Jump to content

FC Arsenal


sasha arsenal

Recommended Posts

Meni je samo nejasno da imas 2-0 protiv Kristal Palasa kako tako u 9. minutu i utakmica se zavrsi 2-2. Lester bi im dao 10 bukvalno. Da ne pricamo sto previse poena gubimo od te i slicnih krs ekipa u poslednjih 5 godina.

 

A da posebno ne pricamo da ne bi nikome palo na pamet da ponisti Liverpulu ili Junajtedu onaj gol na kraju,to je posebna prica.

Link to comment
Share on other sites

Problem je mentalitet igrača koji se nažalost nije promenio dolaskom Emerija. Stvarno sam verovao da je on taj koji će napraviti ozbiljnu priču i da će vratiti klub u borbu za trofeje, ali izgleda da sam se prevario. Konstantno pravi greške u taktici i izboru igrača. Za Ozila me briga i od njega sam digao ruke,ali odluka da žrtvuješ Toreiru zbog jebenog Džake i da istog proglasiš kapitenom, e pa tu si napravio ozbiljnu grešku. 

Prešao sam preko gubljenja mesta u top 4 na kraju prošle sezone iako je Arsenal imao najlakši raspored. Oprostio sam debakl u finalu LE...sve u nadi da će se ekipa izdignuti ove sezone. Činjenica je da ekipa ne samo da ne izgleda bolje nego prošle sezone, već je u rangu sa Vengerovim najgorim danima. 

Kad već McLeod pomenu Lester, šteta što nismo uzeli Rodžersa. 

Mislim da je vreme da Emeri podnese ostavku. Neka Fredi vodi ekipu dok se ne nađe rešenje za novog trenera. 

Link to comment
Share on other sites

Alegri je meni daleko od ok trenera, sa Juventusom bi Stiv Brus uzimao titule.

 

Ja cu sacekati sa Emeri out, ali definitivno bi mogao da klupira Dzaku. Jedino on nije osetio cari klupe.

 

Ono sto je zanimljivo, od pocetka sezone smo dobili sve utakmice u kojima Dzaka nije igrao 😄 Jeste da je samo jednu u PL propustio (protiv Barnlija) i da su ove ostale kupovi i LE, ali opet zanimljiva statistika.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, McLeod said:

Evri se poklopilo da dodje posto je se nase penjanje na tron zavrsilo. Par godina pre toga su bili srecni kad izvuku bod na Trafordu.

Arsenal je bio dominantan u sezoni 2001/2002 (kada pričamo u međusobnim mečevima), sve ostalo u tom periodu je manje više egal. Čak i drugi put kada je Arsenal postao šampion u ovom veku odigrao je dva puta nerešeno sa Mančesterom.

Rivalitet te dve ekipe traje dugo, ali teško da se Mančester zadovoljavao bodom protiv Arsenala, a verujem da je slično razmišljanje i u Londonu.

Edited by DonJuan
Link to comment
Share on other sites

Glupa mu je izjava kako god okrenes. Cak i dok im je Roj Kin igrao, kome niko u ligi nije smeo nista da kaze, taj Roj Kin je ispao pickica protiv Vijere.

 

To sta je bilo posle je nebitno. Kao sto mogu da sprdaju Liverpul i dalje, ali od kako je otisao Ferguson pod njihovom su cizmom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na stranu kakva je liga Calcio, ali Alegrijev Juve je dao gol i zatvorio tekmu. Taktički su igrali savršeno, nije bilo mesta ni za najmanju improvizaciju ili nedoumicu. Nama to treba, posebno što imamo mnogo mladih igrača, moraju znati u svakom trenutku šta je njihov posao na svakom metru terena, sa ili bez lopte. To sada nemamo, tj nemamo već desetak godina. Alegri igra sistem 3-5-2, eventualno 4-3-3 i to je još nešto što nam idealno odgovara. Priča se da je engleski već dobro naučio, da može normalno da komunicira, još od onog interesovanja Čelzija. 

Ako otpustimo Emerija, dođemo mu još 6milion funti, dakle nije ne znam kakva para. Uglavnom, Emeri mora otići sada, ne na zimu ili u junu, sada, jer nam treba šok terapija, da li u vidu Fredija ili nekog drugog, ali ovako više ne može. Igramo pogrešan sistem, sa pogrešnim igračima u startnih 11 i sa pogrešnim trenerom. Onaj niz prošle sezone bez poraza je bio u sistemu 3-5-2 i ne kontam zašto to više ne igramo. 

#EmeriOut!

Link to comment
Share on other sites

Treba imati u vidu da je Emeri ipak pod odredjenim balastom, preuzeo je krs tim, jeste na kraju sezone bas fejlovao i na pocetku ove prosipamo neke poene (ali i dalje nije preterano strasno, imajuci u vidu kvalitet Junajteda i Celsija, mi bi morali da zavrsimo u top 4).

