozda tu ima sanse za playoff ali to je tesko zamisivo, pogotvo sto su Hayward i Zeller, njihov najbolji centar injury prone…

 

Charlotte  Hornets depth chart

 

PG: Ball / Rozier

SG:Graham / Monk

SF: Hayward / Bridges

PF: Washington

😄 Zeller / Biyombo

 

Coach James Borrego

 

CENTRAL DIVISION

 

Milwaukee Bucks

 

Najnovija vest za Buckse jeste da je Janis produzio ugovor na jos 5 sezona za 228 miliona dolara i MVP lige ostaje u Milvokiju jos dugo vremena.

Burnih nekoliko nedelja za Buckse. Nakon tradea za Holidaya, kojeg su malcice preplatili sa dva data picka prve runde i dva pick swapa, uz Bledsoea i Hilla, dosla je ubrzo vest i da su se dogovorili sa Kingsima oko dovodjenja Bogdanovica preko s&t gde bi u suprotnom smeru poslali DiVincznca, Ilyasovu i DJ Wilsona. Cetiri dana pre moratorijuma je dogovoren trejd, za kojeg nisu imali prava da ga jos urade zbog toga sto je Bogdanovic bio slobodan agent i bez privatnih razgovora s njim ne bi trejd mogao da se zavrsi. Sto je na kraju dovelo do toga da ih je neko prijavio ligi i liga je stopirala trejd sa pretnjom kazni. Vise ekipa je imala motiva za tako nesto. Od onih koji su zeleli da sami dovedu Bogdanovica (npr Atlanta), do drugih koji nisu zeleli da se Milwaukee pojaca (npr Philadelphia, Boston) do trecih koji nisu zeleli da se uslisa Antetokounmpova zelja da zaigra sa Bogdanovicem i samim tim da se umanji sansa da potpise novi ugovor (npr Miami, Toronto)…

 

Na kraju, Bogdanovic nije dosao, DiVincenzo nije otisao ali su dosli neki drugi igraci koji bi trebali da popune roster koji je ostao bez vaznih srafova prethodnih sezona. Umesto Hilla i Bledsoe ana pleju ce igrati Holiday i Augustin 3/21, na centru umesto Lopeza koji je otisao u Washington dosao je ludi Portis 2/7.5, a da popune ostatak rotacije za minimalac dovedeni su Forbes i Craig.
Connaughton je dobio produzetak ugovor da prasinari za desetak minuta po utakmici i potencijalni trejd asset.

Koliko je ova ekipa bolje ili ne to ce se videte u playoffu. Reklo bi se da imaju manje suta i manje upotrebljivih igraca, pogotovo pod kosem, ali mozda je to uprava i namerno tako uradila da bi Bud imao sto manje upotrebljivijih igraca za playoff i sto bi znacilo da bi starteri konacno zaigrali playoff minute.

Glavni problem po mom misljenju je i dalje regular season coach Bud. Vec dve sezone su prosle i nije izmislio nista sto bi sprecilo da ekipe lakse brane Antetokunmpa. Sumnjam da ce se to desiti i u novoj sezoni.

Ugovor Antetokounmpa istice na leto, vec sada ima sanse da potpise super-max koji bi znacilo da ce ostati jos dugo godina i tako obezbediti playoff jos 4-5 sezona. Ima pravo da potpise taj ugovor do pocetka sezone, ako to ne uradi imace opet sansu da to uciti kada pocne FA, prvog avgusta.
Ako odlozi to potpisivanje, ceka ih jako turbulentna sezona pre svega van terena gde ce skoro vise price biti oko njegovog moguceg odlaska nego o utakmicama i sezoni.

Uz Miami verovatno najbolja ekipa u konferenciji, imaju i dalje najboljeg igraca i sve dok je tako bice u vrhu i medju najvecim kandidatima za finale. Pitanje je koji je to rezultat sto bi zadovoljio Antetokounmpa, sto bi ga navelo da produzi ugovor. Veliki pritisak je i na treneru kome je ovo poslednja sansa da ucini nesto sa ovom generacijom igraca Bucksa.

Odbrana bi i dalje trebala da bude elitna, ali ono sto je vaznije je kako ce se Antetokounmpo snaci kada opet naleti na nekog Adebaya, hoce li imati plan b. Da li ce raditi trade tokom sezone da dovedu jos jednog igraca koji moze da igra sa loptom u rukama i skine pritisak sa grka…

 

Milwaukee Bucks depth chart

 

PG:Holiday / Augustin

SG:DiVincenzo / Connaughton / Forbes / Stauskas

SF:MIddleton / Craig

PF:Antetokounmpo / WIlson

C:Lopez / Portis

 

Coach Mike Budenholzer

 

Chicago Bulls

 

Bullsi su doveli Karnishovasa iz Denvera da bude potpredsednik kosarkaskih operacija™. Pocela je njegova era sastavljanja nadajmo se opet relevantnog tima.

Jim Boylen je konacno dobio pedalu a umesto njega tu je Billy Donovan koji je uradio odlican posao sa Oklahomom prosle sezone gde su skoro usli u drugu rundu playoffa.

Draftovali su na iznenadjenje svih Patricka Williamsa sa cetvrte pozicije i Marka Simonovica sa cetrdesetcetvrte pozicije. Williams, cetvorka, koja ce mozda za Bullse igrati kao trojka zbog nedostataka resursa na toj poziciji.

 

Imaju milion upotrebljivih igraca ali malo je njih sa pravim kvalitetom. LaVine kao neki lider ekipe je sigurno bio bar u nekoliko trade prica otkad je Litvanac dosao ali za sada nista od toga. Markkanen je imao uzasnu proslu sezonu, videcemo da li je to zbog Boylena ili Finac nije ono sto se ocekivalo nakon ruki sezone. Carter jr. propustio cetvrtinu sezone a Coby White imao sjajan zavrsetak sezone do pauze.

Otto Porter je valjda konacno zdrav i videcemo da li ima jos nesto od nekadasnjeg dobrog igraca.

Bice prilike da vidimo da li je Boylen stvarno bio medju dva-tri najgora trenera u protekle dve sezone ili nema spasa vecini ovih igraca. Videcemo sta ce Karnishovas dalje raditi sa rosterom, sta mu je vizija i kako ce poboljsati ovu ekipu.

Odbrana ce biti problem, otisao im je tu najbolji igrac, Dunn. Porter je bio solidan defanzivac, ali sada niko ne zna u kakvom je stanju. Ostali se ne mogu pohvaliti kao neki kvalitet na toj strani terena, mozda jedino Carter jr.

Za playoff su im male sanse. Donovan ce imati tezak posao ali ako ponovi proslogodisnji uspeh bice u prici za playoff sigurno ili ako nista onda za taj top 10.  Talenta na papiru ima, pitanje je da li to realnost.

 

Chicago Bulls depth chart:

 

PG:White / Arcidiacono

SG:LaVine / Satoransky / Temple

SF:Porter / Williams / Hutchinson

PF:Markkanen / Young / Vonleh

C:Carter jr / Kornet / Gafford / Felicio

 

Coach Billy Donovan

 

Indiana Pacers


Dosta burno je bilo i u Indiani. Puno prica oko odlaska Oladipa koji je navodno bio nezadovoljan pa je posle to demantovao. Hteli su po cenu Turnera i pika prve runde drafta biti u prici za Haywarda ali se ovaj odlucio za Charlotte i 20 miliona vise.

Draftovali su samo Cassisua Stanley (SG) sa pedesetcetvrte pozicije i produzili ugovore Justinu Holidayu 3/18 i Jakarru Simpsonu koji je dobio minimalac. Osim toga trejdovali su jednog od tri TJ-a, Leafa, u Oklahomu u zamenu za Jalena Lecque, pleja.

Nate McMillan je produzio ugovor na jos jednu sezonu da bi dve nedelje nako toga dobio otkaz i umesto njega stigao Nate Bjorkgren, doskorasnji pomocnik Nicku Nurseu u Torontu.

Dakle, osim dolaska trenera nije se nista znacajnije promenilo u Indiani. I dalje su tu svi i dalje je to ekipa za playoff ali za nesto vise od toga najvise ce se pitati novi trener i gm Kevin Pritchard. Da li i kada ce biti trejdovani Turner i/ili Oladipo. Sta se moze za njih uopste dobiti pa da i dalje budu medju playoff ekipama na istoku. Da li je ovo pravi trenutak za trejdovanje Oladipa, ciji zdravlje je jos uvek pod velikim znakom pitanja. Istice mu ugovor na kraju sezone, pa se Pacersi nalaze u malo tezoj situaciji. Nezgodno je proceniti kako ce Oladipo izgledati i da li ce mu i ovako los trade value biti jos gori.

Kako ce novi trener resiti poziciju centra, gde imaju dva kvalitetna igraca, pa jedan mora na cetvorku…

Warren je bio medju najboljim igracima u restartu, pokazao se kao glavna opcija u napadu, ukupno su izgledali solidno i to bez Sabonisa i Lamba koji su bili povredjeni.

Lamb je pre devet meseci pokidao ligamente kolena, valjda ce i on uskoro na parket da pojaca ekipu sa klupe.

Na papiru imaju dosta jaku ekipu, puno dobrih i solidnih igraca na obe strane terena koji ako se lepo uklope sa novim trenerom mogu dobiti i playoff seriju protiv ovih jacih ekipa. Realnost je da bez nekih velikih izmena, njihovo mesto u playoffu je sigurno.

