Jump to content

Pogodi ko je?


Milutinov Tata

Recommended Posts

Problem je bio sto sam prvo pogresno procitala pitanje, a onda sto sam se iz nekog razloga vezala za Wimbledon i otislo sve u pogresnom pravcu :classic_biggrin:

Ali svaka ti cast za ova pitanja i kako ih smislis i sto te ne mrzi da istrazujes :Hail:

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Abudžaba Dabila - ne moze bez guglanja :classic_biggrin:. Bravo za pogodak, objasnjenje sledi uskoro.

 

Evo jos jedno pitanje na brzinu:

 

Teniski mec - na velikom turniru, jedan igrac je bio bivsi GS sampion, i iako nema mnogo GS titula smatran je za jednog od najboljih igraca svih vremena. Drugi je bio manje poznat, nikada nije stekao vecu slavu, ali je dugo bio prisutan u tenisu i nakon zavrsetka profesionalne karijere. Mec su obelezile mala kontroverza na kraju prvog dela, i veliki preokret u drugom delu meca, na kraju je mec upisan u istorijske knjige.

 

Pomoc, koja ne znam da li suvise otkriva:

 

Spoiler

Njih dvjica su cesto igrali zajedno van turnira, a stariji je cak bio i trener mladjem jedno vreme.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Spoiler

Sumnjam da su kapetani Urugvaja '34 i Italije '38 u pitanju. Dakle ostaju ENG '66, W GER '74 (mislim da su tada bili domaćini), ARG '78 i FRA '98 kao mogući odgovori...teško mi je ovo al probat ću barem navesti kapetane tih ekipa, baš me zanima znam li. '66 Charlton, '74 Beckenbauer (ovog ću eliminirati, ne zvoni mi kao točan odgovor na tvoje pitanje), za '78 moram dobro razmisliti tko je bio kapetan (slabije poznajem tu generaciju, sumnjam da je Kempes bio u pitanju a ako ipak jest onda i njega eliminiram), '98 Deschamps ili Petit (i ovog bih eliminirao ako pogađam kapetane)

 

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Milutinov Tata said:

@Abudžaba Dabila

 

  Reveal hidden contents

E bas je taj koji ti nedostaje :classic_biggrin:.

 

 

Ne bih se sjetio još neko vrijeme sigurno, mislio sam lupit Ardiles ali rekao bih da je Elias u pravu. Btw sad vidim da sam neke greške napravio u onome oko nogometnih WC-ova, ne znam otkud mi da je Urugvaj osvojio '34, naravno da je '30.

Link to comment
Share on other sites

And last (?) but not least; ultimate wooden spoon tennis quiz pt3!

 

Ovaj put ću, na zadovoljstvo mnogih odmah na startu svakog pitanja napisati što tražimo.

 

Pa da krenemo s pitanjima;

 

1. Tražimo Top3 igrače koji su osvojili WS titulu u ovom stoljeću/veku (osim već u kvizovima ranije spomenutog jednog od GOAT-ova (dojadilo mi ono KOZA) koji je tu titulu također osvojio, dakle najboljeg smo već pronašli). Trojica su, jedan je bio najbolje rangiran kao treći na svijetu (1A), drugi kao drugi (1B) a treći kao prvi (1C). Prvi i treći dolaze iz iste zemlje (majčice). Drugi dolazi iz zemlje u kojoj živi @wwww. Tko su oni? Ako ste pratili, ne možete pogriješiti.

 

2. Kontinentalni kalendarski golden spoon. Tražimo kontinent (2A) sa kojega dolaze svi osvajači WS-a jedne od godina u ovom stoljeću/veku, jedini put kada se dogodilo da svi osvajači WS u istoj godini dolaze sa istog kontinenta, a da to nije Europa. To je kontinent s kojeg dolazi dvostruki osvajač WS-a, koji je oba ta WS-a osvojio baš iste te godine. Ako ste pratili prethodni kviz, odmah ćete znati o kojem kontinentu (i kojem igraču, 2B) je riječ. Osim tog igrača, tražimo još dvojicu koji su kompletirali taj kontinentalni golden spoon te godine.

