Jump to content

FC Arsenal


sasha arsenal

Recommended Posts

6 minutes ago, McLeod said:

Najls je bio u defanzivi pored Obamejanga nas ubedljivo najbolji igrac danas. Mozda je jedan ili dva duela izgubio 5-6 uzetih lopti minimum. Cak u duzem vremenskom periodu jedan defanzivac nije odigrao toliko dobro kod nas, godine u pitanju.

Pustio Abrahama prilikom skoka i udarca glavom,sva sreca direkt u Lena,prodao puno lopti,cak uspeo i sam samcat da promasi teren 2x i rokne loptu u tribine. Mi nemamo krstenog beka,a sada su otisli Sokratis i Cembers. Mustafi u prvih 11! Strasno. Nelson teska prevara,bas je decko los u svakom segmentu.

Link to comment
Share on other sites

Abraham bi mnoge nadskocio, nije on trebalo ni da bude pored njega. I to je bukvalno jedina  sansa koju su sami stvorili celu utakmicu.

 

Pobegao Vilijan skroz, prestao da menja strane, samo je desno bio, nije ga nijednom prosao.

 

Inace, to sto smo ispucavali lopte je cist plus. Imali smo 2-3 dobre akcije kad golman ili defanzivac ispucaju loptu, svi se brzo pomere, i posle skoka njihovog igraca osvojimo loptu i krecemo u opasan napad.

 

Samo da smo to radili cele sezone imali bismo 10 bodova vise minimum, verovatno bismo bili u top4.

 

Ne znam kom je idiotu palo na pamet da Luiz, Genduzi, Cembers i drugari iznose loptu i grade napade. Primili smo ko zna koliko golova posle lose iznetih lopti, bar 10, ako ne i celih 15.

 

Nemam apsolutno nista protiv da je rokaju u bunar svaki put cim je vide. Nista nece propasti, jer trenutno imamo tim gde jedan i po igrac moze u trenutku dati preciznu loptu unapred i napraviti opasnu akciju. Mnogo cemo pre uspeti da uzmemo loptu posle skoka na sredini i igramo kao ragbi tim, svi napred i osvajaj teren, bar su brzi svi ovi sto igraju ako nista drugo.

 

I ne vidim ni tragediju da igramo kao Lester kad su uzeli titulu, bez ikakvog poseda. Ko da davi loptu, Dzaka? Genduzi? Ko ce nesto da kreira? Napravio si brz tim, imas najboljeg napadaca za kontre u ligi i jednog od najboljih na svetu, imas Pepea koji ti ne igra, koji je upravo najbolji u tim situacijama jedan na jedan kada trci sa loptom u nogama, imas Lakazeta koji isto na malom prostoru moze da napravi cudo, ti mrsis muda i pokusavas da drzis posed, al ne mozes, kad ce 4 od 5 igraca da ti se kao Nelson danas samo okrene i vrati nazad i to svi znaju, igraci iz odbrane cim vide da se staje sa driblingom trce iz linije i odmah prelaze u presing sto je jebena sramota.

 

Ali kad je vec takva situacija, onda pravi konfiguraciju tima drugacije i igraj najbolje sto mozes da napravis rezultat. I majmunima je jasno da od vecine ovih igraca nema nista, a mnogi su i matori, pa je potpuno imbecilno "razvijati" ih. Dok nauci Genduzi da igra ono sto hoce nama ce pet sezona otici u vetar, a decko nije ni toliki potencijal da bi mu ti sad davao kljuceve u ruke. U njegovim godinama su Fabregas pa i jebeni Vilser bili medju najboljim veznim igracima u ligi i radili su bukvalno sve. On i u toj defanzivi sto je po vokaciji ispada kao iz voza, tehnicke mogucnosti su mu skromne i ostace takve.

Edited by McLeod
Link to comment
Share on other sites

Ovo smo čekali još od avgusta! Tako je, Toreira i Džaka su opet pokazali da u paru igraju odlično, posebno sada kada nam linije tima bliže stoje i nema puno brisanog prostora između. Odbrana dobra, iako smo mogli dobiti gol ni iz čega, bekovi isto dobro odigrali. Laka se raspada, ali je mnogo orao danas i to mu se ne može zameriti. Ozil jbt trči!!! I traži loptu!