 

Indiana Pacers depth chart:

 

PG:Brogdon / A Holiday / McConnel

SG:Oladipo / Lamb / J Holiday

SF:Warren / McDermott

PF:Sabonis

C:Turner / Bitadze

 

Coach Nate Bjorkgren

 

Detroit Pistons

 

Tesko je opisati sta su Pistonsi uradili u ovom prelaznom roku ali da je bilo legendarno to jeste. Dali su ugovore Plumiju 3/25, Okaforu 2/4, Granta 3/60, trejdovali za Dedmona kojeg su waveovali, trejdovali za Delona Wrighta (retko dobar potez), trejdovali za Zhaire Smitha, trejdovali za Arizu, trejdovali Wooda u Houston u istom dealu, trejdovali za Tony Bradleya iz Utaha, da bi ga posle prosledili u Philu, potpisali Josha Jacksona jer im je nedostajao i cetvrto krilo na rosteru, potpisali Waynea Ellingtona jer im je nedostajao i peti bek na rosteru, trejdovali Bruce Browna i Lukea Kennarda dva od nekolicine dobrih igraca uz cetiri jebena picka druge runde da dobiju…19. Picka na draftu od Brooklyna…i da pokupe Sadiqa Beya odatle…i dobili su i McGrudera od Clippersa.

…Jedno je sigurno, Troyu Weaveru nije bilo dosadno.

U teoriji mogu osloboditi oko 35 miliona dolara za sledecu sezonu, imace picka prve runde ako Detroit ne udje u playoff i picka druge runde od Toronta. Bice puno igraca kojeg mogu dovesti sledeceg leta, ali bice jos puno ostalih ekipa sa prostorom u capu da dovedu igrace, sto znaci da opet nisu napravili neku prednost u odnosu na ostale.

Jel Dedmon uopste losiji igrac od Plumija? Razliciti su sigurno ali jel bilo vredno strechovati ga nakon potpisa Plumija. Zar nije bilo lakse ostaviti Dedmona i ne potpisati ovog drugog.
O Grantu ne vredi ni trositi reci, samo, bice interesantno videti kako ce izgledati kao prva-druga opcija u ekipi.

Griffin se valjda oporavio, pitanje je sta on jos moze da pruzi nakon toliko operacija i izostanaka.

Rose je jos uvek ovde, ako su pametni trejdovace ga za neki draft asset. Nema smisla drzati ga u ovoj ekipi koja nema nikakve ambicije. Moze jos da pruzi dosta toga sa klupe za neku dobru ekipu. Mozda ce obojica docekati kraj sezone u nekim drugim ekipama.

Ostatak rostera nije previse zanimljiv, da ne kazem bezvezan…

Za playoff nemaju nikakve sanse.

 

Detroit Pistons depth chart:

 

PG:Wright / Rose

SG:McGruder / Mykhailiuk / Ellington / Smith

SF:Grant / Ariza / Bey

PF:Griffin / Doumbouya

C:Plumlee / Okafor

 

Coach Dwayne Casey

 

Cleveland Cavaliers

 

Cavsi nisu uradili puno toga osim sto su draftovali Okoroa (SF) sa petog mesta, trejdovali za Mcgeeja i produzili ugovor Dellavedovi i potpisali Dotsona.

Proteklih godina najgora odbrana lige, nece se tu previse toga promeniti to je sigurno. Sexton i Garland ce voditi pricu u napadu i pumpati brojke dok ce Drummond raditi isto ispod kosa. Love ako kojim slucajem nije u bolnickom krevetu onda ce na terenu izgledati bezvoljno i neinspirativno da bilo sta uradi sa ovom grupom gradjana. Kevin Porter ima problema van terena, videcemo na sta ce to izaci a Nance ce glumiti trojku.

Jedino sto ce biti zanimljivo za videte je ruki Okoro.

Bickerstaff je i dalje trener, nije da to i nesto znaci.

Za playoff vece sanse imaju Santa Cruz Warriorsi nego oni.

 

Cleveland Cavaliers depth chart:

 

PG:Garland / Exum / Dellavedova

SG:Sexton / Dotson

SF:Okoro / Osman

PF:Love / Nance

C:Drummond / McGee

 

Coach J.B. Bickerstaff

 

ATLANTIC DIVISION

 

New York Knicks

 

Knicksi su doveli nekoliko igraca da pokazu da kao da imaju neke ambicije za sledecu sezonu. Ipak, kada se malo bolje pogleda pitanje je da li tu zapravo ima pojacanja koja im mogu pomoci da pobede koju utakmicu vise. Ako je to uopste i cilj za ovu sezonu, jer ako nije, onda su odradili sjajan posao.

Potpisali su Aleca Burksa 1/6, Elfrida Paytona 1/5, Kidd-Gilchrista, Nerlensa Noela 1/5 trejdovali za Eda Davisa, pa ga dalje prosledili u Minnesotu, trejdovali za Austina Riversa 3/10 i Tadiju Dragicevica 0/0 i Sergia Lulla 0/0 a poslali Issufa Sanona u Houston…

Draftovali su Obi Toppina (PF) osme pozicije.

Dakle na papiru nisu losa pojacanja, pogotovo sto su svi potpisi na jednu sezonu ali problem je sto ovi igraci nikako ne pomazu i nisu komplementarni sa Barrettom kao prvim igracem ove ekipe. Sa ovim pojacanjima i sa do sada postojecim rosterom imaju tacno jednog sutera u ekipi (Bullock), mozda dva ako i Toppin zna nesto.

Uzasna selekcija igraca da igra pored Barreta. Mozda nova uprava ne verujem u Barretta, mozda ga ne vide kao lidera ove ekipe, sto opet nema puno smisla jer nisu mu dali ni redovnu sansu da pokaze sta zna sa korisnim igracima.

Smithu treba lopta da bude koristan, ne zna da sutne, Payton isto, Burks isto, Rivers isto, Barrett isto, Ntilikina no comment…

Na centarskim pozicijama ista situacija. Randle, Robinson, Noel ne znaju dalje od 3 metra od kosa. Neki misle da znaju ali to nije slucaj. Toppin je jedina nada ovde ako izraste u dobrog ili bar solidnog sutera, ali sumnjam da ce se to desiti u prvoj sezoni.

Ako nista drugo, bice po svemu sudeci losi i ove sezone. Imace sanse da biraju visoko u sta kazu dobroj draft klasi, mogu napraviti puno prostora u rosteru i imace puno para da dovedu neke FA zvezde kao sto su DeMarr DeRozan i Andre Drummond.

 

New York Knicks depth chart:

 

PG:Payton / Ntilikina / Smith

SG:Barrett / Rivers / Burks

SF:Knox / Bullock / Kidd-Gilchrist

PF:Toppin / Randle

C:Robinson / Noel

 

Coach TIm Thibodeau

 

Boston Celtics

 

Celticsi imali srece sto Hayward nije prihvatio njihovu ponudu od 4/100+ ugovora sto su mu nudili jer je odlucio da bude glavni baja u Charlotteu. Poslali su dva picka druge runde drafta uz Haywarda i nakon sto su Hornetsi wavevali Batuma, Celticsi su dobili trade exception od 27.5 miliona dolara. To mogu iskoristiti do sledece godine danasnjeg datuma. Zanimljivo je da nisu prihvatili ni ponudu Indiane, kojii su nudili Turnera i picka prve runde.

Umesto toga Celticsi su dovili Tristana Thompsona za duplo manje para. Ceni Stevens da ce i on uraditi posao za ono sto on predvidja da ce mu trebati u playoffu. Thompson bolji skakac od Turnera dok je ovaj drugi bolji suter.

Draftovali su Pritcharda (PG) sa 26. pozicije, Nesmitha (SF) sa 14 pozicije i Izraelca Madara (PG) sa 47. pozicije. Iz dobro obavestajnih izvora (sofa) saznajem da ce sva trojica za sezonu ili dve biti all-star igraci.

Pored Thompsona, za minimalac doveden je i Teague da bude neki treci plej, Kanter je trejdovan u Portland, Wannamaker kao slobodni igrac otisao u Warriorse, a najvaznija vest je da je Tatum potpisao maksimalan ugovor na jos cetiri sezone (sa player optionom na kraju ugovora, yikes). 

U proslom playoffu su bili bolji od Toronta i samo niz nespretnih okolnosti ih je odveo u sedam utakmica, nakon toga vec su bili slabiji od Miamija i zasluzeno ispali. Kako se moze ta ekipa pojacati i sta je bio uzrok njihovog ispadanja? Prvo, Kemba Walker je bio dosta slab tokom citavog playoffa. Njegovo koleno nije bilo skroz oporavljeno i to ce biti izgleda problem i za nadolazecu sezonu. Mozda je i to jedan od razloga zasto ga je Ainge nudio u trejdovima i zasto ga niko nije uzeo.

Drugo, slabija centarska rotacija od rivala. Doveden je sada Thompson koji bi morao da bude od vise koristi od Kantera koji je imao i utakmice gde je celu presedao, ali je pitanje da li je i iskusni Thompson dovoljan da se zaustavi Adebayo ili Embiid ili Antetokounmpo.

Trece, treba(o) im jos jedan igrac sa poenima u rukama. Nisu imali srece sa povredom Haywarda ali sada bez njega kao da nemaju dovoljno igraca koji mogu dati lake poene. Lepo je kada Smart ubaci pet trojki u pet napada ali ne moze se na to osloniti u playoffu. Treba im neko ko moze uci sa klupe da obezbedi 15-20 poena.

Tatum, Brown, Smart i Walker su izvanredni igraci ali osim njih, ne vidim ko moze da doprinese poenterski i to konstatno. Mislim da je tu jedna od glavnih problema ekipa i da bi tu trebalo da se najvise pojacaju do playoffa.

Ako se ne desi neka katastrofa, za playoff bi morali biti sigurni. Poziju je malo teze pogoditi i kao sto sam vec napisao, mislim da im fali jos jedan dobar igrac za sledeci nivo i da budu pravi kontenderi.

Videcemo sta ce uraditi Ainge. Prethodnih sezona je propustio Butlera, Leonarda, Davisa, Georgea…Sada je Harden dostupan za trejdovati i Boston bi mozda imao assete za njegovo dovodjenje.

