Jump to content

EUROLEAGUE 2020/21, devotion in the time of covid


Chaos Is Me

Recommended Posts

12 hours ago, Dropkick Murphys said:

Namestio Efes dve vezane tekme, pa jedva iščupao živu glavu danas. To baš tako ide.

 

Baš dobra tekma. Jedva čekam F4.

 

Tačno se videlo da je nameštena ona trojka Simona...

 

 

Uglavnom, 3 od 4 para 1/4 finala maksimalno opravdali očekivanja, ne možemo tražiti puno više od ovoga. Oduvek mi je ovo bio najbolji deo sezone...

 

:Hail: za Bajern i Zenit i sve što su uradili ove sezone. 23 i 22 pobede, baš ozbiljan podatak.

 

Real - svaka čast igračima koji su ostali, nakon što je ekipa očerupana usred sezone, kao da je neki Himki u pitanju, a ne Real. Kod njih je makar jedna stvar jasna: Laso, pa sve ostalo. Kakav je to trener! Nakon ona prva dva razbijanja, potpuno promenio koncepciju i napravio haos u ovoj seriji. Na kraju bio jednu ludačku trojku Simona od prolaska dalje. Da zamene rustere Laso i Ataman, Pablo bi ga utepao 3-0 bez neizvesnosti.

 

Već sledeće godine očekujem Real na F4, sa obzirom koliko su ozbiljno već sada krenuli u rekonstrukciju ekipe.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Kakvo vreme za najbolju Singletonovu partiju sezone (možda i karijere, ne znam da li je nekad imao indeks 38), taman kad su i Vasa i Larkin krenuli da choke-uju, naravno nije zgoreg ni Kruno kao treći kreator. Real je ekipa puna šampionskog štofa i izgurali su ovu seriju na maksimum, ipak su ostali pretanki nakon odlazaka i povreda. Ovoga puta baš tanka partija Garube koji je bio x faktor u Realovim pobedama. 

 

Za malo epsko samoubistvo Milaneza, mislim da Đorđo ne bi preživeo da je Bajern uspeo da prevrne. Trinki je išao na Baldwina koji mu je na "glavom kroz zid" pristup doneo dosta dobrog ove sezone, ali ne i ovaj put, još jednom se ukazao Hines. Kvalitetnija ekipa ide dalje, a Bajern je stvarno dao sve što su imali ove sezone, skoro svaki njihov igrač je bolji sad nego na startu sezone. Vrhunska partija Shieldsa kad je bilo najpotrebnije, zlata vredan igrač za Milano kao i uglavnom svaku ekipu za koju je igrao.

 

Šteta i za Zenit ali i oni su svoje učešće u plejofu debelo opravdali. Ipak im se cela bekovska linija raspala sinoć i teško je igrati kad ti je margina greške tako mala, oni su mogli preko Barse samo uz konstantno vrhunske igre većine nosilaca. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Na kraju je ipak sve došlo by the book, ali uz generalno najneizvesnije, a možda i najbolje plej of serije od kada postoji ovaj format.

 

Ja jedino imam problem što na F4 neću imati za koga da navijam, svaka od ovih ekipa mi je iz nekog razloga odbojna.

 

Što se polufinala tiče, Armani je u teoriji vrlo zajebana ekipa, sa izuzetnim napadačkim talentom i buljukom igrača koji mogu da natrpaju svakog, plus ih je Mesina koliko-toliko doveo u red defanzivno, plus neverovatni Hajns. U praksi, to je ekipa koja sebi dozvoli da u najvažnijem meču u ovom veku odigra poslednji minut kao skupina najvećih budala. Jbt, razmišljam sinoć, tačno bih riknuo da navijam za njih, posle svega sinoć bih oterao u q i njih i F4 i sve živo. Tako da tu očekujem prolaz Barse, nisu se proslavili protiv Zenita ali nisu ni prestali da budu jaki k'o zemlja, a na to su dobili i ipak upotrebljivog Gasola.

 

Itudisu definitivno više prija da vodi ekipu bez Majka Džejmsa, a izgleda se ni Klajburn ne buni. U takvom stanju oni mogu i do titule, ali ipak očekujem, a i nadam se, da će Efes da ih dobije. Efes je, posmatrajući i prošlu sezonu, najviše zaslužio F4 a zašto ne i titulu, ali je Real ipak pokazao da su ranjivi, naročito kad dođu il si nindža il si mindža momenti. Ipak, prednost dajem Efesu i očekujem ih u finalu.

 

E da, evroligo, jebo te fajnal for da te jebo. Zamisli sada da su ova dva polufinala serije na tri dobijene. Mada, kakvi su slepci, stavili bi da se obe serije igraju u isto vreme.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, realno *w said:

 

Da zamene rustere Laso i Ataman, Pablo bi ga utepao 3-0 bez neizvesnosti.

 

Prilicno si podcijenio Atamana. Ipak je on stvorio ovakav Efes posljednje 2 godine, sa par veterana i tandemom Micic-Larkin koji igraju najbolju kosarku pod njegovom palicom.

