Jump to content

VN Bahreina (Sakir) 27.-29. novembra 2020.


Alen13ASC

Recommended Posts

1 minute ago, Mickey said:

 

Zato je mozda i bolje sto je ograda slomljena, dosta energije sudara je otislo na to. Mozda se Grozan ne bi izvukao sa "samo" slomljenim rebrima da nije tako.

 

Armko bi trebalo da je elastican, da odbije bolid. Zato su i prestali da ga koriste u vecini situacija jer su se bolidi posle udesa vracali nazad na stazu pa su postajali opasnost po ostale (seti se Laudinog udesa, dvojica su naletela na njega nakon sto se slupao o ogradu). To, i situacije u kojima bi popustio iz raznih razloga (udesi Severa, Kojniga, Revsona...). Apsolutno ne treba da popusti, narocito ne na ovakav nacin.

Link to comment
Share on other sites

Quote

(otprilike F1 bolid koji se krece 700 km/h)

Cisto tehnicki, mislim da je to previse za ocekivati, mozda ograda moze da izdrzi duplo vecu energiju ali to nije brzina * 2, nego kako je E = mV^2, negde oko 500 km/h.
 

Neverovatno sta je Grozan prezeveo stvarno. Oreol i kokpit su ga sacuvali uz njegovu prisebnost i naravno sreca.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Borko said:

Hamilton nije odustao u 47 trka uzastopno, lepo bi bilo da se danas prekine taj niz. 

 

Wow, kakav komentar nakon onakvog udesa Gro i generalno čitave trke do sada gde nisu sastavili jedan krug kako valja.

 

Sedi, jedan.

Link to comment
Share on other sites

Još uvek nisam došao sebi od onog Grožanovog udesa, današnji dan želim da zaboravim. Ujutro sam kod babe i dede gasio požar u spavaćoj sobi, ovo pišem sa rukama u plihovima tj. opekotinama.

 

Dođe F1 i očekujem nešto u sredini poretka kad ono vatrena stihija nakon udesa, mama u suzama a meni u mislima da se bolid prepolovio a la Hubert i da je vozač mrtav.

 

I onda čujem da je u pitanju Grosjean i da je svestan. Ali ovaj udes je kompletno bacio u senku ono ludilo od Strollovog udesa. Isuse.

 

Ne sviđa mi se što još uvek nemamo informacije iz bolnice, potpuno mi deluje nerealno da je prošao brz povrede untrašnjih organa ili napuknuća kostiju.

  • WOW 2
Link to comment
Share on other sites

 
Vise nego ocigledno nije funkcionisala, nista ne sme da prodje kroz nju, to je ubedljivo najopasniji scenario.
Naš komentator Josef Král (GP2, LM) kaže da na tom mestu se jednostavno ne očekuje udarac u ogradu pod 90 stepeni, zato tamo nije ni tecpro ni gume. Splet potpuno nepredvidljivih okolnosti. Naravno, istraga mora da utvrdi da li su stubovi bili pravilno utemeljeni, ali svaka ograda ima odredjeni stepen zadržavanja, tj. dimenzionisana je na očekivanu silu udarca. Na ovom delu piste se očigledno računalo s tim da bolid može da udari pod uglom do recimo 30 stepeni, takva je konfiguracija piste na tom mestu.

Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...