Jump to content

ATP Finals


zoe Bg

Recommended Posts

9 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

Bravo Danil, potpuno zasluzeno.

 

Bolji igrac je dobio ovo danas. Iako je Nadal imao priliku da resi rutinski u 2 seta, zasluzio je ovo Medvedev. Nadal je dosta pametno pristupio mecu, dosta koristio slajs, ali je na kraju to Danil okrenuo u svoju korist i tako i napravio kljucni brejk, ubacio Nadala u tu slajs rutinu i iznenadio ga izlaskom na mrezu.

 

Mogu da se slozim sa Viskom da ovako na neki nacin pocinje nova era. Naravno, to ne znaci da ce Medvedev i Tim stalno da dobijaju ovu dvojicu staraca, ali ja na njih uopste ne gledam na autsajdere u tim mecevima, vec kao potpuno ravnopravne.

 

Bice vrlo zanimljivo videti kako ce da se odvija 2021. , ali mogu da se kladim da big3 zajedno nece uzeti vise od 2 slema.

Pa to bi bilo sasvim normalno i krajnje je vreme bilo za smenu generacija.

Samo da vidimo koliko će slemova i drugih turnira uopšte da se odigra u 2021.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, alcesta said:

Auh kakav slučajan lob :classic_biggrin:

 

E, da, ovo je bio trenutak gdje se po meni meč prelomio, da je dobio Nadal taj poen mislim da bi dobio u dva seta i prošao u finale. Ok, bio je mishit Medvedeva taj završni udarac ali još mi nije jasno kako mu je Nadal poslao lopticu forhendom na reket a cijela bh strana zjapi prazna, totalno atipično za njega.

Link to comment
Share on other sites

Gledala sam samo treci set, Medo neverovatan. Koliko volje, energije, kakvo kretanje, kakvi udarci iz nemogucih pozicija, briljantni servisi :Hail:

Posle par neverovatnih pasinga Nadalova faca se skamenjena:smiley5:

Nego www otvaraj onu tabelu u Excelu (digitron ne pipaj dok se ne ohladi) da vidimo koliko je Medo pomogao Novaku elimisavsi Nadala:smiley2:

Link to comment
Share on other sites

On 11/18/2020 at 11:35 PM, Boxy said:

Po svemu vidjenom do sada, Medvedev ili Tim osvajaju

 

11 hours ago, delgado said:

Vrhunski tenis juce u drugom setu Djokovic-Zverev, Sasha bio bolji ali nije uspeo da materijalizuje brejk sanse, a Novak kao pijavica ostao u setu, izgurao do TB-a i onda na kvalitet i mentalnu snagu dobio. Protiv Tima je 50-50, ocekujem 3 seta

 

   Isto tako, mislim da je Meca blizi pobedi protiv Rafe. Sve u svemu, mozda i ponajbolji tenis od restarta sezone se igra u O2 areni.  Vamos Rafa! 

 

4 hours ago, Malkolm Brogdon said:

Bas dobar mec su odigrali, dosta solidan kvalitet tenisa su prikazali i jedan i drugi.

 

Tim je pokazao po ko zna koji put da nije slabiji igrac ni u jednom mecu, nebitno ko se nalazi sa druge strane mreze.

 

Moje misljenje je da je on vec neko vreme, ako gledamo cisto igracki, najbolji igrac na svetu, i da jedino moze da ga ukoci to sto ponekad sam sebi udje u glavu, ali mislim da je vec solidno resio to.

 

Bio sam ubedjen posle onog finala AO da mu je potrebno samo da nekako probije tu barijeru i uzme taj GS i da ce posle u vecini slucajeva dobijati big3, gde god da naleti na njih. 

 

U ovom drugom mecu dajem Medvedevu 60-40 prednost. Stvarno ne vidim da Nadal osvaja ovo, jednostavno su i jedan i drugi trenutno bolji igraci od njega na ovoj podlozi i u ovim uslovima.

 

Da izdvojim znalce (možda mi je još netko promakao).

 

@Boxy je rekla još u srijedu a @delgado pokazao da zna znanje i da je i više nego dobrodošao njegov povratak na ovaj PDF.

 

Da dodam i @Drakaris-a, on čitavo vrijeme najavljuje titulu za Medu, još jedan, najteži korak mu predstoji.

Link to comment
Share on other sites

Sad je razlika Novak-Rafa= 2180 bodova.

Ako Rafa osvoji AO - bice 540 bodova.

