Jump to content

FC Arsenal


sasha arsenal

Recommended Posts

1 hour ago, McLeod said:

Cembers je igrao desno jer nema ko drugi, ako necemo da Najls igra svaku utakmicu dok se Beljerin ne oporavi. Ovi klinci (Emil Smit Rou, Saka, Nelson, Vilok) su ocigledno dovoljno dobri za LE boraniju, ali mislim da ponovo pravimo istu gresku kao pre 5-6 godina kada smo imali 50 veznjaka da ne znas ko ce da ti igra, niko ekstra kvalitet, nijedan od klinaca da iskace i da ga guras i dajes mu sansu po 15-30 minuta, Mustafi ocigledno ostaje kao osigurac i u ovoj sezoni (mada na zimu odlazi skoro 100%) i generalno se cini da je selekcija ponovo zakazala.

 

Da niste nogirali Malena, ne biste imali tu dilemu 😛

Link to comment
Share on other sites

Odgledao sam ponovo skraćeni snimak... Koliko mi šuteva dozvoljavamo protivnicima to je strašno. Mi da odigramo 3-5-2 (tom formacijom smo imali onaj nestvaran niz prošle sezone) i da prestanemo sa tolikim rotiranjem, možemo se nadati Top4,

Beljerin/Najls/Mustafi desno, Kolašinac/Tirni levo, trojica pozadi, Sokratis/Holding/Čembers i kao osigurač i igrač kome Leno spušta loptu Luiz. Ispred Toreira/Guendozi/Sebaljos, gore Auba/Laka/Pepe. Na to još dodamo klince u vezni red i napad po potrebi i eto nama Top4. Kornere izvodi Sebaljos/Toreira ili Džaka(ako udje sa klupe),slobodnjaci preko 25m Luiz, ispod ko već,nije ni bitno pošto imao dobre šutere. Mogu da garantujem da Mustafi ne bi bio ništa gori od Najlsa. 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, McLeod said:

Najls uopste nije ni bek. On je sasvim solidno pokrpio poslednjih godinu dana, imajuci u vidu godine i poziciju na kojoj igra. Juce je bio horor, ali nemojte molim vas sa Mustafijem kao desnim bekom, to je prestao da igra pre 10 godina.

Najls uopšte nije igrač za seniorsku fudbal u PL. Izuzetno ograničen kako u glavi, tako u nogama. Ako već igramo 4 pozadi, Mustafija bih pre stavio nego ovoga. Ali krajem meseca se vraća Beljerin pa se nadam da će brzo i uhvatiti kakvu-takvu formu. 

Najls je za svoju karijeru do sada, mislim 2 puta menjao poziciju u omladincima i sada menjao od krila do veze do beka... i svuda podjednako loš. Pozajmica ili prodaja aka Ivobi scenario što se mene tiče. Nikada igrač od njega neće biti.

Link to comment
Share on other sites

Ma nije nam on najveći problem naravno, nedostatak sistema i startnih 11 nam je problem, on je više kao posledica. Ali opet, do trenera je kako koristi pojedine igrače, a Emeri sve više brlja sa time. Najls neka ostane, ali za rotaciju, LE i kupove, za PL nikako. Barem su klubovi iz PL uvek imali ok bekove engleze ili ostrvljane, a mi ne možemo krštenog beka iz akademije da izvučemo. Da nismo zdipili Beljerina La Masiji kada je bio klinac, ne bi imali nijednog beka. 

Link to comment
Share on other sites

Prošle godine kada je Emeri forsirao tri štopera pozadi i kada je Holding igrao, tada je tim izgledao najbolje. Dečko je kidao i bio je ubedljivo najbolji defanzivac u klubu. Kada se on povredio, usledile su sve lošije partije. 

 

Videćemo kako će ekipa izgledati kada se vrate Belarin, Tirni i Holding i koju će formaciju Emeri postavljati. 

 

Samo Džaku da ne gledam. 

