Jump to content

VN Emilja Romanje (Imola) 31. oktobar- 1. novembar 2020.


Alen13ASC

Recommended Posts

32 minutes ago, Alek The Great said:

Seca li se neko da li su objavili epilog onog kontakta Fetela i Magnusena sa pocetka?

 

Jesu, no action required.

Botas je imao komad Ferarija zaglavljen u podu bolida od drugog kruga trke sto je dovelo do znacajnog gubitka prianjanja i objasnjava neke stvari. Meni je ipak najveci fail ove trke pitovanje Pereza u momentu kada ima siguran podijum u dzepu sto kasnije za posledicu ima gubitak dve pozicije na tabeli konstruktora. A Rasel je uspeo da upropasti prve poene za Vilijams potpuno neobjasnjivo.

 

Cestitke Mercedesovim navijacima za 7 uzastopnih.

 

Link to comment
Share on other sites

Apsolutno se ne slazem sa vama koji smatraju Botasa losim vozacom. Covek je u timu koji je u vise navrata jasno dao do znanja da zeli podelu na prvog i drugog vozaca. Jedne godine su imali propust (jer je jedan od vozaca bio nemac) i dopustili da medjusobne borbe mozda dovedu u pitanje titulu konstruktora. Jeste mozda losiji vozac od svog kolege, ali da li mi zaista i mozemo to da procenimo s obzirom da danasnje bolide mogu da kontrolisu timovi u pitu kako pozele. Ali ajde da ne ulazimo u neke teorije zavera.
Botas jeste losiji od Hamiltona, ali nije los vozac. Momak je juce odvezao celu trku sa komadom tudjeg bolida na podu svog.
Niko da prokomentarise onaj juce VSC koji je trajao 10-ak sek i to taman kad je Hamilton usao u pit?! I da je trajao 3 sek uticao bi na poredak.

Link to comment
Share on other sites

Ma da, sada ce komad bolida biti opravdanje za ovo sto radi celu sezonu. Ja koliko vidim on ne moze ugroziti hamiltona nikako, samim tim hamilton nema konkurenciju u borbi za titulu, pri tome ima 100 bodova vise od Botasa i on na sve to pusti da se na njegovom vozackom iskustvu i sposobnosti izivljava ko kako stigne. A da na nedavnoj trci taj isti Botas poruci da se napuse svi koji ga kritikuju, jer je eto odvezao jednu dobru trku/kvalifikacije. Od Rubensa nije bilo ovakvog beskicmenjaka i vodonose. Rubens mi je ipak kategorija za sebe jer je go*no nevidjeno, najpre zbog pljuvanja po ferrariju, koji ga je drzao 100 godina, pri cemu Je sam pristao na uslove u vreme kada je podela 1-2 vozac bila i vise nego legitimna. A da ne pricam o nedavnom “cestitanju” Kimiju na oborenom rekordu po broju odvezenih trka, pri cemu nije propustio priliku da kaze da on ipak misli da je odvezao vise trka ali eto nisu mu jadnom racunali sve. Kako je vozio nije zasluzio ni pola da mu bodouju jer ga je oprao sve i jedan timski kolega. 
 

u svakom slucaju, botas je vozac kojeg  se niko nece secati za 10-15 godina, sto je zalosno s obzirom na to sta ce mu pisati u radnoj knjizici kada ode u penziju. 

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Dobro ako cemo posteno Hamiltona bi danas mogla da ugroze eventualno dvojica-trojica s ovog grida i niko vise. Daj onda da udarimo i po Rikardo nema pojma, Perez nema pojma, Sainc nema pojma, Kime nema pojma i tako dalje, kad je od 20 vozaca barem 16 njih nesposobno u istoj meri ako ne i vise od Botasa.

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Radoye said:

Dobro ako cemo posteno Hamiltona bi danas mogla da ugroze eventualno dvojica-trojica s ovog grida i niko vise. Daj onda da udarimo i po Rikardo nema pojma, Perez nema pojma, Sainc nema pojma, Kime nema pojma i tako dalje, kad je od 20 vozaca barem 16 njih nesposobno u istoj meri ako ne i vise od Botasa.

 

Ne radi se o trkackom znanju, vec o beskicmenjastvu Botasa. Lepo je gore napisao @Hertzog, nema nikakve potrebe za ovime sto radi Botas. Tuzno je. I ne misli se samo na zadnju trku, ocigledno je sta radi. Ovi drugi vozaci nemaju bolid da se trkaju sa Mercedesom. 

 

Sve u svemu, ipak je najveci problem taj sto je jedan tim toliko dominantan. Bar da su dva slicna pa i da gledamo neku borbu.

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, John Terry said:

 Ovi drugi vozaci nemaju bolid da se trkaju sa Mercedesom.

 

Tacno, ali opet stavi bilo koga od njih umesto Botasa pa osim Maksa i Leklera tesko da bi ijedan tu dobacio da ugrozi Hamiltona. Za Maksa jedino verujem da bi mu uzeo meru, Lekler bi se poklao s njim k'o Rozberg onomad (ali svake sezone, ne svake druge), ostali bi bili podjednako neefektivni kao i Botas. Koja desetinka tamo-vamo nebitno, sve u svemu preslabo da bi ugrozili Hamiltona.

 

Ova trojica su trenutno bez premca u F1, ima tu jos dosta solidnih vozaca koji bi u nekoj Baton varijanti savrseno poslozenih kockica mogli do titule, ima tu i par "starih lavova" (Kime, Fetel) koji jos imaju sta da pokazu s vremena na vreme, ima i nekoliko supertalentovanih "mladih lavova" ali trenutno su Maks, Hamilton i Lekler elita a svi ostali su iza njih. Njih trojica bukvalno ponizavaju svoje timske kolege trenutno.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Romantik said:

Isto rade i Rikardo i Rasel, pa ih ne ubacujes u ovu pricu. Zasto?

A jedva cekam sledecu sezonu da i Strol dobije Vettela pa da cujem kako ni tamo ne dobija fer tretman jer je Strol ipak gazdin mali.

 

Ne stavljam Rikarda zato sto je u duelu s Maksom izvukao deblji kraj, inace njega najvise cenim posle ove trojice, on je najpriblizniji ovom nivou. Ali ne verujem da bi u istom timu tukao Hamiltona. Oko Rasela porota jos uvek zaseda, kvalifikacije su mu vise nego impresivne ali u trkama mora to bolje, suvise je podlozan nepotrebnim greskama (vidi poslednji vikend za tipican primer). Mozda jednog dana i bude deo elite, sada jos uvek nije spreman za to. Dodao bih jos i Sainsa, Landa, Gaslija kao "mlade nade" koji mogu makar rame uz rame s Rikardom ako vec ne dobacuju do same elite.

 

Jedino bih na Maksa smeo 100% da ulozim kompletnu ustedjevinu, kucu, familiju i kucnog ljubimca da bi od danasnjih vozaca u identicnoj opremi tukao Hamiltona. Lekler bi verovatno bio egal, svi ostali su ko manje ko vise slabiji.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...