Jump to content

VN Bahreina (Sakir) 27.-29. novembra 2020.


Alen13ASC

Recommended Posts

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

 

Turneja trka koje se voze po danu je prošla, dolaze nam noćni spektakli. Prvo se kreće za nedelju dana u Sakiru pa potom opet na istom mestu ali u potpuno drukčijoj konfiguraciji a finale sezone se dočekuje u Abu Dabiju. Šteta što je Mercedes toliko isprednjačio te učinio da 2020. bude najmanje neizvesna sezona u istoriji ali sredina poretka se zakuvala sa dolaskom Ferarija. Troboj se pretvorio u četveroboj.

 

01-F1-logo.png

 

02-VN-Logo-f170.png

 

03-Logo-VN-f170-RSD.png

 

04-O-stazi-II-RSD.png

 

05-staza-s-legendom.png

 

06-Mapa-Staze-RSD-III.png

 

Zone akcija

 

Prva krivina / Krivina Mihael Šumaher

 

2014- Udes Maldonada i Gutijereza.

 

 

2016- Kontakt između Hamiltona i Botasa.

 

 

2017- Udes Strola i Sajnca.

 

 

Četvrta krivina

 

2007- Hajdfeld školski pretiče Alonsa.

 

 

Pireli se vraća svojoj uobičajenoj praksi te donosi srednje mešavine guma tj C2-C4.

 

07-Alokacija-Guma-III.png

 

Mercedes i Hamilton su krunisani kao šampioni i to je to apropo ove sezone, ali nije sve gotovo. Za divno čudo dobili smo Ferari u onoj borbi sredine poretka. Svaka im čast na odrađenom poslu, konačno se troboj pretvorio u četveroboj. A nema mnogo razlike na relaciji trećeplasiranog Rejsing Pointa i Ferarija, samo 24 poena a tri trke su do kraja. Dakle ima tu još dosta prostora za manervisanje.

 

08-poredak-tablica-II-RSD.png

 

Dakle svi oni moji pesimistični uvodi u vezi AlfaTaurija koji "ima šanse" protiv Ferarija padaju u vodu i jako sam sretan zbog toga. Ferari i nakon očajnog vođenja ipak nije zaslužio borbu za sedma mjesta s AlfaTaurijem. Ljudi koji su za to krivi jesu ali Ferari brend i Tifozi nisu. Konačno su u toj jednačini i sa radošću ćemo ispratiti duele.

Fetel je konačno sretan ove sezone, imao je lep start pa onda debakl s Leklerom pa čitav niz kao lavina očajnih nastupa zbog diskutabilnih odnosa u ekipi. Osećam da može nastaviti momentum ako se ispostavi da je Ferari jak na Sakiru i Abu Dabiju, za Spoljni Ring u Sakiru ne vjerujem. Tu se može Reno iskazati. Opa sad je iznenada došla paralela Ferari/Renault/brza pista s kratkim krugom (VN Francuske 1979). Elem, Perez se isto tako mora pohvaliti, hoće da maestralno napusti ekipu sa kojom je bukvalno cjelu karijeru proveo. Kao i Fetel, razbio je maler u Turskoj te jedini u toj borbi sredine poretka prešao stotku. Lekler je samo tri poena iza, Rikjardo 4 pa ponor od 25 poena do Sainca. Nekadašnji roj vozača koji je brojao do 7-8 se sad sveo na Pereza, Leklera i Rikjarda u toj borbi za 4. mesto. Ne mogu davati tolike šanse Saincu pa i Norisu. Ono što postalo zanimljivo je borba za prestiž odnosno 7. mesto. Sainc ima 75 poena, Noris samo jedan manje, Albon 5 manje a Gasli 11 manje.

U konačnici očekuje nas jedna uzbudljiva trka, Sakir je znao uvek pružiti dobre partije a krivina Mihael Šumaher u prvom krugu trke je prava poslastica.

 

09-Vremenska-prognoza-RSD.png

 

Na sveopšte iznenađenje dugoročna prognoza kaže da postoji šansa za kišni vikend! Nije neuobičajeno da kiši krajem novembra, tako kaže lokalno stanovništvo. Recimo početkom godine vozila se trka 24 sata na Dubai Autodromu pa je prekunuta zbog općeg potopa jer na pisti nisu postojali sistemi odvoda vode, bukvalno ceo padok i garaže su bile potopljene a startno/ciljni pravac imao je jedno jezero!

Ne stvaram lažnu paniku, prognoza ipak kaže 40% tako da nije strašno iako padne.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...