 

Boston Celtics depth chart:

 

PG:Walker / Teague / Pritchard

SG:Smart / Edwards

SF:Brown

PF:Tatum / G Williams

C:Theiss / Thompson / R Williams

 

Coach Brad Stevens

 

Toronto Raptors

 

Dosta miran period u Raptorsima prethodnih nedelja. Nisu previse radili osim sto su produzili ugovor VanVleetu 4/85 i doveli centre Aron Baynesa 2/15 i Alexa Lena i DeAndre Bembryja za minimalce. Draftovali su dva plejmekera – Malachi Flynna sa 29. pozicije i Jalena Harrisa sa 59. pozicije.

Otisla su dva centra – Ibaka i Gasol. Njihovo iskustvo i znanje ce biti nemoguce nadomestiti. Zbog toga bi trebalo da imaju i nesto slabiju sledecu sezonu. Baynes, Len i Boucher nisu preveliki kvalitet i tu ce najvise da gube u odnosu na prethodne sezone.

Lowry je godinu dana stariji, iako je veliki majstor, morace i on jednom da gubi korak sa najboljima. Siakam je imao horor od playoffa. Gotovo da ne moze gore od toga da odigra u sledecoj sezoni. Anunoby je bio zdrav i trebalo bi da bude jedan od glavnih igraca ekipe na obe strane terena.
Van Vleet je dobio novi ugovor, mozda malo vise nego sto se ocekivalo ali ulaganje u buducnost ako kojim slucajem Lowry ode nakon sledece sezone, imace Raptorsi i dalje vrlo dobrog pleja.

Klupa osim Powella i rezervnog centra ne obecava previse. Jedna-dve povrede startera i moze to izgledati veoma ruzno.

Ujiri kao da pusta sezonu niz vodu, vec se odavno prave planovi za leto ’21. Cak i ako glavna meta, Antetokounmpo ne dodje, imaju dovoljno municija i za ostale igrace. Oslobadja se 30 miliona dolara u capu ako Lowry ode. Powell ima player option ali i ugovor idealan za trejd. Anunoby ce zato doci na naplatu i trebalo bi da dobije lepe pare.
Sve u svemu, bice to verovatno mnogo drugacija ekipa od one sto je sada. Ako u nekoga navijaci Raptorsa imaju poverenja to je Ujiri i nema sumnje da ce opet napraviti sjajnu ekipu. Imaju mozda i najboljeg trenera lige, pa i to pomaze malo…

Playoff ne bi trebalo da bude pod znakom pitanja. Imaju kvalitet i da mozda dobiju seriju ali tesko nesto vise od toga. Nece se ni zaletati za nekim zvezdama i kratkorocnim uspehom jer realno, sanse za prsten su minimalne ove sezone.

 

Toronto Raptors depth chart:

 

PG:Lowry / Flynn

SG:VanVleet/ Powell / Davis / Thomas

SF:Anunoby / Bembry / Johnson

PF:Siakam

C:Boucher / Baynes / Len

 

Coach Nick Nurse

 

Philadelphia 76ers

 

Philadelphia ulazi u novu sezonu sa novim i glavnim bajom u upravi – Morey i sa novim trenerom Glennom Riversom. Obecavajuci pocetak nakon nekoliko sezona bolnih ispadanja u playoffu.

Kostur ekipe je i dalje vecinom tu. Embiid, Simmons i Harris. Uz njih su tu su sada i Danny Green koji je dosao u tradeu sa Oklahomom gde su u suprotni smer poslali pika prve i druge runde, Ala Horforda i prava na Vasilija Micica. U istom trejdu stigao je i Terrence Ferguson, koji ce mozda posluziti i biti deo rotacije Sixersa.

Tu je sada i Seth Curry koji je stigao iz Dallasa a poslat je i drugi igrac koji je prosle godine pojacao Philu, Josh Richardson.

Osim njih doveden je za minimalac nba sampion Dwight Howard i trejdovali su za treceg centra, Tonyja Bradleya. Bice verovatno minuta i za njega znajuci kakvi su sa zdravljem dva centra ispred njega.

Draftovali su Tyrese Maxey (SG) sa 21. pozicije i Theo Maledon (PG) sa 34. pozicije.

 

Vidi se rad Moreya vec sada. Dva odlicna trojkasa dovedena za dva netrojkasa. Pravi igraci za imati pored sjajnog dodavaca Simmonsa.

Nisu previse ni izgubili u odbrani odlaskom dva dobra defanzivca. Green je jos uvek plus igrac na toj strani a imaci i Thybulle vise minuta u igri.

Embiid je i dalje najbolji igrac ekipe. Playoff je odigrao prosecno. Nije imao nikakvu pomoc bez najboljeg saigraca Simmonsa koji je bio povredjen.

Harris je i dalje veliki problem tj. njegov ugovor je veliki problem. Tesko ga je trejdovati a da se ne da nesto uz njega, pitanje je da li je to i isplativo. Mozda nakon novog neuspeha u playoffu.

Videcemo za sta ce se odluciti Rivers kao startnu petorku. Da li krenuti sa svim suterima odjednom ili ubaciti Thybullea da cuva najboljeg igraca protivnicke ekipe. Jos uvek je problem klupa, nemaju adekvatne zamene za Simmonsa ili Embiida. Mozda i oni urade nesto tokom sezone i dovedu nekoga za klupu.

 

Ulaze u playoff. E sad sa koje pozicije i sta tamo mogu uraditi to ce se videti. Simmons i Embiid jos nisu igrali sa ovako dobrim suterima i na papiru kompetnijim trenerom nego do sada. Da li je to dovoljno za sledeci korak i biti konacno ozbiljan kontender to je pitanje.

 

Philadelphia 76ers depth chart:

 

PG:Simmons / Milton

SG:Green / Curry / Korkmaz

SF:Thybulle / Ferguson

PF:Harris / Scott

C:Embiid / Howard / Bradley

 

Coach Doc Rivers

 

Brooklyn Nets

 

Konacno se priblizava i taj dan kada ce zaigrati Kevin Durant. A ko ce mu biti saigraci, to moze vrlo brzo da se promeni. Price oko trejda Haredna su se umirile ali i dalje ima bar neke sanse za to da se desi. Do tada, Brooklyn ce i dalje imati vrlo jaku ekipu koja moze da ode i do samog kraja ako su svi u ekipi na istoj talasnoj duzini.

Novi trener je pocetnik Steve Nash a pomocnik mu je D’Antoni. Znaci znanja sa klupe ne trebalo da manjka, samo je pitanje koliko ce ih slusati.

Ekipu su napustili Musa i Temple, a dosli su Bruce Brown iz trejda sa Detroitom, Shamet iz trejda sa Clippersima a Jeff Green i Tyler Johnson su dosli odnosno ostali u ekipi za minimalce.

Joe Harris potpisao novi ugovor 4/75 miliona.

Na papiru imaju vrlo dobre igrace na svim pozicijama, samo je mozda odbrana veci problem.
Spremnost Duranta je isto upitno. Najvaljuje se da ce biti onaj stari ili bar sto je moguce blize tome. Irving, igrac koji se stalno povredjuje ili samo vuce neku sitnu povredu. U ostale njegove probleme da ne ulazimo.

Dinwiddie i LeVert bi trebali da pripomognu kada jedan od dvojice presedi na klupi ili odsustvuje a Allen ce valjda igrati vise nego Jordan…

Bilo je i prica da ce Durant mozda zaigrati nekog centra u nekim trenucima utakmica, da je to plan i zelja Nasha. Videcemo na sta ce to liciti ako budu igrali ozbiljne minute sa tom postavkom.

Na sta ce liciti Nash kao trener. Da li ce pokupiti neke ideje od svog pomocnika ili ima neke svoje. Iz prethodnog njihovog zajednickog rade reklo bi se da ce igrati mnogo zanimljivu i brzu kosarku sa puno poena i trojki. Ekipu za to svakako ima.

Na klupi ima kvaliteta i po do sada vidjenom i na nacin koji su pojacavali ekipu, vidi se da se vise razmislja o trojkama a manje o defanzivi. Videcemo da li ce to dati rezultata u playoffu.

A za taj playoff ne bi trebalo biti problema. Ulazili su oni u playoff i bez Irvinga. Ostalo je zaista tesko prognozirati, kada ih jos nismo ni videli u najjacem izdanju.

 

Brookyn Nets depth chart:

 

PG:Irving / Dinwiddie / Shamet

SG:LeVert / Brown / Luwawu-Cabarrot

SF:Harris / Green

PF:Durant / Prince / Kurucs

C:Jordan / Allen

 

Coach Steve Nash

 

NORTHWEST DIVISION

 

Denver Nuggets

 

Jokici™ su imali razoravajuci prelazni rok. Otisli su Grant i Craig, dva istaknuta clana finaliste zapadne konferencije. Granta su zeleli da plate ali se on odlucio da potpise za Detroit gde bi imao vise lopte u rukama a Craiga su na iznenadjenje svih pustili da ode. On je kasnije potpisao minimalni ugovor sa Bucksima. Ako je vec to slucaj, zaista je neshvatljiva odluka Nuggetsa da ga puste. I sam Craig je imao zelju da nastavi karijeru u Denveru ali do toga nije doslo.

Draftovali su RJ Hamptona (PG), nakon velikog trejda izmedju cetiri ekipa. Pored njega tu je i Zeke Nnaji (PF) sa 22. pozicije.

Bol Bol produzio ugovor na jos dve sezone, Millsap potpisao jednogodisnji ugovor od 10 miliona a JaMychal Green 2/15 je stigao iz Clippersa da zameni Granta.

 

Vecina analiticara je saglasna u tome da je Denver slabiji nego prosle sezone. Po mom misljenju to ce najvise zavisiti od Portera jr. i koliko ce on napredovati. Ima puno toga sto jos mora da popravi i gde jos moze da napreduje. Bio je izvan bilo koje price za trejdove, sto znaci da FO veruje u njega kao buducu zvezdu i lidera ekipe.

