Jump to content

VN Emilja Romanje (Imola) 31. oktobar- 1. novembar 2020.


Alen13ASC

Recommended Posts

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

 

F1 dolazi na Imolu odnosno Autodrom Enco i Dino Ferari po prvi put još od 2006. godine, bilo je dosta indicija ranije o potencionalnom vraćanju pa se ništa od toga nije obistinilo ali uz nažalost koronavirus pandemiju otvorila se neočekivana prilika koju su organizatori iskoristili. Pišem nažalost jer je koronavirus zaista zagorčala svima živote, kriza je velika ali F1 kao i mi ćemo to prebroditi. Ovo je ja verujem samo privremena kriza, samo da se ne oduži. Dok se sve to rešava iza kulisa F1, svi mi pa i sama F1 jedva čeka gašenje svih pet svetala odnosno start trke.

Po prvi put u modernoj F1 vozači i timovi će imati samo jedan slobodni trening u trajanju od 90 minuta u subotu pre kvalifikacija a sve kao deo probe za plan i program Velikih Nagrada u budućnosti. Ako zaživi uskoro plan o održavanju 22+ trka po sezoni ovakva šema od po samo dva dana po trkačkom vikendu bi uveliko olakšala stres po osoblju timova a tako se omogućava dodavanje rekordnog broja trka po sezoni. Jedina boljka bi bio veliki stres na vozače i trkačke inženjere koji bi morali što brže ovladati pistom te pripremiti se za kvalifikacije te trku.

Trasa trke je izmenjena pre skoro 10 godina, tako da će vozači postavljati nove rekorde krugova na izmenjenoj stazi. Izmene obuhvataju mahom uklanjanje poslednje šikane na staroj verziji.

 

01-F1-logo.png

 

02-VN-Logo-RSD.png

 

03-Logo-VN-2-RSD.png

 

04-O-stazi-II-RSD.png

 

05-Mapa-Staze-V-RSD.png

 

Zone akcija

 

Krivine 2, 3 i 4 / Tamburelo

 

2005- Udes Đankarla Fizikele.

 

 

Krivine 5 i 6 / Vilnev

 

2006- Užasni udes Idea i Albersa

 

 

Krivina 7 / Tosa

 

1992- Udes Bergera i Alezija

 

 

Krivine 11 i 12 / Varijante Alta

 

2001- Udes Alonsa.

 

 

Za VN Emilja Romanjuu Pireli donosi C2-C4 te smanjen broj seta guma zbog reduciranog trkačkog vikenda.

 

06-Alokacija-Guma-II.png

 

Neverovatni Algarve ispisao je nove stranice istorije odnosno maestralni Luis. S 92 pobede preskočio je velikog Mihaela i sad je u lovu da se izjednači po broju titula. Uskoro ćese to i desiti, to je neminovno. Kad smo već kod Luisa on će po prvi put okušati Imolu u okviru F1, godinu dana pre njegovog debija Imola je poslednji put ugostila ovo takmičenje tako da će mu sigurno biti emotivni vikend u kontekstu Seninog memorijalnog mjesta te ako uspe pobediti biće mu to još jedna različita pista gde ima upisanu pobjedu.

 

07-poredak-tablica-II-RSD.png

 

Stanje u sredini poretka se nije bitno promenulo, osim da su stisnutiji sada malo više. Lekler je s fantastičnim četvrtim mestom u Portugalu osigurao Ferariju poprilično odvajanje od AlfaTaurija. Pored toga Šarl je samo 5 poena iza četvrtoplasiranog Rikjarda, također gurnuo je Albona na osmo mjesto koji je samo 1 poen ispred Gazlija. Albonu ne može biti teže, Horner & Co. moraju hitno naći neko rešenje.