 

Što se Najlsa tiče, ne znam, nije on kriv što ne zna da igra na toj poziciji. Boljeg trenutno nemamo, nažalost. 

Link to comment
Share on other sites

Martineli i Čembers pokidali sinoć. Martineli dao 2 gola i dobio batina kao nikada do sada. Protivnik slab, nisu imali šansu, ali raduje razigravanje pojedinih igrača. Srećan sam što je Holding dao gol ubrzo nakon što je preuzeo kapitensku traku. Beljerin takođe u dobrom ritmu, odigrao poluvreme za U23 i sinoć malo. 

Ali verovatno će opet biti neki fail sa sastavom/formacijom za vikend pa ovo vraćanje igrača u takmičarski pogon ne mora ništa značiti.

Link to comment
Share on other sites

Ako nas ovaj impotentni i ruinirani Junajted pobedi, onda bi stvarno trebalo postaviti neka pitanja Emeriju.

 

On generalno ima problem sa derbijima od kako je dosao, ako i ima nekog izgovora za Liverpul i Siti, za ostale nema.


Protiv Junajteda uci u mec kao da gostujes recimo Vest Hemu ili Lesteru (posto su tu negde po kvalitetu trenutno sa njima) i sve ce biti ok.

Link to comment
Share on other sites

Igramo sa desnim bekom koji to nije,levim bekom koji je slab u defanzivi,stoperom koji najbolje igra u postavci sa 3 stopera,sa 2 veznjaka ofanzivno ogranicena,sa krilom koje izvodi prekide,a nedostaje mu disciplina i 2 kotlica pasulja,sa spicem kome nema ko da kreira sansu jer je Sebaljos na klupi. Emeri,svaka cast. 🤐

Link to comment
Share on other sites

Mislim da sebi Emeri sve više kopa rupu sa svakom sledećom utakmicom.

Leno - doktor, ni sam ne zna kako je zalutao kod nas

Čembers - odigrao fenomenalno, mislim da nije napravio nijednu grešku za 90min + imao par ok ubacivanja sa strana, iako to nije njegova pozicija + nije imao pomoć Pepea

Sokratis/Luiz - korektno, ništa posebno, ništa kriminalno
Kolašinac isto, prosek.

Vezni red nismo imali, posebno u prvih 45 minuta gde je McTomini izgledao kao Zidan pored naših igrača.

Mateo dobar napred,traži loptu, kreira,nudi se,mada još uvek škripi defanziva + morao je dati gol, baš je slabo šutirao

Džaka super odvalio klinca čim je ušao, to se radi uvek kada uđe neki klinac, odmah mu staviš do znanja da ne talasa. + sve prekide mora izvoditi Džaka kada je u igri, posebno kornere. Osim toga, dosta neprimetan. 
Toreira - nije bio na svojoj poziciji, dosta igrao napred nego inače i videlo se, nije ga bilo u igri. Imao onaj traljav šut i to je sve.

Pepe - klupirati ga što pre, lupiti nekoliko vaspitnih i oduzeti pravo da izvodi prekide. Dečko je taktički nepismen i ne igra za tim. Mogao je uzeti svesku i pisati kako igra Saka. Nesporan je talenat Pepe, ali mora se dosta raditi sa njim pošto trenutno ne doprinosi ništa + sav pritisak sa te strane pada na beka jer ne pomaže u defanzivi.

Saka me oduševio, dečko napunio 18 godina pre par nedelja, a igra,gura se, tuče sa premijerligašima. Strašan potencijal i samo ga polako uvoditi u sistem i imaćemo strašnog igrača.

Auba - malokrvnost kao i obično u gostima na derbijima. Odlično rešio situaciju kod gola, ali osim toga, nije ga mnogo bilo. Njegov work rate se ne može porediti sa onim što radi Laka.

Sebaljos uneo živosti, ali nije bilo njegovo veče.