Murray je bio jedan od najboljih igraca u Orlandu. Sada ce biti pravi ispit da se vidi da li je to bila samo najbolja njegova forma ili ce moci nastaviti sa takvim igrama i u narednoj sezoni.

Denver se pojacao i iz Evrope, dolazi jedan od najboljih plejmejkera Facundo Campazzo. Bice velika konkurencija na bekovskim pozicijama.

 

Po mom misljenju ekipi nedostaje jos jedan solidan igrac na krilu i ekipa ce biti spremna za playoff. Ako nastave sa igrama iz Orlanda opet ce biti medju glavnim favoritima za finale konferencije. Dobice ispomoc i u vidu Bartona koji je propustio ceo playoff.

 

Denver Nuggets depth chart:

 

PG:Murray / Morris / Campazzo

SG:Harris / Dozier / Hampton

SF:Barton / Cancar

PF:Porter jr / Millsap

C:Jokic / Green / Bol

 

Coach Mike Malone

 

Oklahoma City Thunder

 

Ludilo od offsezone za Thunder. Ucinio je Presti sve da se domogne svakog picka prve runde koji je postojao u ponudi. Predugo bi trajalo da napisem koje su to sve pickove dobili i iz kojih dilova, vazno je znati da imaju sedamnaest komada iz prve runde u narednih pet godina. To je sto sam poslednje procitao.

Od malo vaznijih igraca iz raznih trejdova su stigli Horford, Hill, Ariza, Leaf. A Hami Diallo i Muscala su se vratili u ekipu. Imaju previse igraca na rosteru pa se ocekuje da bude waivovanja ili trejdovanja i slicno.

Gilgeous-Alexander je najbolji igrac ekipe i trebao bi da bude najveci potrosac lopet u ekipi.
Dort je odigrao zapazen playoff i bubble sveukupno. Sada ce dobiti i vecu ulogu tokom sezone da jos vise pokaze sta zna i da napreduje.

Hill ce najverovatnije biti trejdovan tokom sezone, ili ce biti nekog buy-outa nakon trade deadlinea. Bio bi idealan za Clipperse na primer.
Horford ce lepo polako tu zavrsiti karijeru i preneti svoje iskustvo mladim igracima koji ce biti draftovani u buducnosti.


Laksi posao je iza Prestija, sada sledi ono teze. Skautovanje i draftovanje najboljih mogucih igraca. Bice prostora za greske ali ne previse jer se ovakva prilika nece pruziti jos jednom za Prestija. Nema preterano dobar skor poslednjih sezona sto se tice draftovanja.

Playoffa nece biti u Oklahomi nekoliko sezona.

 

Oklahoma City Thunder depth chart:


PG:Hill / Jerome

SG:Gilgeous-Alexander / Diallo / Maledon

SF:Dort / Ariza / Miller

PF:Bazley / Aleksej Pokusevski / Leaf

C:Horford / Poirier

 

Coach Mark Daigneault

 

Portland TrailBlazers

 

Potland je uradio mozda i najbolji posao od svih ekipa na zapadu. Trejdovali su za Covingtona. Potpisali Derricka Jonesa jr. Produzili ugovor Hoodu na jos dve sezone. Anthony ostao jos jednu sezonu. Doveli i Kantera preko trejda iz Bostona. Potpisao je i Harry Giles na jednu godinu, minimalac.

Hezonja je jedini koji je otisao a da je zvucnije im.

Draftovali su krilo CJ Ellebyja sa 46. pozicije.

 

Pojacali su se tacno tamo gde je godinama bila najslabija tacka Blazersa. Covington i Jones jr je ono sto im je trebalo. Sjajni odbrambeni igraci i u slucaju Covingtona i neko ko moze da pogodi sut za tri poena.

Jos vise prostora ce imati udarna dvojka na bekovima da rade ono sto najbolje znaju a to je zlostavljanje odbrambenih igraca.

Nakon propustene citave sezone sve do Orlanda, Nurkic je bio i vise nego spreman da pokaze da je jedan od najboljih centara lige. Bice im od velike pomoci u novoj sezoni. Kanter je stigao da uz Collinsa cini centarsku rotaciju. Ima tu odlicne odbrane, dobre igre na postu, solidan sut za tri, svaki igrac zna ponesto i sigurno ce svi imati zapazene minutaze. U nekim momentima nije iskljuceno ni da ce Collins igrati na cetvorci, cisto da se malo rasiri napad a i odbrana protivnika. Videcmeo da li se Collins oporavio nakon opercije zgloba leve noge. Ocekuje se da propusti pocetak sezone.

Portland je dobio u Orlandu jos jednog snajpera sa krilne pozicije. Trent jr. je sutirao trojke sa skoro 42% uspesnosti. To sigurno znaci da ce imati zavidnu minutazu i u sledecoj sezoni.

Ono sto jos mozda nedostaje ovoj ekipi Portlanda je neki dobar bek defanzivac.

Hood je jos pod znakom pitanja ali ako mu je Portland dao novi ugovor 2/20, i to ne mali, onda je verovatno u vrlo dobroj formi i spreman je za nastavak karijere. Imao je istu povredu koju je imao Durant i koju sada ima Thompson. Vraca se tacno godinu dana nakon povrede.

Za playoff ne bi trebalo da bude problema ako konacno ove sezone budu zdravi. Prosle sezone nikako nisu imali srece sa povredama i tek su posle repesaza usli u playoff. U novoj sezoni, sa pojacanom ekipom, imaju sanse i za domaci teren po mom misljenju.

 

Portland Trailblazers depth chart:

 

PG:Lillard / Simons

SG:McCollum / Hood

SF:Anthony / Trent jr.

PF:Covington / Jones jr. / Giles

C:Nurkic / Collins / Kanter

 

Coach Terry Stotts

 

Utah Jazz

 

Jazz je imao dosta miran prelazni rok. Vratio se Favors 3/29, dali su novi cetvorogodisnji ugovor Clarksonu 4/52, trejdovali dva centra Ed Davisa i Tonyja Bradleya.

Draftovali su centra Udoku Azubuikea sa 27. pozicije (kao Gobert) i preko trejda stigao ruki Elijah Hughes sa 39. pozicije, krilo.

Donovan Mitchell je dobio novi maksimalan ugovor koji ce isteci za pet godina. Kao i Tatum i on ima player option. Obratiti paznju na to za nekoliko godina…

Videcemo da li je i Gobert na putu da dobije novi ugovor ili je dovodjenje Favorsa znak da ce se Francuz rastati sa Jazzom. Mnogo opcija je u igri ovde. Da li mu dati ugovor koji nije maksimalan ali i dalje oko tridesetak miliona, da li ga trejdovati, da li ga samo pustiti ili na kraju mu dati taj supermax koji moze da bude i 50+ miliona za nekoliko godina. Sto kazu neki, ako je Hayward mogao da dobije ugovor od 30 miliona godisnje, zasto i Gobert ne bi trazio jos i vise od toga kada je mnogo uticajniji od njega.

Kako je samo malo falilo da Jazz prodje Denver u onoj ludoj seriji u prvoj rundi playoffa. Svakako imaju prava na optimizam. Svi su ih otpisali pre serije a oni su poveli sa 3-1 i to bez Conleya u prve dve utakmice. Nakon toga su samo nijanse odlucivale da ne prodju dalje.
Mitchell je imao nekoliko nezaboravnih utakmica sa 50+ poena i utakmica u kojima nije mogao promasiti trojku.

Gobert je takodje izgledao bolje nego ranijih playoff serija, igrao je sjajno protiv Denvera i napadacki i naravno u odbani. Sada se vec i zaboravilo na dramu koju su njih dvojica imali posle prekida sezone.

Ono sto moze da predstavlja problem za Jazz su godine Inglesa i Conleya. Prvi je nedavno napunio 33. godinu i vec je prosle sezone pokazao da polako gubi korak u odnosu na ranije sezone. U odbrani se to najvise videlo. Adekvatne zamene za njega nema, nemaju pouzdanog poentera sa klupe na krilnim pozicijama. Mozda ce opet kao i na pocetku prosle sezone Ingles krenuti sa klupe. Samo da podsetim, to je izgledalo uzasno i ubrzo vracen u prvu postavu.

Bogdanovic je mnogo falio ekipi u Orlandu, to je bio jedan od razloga zasto niko nije ozbiljno shvatao Jazz u playoffu. Njegovih dvadesetak poena po utakmici je moglo jako puno da znaci. Sut za tri poena iako su sutirali u dobrim procentima, to nije bilo dovoljno dobro oruzje bez njega.

Playoff bi trebao da bude siguran, ali ima nekoliko stvari gde je realno da sezona krene po zlu i sve da se raspadne odjednom. Conley ce morati biti mnogo bolji nego prosle sezone.

 

Utah Jazz depth chart:

 

PG:Conley

SG:Mitchell / Clarkson

SF:Ingles / O’Neale

PF:Bogdanovic / Niang

C:Gobert / Favors

 

Coach Quin Snyder

 

Minnesota Timberwolves

 

Timberwolvesi su imali prvog picka na draftu i izabrali Anthony Edwardsa (SG/SF). Dosta price da su se zajebali sto nisu uzeli Balla, po mnogima talentovanijeg igraca ali po svemu sudeci nisu hteli da ga upare sa Russellom, jos jednim plejmejkerom. Zato su trejdovali za Ricky Rubia.

Ne izgleda nova sezona obecavajuce za Wolvse. Jesu konacno Townsu doveli drugara ali drugar nije previse kvalitetan a i ostatak rostera je dosta slab.

Dali su novi ugovor Maliku Beasleyu 4/60. Njega po svemu sudeci ceka i sudjenje zbog uperivanja shotguna ka ljudima.
Hernangomez ostaje jos bar jednu sezonu.