 

Ataman je uvijek znao da izvuce max iz igraca i generalno mu prija ova koncepcija sa kracom rotacijom gdje par igraca iznese sezonu.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Što se tiče navijanja na F4, blage simpatije na strani Efesa i Armanija ali ne volim ni jednu od ove 4 ekipe. Bila bi šteta da ova generacija Efesa ne uzme ono što im, na osnovu viđenog, pripada jer teško da će nukleus ekipe ostati nakon sledećeg leta na okupu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja cu navijati za Efes, ali mislim da im je CSKA najgori match up, pre svega zbog Clyburna. Njega ce ili Singleton usporiti ili ce ih unistiti ovaj.

 

Sto se tice F4-a kao formata, i ja sam pre bio zagovornik da se playoff igra do kraja, ali sad mi je ovo mozda i bolja opcija. Bez F4-a niti bi Maccabi bio prvak, niti Olympiacos, a CSKA bi od 2012. pokupio verovatno 80% titula.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Sector said:

 

Prilicno si podcijenio Atamana. Ipak je on stvorio ovakav Efes posljednje 2 godine, sa par veterana i tandemom Micic-Larkin koji igraju najbolju kosarku pod njegovom palicom.

 

Ataman je uvijek znao da izvuce max iz igraca i generalno mu prija ova koncepcija sa kracom rotacijom gdje par igraca iznese sezonu.

 

 

Apsolutno mu odajem priznanje za to.

 

 

Ipak, moram reći da me Efes podseća na GSW recimo 2013-2016, odnosno pre KDa. Ekipa koja kada krene da sipa, spašavaj se ko može, atomska košarka. Ali kada kola krenu nizbrdo, ne postoji plan B. Odjednom se broj opcija stravično smanjuje, a ni ovi glavni igrači nemaju neka spektakularno dobra rešenja, nego jednostavno mogu samo da nastave ono što su radili tokom cele utakmice, ili serije.

 

Iz tog razloga sam uveren da će Efes ili osvojiti ovo sa 2 relativno lagane pobede, ili neće uraditi ništa. 

 

Naravno, uvek može da se desi situacija kao sinoć, da neko prelomi nekim ludim šutem, ali svejedno ostaje taj utisak.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kakvo smece od igraca je Wade Baldwin, tuzno podsecanje na vremena koje nam slede sa trecerazrednim wannabe Westbrook tipovima koji ce da haraju nakon sto se Chacho, Teo, Llul, Calathes, Sloukas, De Colo i ostali majstori povuku sa scene.

 

Neverovatno kakav antiklimaks su bili mecevi koji su poceli u 20:45, onda se desi pomracenje uma Armanija i bilmez dodje i krene u prodor - zasto? Zato da Armaniju ostane 7 sekundi i siguran produzetak a kreten valjda zna da i on i Sisko imaju po 4 licne i zna da u Armaniju igraju sve sami majstori neizvesnih zavrsnica.

 

Svaka cast Trinchieriju na onome sto je izvukao iz, objektivno gledano, 15. ekipe po kvalitetu u takmicenju, malo ko bi to umeo. Recimo, Radonjic je opasno fejlovao kada je izveden iz komforne zone.

 

Zenit je svoje zavrsio u 3. mecu, jedinu sansu su imali da na domaci teren dobiju grogiranu Barcelonu, prosto imaju dosta manje kvaliteta.

 

Real - Efes zanimljiva zavrsnica, prelomio Simon trojkom. Kapa dole majstoru, ali kosarkaska Evropa ih vise ne proizvodi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da Baldwin nije igrao kako je igrao većim delom sezone ne bi Bayern ni u ludilu do ovde dogurao. Jebiga kad sve stane u jedan potez, zaboravlja se sve dobro pre toga. Takav je igrač, pukovnik il pokojnik, nakon rasula u Olimpijakosu imao je vrhunsku sezonu u Minhenu. 

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Ma imao je i on pre toga uzasnu seriju poteza na -6 kad je samo on imao loptu i besomucno sutirao i tako se Armani odvojio na 91:79.

 

Inace, mogao je da ih upropasti i protiv Zalgirisa na -1 kad je zamalo izgubio loptu, pa ne bi ni usli u 8. Ne secam se ni kad je on ikada odlucio mec koji se lomio, to su radili Lucic, Raynolds, Zipser.

 

Kako god, taj USA potrosac lopti na pleju mora da bude bas kvalitetan, a opet i pored njega moras da imas evropske majstore ako zelis uspeh. Tu formulu koriste svi klubovi koji su postigli nesto - i Efes i Real i Barcelona i CSKA i Fenerbahce i Armani ove sezone (koji je procvetao nakon sto su doveli Chacha). Westbrook i harden za siromasne nikog nece dovesti nigde, to samo bas jako dobri treneri mogu da dovedu do F4, pa i do TOP 8.

