Jump to content

Eurocup 20/21


propolis

Recommended Posts

Ove sezone je Fiba pokušala da oslabi Eurocup pokusavsi da privuče neke od najjačih klubova u takmičenju. Ponuda je čak bila poslata i na adresu Partizana koji je bio veliki favorit za osvajanje proslosezonskog izdanja Eurocup-a. Na kraju su ipak uspeli da privuku neke jake ekipe iz Eurocup kao što su Galatasaraj, Ritas, Darusafaka... 

 

Medjutim i pored izlazaka tih klubova, Eurocup ostaje i dalje drugo najjače klupsko košarkaško takmičenje u Evropi. 

Trenutna finasijska kriza je ostavila traga na većini rostera. 

 

Favoriti za osvajanje su u principu isti kao i prošle godine. 

Virtus je napravio malu rokadu na poziciji 2 gde je umesto Frenka Gainsa doveden Adams iz Unikahe kao i pojacanje na poziciji krila gde je doveden Awudu Abass koji je imao sjajnu sezonu u Bresi. 

 

Pored Virtusa u favorite bi uvrstio i Unix koji je kao najzvucnije pojacanje doveo Nate Waltersa. 

U širi krug favorita mogu da uđu još i Partizan, Monako, Unikaha... 

 

Ove godine treba očekivati i bar jedan iskorak više Cedevita Olimpije koja ima respektabilna roster i perspektivnog trenera. 

Isto tako treba očekivati više i od Budućnosti koja bi mogla biti najveće iznenađenje ove seozne jer su se odlično pojačali. 

Doveli su sjajne igrace Ejima, Apića, Vaughna(Sonny Weems za siromašne) i Willie Reeda. 

 

Ukoliko nekog interesuje neka baci oko na Ulm jer ekipu vodi Jaka Lakovic i igraju dobru kosarku. 

 

 

 

ec 1.png

Edited by propolis
  • Like 12
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, MrTwister said:

Jutros je kvota od 1.20 skocila na skoro 1.60 iz nekog razloga a nemam pojma zasto. Veze ti nemam, kapiram da mozda nece mnogo ni igrati jer nije tu dugo. 

 

Mozda je kvota skocila jer je Buducnost prošle godine startovala sa gomilom poraza. 

Link to comment
Share on other sites

Na kraju:

 

Fina partija Budućnosti.

 

Kobs i Ivanović uhodani, igraju svoju igru. Kobs bio odličan u prvom, Ivanović se probudio u drugom i imao nekih 7-8 minuta kada je baš pokidao, u trećoj četvrtini.

Von - imao sam mlak utisak o njemu iz Igokee, a i danas je bilo tako, čak i lošije. Posle nije ni igrao.

 

Edžim - odlično pojačanje. Radilica, aktivan na obe strane, za trojku strašno jak igrač. Sviđa mi se ovo što je Mijović radio, držao ga je dosta na 3, pa još u paru da D Nikolićem, gde ovaj izvlači četvorku, a Edžim se spušta dole. On je prejak za trojku, tu je u velikoj prednosti.

 

Apić - dosta pogubljen, ali ima tu materijala, posebno za ofanivni deo. Z Nikolić - dubok kanal je u pitanju.

 

Na kraju Rid čak 19 indeks za 13 minuta, ozbiljno pojačanje. Baš se vidi koliko odskače fizikalijama.

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Fino izgleda Buducnost, vise nego korektna igra za pocetak sezone, jos se uigravaju. Reed fino pojacanje, Cobbs-Ivanovic mozda i najbolji bekovski tandem u ABA ligi, iako je Loyd bolji od obojice. Ejim radi sve po malo. Rotacija je malo kratka za sezonu na 2 fronta, narocito je tanko na 3-4, gde imaju 2 i po igraca (uz duzno postovanje prema Sehovicu, on je i u najboljim danima bio 3&D specijalac). Kapiram da je Ilic bio planiran kao rezervna cetvorka, ali sada bi tu trebalo da potraze igraca.

Mislim da i na pozicijama 1-2 fali jedan igrac, i mislim da je Megi potrebniji Buducnosti nego SC i tu odluku bas i ne kapiram

Edited by Gudura
Link to comment
Share on other sites

Jedan od glavnih utisaka nocas je koliko je revolveraska ova grupa dje je Buducnost, dje jedino oni donekle odskacu. Unikaha i Pariz nocas 25 trojki uz skoro 50% uspjesnosti, a pored njih ova Bresa, Mornar, jos ovaj Ulm da vidimo kakav je svaka utakmica ce otic na skoro 200 poena.