Spellman i James Johnson trejdovani a stigao je Ed Davis, koji je imao uzasnu proslu sezonu, da bude back-up Townsu.

Jedan od problema za Wolvese je i sto nece imati puno prostora u capu nakon ove nove sezone. Nece ekipa biti drasticno izmenjena za tamo jednu sezonu. Ovo je ono sa cime ce raspolagati u narednih nekoliko sezona. Sto znaci da ce mnogo toga zavisiti od Edwardsa. Ako bude dobar kao sto bi prvi pick na draftu trebao da bude onda bi mozda mogli da se umesaju u playoff narednih nekoliko sezona a ako ne onda ce se navijaci vrlo verovatno oprostiti od Karl Townsa.

Uzasni su ugovori (za ono sto pruzaju) Russella, Rubia, Beasleya, Hernangomeza. Za Culvera kruzi prica da je vec sada bio na trade blocku, tako da nista ni od njega…

Za playoff su sanse minimalne. Towns mora da ima mvp sezonu da bi oni nekako bili u prici za osmo deseto mesto. Jedan i po defanzivac u ekipi nije dovoljno za uspeh. Ne treba ni zaboraviti da verovatno imaju i najgoreg trenera u ligi.

 

Minnesota Timberwolves depth chart:

 

PG:Russell / Rubio

SG:Beasley / Okogie

SF:Edwards / Culver

PF:J Hernangomez / Layman

C:Towns / Davis

 

Coach Ryan Saunders

 

SOUTHWEST DIVISON

 

Houston Rockets

 

Pre nekoliko nedelja su svi sa nestrpljenjem cekali magicne reci u tvitu Wojnarovskog da je Harden trejdovan, ali do toga (jos) nije doslo. Bez obzira na zelju bivseg mvp-ja, Tillman i ekipa mu nisu izasli u susret. Ima jos ugovor na dve sezone, sto znaci da je vrlo verovatno da ce jos ovu sezonu odigrati u dresu Raketa.

Njegov drugar Westbrook je takodje, nakon sto je cuo da Harden zeli otici iz Houstona, zatrazio trejd. Nasli su trejd partnera u Wizardsima tako da je Westbrook otisao u DC a u Hjuston je stigao John Wall koji je napokon zdrav nakon sto je propustio prethodne 2 sezone.

Njima su sada pridruzili Wood 3/41, Cousins za minimalac, Sterling Brown takodje a otisli su Rivers i Covington od zvucnijih imena. Ah, da i Bruno Caboclo.

Draftovali su Kenyona Martina jr. (SF).

D’Antony je otisao, novi trener je Stephen Silas. Morey je otisao, novi GM je Raphael Stone. Svi misle da je vreme i da Harden ode pa da pocne nova era Houstona, ali uprava ne misli tako.

Bice interesantno videti na sta ce liciti igra Houstona sa novim trenerom i nezadovoljnim zvezdama. Na papiru imaju interesantnu ekipu i playoff ne bi trebalo da propuste, ali se nikada ne zna u ovakvim situacijama. Harden i Westbrook su svakako profesionalci i svakako se ocekuje da i igraju tako, dogod nose dres ekipe. Pitanje hoce li tako biti i u realnosti. Poznat je Harden da se ne zalaze mnogo u odbrani, sta ce tek sada da izvede kada ga jos manje interesuje rezultat.

Jos je tu i Cousins, cisto da pripomogne buntovnickoj atmosferi.

Nepoznato je i kakav ce status imati Danuel House nakon one avanture u sred druge runde playoffa. Koliko li racunaju na njega? Na osnovu toga da nije bilo nikakvog traca oko njegovog odlaska, izgleda da je planiran za novu sezonu.

Na papiru ulazak u playoff bi trebao da bude siguran. Motivacija glavnih igraca ce biti najveca prepreka tome. Naravno i moguci trejdovi najboljih igraca, mogu umnogome pomoci tome da propuste playoff posle mnogo godina.

 

Houston Rockets depth chart:

 

PG:Wall / Clemons

SG:Harden / McLemore / Brown

SF:Gordon / House

PF:Tucker

C:Wood / Cousins

 

Coach Stephen Silas

 

New Orleans Pelicans

 

Nakon visemesecnih traceva oko odlaska Holidaya, konacno je i to zavrseno. Otisao je u Milwaukee za puno pickova, Bledsoea i Hilla, koji je ekspresno razdeljen dalje. U istom, masivnom trejdu dobili su i Adamsa iz Oklahome.

Draftovali su Kiru Lewisa (PG) sa 13. pozicije i Nicka Richardsa (C) sa 42. pozicije. Willy Hernangomez je potpisao jednogodisnji minimalni ugovor i osim toga nije bilo vise dolazaka u Pelicanse.

Ingram je potpisao novi maksimalan ugovor, kao sto se i ocekivalo. On i Williamson ce biti glavni igraci ove fransize u narednih 4-5 godina sigurno.

Novi trener je na zalost mnogih pored malih ekrana – Stan Van Gundy. Zamenio je Gentryja koji je dobio otkaz i nakon toga otisao da bude pomocnik Waltonu.

Imaju puno dobrih, korisnih igraca. Bice to dobar posao za Van Gundyja da nadje idealnu petorku za svaki scenario.

Videcemo kako planira da postavi ekipu, kakvu ce kosarku igrati. Na odbrani treba proraditi i to dosta. Ono o cemu je pricao pre nekoliko meseci je odbrana u tranziciji. Osim par igraca, ekipa nema bas najbolje defanzivce, pa ce to biti bas veliki izazov za novog trenera.

Kilaza i zdravlje Ziona Williamsona ce biti najvaznije pitanje za sve u i oko Pelicansa. Da li ce biti spreman i koliko, da li je na nekom novom rezimu ishrane, kako ce sa njim Van Gundy izaci na kraj, da li se vec pobrinuo za to, videcemo ubrzo kada pocnu predsezonske utakmice. U Orlandu nije izgledao najbolje, od tada je proslo nekoliko meseci, za to vreme je mogao vec dosta da se promeni. Pitanje je naravno da li on to uopste i zeli. Nadajmo se da ima idealne ljude pored sebe.

Svakako treba sacekati i videti kako ce to izgledati na terenu ali Steven Adams pored Ziona Williamsona u postavi ne zvuci kao dobar frontcourt u 2020. godini. Bez suta i ono malo odbrane sto je ostalo u Adamsu znaci da ce se to lako moci eksploatisati od strane pametnih protivnika. Na to da se dodaju Ball i Bledsoe i dobije se ekipa sa jako klimavim sutem za tri poena.

Redick je jos uvek ovde i konacno ce zaigrati za bivseg trenera iz doba Orlanda. Alexander-Walker bi trebao da dobije malo vecu minutazu u odnosu na ruki sezonu kada nije bio bas najbolji. Period privikavanja na nba je prosao i gore sutirati od onoga iz prve sezone verovatno da i ne moze.

Oni su jedna od ekipa koji su tu u prici za playoff ali ne bi bilo veliko iznenadjenje da ne udju. Potencijala i dobrih igraca ima ali kada se puno zavisi od jednog igraca koji je pritom sklon povredama, znaci da tu moze svasta da bude.

 

New Orleans Pelicans depth chart:

 

PG:Ball

SG:Bledsoe / Redick

SF:Ingram / Hart / Alexander-Walker

PF:Williamson / Melli

C:Adams / Hayes / Hernangomez

 

Coach Stan Van Gundy

 

San Antonio Spurs

 

Polako ali sigurno odlaze oni prepoznatljivi, nepobedivi Spursi koji su uvek bez greske, bili u playoffu. Nije bilo bitno ko je bio na rosteru, da li su svi zdravi ili nisu, da li se potenciralo na kung-fu odbrani sa Bruce Bowenom ili se igrala sa magicna kosarka sa takvom preciznoscu i lepotom da je to samo Gregg Popovich mogao postaviti. Jedno je bilo sigurno, uvek su u vrhu. Uvek su znali sta i kako treba da se radi da se izvuce najbolje iz svakog igraca i svake pozicije.

Prvi put nakon dvadeset godina, nisu se plasirali u playoff.

 

Bilo je prica da ce vec pred ovu predstojecu sezonu napusiti mesto trenera i otici u penziju ali izgleda da jos nista od toga. Da ne zaboravimo, dao je obecanje da ce biti u Spursima dok je jos Aldridge u ekipi…

I oni su bili jedna od ekipa koja nije puno menjala u odnosu na prethodne sezone. Poznati po tome da retko trejduju i da se oslanjaju na svoje izbore na draftovim i razvoju igraca, ni ovoga puta nije bilo puno drugacije.

Draftovani su Devis Vassell (SG) sa 11. pozicije i Tre Jones (PG) sa 41. pozicije.

Poeltl je dobio novi ugovor 3/26, Eubanks takodje produzio ugovor 3/5 a DeMarr DeRozan iskoristio opciju da ostane jos jednu sezonu u timu.

U Orlandu su igrali fantasicno. Nisu im pre restarta davane prevelike sanse da izbore playoff ali nisu bili uopste daleko na kraju.

Aldridge nije igrao, pa su sansu dobili igraci kao sto su Keldon Johnson i Lonnie Walker da pokazu sta znaju. I svakako su to iskoristili na najbolji nacin. Iznenadjujuce dobro su Spursi odigrali. DeRozan je vecinom igrao kao krilni-centar i sa ultra niskom postavom zadavali su dosta problema protivnicima.

Igrali su izuzetno brzu kosarku sa puno poena. Konacno je, kada je vec malo bilo kasno, Popovich nasao prave pozicije i role za svoje mlade kosarkase.

To je ono sto daje optimizam navijacima Spursa za sledecu sezonu.