Ne znamo koji turniri ce se igrati (ako ce se igrati) pred AO. Ako ne bude ATP Cupa onda Rafa moze da smanji prednost ako osvoji neki 250 turnir pre AO (osim ako se ne uvede neki 500 turnir) na 290. Pa onda da odigra i osvoji neki 250 turnir posle AO - razlika bi bila 40 bodova. Ako umesto toga bude igrao npr. Roterdam (500 turnir) onda bi mu trebalo samo QF da petekne Novaka. U ovom slucaju bi Novaku matematicki bilo sigurno da ima 307 sedmica, do 14.2. (ako ne dodje do kojekakvih pomeranja turnira).

 

Ako se igra ATP Cup (koji sigurno ne bi bio kao ovogodisnji, vec verovatno 8 zemalja) onda je racunica malo drugacija, ali ko ce ga znati kako ce ATP postaviti bodovanje (ove godine je zavisilo od renkinga protivnika i imali su neku tabelu; hoce li biti ista i u 2021 - pitanje je).

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nadal je  imao grčeve u 3 setu, otuda onako nerezonsko skračivanje izlascima na mrežu i odbrane slajsom ,

Sa kolko god malo energije i bez BH , sa svim teretom svoje post korona sezone Djokovic  došao na turnir, nije fizički bio inferioran u odnosu na Tima . Koji je svakako u boljoj  formi došao nakon Beča a reklo bi se i nešto odmorniji (iako su ispali u istoj fazi) .

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Malkolm Brogdon said:

Nadal ima jednake sanse da osvoji AO kao recimo Conga.

to je sad vec druga prica. govorimo o the worst-case scenario.

realno, ako ne bude nekih drugih iznenadjujucih desavanja i obrta, ovim Rafinim porazom bi trebalo da je obezbedjeno prestizanje Feda.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Keira said:

Nadal je  imao grčeve u 3 setu, otuda onako nerezonsko skračivanje izlascima na mrežu i odbrane slajsom

Jeste Nadal bio mrtav na kraju meca, i jeste zbog toga jurio na mrezu, ali slajs je koristio planski tokom celog meca, to nema veze sa umorom. 

 

Njegovi spinovi ne mogu previse da poremete Medvedeva, jer mu bacaju loptice tacno onako kako on zeli, zbog toga je i koristio slajs da bi promenio ritam i pokusao da natera Medvedeva da igra malo drugacije nego inace, sto je i radilo, ali nije bilo dovoljno da dobije mec.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Keira said:

Prekomerno koršćenje slajsa  ima veze sa umorom ,a več je i  navikao Medvedeva na šablon

Moram da se ne slozim.

 

Evidentno je da u regularnoj razmeni protiv Medvedeva u ovim uslovima nema previse sansi, jednostavno mu apsolutno ne odgovara taj matchup. Zato je danas i pokusao da igra sa dosta varijacije. Nisu to cak bili ni defanzivni slajsevi u vecini situacija, regularno je igrao DTL slajs razlicitih dubina kako bi onemogucio Medvedeva da ga kaznjava dubokim CC BH-om.

 

Nadalov FH van sljake nema odgovor na dubok ravan CC BH, to cesto ume da demonstrira i Kirgios kad nije zauzet okretanjem flasice i pricanjem sa publikom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nije nužno da se složimo:classic_smile:

Npr moj utisak je da od visokih igrača sa dvoručnim BH Medvedeva slajs protivnika najmanje tangira. Ima to smotano za oko ali efektivno kretanje, zgrči celo telo kao neka gusenica i kao da dopuže da pokupi slajs.

 

Mislim da Nadal nema meč up problem  protiv Medvedeva , jednostavno forma se čini da pre odlučuje pobednika trenutno a kasnije će i mečevi u nogama vrv još više dolaziti do izražaja.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Keira said:

Nije nužno da se složimo:classic_smile:

Npr moj utisak je da od visokih igrača sa dvoručnim BH Medvedeva slajs protivnika najmanje tangira. Ima to smotano za oko ali efektivno kretanje, zgrči celo telo kao neka gusenica i kao da dopuže da pokupi slajs.

 

Mislim da Nadal nema meč up problem  protiv Medvedeva , jednostavno forma se čini da pre odlučuje pobednika trenutno a kasnije će i mečevi u nogama vrv još više dolaziti do izražaja.

 

 

Nije to toliko do toga da mu slajs pravi neki veci problem, vec do toga sto mu Nadalovi spinovi savrseno odgovaraju, pa onda Nadal mora da trazi alternativu.

