Jump to content

Eurocup 20/21


propolis

Recommended Posts

Izgleda da opet nista od ABA klubova u zavrsnici EC.

 

Mornar je joke od ekipe, trener koji dovodi pleja pored Needhama, Pullena, Whiteheada i Vranjesa, pa jos jednog centra, a ima ih dvojicu, pa ne zna kako sve to da uklopi ne moze da vodi ekipu do nekog uspeha. Njemu je problem sto neko igra odbranu, a nije kako njegovi igraci nonsalantno gube lopte i uzimaju neke neverovatne suteve.

 

Partizan je podgrejani les ove sezone, nista od njih. Oni i Efes su najveci gubitnici Bartomeuve "sve se resetuje" odluke.

 

Cedevita Olimpija ce proci samo zato sto je tu i Buducnost, ali to im je to - 2. mesto u 2. fazi nije nesto sto se moze koristiti kao polazna osnova za napad na trofej. Jos gore, oni ni nemaju nekog kvaliteta u ekipi - dva prosecna stranca na 4 i 5 (dve cetvorke), dva potrosaca na 1 i 2, a tu su i Muric, Brown, cetiri polovnjaka i 3 juniora.

 

Buducnost je smenila trenera, doslo je do zamora materijala, ni za njih nisam neki optimista. Mogu eventualno da probaju da se plasiraju u 1/4 finale, ali dalje od toga tesko.

Link to comment
Share on other sites

Nije da Dela Vale prikazuje nesto bolje partije od Zugica, svakako Buducnost moze samo da bude u plusu sa njim, decko pre koji mesec tek 17 godina napunio.

Virtus bas ima dosta oruzja u napadu.

Edited by Borca
Link to comment
Share on other sites

On 29/01/2021 at 3:39 PM, Borca said:

Pojacavaju se Spanci za zavrsnicu EK, trenutno su na 3-0 u grupi i verovatno zele da obezbede sto vise pobeda da bi imali prednost domaceg terena u plej-ofu.

 

 

Nije klasicno pojacanje vec zamena za Dawson-a koji je mucenik posle samo mesec-dva igranja i skoro 2 godine odsustva ponovo zaradio povredu ahilove tetive😒

Edited by Gudura
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Trenutno ovako stoje stvari u EC:

 

Monaco/Joventut - Buducnost/Cedevita protiv prvi iz F - drugi iz H

Unics - drugi iz F protiv Virtus - Joventut/Monaco

 

Ovaj drugi iz H je pobednik meca Andorra - Mornar 95%. Partizan bi morao da juri 1. mesto, za sta su im male sanse - uz dve pobede, moraju da se nadaju pobedi Lokomotive u Francuskoj.

 

Buducnosti ili Cedeviti se otvara put u finale, Monaco, Andorra i Metropolitan. U slucaju da neko od ovih klubova udje u finale pitanje je da li ce sampion ABA lige imati mesto u istoj, ali to je deo putujeceg cirkusa zvanog Evroliga.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...