Ocekivalo se i na kraju sezone da su Aldridge i DeRozan na izlaznim vratima, da su na trade blocku, ali realno nemaju neku cenu. Jedan zbog loseg fita u danasnjoj kosarci a drugi zbog godina i problemima sa povredama. Videcemo da li ce ostati do kraja sezone u ekipi, po svemu sudeci, gledajuci na istorju Spursa, hoce. Ako nista drugo, jos jedna sezona gde mogu da prenesu svoje iskustvo i znanje na mlade igrace. To verovatno radi i Popovich sa svojim pomocnicima.

Bice tesko da udju u playoff, jer ima, bar na papiru, kvalitetnijih ekipa, ali ako postoji jedna ekipa koju nikada ne treba precrtati to su onda Spursi Gregga Popovicha.

 

San Antonio Spurs depth chart:

 

PG:Murray / Mills

SG:White / Walker

SF:DeRozan / Johnson

PF:Lyles / Gay

C:Aldridge / Poeltl / Eubanks

 

Coach Gregg Popovich

 

Memphis Grizzlies

 

Bili su pravi hit prosle sezone. Niko nije ockivao ni da budu blizu playoff price ali je bilo potrebno razigravanje sa Portlandom da kapituliraju i da na kraju budu samo deveti. Da nisu bili baksuzi i da se Jackson jr. nije povredio, mozda bi ishod bio drugaciji.

Za novu sezonu nisu menjali puno. Osim Xaviera TIllmana (PF/C), rukija koji je dosao iz trejda sa Sacramentom i Desmonda Banea (SG) isto rukija, isto dosao iz trejda sa Bostonom nije bilo dolazaka.

De’Anthony Melton je produzio ugovor 4/36, Konchar 4/9 i Jontay Parker takodje 3/6.

Veruje menadzment Grizzliesa u mlade igrace. Igraci koji jos nisu puno toga pokazali i uradili, dobili su visegodisnje ugovore.

Morant je naravno i dalje glavna zvezda ekiep. Ruki godine za proslu sezonu ce morati odigrati jos bolje da ovoj ekipi pruzi realne sanse za playoff. Nece imati pomoci od Jacksona jr. jos neko vreme jer nakon operacije zbog povrede levog kolena koju je pretrpeo u Orlandu. Veliki hendikep ali tu je Clarke da ga zameni.

Valanciunas je i dalje ovde kao jedini pravi veteran u ekipi.

Winslow iako trejdovan jos u februaru, nije zaigrao za Memphis. Prema poslednjim informacijama trebao bi da zaigra u prvih nekoliko nedelja nove sezone. Poslednju utakmicu je odigrao u januaru u dresu Miamija.

Ono sto je po mom misljenju realno da urade u novoj sezoni je da u slucaju da su daleo od playoffa, trejduju Valanciunasa i Tyusa Jonesa, da naprave mesta u capu za sledece leto.

 

Ne dajem im previse sansi za playoff. Pogotovo sa svim povredama na startu sezone. Taylor Jenkins je odradio sjajan posao prosle sezone i iznenadio mnoge, sada ce sigurno malo vise obratiti paznja na njegov rad i ekipu.

 

 

Memphis Grizzlies depth chart:

 

PG:Morant / Jones

SG:Melton / Allen / Bane

SF:Brooks / Winslow

PF:Jackson jr / Clarke / Anderson

C:Valanciunas / Dieng / Tillman

 

Coach Taylor Jenkins

 

Dallas Mavericks

 

Najbolji napad u istorji lige prosle sezone. Za mnoge neocekivano, i to oslabljeni, namicili Clipperse u prvoj rundi playoffa. Doncic zapusio usta mnogima koji su mislili da njegova igra iz regularne sezone ne moze da se prenese i u playoff. Ima vec i jedan nezaboravan game-winner u svojoj vec bogatoj kolekciji.

Trejdovali su Setha Curryja za Josha Richardsona. Bolji odbrambeni igrac je Richardson ali slabiji suter. Trebalo je malo odbrane ekipi, to je sigurno. Pored njega dosao je i Wes Iwundu za dvogodisnji minimalac. Willie Cauley-Stein koji je zbog zdravlja propustio Orlando je produzio ugovor na jos dve sezone. Burke je potpisao novi, trogodisnji ugovor i tako naplatio sjajne partije u mehuru. Hardaway, naravno, odlucio da i ove godine bude placen (19 miliona) a JJ Barea osataje jos jednu sezonu.

Delon Wright je trejdovan u Detroit za Jamesa Johnsona. Wright je koristan igrac ali nije imao mesta pored Doncica. Johnson, ako ostane u ekipi bice na kraju klupe.

Draftovali su Josha Greena (SG) sa 18. pozicije i Tyrella Terryja (PG) sa 31. pozicije.

Najvaznija vest za pocetak sezone za Dallas je da ce Porzingis propustiti pocetak sezone. Tacan period izostanka nije dat, verovatno ni sami ne znaju ali prvih nekoliko nedelja je u pitanju, ne duze. Bice maksimalno oprezni sa Letoncem, jer se videlo u Orlandu koliko je nedostajao u seriji sa Clippersima, gde bi imali realne sanse da ih izbace da je bio zdrav.

Jos uvek nema vesti kada je moguce za ocekivati povratak Powella. Pokidao je ahilovu tetivu u januaru, a izostanak kod takve povrede je obicno malo vise od godinu dana. Ako sve bude kako treba trebalo bi ga videti na terenu u drugom delu sezone.

Upravo zbog problema sa povredama visokih igraca doveden je Cauley-Stein. Nije igrao puno za Dallas nakon trejda ali ocekuje se da ce sada imati vecu minutazu u novoj sezoni. Bice idealan partner Doncicu u picku sa napadom na kos.

Po mnogima je Doncic prvi kandidat za mvp-ja nove sezone. Da li je realno da odigra jos bolje nego prethodnih sezona? Ima jos prostora za napredak sigurno, pogotovo u sutu za tri poena i slobodna bacanja.

Navijaci Dallasa polazu puno nade u rukija Tyrella Terryja kao zamenu za Curryja. Sutirao je 40% za tri poena prosle sezone na koledzu. Ako bar malo bude blizu toga, eto njima jos jednog opasnog igraca u rotaciji, a pri tome imaju i Richardsona.

Ako se pogleda proslogodisnja tabela i napredna statistika sa ocekivanim pobedama, Dallas je trebao biti daleko iznad sedme pozicije gde su zavrsili. Nastave li tako, mogu biti u samom vrhu zapadne konferencije. Carlisle izvlaci najbolje iz Doncica i ove ekipe u napadu, uz zdravog Porzingisa, mogu pobediti svakoga.

 

Dallas Mavericks depth chart:

 

PG:Doncic / Burke / Brunson

SG:Richardson / Terry

SF:Hardaway / Iwundu

PFKleber /  Finney-Smith

C:Porzingis / Marjanovic / Cauley-Stein / Powell

 

Coach Rick Carlislie

 

PACIFIC DIVISION

 

LOS ANGELES LAKERS  defending champions

 

Lejkersi su se vratili na velika vrata pa u novu sezonu ulaze kao branioci titule koja je osvojena u mehuru u Orlandu, lakse nego sto se ocekivalo.

U ovoj ofsezoni nisu mirovali vec su imali pune ruke posla pa je tako neuobicajno za sampionsku ekipu doslo do dosta velikih promjena u sastavu tima.

Ipak najbitnija vijest jeste da je fenomenalni Anthony Davis potpisao ugovor na 5 godina za 190 miliona na radost mnogih navijaca Lejkersa koji ce uzivati u njegovim partijama jos dugo vremena a zastrasujuce je sto tek ulazi u svoj prajm tako da se ocekuje monstruozna sezona. Sad se vec moze reci da je itekako vrijedilo dati toliko toga da bi se on doveo i na zadovoljstvo navijaca Lejkersa i naravno AD-a ta saradnja je vec u prvoj sezoni urodila plodom jer je osvojena titula uz neke njegove fantasticne partije, kako u odbrani tako i u napadu.

Naravno tu je i Lebron koji je potpisao produzenje ugovora tako da cemo jos neko vrijeme gledati brutalni duo AD-Lebron. Lebron u ovu sezonu ulazi opustenije jer je uzeo svoju 4tu titulu tako da je skinuo veliki teret sa svojih ledja nakon sto je obecao kad je dolazio u LA da ce Lejkerse vratiti na vrh ali jurenje za nekim legendarnim igracima ne prestaje vec se ide na jos. Prvi cilj je naravno dostignuti Kobijevih 5 titula a onda i MJ-ovih 6 sa Bullsima. Sta reci za tog covjeka a da nije receno? U svojoj 18toj sezoni i nema naznaka da usporava vec je i dalje jedan od kandidata da uzme MVP regularnog dijela i ove sezone. Samo mozemo reci kapa dolje majstore, respect.

Sto se tice odlazaka, otisli su veterani sampioni Rajon Rondo koji je potpisao lijep ugovor sa Atlanta Hawksima a zatim  Dwight Howard koji je otisao u Filadelfiju gdje ce biti zamena Embiidu. Otisli su jos i Bradley Beal koji je zavrsio u Majamiju dok su bek sutera sampionskog mentaliteta Danny Greena ukljucili u paket zajedno sa 28 pikom i doveli proslogodisnjeg kandidata za 6tog igraca lige, Dennis Schrodera iz OKC-a. Schroder je zamisljen kao ta napadacka iskra sa klupe koja ce imati mnogo minuta sa starterima i koji ce mijenjati Lebrona kao ballhandlera a nerijetko i kao vodja napada u mecevima gdje ce Vogel odmarati svoje 2 glavne zvijezde, AD-a i Lebrona.