Nelson zajebao sve što je dotakao, ali smo valjda već navikli na to, Mateo onako, ne bih da hejtujem, ali drkao i skoro izgubio loptu na 18m pa Luiz izbio i čekao 10m da doda Aubi na strani i dao je kada više Auba nije bio u trku, već je stao da ne uđe u ofsajd. Treba samo mnogo prostije da igra Mateo, bez toliko dodira i rizika, posebno što je još klinac i nije neko ko treba da uzima rizik i kuva bez potrebe.

Sve u svemu, vidi se šta želi Arteta, posebno mi se sviđa Pepovo pravilo 3sek/3 dodira posle gubitka lopte,da se tada odmaha napada i osvaja lopta ili pravi faul. Idem nam dobar raspored, Palas (A),Šefild (H), Čelzi (A),Barnli (A), Njukasl (H), Everton (H), pa tek onda Siti (A), idealno da uhvatimo 14-18 bodova do derbija. 

Link to comment
Share on other sites

Pepe je iskidao u prvom.Imao je neverovatnu statistiku.Samo da se radi pametno sa njim,biće zver.A kažu za Artetu da je tu najbolji.

 

Slušao sam izjavu Luiza nakon utakmice.Deluje da zaista veruju u trenera i da ih je ubedio da može da uradi velike stvari za klub.Rekao je i da treba vremena i da nemaju snage da isprate njegove zamisli tokom svih 90 minuta.Zbog toga i pad u igri.

To se i videlo protiv Čelsija,a i sinoć.

Poslušao sam i Artetu nakon meča.Izjavio je da je pričao sa Džakom i da ovaj ostaje.Ako će da igra kao protiv Junajteda i ako je Arteta uveren da može da ga koristi i unapredi,onda nemam ništa protiv.

 

edit:Čejmbers van terene 6-9 meseci.Nadam se da će uspeti da dovedu nekoga.

Edited by sasha arsenal
Link to comment
Share on other sites

Slušao sam sve izjave igrača i Artete, sve što sam našao, i vidi se da su odmah klikli svi kako treba. Igrači su srećniji, znaju šta treba da rade, Arteta se postavio kao neko ko veruje igračima, a pritom ne ruši svoj autoritet. Ovo miriše na dobru priču.

 

P.S. Odlična analiza kako smo igrali protiv Junajteda i kolika je uloga bekova i zadnjih veznih u Arteta/Pep postavci.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobra je analiza, ali dok ovo legne na mesto trebace jako puno vremena, jer mi nemamo igrace za to sto on hoce da igra. Nadam se da cemo u januaru biti vrlo aktivni, mada mrka kapa, kao i svake godine.

 

Ovo je protiv Junajteda funkcionisalo dobro iz nekoliko razloga. Prvo, robusan vezni red koji ove sezone nije igrao uopste zajedno cini mi se. Plus i nisu neka pamet ni Lingard i Fred, jedino je Matic pokusavao da resi presing i blok na pravi nacin tako sto je probao da roamuje van pozicije, ali i on je van forme, plus duge lopte koje su pokusavali su besmislene sa Marsijalom i Rasfordom napred.

 

Jedino sto mi imamo za ovaj sistem je Toreira koji je jako pokretljiv, Dzaka u ulozi Fernandinja mi se blago receno ne svidja 😄 Tu utakmicu je dobro odigrao jer nisu mogli da ga stave pod pritisak i imao je precizna dodavanja (kao uostalom sto najcesce i ima), ali je dalje dabldeker kojem treba 10 sekundi da se natrti, overi loptu 50 puta dok ne uradi nesto s njom.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, BratMinli said:

Slušao sam sve izjave igrača i Artete, sve što sam našao, i vidi se da su odmah klikli svi kako treba. Igrači su srećniji, znaju šta treba da rade, Arteta se postavio kao neko ko veruje igračima, a pritom ne ruši svoj autoritet. Ovo miriše na dobru priču.

