Jump to content

IndyCar 2021


Radoye

Recommended Posts

Quote

The Indianapolis 500 has its 35th confirmed entry with the signing of Stefan Wilson to pilot Andretti Autosport’s sixth car. The Briton, whose last of two Indy 500 starts came with Andretti in 2018, will pilot the No. 25 LOHLA SPORT Honda.

 

Link to comment
Share on other sites

Narednog vikenda pocinje Mesec Maj, prvo trkom za VN Indijanapolisa na granpri konfiguraciji IMS a onda krecu slobodni treninzi za Indi 500.
IMS4DC000100A.jpg?v=1613500643

 

1200px-Indianapolis_IndycarGP.svg.png

 

Cetiri ovogodisnje trke su nam dale cetiri razlicita pobednika od cega dvojicu koji su po prvi put osetili ukus pobede. Vikend u Teksasu je bio prilicno haotican s vremenskim neprilikama koje su poremetile satnicu dogadjaja a i zbog par prilicno bizarnih incidenata na stazi (u prvoj trci Njugarden ukucao Bordea u zid, u drugoj trci na startu to isto napravio Fitipaldi i pritom eliminisao 1/4 grida). Stizemo u Mesec Maj koji ce nekim vozacima biti zadnja prilika za spasavanje sezone koja je pocela totalno naopako a nekim drugima prilika da dokazu da forma prikazana u prvom delu sezone nije bila slucajnost.

Kao sto smo vec navikli za VN Indijanapolisa debitovace pojedini vozaci koji ove godine voze delimican program, pa ce za Fojta u #11 startovati Carli Kimbal a za Meklaren u #86 Huanpablo Montoja. Bice tu i svi koji voze "redovne" staze (Dejli u Karpenterovom #20 umesto gazde, Grozan u Kojnovom #51, Dzimi Dzonson u #48, u Karlin #59 vraca se Maks Cilton). 

 

Prosle godine zbog poznate situacije s Covid-19 ovde se vozilo cak 3 puta a pobedjivali su Dikson, Njugarden i Pauer. Ukupno najvise pobeda ovde ima Pauer 4 a sledi ga Pazeno sa 3. Medju timovima neprikosnoven je Penski sa 7 od 9 mogucih pobeda.


Trka se vozi na duzinu od 85 krugova iliti 333,65 km.

 

Posto se staza mora osposobiti sa pocetak slobodnih treninga za Indi 500 u ponedeljak, imamo dvodnevni trkacki vikend sa FP i kvalifikacijama u petak i trkom u subotu. Dakle:


Petak, 14. maj
9:30 FP1
13:00 FP2
16:30 kvalifikacije

Subota, 15. maj
10:45 vormap
14:30 trka

(dodati 6 sati za satnicu po srednjeevropskom)


 

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Imamo i zvanicnu startnu listu za Indi 500, 35 bolida je prijavljeno:

 

https://racer.com/wp-content/uploads/sites/85/2021/05/indycar-entrylist-indianapolis-500-1.pdf

 

Od ocekivanih 36 na spisku nema Kojnovog #52 kojeg je trebalo da vozi Naskarovac Kodi Ver.

 

Dva rukija - Pjetro Fitipaldi i ArSi Enerson i devet ranijih pobednika - Kastroneves, Montoja, Sato, Dikson, Kanan, Hanter-Rej, Pauer, Pazeno, Rosi, dok ce boje lepseg pola braniti Simona de Silvestro.

  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

- Karlinov bolid #59 povucen sa VN Indijanapolisa, Maks Cilton koji je trebalo da ga vozi nije se pojavio  zbog "komplikacija oko putovanja".

- Na FP1 najbrzi Rosi ispred Harvija i ViKeja; Grozan peti, Mekloklin sedmi. Pored Ciltona koji nije bio prisutan slobodni trening je propustio i Palu zbog kvara, Borde se slupao nakon samo 3 kruga a timski kolega mu Kimbal je izvezao samo 4 u prvom pojavljivanju bolida #11 ove godine na stazi. Ispred njih su Dzimi Dzonson i Montoja (samo dva deseta razlike izmedju njih dvojice) na nekih pola sekunde zaostatka za Rozenkvistom na 20. mestu. Ispred Rozenkvista svi unutar jedne sekunde od Rosija.

 

https://racer.com/wp-content/uploads/sites/85/2021/05/indycar-results-p1.pdf

 

- Herta produzio ugovor sa Andretijem za jos 2 sezone, ostaje Gejnbridz sponzorstvo.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Hugo Punch said:

Šteta za Grosjeana, ne znam gde su zajebali, izgledao je dominantno.

 

Los je bio na crnim gumama, na crvenima je dominirao (ukljucujuci i kvalifikacije) ali taj stint na crnima ga je ubio.

 

Koja luda sezona, pet trka pet razlicitih pobednika od cega trojica po prvi put.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jbg zato su svi americki sportovi na stani-kreni fazon, kosarka, NFL, MLB svi imaju koncentrisanu akciju i onda dugu pauzu da se pocesu jajca, TV pusti reklame a gledaliste ode do frizidera po novo pivo. Nije cudo da se fudbal nije zapatio kod njih jer ga je nemoguce upakovati u klasican TV format na koji su navikli.

Inace Indikar je jos super s prenosima, ako nista drugo komentatorska ekipa zna kad su reklame i ako se za vreme njih desi nesto bitno to bude ispraceno kad se vrate u program. F1 prenosi ovde preuzimaju Sky komentar (Kroft i Brandl) ali ga seku istim ovakvim blokovima reklama a naravno posto ni komentatori ni rezija nisu svesni da se to dogadja ostaje ti da se sam snadjes da pohvatas konce sta se sve izdesavalo.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...