Jump to content

VN Sakira (Spoljni Krug) 4.-6. decembra 2020.


Alen13ASC

Recommended Posts

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

 

Uff, kakva trka iza nas. Ne mogu najaviti VN Sakira a da prosto ne pišem celo vreme o prvoj trci i odvojenim katastrofama najpre Grožana kojem sam posvetio uvod jer je on junak priče pa kakvom udesu Strola te propuštena šansa za Pereza da osvoji podijum. VN Bahreina a referiram na prvo izdanje je bila najduža trka po suvom u novijoj istoriji F1- 2 sata i 59 minuta! Po tome od nešto malo više od 1000 izdanja je zauzela 37. mesto na toj listi gde dominira VN Kanade 2011 sa 4 sata i 4 minuta, VN Brazila 2016 je 29. s 3 sata i 1 minut, Koreja 2010 je na 54. mjestu s 2 sata i 48 minuta a Malezija 2012 63. s 2 sata i 44 minuta. I to je to apropo moderne F1 na Top80 listi najdužih trka. Sve ovo između su one klasične duge trke u periodu 1950-1970.

 

01-F1-logo.png

 

Najbitnije da je Grožan van svake životne opasnosti bez preloma uz opekotine.

 

02-VN-Logo-f170-RSD.png

 

03-Logo-VN-f170-RSD.png

 

04-O-stazi-II-RSD.png

 

Šta očekivati od Spoljnog Kruga? Definitivno pregršt akcije. Kako se znaju ređati preticanja na relaciji krivina 1-4 tako očekujem da bi se od krivine broj 5 pa do šikane odnosno krivina 7 i 8 moglo isto puno toga dešavati u stilu trke iz 2010. Do sada je 4. krivina bila V konfiguracije a sada će biti de fakto šikana što menja stvari.

 

05-staza-s-legendom.png

 

06-Mapa-Staze-RSD-III.png

 

Duboko se izvinjavam zbog prikaza video materijala preko Streamable linka, FOM mi je blokirao svih 7 klipova koje sam spremio na Jutubu.

 

2010. Sakhir je održao trku na Krugu Izdržljivosti koja koristi krivine 5-8 s Spoljnog Kruga pa stoga je jedina referenca za ono što čeka vozače a i nas gledaoce pa ću se potruditi izvući što više informacija da vam približim. Pogledao sam spomenutu trku te snimio 7 zanimljivih situacija:

 

Krivine 1-9

 

2010- Pogled na spomenutu sekciju iz vazduha. Prvo ide V krivina pa de fakto dve uzastopne dve šikane. Krivina 7 je jako zeznuta jer se koči i skreće istovremeno a nakon toga sledi prava šikana te blaga krivina odnosno krivina broj 9.

 

https://streamable.com/r0875l

 

Kompleks krivina 1-4

 

2010- Hulkenberg protiv Kovalainena. Kao što je i običaj na normalnoj sekciji tako i ovde vozač koji gubi mjesto u prvoj krivini može lako nadoknaditi mesto u četvrtoj.

 

https://streamable.com/29al7v

 

Krivina 4

 

2010- Glok protiv Kovalainena. U ovom snimku Glok je malko pritisnuo Kovalainena na ulazu u krivini broj 5 što je jedan od načina kako osigurati sveže ugrabljeno mesto.

 

https://streamable.com/4j4zi7

 

2010- Veber protiv Buemija. Na izlasku iz boksa Veber s lakoćom prelazi Buemija.

 

https://streamable.com/avncsb

 

2010- Kubica protiv Buemija. Još jedan školski primjer preticanja u 4. krivini.

 

https://streamable.com/nxd38n

 

Kompleks krivina 6-8

 

2010- Hulkenberg gubi kontrolu pod pritiskom u sedmoj krivini te se izvrće + bonus odustajanje di Grasija.

 

https://streamable.com/mah73v

 

Krivine 10 i 11

 

2010- Buemi protiv Hulkenberga. U ove dve krivine ne očekujemo preticanja ali ako se izgubi trakcija na izlazu iz tog kompleksa ma šta god bio uzrok to automatski znači gubitak pozicije od protivnika koji diše za vrat na startno/ciljnom pravcu. Recimo ako neko pogreši na izlazu iz šikane to bi moglo biti skupo pre krivine broj 10 ili prve krivine u idućem krugu.

 

https://streamable.com/eekik1

 

Pirelli opet donosi C2-C4 a broj setova je neizmenjen u odnosu na prošlu trku.

 

07-Alokacija-Guma-III.png

 

Meklaren je odličnim rezultatima u Bahreinu osigurao lepu prednost ispred Rejsing Pointa koji su imali strašan peh s neverovatnim odustajanjima, a na tablici vozača upravo je treća strana najviše profitirala tj. Rikjardo.

 

08-poredak-tablica-II-RSD.png

 

Vidite i sami koliko je sve to zbijeno apropo četvrte pozicije. Čak šta više Sainc, Noris i Albon se polako približavaju Lekleru odnosno Perezu odnosno Rikjardu. Očekujem pad Leklera na tablici jer će Spoljnii Krug prosto pojesti sve koji imaju deficit PJ ali nikad se ne zna, niko nije mogao očekivati onako bizaran Bahrein. Svašta je još moguće.

 

09-Vremenska-prognoza-RSD.png

 

Satnica trke je pomerena u duboko u noć po lokalnom vremenu, obratite pažnju na to. Naravno čeka nas još jedan suvi vikend ali to neće zaustaviti zabavu. Želimo Romanu Grožanu brz oporavak, nije isključeno da ba vidimo u Abu Dabiju jer nema preloma. Sve zavisi od zarastanja opekotina.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Alek The Great said:

Sta li je prava istina iza ovog pozitivnog testa Hamiltona?!

 

Pa realno ima dve mogucnosti, ili je stvarno pozitivan ili jebava Mercedes oko produzenja ugovora. Ali zasto bi to radio kada nema gde drugo da nadje bolid s kojim ce da uzme tu rekordnu osmu titulu pa da ide u penziju? Ako Hamilton ne bude u Mercedesu dogodine titulu uzima ili njegova zamena, ili Botas (ako je zamena ono bas truba) ili Maks u Red Bulu, nema dalje od toga. A nesto ne vidim Red Bul da ce da trci da ga potpise pa da destabilizuju svog prvog vozaca, kod njih je bar uvek podela na 1-2 bila prilicno nedvosmislena. Van Mercedesa i RBR Hamilton nema sta da trazi osim ako ne zeli da se k'o Kime trkanjem u F1 bavi kao hobijem i da se ne sekira oko rezultata.

Dakle logicno, stvarno je pozitivan.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, John Terry said:

Treca varijanta je da nema potrebe da rizikuje udes. Ko menja Hamiltona?

 

Da je tako, onda ne bi ni u nedelju restartovao posle Grozanovog udesa, titula je vec obezbedjena, sponzori ispostovani samim pojavljivanjem na gridu (seti se VN USA 2005 i fijaska sa Miselinkama).

2 hours ago, Alek The Great said:

Hulkemoji16.pngPromenice samo boju.

 

Najverovatnije Fandorn, on im je prijavljeni rezervni vozac.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...