 

P.S. Odlična analiza kako smo igrali protiv Junajteda i kolika je uloga bekova i zadnjih veznih u Arteta/Pep postavci.

 

Odmah se videlo kako Najls ulazi u sredinu kada napadamo.Lepo ekipa izgleda ofanzivno.Napokon Arsenal igra fudbal.

Dobra analiza.

 

Arteta mi deluje kao pun pogodak.Doduše,to sam rekao za Emerija 😄.

Link to comment
Share on other sites

Mateo je odigrao dobro drugo,obzirom u kakvoj je formi.U prvoj je bio loš,kao i ostali igrači Arsenala.

Arteta je promenio odnos prema igri u drugom.Igrači su delovali mnogo bolje.

 

Nego,kakav potencijal poseduju Pepe i Martineli.Arsenal još od Fabregasa i RVP-a nije imao takve nade.Da ne pominjem Vilšira 😄.

Link to comment
Share on other sites

Holding se još traži, trebaće mu malo vremena da se vrati u formu, ali raduje da konačno imamo rep i glavu. Arteta zna šta želi i način kako da to dobije, ali nama nedostaju igrači za sve te zamisli. Za sada izgleda sasvim pristojno. Brine me samo Laka, trudi se, ali nekako uvek pogreši kada je ključno. Ali valjda će proći i to čim konačno postigne gol. Isto mislim za Ozila, da će mu se još više vratiti volja kada postigne/namesti koji gol. Džaka i Toreira su dobri, Pepe kida, a voleo bih i Martinelija da vidim češće u PL-i. Nelsona samo što pre zameniti, pa da i napad bude kompletno dobar. Nadam se da dolaze bolji dani za Arsenal.

P.S. Saliba nam dolazi na leto, a nadam se i Upamecano iz Leipziga. 

Link to comment
Share on other sites

Lepo otvorena utakmica.Nekih 25-30 min je Arsenal dominirao.Nakon toga su pustali Palasu sve vise prostora.Ozil danas los i zbog toga je najvise nedostajalo kreativnosti.

Pozitivan utisak mi je ostavio Najls koji je spakovao Zahu u dzep.

 

Steta zbog crvenog Aube.Bice tesko bez njega u narednim utakmicama posto je Laka van forme.Mozda je to prilika da Martineli dobije vise prostora.

 

Link to comment
Share on other sites

Mavropanos u Nirbergu na pozajmici do kraja sezone.Nadam se da će ga zdravlje poslužiti,pa će,valjda,biti nešto od njega.

Pominje se i odlazak Mustafija.

Dakle,očekujemo dolazak štopera i moguće jednog veznjaka.

 

edit:ponovo se oglasio onaj nigerijski milijarder o kupovini Arsenala.Očekuje da završi neki projekat do 2021,pa onda se baca u šoping.Nadam se da je ovo tačno,pošto sam ranije slušao njegova obećanja o velikim ulaganjima,ako ne laže 😄.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Zamalo da nas Mustafi sahrani. Nije posle toga toliko loše odigrao, ali zaista mora otići što pre, ovo je već previše. Džaka i Toreira kao braća, odlično su igrali, čak i kada se Džaka povukao na štopera. Ali Martineli....... ubica, tako hladan udarac posle šprinta od 16 do 16... imao malo sreće, ali je zaslužio. Dijamant, dečku dati novi ugovor na 10 godina! Pepe se još traži, ali ide na 2 igrača i oni se povlače?! Imamo odličan duo, samo da ne razjebemo sve. Što pre vratiti Holdinga u ritam i pobediti već neku tekmu. 

Link to comment
Share on other sites

Ako pogledamo generalno rezultate ove sezone, vecinu uslovno receno dobrih rezultata, pa i igara gde je rezultat izostao, smo ostvarili kada smo imali manje lopte u posedu.

 

To nije Arsenal i zato se i mucimo ovoliko ove sezone, ali posto ocigledno ne dovodimo nikoga u januaru (sto je neverovatno, ali navikli smo jelte), bar bi mogli da se potrudimo da dobijemo sto vise meceva umesto sto insistiramo na onome sto je krasilo Arsenal u neko srecnije vreme, kad imamo igrace koji jednostavno nisu dovoljno kvalitetni da to iznesu.