 

Prvi je daleko najbolji i možda i jedini (koliko-toliko) poznati igrač svoje zemlje u ovom stoljeću/veku, pobjeda nad drugim od GOAT-eva na RG-u mu je najveća pobjeda karijere (a to mu je ujedno bio i debi meč na GS-ovima), dolazi iz glavnog grada te države (anagram riječi MALI, ili mali na šatrovački). Tko je on (2C)?

 

Drugi je poznatiji, dolazi iz jake teniske zemlje, bio je nakratko i u Top10, jako je dobar prijatelj sa jednim GOAT-om koji ima WS titulu, jednom ga je i pobijedio što mu je i najveći skalp karijere. I ovo bi trebalo biti dovoljno, ako mu kažem nadimak i-ili u kojem (teniskom) gradu je rođen, previše ću reći (a i ovime sam dovoljno rekao). Tko je on (2D)? Koja je godina u pitanju (2E) ako znamo da je treći od GOAT-ova te godine igrao svoje prvo GS finale?

 

3. Top 10 wooden slam niz. Tražimo (edit8 (osam ih je iako je 7 kola na GS-u!) igrača koji su bili Top10 u svojoj karijeri a da su sudjelovali/učestvovali u wooden slam nizu jedne godine u ovom stoljeću/veku na jednom od GS-ova. Dakle, prvi Top10 igrač izgubio je od drugog Top10 igrača koji je izgubio od trećeg itd.

 

Prvi kojeg tražimo (koji je naravno osvojio WS titulu te godine na tom GS-u) je igrao na domaćem terenu na podlozi koja mu je bila omiljena. Jedan je od dvojice* igrača u koje je domaća publika ranijih godina polagala najviše nade da će napokon prekinuti prokletstvo tog GS-a, barem kad su domaći singl osvajači u pitanju. Morao je doći (skoro pa domaći) Makica da se tenis napokon vrati kući. Manje poznati i manje uspješni od te dvojice* je u pitanju (rođen je u zemlji gdje živi @Milutinov Tata)

 

Igrač od kojeg je gore navedeni izgubio u prvom kolu tog GS-a, je već bio odgovor u ovom kvizu, pod 1C. On je?

 

U drugom kolu je gore navedeni (1C) igrač izgubio od onog dvostrukog osvajača WS-a koji se provlači kroz drugo pitanje (i koji je već bio odgovor na jedno od pitanja u prošlom WS kvizu). On je?

 

U trećem kolu je gore navedeni igrač izgubio od Dače (kojem je to bio najneomiljeniji GS). Tko je on?

 

U četvrtom kolu je gore navedeni igrač izgubio od igrača koji je i danas najmlađi osvajač tog GS-a u ovom stoljeću/veku i najmlađeg No1 u Open eri. Tko je on?

 

U četvrtfinalu je gore navedeni igrač izgubio od igrača koji je senzacionalno došao do finala na prvom odigranom GS-u te godine. To mu je i jedino GS finale, daleko je najbolji igrač svoje zemlje ikada. Tko je on?

 

U polufinalu je gore navedeni igrač izgubio od najspominjanijeg GOAT-a u ovim kvizovima a on je u finalu izgubio od jedinog preostalog (od trojice) GOAT-ova sa kojim se tada mogao sastati. Naime, te godine je treći od GOAT-ova tek osvojio svoj prvi ATP turnir. Koji turnir je u pitanju (bonus 1)? Bonus ako znate i koji je još turnir osvojio te godine (bonus 2).

 

Kompletirajte wooden spoon niz te godine, i odgovorite barem na prvi bonus!

 

@Malkolm Brogdon -a ću tagirati, znam da ne želi ovo propustiti :classic_smile:

 

Edit!

 

Edited by Abudžaba Dabila
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...