 

Nadal se kroz celu karijeru oslanja na taj FH -> BH sablon, ali to protiv nekih igraca na betonu jednostavno ne funkcionise. Recimo Novak je taj sablon resio na betonu i zbog toga mu Nadal nije uzeo set tu vec 7 godina. Ono sto vadi Nadala je sto na turu ima dosta svakojakih Beretinija koji imaju celendzer BH, pa obicno primenjivanjem tog sablona uspe da ih polomi negde do sredine drugog seta najkasnije i tu mec postaje jednosmerna ulica.

 

To protiv igraca koji imaju konstantan dubok i ravan BH ne funkcionise. Novakov BH nije nuzno ravan, ali ga on igra tako protiv Nadala iskljucivo zbog matchupa. Federer je recimo velikim delom dobio ono finale AO17 jer je ravnim dubokim BH-om ugasio Nadalov FH do te mere da je ovaj na kraju meca izlazio iz sablona i bukvalno se plasio da napadne dijagonalom, iako ga je tako unistavao kroz celu karijeru.

 

Medvedev je jedan od takvih igraca, s tim sto njemu visina i grip prave dodatnu prednost u odnosu na taj spin pa mu Nadalovi udarci padaju u idealnu zonu. Nadal je toga svestan i zbog toga je skroz drugacije pristupio ovom mecu. Ne pamtim kad je protiv bilo koga igrao ovoliko slajsa, koliko god da je bio umoran.

Link to comment
Share on other sites

Slažem se ja sa nesavršenostima Nadalove igre  u uslovima na betonu i u dvorani. To nije sporno. I da Medvedevu više odgovaraju.

Takodje smatram  4 meča su još uvek mali uzorak za konstataciju mač up problema

 

Primetio si grčeve u 3 setu?

Slajs zahteva manje nameštanja i unošenja celog tela  nego top spin ili dtl BH. A Nadal je delovao kao da ima grčeve u celom telu.

 

Viško je povukao zgodnu crticu- kao da gleda Štefi Graf u 3 setu

Link to comment
Share on other sites

Koliko juce kuknjave i povika na Djokovica,a evo Nadal je servirao sinoc za pobedu i bio brejknut sa nulom! Mentalni patuljaktm

Meni je najiskrenije zao sto je ispao..uopste sto ovde nece otici do samog kraja. Kad vidim ko je sve u karijeri osvajao ovaj veliki turnir, zaista je nepravedno da ga Nadal nema u kolekciji. Steta..
Nestalo mu je goriva..ne,nije cak nestalo ni goriva..pojavio se neki kvar u stroju jer je postalo vidno da ima neke fizicke probleme pri kraju meca. Poceo je maltene da vuce nogu..
Kad smo vec kod nogu..zaista je svojevrsna bizarnost da su mu se stopala smanjila,sta li?? Ovo je neko konstatovao jos tokom trajanja RG,ali zaista mi deluje da on sad nosi neki broj 41 u najboljem slucaju.

 

10 hours ago, alcesta said:

Meni je stvarno teško da zamislim da Medvedev sad dobije Rafu posle onakvog raspada prošle godine, pogotovo što im je sigurno obojici taj meč u glavi.

Jel ti nudio neko mesto u moderaciji?
Taman da zamenis vrhovnog jynxera..:classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, Crni Bombarder said:

Inace..(ne daju mi kladionicarski prsti mira) Medvedev blagi favorit danas. Kvote: 1.75 - 2.08
Po meni,tacno toliko je negde i u prednosti..kvote su ok postavljene i nista ja tu ne bi' dir'o :classic_sleep:

 

Mene je ovo ipak malo iznenadilo, ali, dobro, pokazalo se da nisam bio u pravu ni za jučerašnji Medin meč. Ne podcjenjujem ga nipošto samo kažem. On mi je btw bio prije početka ove sezone pick za osvajanje AO ili USO čak, ali, eto, i tu sam (debelo) omašio. Očekujem pobjedu Thiema i možda bih ga igrao za manji ulog da se kojim slučajem kladim.

 

Ali, kad već spominjemo kvote, meni su danas veliki favoriti Mektić i Koolhof, mislim da će to riješiti i prije TB-a u dva seta, a kvota više nego dobra.

 

Ni meni ex-kladioničarski prstići ne daju mira :classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Crni Bombarder said:

Jel ti nudio neko mesto u moderaciji?
Taman da zamenis vrhovnog jynxera..:classic_biggrin:

Nisam znala da je uslov funkcija u moderaciji :classic_biggrin:

Uostalom, [McL mode on] praktično sam i bila u pravu, Rafa je ukrao prvi set i servirao za pobedu, nisam mu ja kriva što nije uspeo da iskoristi Danilovu glavu kad je trebalo [/McL mode off]

  • Ha-ha 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...