Sto se tice ovog meca Buducnosti, dobili su iako nijesu igrali nesto spektakularno, Ivanovic na kraju prelomio sa njegovih 14 poena u 4/4 uprkos losem sutu za 3 kojeg su skoro pola utakmice se bili i odrekli prakticno. Reed djeluje kao dobro pojacanje u najavi, iako nema mozda ni 2 treninga sa ekipom, Ejim je igrac kakvog Buducnost nije imala dosad, pa ostaje da se vidi kako ce to da funkcionise vremenom. Apic je djelovao pogubljeno i neinteligentno na momente, cak je i Zoran Nikolic imao sekvencu dobre igre dje nije uspio da nesto zajebe za razliku od njega. Energije mu ne fali al nazalost lose kanalisana. Danila Nikolica su u pocetku utakmice zamrzli nije jedne lopte vidio a u dobroj je formi bio citav pripremni period. Ostali manje vise standardno. Bresa nije nimalo losa ekipa koja je i dobro vodjena, odlicna rola Ristica pogotovo u prvom poluvremenu dje je kaznio svaki drop coverage u PnR i koristio prostor koji je dobijao nakon rotacija u odbrani. Za Vaughna rece na pressu da ce igrati vise kad pokaze malo vise energije u oba smjera pogotovo u odbrani al da ima veliki potencijal. Za PF ne ocekujem sad nista, Ejim ce to krpiti uz Danila, koji je mozda i bolji na PF nego na SF (Ejim),

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gledao sam meceve ABA ekipa.

 

Buducnost bas dobra, sa pogodjenim pojacanjima. Igraju sa dva pleja, Cobbsom i Ivanovicem, tu je Ejim koji je svuda na terenu, pa Reid i Apic na 5 i Danilo na 4. Treba im jos jedna cetvorka, a mozda i jos jedan bek u rotaciji. 

 

Partizan igrao sasvim dobro dok Joventud nije pojacao ritam u odbrani. Klasicno domacinsko sudjenje, ali i jako los sut igraca Partizana i izgubljen je dobijen mec.

 

Cedevita Olimpija - par igraca koji nesto vrede i to je to. Opet igraju sa jako tankim rosterom, gde 4 igraca ni ne ulaze u igru. Perry, Jones, Hopkins, Blazic i Muric, a sa klupe ulaze Ukic, Marinkovic, Hodzic i Brown. Bas tanko.

 

Mornar od sjaja do ocaja. Ne mozes da vodis 15 razlike i da onako za 5 minuta dopustis protivniku da dodje do egala. Unistio ih je onaj Osetkowski.

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

Cini mi se da Kuban ove sezone ima i najslabiji tim u poslednjih 10ak godina, ali pohvalno je sto su dali priliku mladim Rusima sto nije tako cesto kod tih top timova. Svidja mi se sto nemaju onih istrosenih kljakavih ruskih veterana koji primaju ogromne pare i tu su na osnovu starih zahvala.  Ko zna, mozda upravo sa ovim timom kliknu i dodju do vrha, nije kao da je konkurecija paklena.

Link to comment
Share on other sites

Ala sipaju Mornari sunce ti žarko, samo da se ne samoubiju u II poluvremenu kao po običaju.

Dva hajlajtsa:

1. Gal Mekel u Unikahi.Osim sto sam dobio posttraumatske grčeve u želucu kad sam ga video, skapirah da bi njegov menadžer verovatno prodao i led eskimima😉

2. Stajling stručnog štaba Mornara. Ja ne znam da li je stilista penzioner iz 1.Maj Pirot, ali ovaj stajling je nadrealan.  Mislio sam da je ovaj kolorit otisao u istoriju zajedno sa Ipčetom Ahmedovskim i Bekijem Bekićem😝

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Stavicu ovde posto bi prvu narednu utakmicu trebalo da igraju sutra u EK

 

 

Ovim nalogom vlade Slovenije se obesmisljavaju svi planovi ABA i EK takmicenja sta u slucaju ako neki tim ima pozitivne na koronu (testovi ostalih igraca, treba ti 8+ negativnih da bi igrao utakmicu, pozitivni naravno u karantin dok ne "ozdrave").
Ovi kazu ne interesuje nas ima da idete svi u 10-dnevni karantin cak iako je test negativan.

Mogu da dodju do toga da izgube 3 utakmice sluzbenim rezultatom, od toga 2 u EK gde vec imaju startni poraz i vrlo verovatno bi se oprostili od plasmana u top 16 fazu. 
Odluka vlade direktno vodi u neregularnost posto i daje prednost onim ekipama u npr EK koje "bez znoja" dobijaju utakmicu sa 20 razlike dok ce druge ekipe morati na terenu da se pomuce za rezultat protiv Ljubljancana (kad im prodje karantin).
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...