Kad smo vec kod 6tog igraca lige, odradili su fenomenalan posao u dovodjenju momka koji je prosle sezone uzeo tu nagradu, Montrezl Harrella i to na ugovor od 19/2 sezone sto je za takvog igrac stvarno odlican posao. Od njega se ocekuje da sa klupe donosi energiju, dosta poena i da sa Schroderom vodi taj second unit a vode glavnu rijec u mecevima gdje Vogel odmara Dejvisa i Dzejmsa.

Doveden je stari lisac, sampion i nekadasnji DPOY Marc Gasol za minimalac koji ce imati bitnu ulogu u timu, posebno sto se tice defanzive.

Kao slobodan igrac doveden je takodje i Wes Matthews koji bi trebao da preuzme ulogu Danny Greena, dobra odbrana i sut za 3 poena.

Ostali su KCP koji je potpisao novi dugogodisnji ugovor kao i Markieff Morris koji je imao zapazenu ulogu u kasnijim rundama plejofa prosle sezone.

Tu je naravno i fenomenalni Alex Caruso koji je postao bitan i neizostavan clan rotacije.

U 2 duela predsezone protiv Klipana istakao se mali Talen Horton-Tucker za kojeg ce se morati naci mesta u rotaciji.

Kuzma je naravno tu ali pitanje je da li ce i zavrsiti sezonu u dresu Lejkersa.

Strucni stab na celu sa Vogelom se nije menjao, odradjen je fenomenalan posao prosle sezone ali strucni stab ove sezone ima veliki izazov a to je da uklopi sve ove nove igrace, da se malo igra ubrza ali da odbrana previse ne trpi zbog toga.

I ove sezone jedan od najvecih favorita bez dileme a verovatno i favorit broj 1 i ako ostanu zdravi Lebron i AD nemam sumnje da cemo ih opet gledati u velikom finalu.

 

Los Angeles Lakers depth chart:

 

PG: Lebron / Schroder / Cook

SG: Caldwell-Pope / Caruso / Horton-Tucker

SF: Matthews / Kuzma / Dudley

PF: Davis / Markieff

C:Marc Gasol / Harrell

 

Coach Frank Vogel

 

 

 

 

Phoenix Suns

 

Sunsi, pravi, neporazeni sampioni mehura ulaze u novu sezonu sa najvecim ambicijama u poslednjih desetak godina. Trejdovali su za Paula i konacno doveli igraca koji moze pomoci Bookeru na terenu a i van njega da ispuni svoj veliki potencijal do kraja. U suprotnom smeru su otisli Oubre i Rubio uz picka prve runde iz narednih sezona.

Paul, jos uvek jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji je prosle sezone predvodio Thunder do sedme utakmice prve runde i tu skoro iznenadio favorite Houston Rocketse. Na kraju i ako nije uspeo, uradio je sjajan posao sa dosta skromnom ekipom i sa prosecnim trenerom. Ovo je navelo Sarvera da konacno uradi nesto i da dovede HOF plejmejkera kako bi Booker i kompanija konacno zaigrali u playoffu posle puno godina.

Osim Paula, ekipu su pojacali Crowder 3/30, E’Twuan Moore i Langston Galloway za minimalce. Saric produzio ugovor 3/27. Payne takodje ostaje odlukom kluba.

Draftovali su Jalena Smitha (PF/C) sa 10. pozicije.

 

Deluje da Sunsi konacno izgledaju dovoljno ozbiljno da se o njima prica kao legitimnom playoff kandidatu.

Cam Johnson i Bridges su imali dobru rolu u onih nekoliko utakmica u avgustu i izgleda da su spremni za sledeci korak.

Ni odbrana ne izgleda da ce biti problem kao ranijih sezona. Ayton se mnogo popravio u tom segmentu prosle sezone a Paul i dalje moze da sa uspehom brani vise pozicija.

Imaju i solidne igrace sa klupe, Crowder posle takodje dobre role u mehuru sada dolazi da pripomogne kao neki 3&D igrac. Mozda je malo precenjen ali od njega se ne ocekuje nista osim da pogadja trojke i da igra cvrscu odbranu.

Jedini problem dolaska Paula u ekipu je sto nece biti previse fleksibilnosti u narednom periodu za dovodjenje igraca.

Monty Williams ce imati pune ruke posla da ispuni ocekivanja mnogih da ovu ekipu konacno uvede u playoff jer ako ne uspe, moze ovo postati veoma brzo veoma ruzno za fransizu. Mozda i poslednja sansa da Booker udje u playoff u dresu Sunsa.

Velika je konkurencija na zapadu, po mnogima Sunsi su sigurni ucesnici playoffa, neki idu daleko i vide ih kao hca, ali siguran sam da bi navijaci bili zadovoljni i sa samim ucescem u playoffu posle toliko godina, jel tako?

 

Phoenix Suns depth chart:

 

PG:Paul / Payne / Carter

SG:Booker / Galloway / Moore

SF:Bridges / Nader

PF:Johnson / Crowder / Smith

C:Ayton / Saric

 

Coach Monty Williams

 

Los Angeles Clippers

 

Ovih nekoliko nedelja nije izgledalo previse optimisticno za navijace Clippersa do dolaska Sergea Ibake. Morali su nadomestiti odlazak Harrella. Osim toga, Morris je produzio ugovor 4/64, Patterson ostao jos jednu sezonu za minimalac, trejdovali Shameta za Kennarda i pri tome dobili cetiri picka druge runde od Detroita. Sa waivera su pokupili ostatke Nicolasa Batuma.

Pored Harrella, otisao je i JaMychal Green od vaznijih igraca.

Draftovali su Reggiea Perrya (C), sa 57. pozicije.

Tyronne Lue, dosadasnji prvi pomocnik Riversa je imenovan za prvog trenera ekipe. Poznat kao dobar drugar sa igracima ali i dosta postovan, koji se ne boji da stane na crtu™ sa zvezdama ako mu se nesto ne svidja. Videcemo kako ce to izgledati u Clippersima gde osim Leonarda vlada moze se reci malo i indijanstina sa ponekim igracima. Da li ce se malo dovesti u red ekipa sa disciplinom ili ce nastaviti po starome. Istina, u sampionskoj sezoni Clevelanda, sa strane nije izgledalo mnogo manje ludje tamo nego sto je to sada slucaj sa Clippersima.

Ekipa je i dalje mnogo jaka sa dva superstara i odlicnim saigracima ali i dalje se cini da je potreban jos jedan ball-handler. Mozda Huertera planiraju da preuzme tu ulogu a mozda planiraju da urade jos neki potez sa dovodjenjem nekog iskusnije igraca. Bilo je price o Roseu npr. Sastav ne izgleda kompletan, morace tu jos nekoliko igraca da dodje.

George je imao dosta los playoff. Mnogi se pitali koji je tacan uzrok tome, da li su problem bili uslovi, losi odnosi sa trenerom, totalni choke ili jos uvek vuce probleme sa ramenima koje je operisao nakon najbolje sezone u karijeri.

Leonard se opekao po prvi put u playoffu. Konacno je dokazano da nije robot i da on moze da pukne pod pritiskom. Epski poraz od Denvera ga je sigurno bar malo poremetilo. I on ima hronicnih problema sa preponom. Ocekuje se da malo laganije udje u novu sezonu i da sve do playoffa igra pod rucnom.

Ibaka je sigurno mnogo bolja opcija od Harrella za Clipperse u playoffu. Bice to veliko pojacanje jer ce konacno imati centra koji moze da pogodi trojku a pritom nije uopste los ni u odbrani. Osim toga, naravno ima i veliko iskustvo u najvaznijim utakmicama.
Georgeu i Leonardu isticu ugovori na kraju sezone. Iako za to da napuste ekipe dajem 0,1%, nikad se ne zna. Pogotovo sa prvim.

 

Za playoff ne bi trebalo da bude problema, iako bude izostanaka najboljih igraca, imaju dubok sastav koji to moze da istrpi.

 

Los Angeles Clippers depth chart:

 

PG:Beverley / Williams / Jackson

SG:George / Kennard

SF:Leonard

PF:Morris / Patterson

C:Ibaka / Zubac

 

Coach Tyronn Lue

 

Golden State Warriors

 

Tuzna offsezona za Warriorse. Izgleda da nakon bacene prosle sezone, ni ove nove sezone nece biti previse relevantni kada je prsten u pitanju nakon povrede Klaya Thompsona.

Koji je sada realan domet ove ekipe? Samo ulazak u playoff ili nesto vise? Tesko je procenti posto Curry gotovo da nije igrao vec godinu i po dana, Green nije preterano dobar bez najboljih saigraca, za Wigginsa se jos nista ne moze tvrditi ali najverovatnije nece biti nikakve revolucije i iznenadjenje kod njega, bice to stari Wiggins osim sto ce biti mozda malo efikasniji. Oubre je doveden za trade exception sto su Warriorsi dobili od trade Iguodale i definitvno moze pomoci. Ako nista drugo onda zbog toga sto je sigurno bolji igrac od ostalih opcija sto Warriorsi imaju.

Osim Oubrea dosli su Wannamaker i Bazemore za minimalce. Wiseman (C) draftovan sa druge pozicije. Verovatno odmah ulazi u startnu petorku. Nico Mannion (PG) je takodje draftovan, i to sa 48. pozicije.

Otisao je samo Bowman.

Klupa je veoma tanka, fali tu jos jedan centar i mozda jos jedan bek ili krilo. Na pocetku prosle sezone kada su jos bili kompletni sa Curryjem, izgledali su uzasno. 1-3 pocetak do povrede Curryja, sto je bio znak da se totalno bace na tank i tako odmore glavne igrace jednu sezonu nakon napornih pet, gde su igrali full sezone i playoffove.

Imaju jos chipove za trade i pitanje je hoce li ih iskoristiti ili cekati kraj sezone i onda od one sledece opet krenuti sa najvecim ciljem. Kako god, vreme im polako istice a i Curry ima jos ugovor na dve sezone, trebace obratiti paznja i na to.