 

08-Imolacircuitfilepic.png

 

Botas malim koracima beži od Ferštapena što je jako bitno za njegov moral, jako bi loše po njega bilo da ga Maks pobedi a ima u rukama čudovište od W11. Elem, još uvek ništa nije sigurno osim toga da je Luis na korak do titule te naravno Mercedes u konkurenciji konstruktora. Dok sredina poretka zaista je puna borbi u kojima ništa nije odlučeno. Imola nam dolazi i pružiće bez obzira na sve jedan unikatan izazov.

 

09-Vremenska-prognoza-Su-NE-RSD.png

 

Ne očekuje se kiša za vikend, temperature su pristojne za ovo doba godine a uslovi za trku će biti idealni.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • Alen13ASC changed the title to VN Emilja Romanje (Imola) 31. oktobar- 1. novembar 2020.

Delimo ista mišljenja, iako je poslednja trka bila kad sam imao 14 godina sećam se Imole kao staze gde je uvek bilo procesije i gde je uz neki kamikazni potez bilo moguće preticanje. Ali isto pamtim borbe gde se non stop vršio pritisak i disalo u vrat i čekalo da protivnik pogreši.

 

Danas imam drukčija mišljenja i mislim da uz sklanjanje zadnje šikane te činjenice da se više ne vozi Imola uz dolivanje goriva i naravno da postoji sad DRS možemo dobiti zapravo triler u stilu Muđela.

 

@MrIncredible

 

Jao da, a posebno kad je kamera zumirala a ono okolo kacige sve belo/tamno plavo u stilu Vilijamsa iz 94. Jeza me prošla.

 

Elem, reza treninga▼

 

06ed942ltew51.jpg?width=1024&auto=webp&s

 

Ne znam šta rade Meklarenovci ali sredina poretka je bliža nego ikad. Biće klanja i klanja. Maks je izuzetan, sve miriše na dobru trku.

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Duh sa sekirom said:

Malo podsećanje na lepe trenutke na Imoli...

https://youtu.be/MTlG5ZsUefo

 

PS: Kako ubaciti YT video u post na forumu?

 

Preko direktnog linka isto kako si uradio ali bez ove zahebancije youtu.be, ne znam kako s fona YT aplikacija kopira direktne linkove. Uglavnom, link treba da bude ovakav bez razmaka https:// www youtube . com/ watch?v=sbZTIzRhj80 i to forum lepo prepozna.

 

Elem, propustio sam deo treninga u kojem su Norisu brisali vreme na mekim gumama a bio je P5. Dakle Meklareni su tu samo su im brisali vremena, a trkački tempo je dobar. Mislim da u sredini poretka nijanse će odlučivati...

Edited by Alen13ASC
greška
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, MrIncredible said:

Russel najbrzi u prvom sektoru 😄

 

Znaci da ga je Vilijams maksimalno setapovao za preticanje, na ostatku staze se svakako nece moci preticati tako da ce samo DRS na start-cilj pravcu da radi posao i prednost u brzinu ovde ce biti kljucna kako za zadrzavanje pozicije tako za preticanje. Mozda Rasel moze konacno i do bodova ovde, i to "na ferku" bez nekog velikog haosa ispred njega?

Link to comment
Share on other sites

Vilijams je uradio nešto što sam ja radio u onoj igrici. Bukvalno s podešavanjem bolida za Moncu sam bolja vremena postizao u odnosu na setap srednjeg visokog prijanjanja, izuzetno je riskantno ali deluje.

 

Kvalifikacije su bile odlične, Botas iznenadio a Gazli doneo fabrici iz Faence najbolji rezultat na kvalifikacijama na suvom još od Pjer Luiđi Martinijevog drugog mesta s VN SADa-a i Finiksa 1990! Gazli pošto je potpisao i za 2021 je na putu da postane kralj Faence te skine Martinija s trona. Njegov skor prilagođen današnjem bodovanju je 162, Gazli je na 124 a recimo Fetel je na 105.

 

Sutra očekujem triler od trke, baš sam uzbuđen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...