 

Zaista je tako prosto.

Link to comment
Share on other sites

Martineli je ubica i zaslužuje da igra u startnoj postavi pored ovakvog Lakazeta,koji se stvarno trudi ali mu ne ide.Kada se pogleda njegov učinak u klubu,veliko je pitanje da li smo nešto bolje dobili od Žirua.

 

Vidi se napredak pod Artetom,ali definitivno su mu potrebni kvalitetni igrači.

 

edit:Zašto Sebaljos ne dobija priliku?Delovao mi je kao neko ko će se lako uklopiti u Artetin sistem.Izgleda da ga ovaj ne ceni previše.

1 hour ago, McLeod said:

Ako pogledamo generalno rezultate ove sezone, vecinu uslovno receno dobrih rezultata, pa i igara gde je rezultat izostao, smo ostvarili kada smo imali manje lopte u posedu.

 

To nije Arsenal i zato se i mucimo ovoliko ove sezone, ali posto ocigledno ne dovodimo nikoga u januaru (sto je neverovatno, ali navikli smo jelte), bar bi mogli da se potrudimo da dobijemo sto vise meceva umesto sto insistiramo na onome sto je krasilo Arsenal u neko srecnije vreme, kad imamo igrace koji jednostavno nisu dovoljno kvalitetni da to iznesu.

 

Zaista je tako prosto.

Recimo protiv Čelsija na Emiratima nije bio slučaj.Tu kada je Lampard uveo Žoržinja i kada su preuzeli posed,Arsenal se slabo šta pitao.

Ali generalno da,slažem se.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, sasha arsenal said:

Martineli je ubica i zaslužuje da igra u startnoj postavi pored ovakvog Lakazeta,koji se stvarno trudi ali mu ne ide.Kada se pogleda njegov učinak u klubu,veliko je pitanje da li smo nešto bolje dobili od Žirua.

 

Vidi se napredak pod Artetom,ali definitivno su mu potrebni kvalitetni igrači.

 

edit:Zašto Sebaljos ne dobija priliku?Delovao mi je kao neko ko će se lako uklopiti u Artetin sistem.Izgleda da ga ovaj ne ceni previše.

Recimo protiv Čelsija na Emiratima nije bio slučaj.Tu kada je Lampard uveo Žoržinja i kada su preuzeli posed,Arsenal se slabo šta pitao.

Ali generalno da,slažem se.

Govorio je o Sebaljosu Arteta, bio je rovit i nije sasvim spreman, ali posle kaže da tipovi utakmica nisu bili za njega, previše fizičke/mesarske. Mislim da će posle Ozilovih ,,bravura,, uskoro Sebaljos u prvih 11. Jako ga pohvalio kako radi na treninzima i da daje kreativnost ekipi. Valjda će uskoro i on dobiti pravu šansu.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, BratMinli said:

Govorio je o Sebaljosu Arteta, bio je rovit i nije sasvim spreman, ali posle kaže da tipovi utakmica nisu bili za njega, previše fizičke/mesarske. Mislim da će posle Ozilovih ,,bravura,, uskoro Sebaljos u prvih 11. Jako ga pohvalio kako radi na treninzima i da daje kreativnost ekipi. Valjda će uskoro i on dobiti pravu šansu.

E pa dobro onda.Ornstein je pisao kako Sebaljos nije zadovoljan u klubu.Videćemo.Lično bih voleo da se otkupi od Reala.

Link to comment
Share on other sites

Napadački trio definitivno treba da čine Obamejang-Pepe-Martineli. U defanzivnijim varijantama, a i u zavisnosti od toga ko igra u veznom redu, umesto jednog od dvojice mladića - Saka.

 

Džaka je prijatno iznenadio na poziciji CB, možda je u tome rešenje i za njega i za Arsenal.

 

Mnogo toga nedostaje ovom timu i svima je to jasno već godinama, osim menadžmentu Arsenala. Logična posledica toga je...još malo pa borba za opstanak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...