Link to comment
Share on other sites

Boldwin je igrač impulsa i inercije...fizikalije ga stavljaju u poziciju u kojoj su mu većina čuvara mismeč ali je ta impulsivnost i mana za klač igrača hladne glave.

Trinki je imao tajm-out pre te kljakave završnice i iskreno sumnjam da je to bila inicijalna ideja...posebno ne sa tim tajmingom.

Moguće da je Baldvin prerano usnimio neku livadicu u svojoj glavi jer iste nije bilo pošto ga je sačekao kosač Hajnc i obema rukama preko lopte samo spustio na parket, na inače ultra mekom prodoru, i izvukao ''mrtvu'' na 8 sekundi do kraja. Ćao - zdravo. 

Trinkiju se sa ovim temperamentom, koji je totalno van kontrole, i uz ovaj frejm koji vuče zadnjih dvajs godina teško smeši duboka starost. Tačno je hteo od muke na pozdravljanju da se iseče na kriške.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Odlicna cetvrtfinala, samo mi nije jasno kako su se Mirotic i Larkin (mada je on i imao dve dobre partije, ali tri jako lose) toliko raspali u ovim duelima - meni licno dva najbolja igraca u EL. Morace na f4 da se iskupe nekim ludackim partijama.

 

Edited by drperce
Slovo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

The calendar of the EuroLeague Final Four


Friday 28 May, 2021, 18:00 Local time
SEMIFINAL B: CSKA MOSCOW – ANADOLU EFES ISTANBUL

 

Friday 28 May, 2021, 21:00 Local time
SEMIFINAL A: FC BARCELONA – AX ARMANI EXCHANGE MILAN

 

Sunday 30 May, 2021, 17:30 Local Time
THIRD PLACE GAME

 

Sunday 30 May, 2021, 20:30 Local Time
CHAMPIONSHIP GAME

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Borca said:

The calendar of the EuroLeague Final Four


Friday 28 May, 2021, 18:00 Local time
SEMIFINAL B: CSKA MOSCOW – ANADOLU EFES ISTANBUL

 

Friday 28 May, 2021, 21:00 Local time
SEMIFINAL A: FC BARCELONA – AX ARMANI EXCHANGE MILAN

 

Sunday 30 May, 2021, 17:30 Local Time
THIRD PLACE GAME

 

Sunday 30 May, 2021, 20:30 Local Time
CHAMPIONSHIP GAME

 

Dobro je, razdvojili su utakmice 🙂

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 10
Link to comment
Share on other sites

Mogli da su da puste bar 1000-2000 gledalaca, cisto da se ne cuje skripa patika. Vec neko vreme se preteruje sa ovim merama.

 

A sto se tice onih rasporeda cetvrtfinalnih utakmica, rece Radojevic u jednom prenosu da se najvise televizije pitaju, i otuda onoliko debilnih preklapanja termina.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, realno *w said:

Šaras hoće da dovede Jokubaitisa.

 

Pored njega Zalgiris ce verovatno ostati i bez jos jednog beka tj prvog pleja posto sam video vest da Walkup pregovara sa Armanijem.

Link to comment
Share on other sites

Koji će im?  Tj da li planiraju da puste Ćaća ili Dilejnija?

 

Armani je po prvi put u situaciji da su odigrali izuzetno dobru sezonu, te da nema potrebe da drastično menjaju ekipu.

Po meni, bekap dvojka umesto Rola, bekap krilo i još jedan kvalitetan visoki i to je to.

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, realno *w said:

Koji će im?  Tj da li planiraju da puste Ćaća ili Dilejnija?

 

Armani je po prvi put u situaciji da su odigrali izuzetno dobru sezonu, te da nema potrebe da drastično menjaju ekipu.

Po meni, bekap dvojka umesto Rola, bekap krilo i još jedan kvalitetan visoki i to je to.

 

 

 

Moze Jokubatis da igra u paru sa Ćaćom.

Link to comment
Share on other sites

Zapalo mi za oko koliko je dobrih igraca proslo kroz Olympiacos poslednje 2 sezone, a koji su maltene otererani kao škart u realno slabije timove , da bi ove sezone dominirali i bili medju najboljim igracima u svojim timovima.  

 

Wayne Baldwin(glavni pokretac Bayerna), Punter i Leday F4 EL, Reed dominatan u ABA i EC i zacudio bih se ukoliko sledece sezone ne igra EL, Goss koji je doduse otisao u NBA, ali se ove sezone preselio u Kuban... sigurno sam zaboravio jos nekog.

 

Bas lutaju poslednjih godina i primetan je nedostatak sistema koji ih je krasio u prvoj polovini prethodne decenije. Jedan od problema je bio i taj sto su maksimalno hteli da ispostuju Spanulisa koji ocigledno vise nije mogao da iznese ulogu alfa muzjaka, slicno problemu koji je Barsa imala sa Navarom sve dok Pesic nije rekao dosta je, ne mozes vise. 

 

 

 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...