 

Sve u svemu, Emerijev fail ponovo, ovo smo lagano mogli da dobijemo. Mislim da smo osuđeni na Emerija do leta sigurno, ali ovo uopšte ne izgleda dobro. Čak štaviše.... ☹️

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Šteta, jer je i ovakav Arsenal IMHO bolji tim od Jedinstva. Ne znam kako je moguće da Ceballos nije počeo meč. Slažem se za Pepea, za sada više deluje kao vašarski fudbaler nego neki tip koji pravi razliku, veoma je ležeran i neozbiljan. Mali Saka me je oduševio, super se gradi, ima sve elemente da bude veliki igrač. Šteta za onu promašenu šansu ali ovom klincu se to može oprostiti. Chambers je momački izneo svoj deo posla. U napadu nije nikakva pretnja ali je zatvorio dobro sve po svojoj strani, posebno u II poluvremenu. Dzaku ne mogu da smislim, a još kad igra Emeri sa njim, Toreirom i Genduzijem - Vladan Milojević da pozavidi. Arsenalu ispade najviše fali neki igrač tipa Ramseya, uz već opevanu promaju pozadi.

 

Inače, sledećeg vikenda sam u Londonu pa se nadam da će biti prilike da pogledam meč protiv Bournmoutha uživo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ne znam sta da kazem, iskreno. Najvise me plasi sto nam fali koncept, jer je zelim da verujem da je ovo sto vidim koncept.

 

Saka igra nekoliko meceva sjajno, ali treba ga dozirati, da ne izgori. Narocito imajuci u vidu da nama vrlo malo treba da mlade igrace koji odigraju solidno kad im se da sansa trpimo godinama, poslednji primer Ivobi, pre toga Volkot, Vilser, pa i Remzi, koji realno nije ispunio ocekivanja. Poslednji uspesan projekat te vrste je bio Fabregas, tako da treba da budemo oprezni.

 

Plus imamo i Viloka i Nelsona, pa i Genduzi je mlad, a jedini kojem prakticno nismo ni dali sansu eno igra standardno u prvih 11 jednog Bajerna.

 

Sto se tice utakmice, Cembersova top partija nas je delila od jos jednog poraza, stvarno je odigrao iznenadjujuce kvalitetno. Sto je najgore, mislim da nam on u ovakvoj konfiguraciji tima vise znaci kao taj osigurac na desnom beku, cak i kada se vrati Beljerin, jer je i on zunzara pozadi, ovaj je ogranicen, kiksara, ali bar obraca paznju na odbranu, za razliku i od Kolasinca desno. Tako da tu, teoretski, dobijamo solidne bekovske parove, jos da ih spojimo pa da imamo top igrace po bokovima 😄

 

Pepe je ocigledno pod velikim pritiskom, sada je to vec sasvim jasno. Vidi se i da je mocan igrac 1 na 1 kakvog od Anrija nismo imali, ali Emeri mora da nadje nacin da ga usmeri na pravu stranu, opusti, ali istovremeno takticki obaveze, disciplinuje.

 

Ostaje i meni zal sto nismo dobili ovo, pored svih mana smo bili bolji sinoc, a i generalno smo bolji tim od ovog Junajteda.

Link to comment
Share on other sites

Mene najviše brine Toreira. Čovek nije isti od prošle sezone. Emeri je doprineo tome. Sredinu kao da nemamo kada igraju zajedno Toreira, Genduzi i Džaka. Nedostaje kreacija. 

Raduje me što imamo dosta mladih igrača koji obećavaju. Problem je što igrači koji treba da budu lideri to nisu,ako izuzmemo Aubu i Lakazeta koji prave razliku. Leno je standardno dobar. Sokratis, Luiz, Džaka, Kolašinac, Ozil... Neko mora nešto da zajebe. 

Kao što ste već napisali, ovakav Arsenal je opet jači od Junajteda i sinoć se moralo pobediti. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...