 

Do sada je svaki transfer koji je odradio, izuzev Suareza na pozajmici, bio pogodak. Smatram da ce Pepe ubrzo proraditi, suvise je on kvalitetan igrac da dugo igra ovako.

 

Za sada bi bilo sasvim dovoljno da se Dzaka preseli na klupu, pa i ako ne bude bolje, bar da se trpe igraci koji imaju veci upside i koji nam mogu doneti dosta toga u bliskoj buducnosti nego on.

 

Takodje treba imati u vidu da smo mi bukvalno sest godina procerdali pod Vengerom, potpuno svesni da samo idemo silaznom putanjom, zato sto je eto, legenda kluba. Ako sutnemo Emerija sad, ponovicemo gresku koju je Junajted napravio i posle toga ce uslediti sunovrat i menjanje trenera na godinu i po dana.

 

Ovaj klub nije napravljen finansijskim injekcijama kao Celsi ili Siti. Ima svoju tradiciju, svoj stil igre koji neguje decenijama, svoju skolu i fudbalsku filozofiju. To nam u poslednje vreme i smeta da napravimo nesto znacajnije, ali je jedino sto nam je ostalo. Ako to procerdamo sada, zavrsili smo sa ozbiljnim takmicenjem u Premijer ligi, bicemo tim koji se bori za sesto mesto i to u "dobrim" sezonama.

Link to comment
Share on other sites

Nije problem dati šansu ukoliko vidiš smisao i neku jasnu viziju, stil, šta god. Emeri odaje utisak čoveka koji ne zna gde udara. Luta formacijski, igrački...  Ne volim ni ja da se seče preko kolena, ali ovde ne vidim jasan plan i nisam optimista u Emerijevom slučaju. Već smo prosuli bodove koje nismo smeli. Ne miriše mi ovo na dobro. 

Link to comment
Share on other sites

Ja vidim sta on hoce da igra, ali nema igrace za to. Hoce liniju koja stoji visoko i presing, a Dzaka mu je holding midfielder. I to ne funkcionise, naravno. Verujem da nije dunster i da ce se prilagoditi.

 

Sad ima zicer da stavi Dzaku na klupu realno, posle ovoga sto je uradio kad je izlazio iz igre. A i tih pola sata bez njega smo bili dobri.

 

Inace, veliki problem u tom stilu igre je Pepe. Lik je jedan od najnedisciplinovanijih igraca bio prosle sezone u Francuskoj, oslobodjen svakog defanzivnog zadatka. On hoce da ga disciplinuje i poveri mu te zadatke, jer realno, ne postoji razlog zasto ne bi mogao i to da radi kad je brz, izdrzljiv i jak kao konj i to za sada ne funkcionise ni napred ni nazad. Napred zato sto nemamo igrace koji mogu dovoljno da pomere linije da on prima lopte na 30-ak metara i onda da iskreira nesto, a nazad zato sto iako mi deluje da se trudi, takticki je neobucen. Zato nam trebaju Tirni i Beljerin u top formi kao leba.

 

Takodje, zadovoljan sam ovim sto sam do sada video od Tirnija. Skolovan igrac koji ne ide dalje od opanaka, takav nam i treba u ovom trenutku.

Edited by McLeod
Link to comment
Share on other sites

Ako posle ovoga ostave onog kretena Dzaku u timu onda nam je sudbina zapecacena. Samo jos fali da se navijaci okrenu protiv kluba. Posle ovolikog gubitka bodova, mora se preseci. Emeri mi se sve manje svidja, on izgleda nije gazda i ne ume da uspostavi hijerarhiju u timu. Meni da je ovo uradio, ne bi video vise ni klupu taman ja zbog toga dobio otkaz. Poslao bih ga kod Ozilabdabse druze dok im ugovori ne isteknu.

Emeri gubi kontrolu, na zumu se mora dovwsti dobar stoper, naravno akobse desi jos neki neplaniran poraz Emeri OUT. Nema tu sta vise da se cekaz jedno je ako ekipa ima los period, a sasvim drugo kada trener nema autoriteta i koncepciju niti ideju sta hoce. Mi igramo losije nego prosle sezone a dovedena su ok pojacanja, to je pecat trenera i tu nema cekanja po meni. Vengerovski mentalitet je tubi dalje, a to je bila najvaznija stvaar koja je morala da se iskoreni. Jednostavno se mora dovesti autoritetan trener koji je diktator u svlacionici, Emeri je izgleda suvise mek.

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, sasha arsenal said:

Bolje da smo izgubili. Ovako je Emeri siguran. 

 

Ne znam zašto to misliš. Ako Lester danas pobedi, zaostajaćemo 6 bodova za famoznim četvrtim mestom. A sledeći vikend gostujemo upravo njima.

Btw, opet kruže glasine o Murinju i navodnoj večeri sa Raulom...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...