Mnogo je promena bilo na zapadu kod ekipa koje su u prici za playoff, ako Curry bude onaj stari onda playoff ne bi trebalo da bude pod znakom pitanja ali ako nastavi sa igrama iz prosle sezone, bice tu problema. Wiseman je enigma, Green takodje.

 

Golden State Warriors depth chart:

 

PG:Curry / Wannamaker

SG:Wiggins / Poole

SF:Oubre / Bazemore

PF:Green / Paschall

C:Wiseman / Looney / Chriss

 

Coach Steve Kerr

 

Sacramento Kings

 

Otisao je Divac, svi se usrecili kod navijaca Kingsa. Sad ce sigurno sve krenuti na bolje.

Fox dobio novi maximalan ugovor 5/163. Draftovan Haliburton (PG/SG) sa 12. pozicije, dovedeni Whiteside, Kaminsky za minimalac. Sezona moze da pocne…

Jos jedna sumorna sezona Kingsa je pred nama. Walton i dalje zaradjuje za lebac od onih 24-0 sa Warriorsima. Buddy Hield je i dalje tu, konacno srecan zbog velike verovatnoce da ce startovati.

Bagley je valjda vec konacno zdrav da pokaze sta zna. Joseph i Barnes zadovoljni sa ugovorima i rolama u ekipi a Bjelica traci vreme u ovom cirkusu.

Da ne bude skroz dosadno pobrinuce se Jabari Parker i Hassan Whiteside. Zalaganje ce biti maksimalno.

Realno je da budu mozda i najgora ekipa na zapadu ako nekako uspeju prevariti Oklahomu. Nesto vise od toga tesko izvodivo.

 

Sacramento Kings depth chart:

 

PG:Fox / Joseph

SG:Hield / Haliburton

SF:Barnes / Parker

PF:Bagley / Bjelica

C:Holmes / Whiteside / Kaminsky

 

Coach Luke Walton

  • Like 29
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Čuj, ovoga, odradio bi ozbiljnije. :classic_biggrin: I ovo možemo odma' da turimo na nba.com. Hvala obojici na odličnom uvodu. Jbg, srušio vam je Janis koncepciju već prvog pasusa. :classic_biggrin:

 

Što manje povreda, što više odličnih utakmica i nezaboravnih igara majstora na terenu. Srećno svima.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Barkley#34 said:

Čuj, ovoga, odradio bi ozbiljnije. :classic_biggrin: I ovo možemo odma' da turimo na nba.com. Hvala obojici na odličnom uvodu. Jbg, srušio vam je Janis koncepciju već prvog pasusa. :classic_biggrin:

 

Što manje povreda, što više odličnih utakmica i nezaboravnih igara majstora na terenu. Srećno svima.

Bice ispravljeno sutra sa najnovijim informacijama, nisam stigao sve ispregledati zbog posla i kasnije utakmica😀

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Miki28 said:

LOS ANGELES LAKERS  defending champions

 

Lejkersi su se vratili na velika vrata pa u novu sezonu ulaze kao branioci titule koja je osvojena u mehuru u Orlandu, lakse nego sto se ocekivalo.

U ovoj ofsezoni nisu mirovali vec su imali pune ruke posla pa je tako neuobicajno za sampionsku ekipu doslo do dosta velikih promjena u sastavu tima.

Ipak najbitnija vijest jeste da je fenomenalni Anthony Davis potpisao ugovor na 5 godina za 190 miliona na radost mnogih navijaca Lejkersa koji ce uzivati u njegovim partijama jos dugo vremena a zastrasujuce je sto tek ulazi u svoj prajm tako da se ocekuje monstruozna sezona. Sad se vec moze reci da je itekako vrijedilo dati toliko toga da bi se on doveo i na zadovoljstvo navijaca Lejkersa i naravno AD-a ta saradnja je vec u prvoj sezoni urodila plodom jer je osvojena titula uz neke njegove fantasticne partije, kako u odbrani tako i u napadu.

Naravno tu je i Lebron koji je potpisao produzenje ugovora tako da cemo jos neko vrijeme gledati brutalni duo AD-Lebron. Lebron u ovu sezonu ulazi opustenije jer je uzeo svoju 4tu titulu tako da je skinuo veliki teret sa svojih ledja nakon sto je obecao kad je dolazio u LA da ce Lejkerse vratiti na vrh ali jurenje za nekim legendarnim igracima ne prestaje vec se ide na jos. Prvi cilj je naravno dostignuti Kobijevih 5 titula a onda i MJ-ovih 6 sa Bullsima. Sta reci za tog covjeka a da nije receno? U svojoj 18toj sezoni i nema naznaka da usporava vec je i dalje jedan od kandidata da uzme MVP regularnog dijela i ove sezone. Samo mozemo reci kapa dolje majstore, respect.

Sto se tice odlazaka, otisli su veterani sampioni Rajon Rondo koji je potpisao lijep ugovor sa Atlanta Hawksima a zatim  Dwight Howard koji je otisao u Filadelfiju gdje ce biti zamena Embiidu. Otisli su jos i Bradley Beal koji je zavrsio u Majamiju dok su bek sutera sampionskog mentaliteta Danny Greena ukljucili u paket zajedno sa 28 pikom i doveli proslogodisnjeg kandidata za 6tog igraca lige, Dennis Schrodera iz OKC-a. Schroder je zamisljen kao ta napadacka iskra sa klupe koja ce imati mnogo minuta sa starterima i koji ce mijenjati Lebrona kao ballhandlera a nerijetko i kao vodja napada u mecevima gdje ce Vogel odmarati svoje 2 glavne zvijezde, AD-a i Lebrona.

Kad smo vec kod 6tog igraca lige, odradili su fenomenalan posao u dovodjenju momka koji je prosle sezone uzeo tu nagradu, Montrezl Harrella i to na ugovor od 19/2 sezone sto je za takvog igrac stvarno odlican posao. Od njega se ocekuje da sa klupe donosi energiju, dosta poena i da sa Schroderom vodi taj second unit a vode glavnu rijec u mecevima gdje Vogel odmara Dejvisa i Dzejmsa.

Doveden je stari lisac, sampion i nekadasnji DPOY Marc Gasol za minimalac koji ce imati bitnu ulogu u timu, posebno sto se tice defanzive.

Kao slobodan igrac doveden je takodje i Wes Matthews koji bi trebao da preuzme ulogu Danny Greena, dobra odbrana i sut za 3 poena.

Ostali su KCP koji je potpisao novi dugogodisnji ugovor kao i Markieff Morris koji je imao zapazenu ulogu u kasnijim rundama plejofa prosle sezone.

Tu je naravno i fenomenalni Alex Caruso koji je postao bitan i neizostavan clan rotacije.

U 2 duela predsezone protiv Klipana istakao se mali Talen Horton-Tucker za kojeg ce se morati naci mesta u rotaciji.

Kuzma je naravno tu ali pitanje je da li ce i zavrsiti sezonu u dresu Lejkersa.

Strucni stab na celu sa Vogelom se nije menjao, odradjen je fenomenalan posao prosle sezone ali strucni stab ove sezone ima veliki izazov a to je da uklopi sve ove nove igrace, da se malo igra ubrza ali da odbrana previse ne trpi zbog toga.

I ove sezone jedan od najvecih favorita bez dileme a verovatno i favorit broj 1 i ako ostanu zdravi Lebron i AD nemam sumnje da cemo ih opet gledati u velikom finalu.

 

Los Angeles Lakers depth chart:

 

PG: Lebron / Schroder / Cook

SG: Caldwell-Pope / Caruso / Horton-Tucker

SF: Matthews / Kuzma / Dudley

PF: Davis / Markieff

C:Marc Gasol / Harrell

 

Coach Frank Vogel

bolece odlazak bredlija bila vise nego odlazak delgijevog bredlija.

Link to comment
Share on other sites

Giannis ispao faca ovim produženjem. Definitivno nikad fan od mene u vezi njegove košarke, dapače, ali kao lik je stvarno sjajan, odan, skroman i sa odličnim mindsetom radnika. Dokle god je u naponu fizike, "samo" je potrebno pronaći mu odgovarajuću pratnju a sad makar šutera ima, puna liga specijalaca.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Giannis ispao faca ovim produženjem. Definitivno nikad fan od mene u vezi njegove košarke, dapače, ali kao lik je stvarno sjajan, odan, skroman i sa odličnim mindsetom radnika. Dokle god je u naponu fizike, "samo" je potrebno pronaći mu odgovarajuću pratnju a sad makar šutera ima, puna liga specijalaca.

 

Jeste ispao faca, ali u danasnjem NBA, neka zvezda jedne sezone moze da dodje i kaze necu da igram za vas hocu da me trejdujuete. Ima xy primera u poslednjih nekoliko godina. Svaka cast, ali ovo nije garancija da nece da trazi kao Harden trejd. Mada bih rekao da 90 posto nece to da uradi.

 

Dal u danasnjem NBA znaci nesto koliko ti je ugovora ostalo ako si zvezda lige i kazes necu da igram vise za vas.

Edited by Zvezdinho
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Miki28 said:

 

 

Portland TrailBlazers

 

Hezonja je jedini koji je otisao a da je zvucnije im.

 

Ok, otišao je i Hasan koji je imao značajnu ulogu prošle godine, ali slažem se sa tekstom.

 

 

 

2 hours ago, đubrivo. said:

 

 

kakav kreten

  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, realno *w said:

 

Ok, otišao je i Hasan koji je imao značajnu ulogu prošle godine, ali slažem se sa tekstom.

Imao sam svoj upis za vecinu timova pa sam htio editujem post jutros i da dopunim neke stvari, da dam azurnije informacije jer je @gggggggg pisao prije 15tak dana ali nisam znao da je kratak rok za editovanje i onda sjebao.

Jedino da otvorim novu temu sa ispravljenom verzijom a da admini ovu obrisu?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...