Jump to content

VN Rusije 2020. (25.-27. septembra)


Alen13ASC

Recommended Posts

4 minutes ago, Duh sa sekirom said:

Što?

3 sata po lokalnom vremenu. Jesen je, ranije će mrak nisu mogli da pomere za kasnije.

Jbg, jeste problem sa duzinom dana. Mada, sad nesto racunam, ni ovako ne ispunjavaju ona 4 sata kolika je maksimalna duzina trke.

 

Btw, zasto je HAM dobio kaznu 10 sekundi? Ili su to 2x5sec?

Link to comment
Share on other sites

Ako zanemarimo totalni nedostatak akcije na vrhu poretka sasvim solidna trka za ovu stazu koja bas i nije poznata po preteranoj atraktivnosti, momci na nizim pozicijama su nam priustili mnostvo dobrih duela.

 

RIC je super mega car, nakon kazne zbog sopstvene greske jedini komentar - "OK vozicu malo brze pa cu nadoknaditi". S druge strane Hamilton pola trke se objasnjava sa pitvolom a zasto a kako a cemu a cerez cega, brate koncentrisi se na voznju i izvuci maksimum iz onog sto imas, objasnices se posle trke, sad ionako nista ne mozes da promenis.

 

Ferari zrtvovao Fetela takticki da izgura Leklera ispred Okona. Gasli jos jednom pokazuje srednjaka Horneru i Marku. Odlicna trka Pereza koja je prosla pomalo nezapazeno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mi smo danas bili kriminalni, ocajan tempo ali i strategija Norisa.

Botas je iskoristio priliku, bravo za njega. Ferstapen odlican, kao i Perez, Rikardo, Lekler i Gasli. Albon je sve dalji i dalji od Ferstapena... Okon jos mora da radi kako bi opravdao ulogu talenta, Hulk je bio ubedljiviji...

Kako li je Fetel uspeo da zavrsi iza 2 automobila satelitske ekipe? 🤨

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

The stewards have cancelled the two penalty points Lewis Hamilton was given for his practice start violations in the Russian Grand Prix.

 

They have instead issued a €25,000 fine to Mercedes over the error. Hamilton served two five-second time penalties during the race for the infringement.

 

The stewards ruled the team should be held responsible for the error as Hamilton asked Mercedes whether he was allowed to make his practice start from a different position, and the team told him he was.

 

“The stewards received information from the team that the driver of car 44 had received a team instruction to perform the practice start in the incorrect place,” the stewards ruled. “This was confirmed by the stewards having listened to the audio between the team and the driver.”

 

Hamilton was penalised for performing two practice starts in an unapproved locations on the track during his reconnaissance laps. He originally prepared to perform a practice start in the same position as his rivals, then asked his team, “There’s all rubber here, can I go further out?”

 

His race engineer Peter Bonnington replied: “Affirm.” When Hamilton asked: “To the end of the pit wall?” Bonnington answered: “Yeah, copy. Leave enough room for cars to pass.”

 

Having decided the responsibility for the error lay with the team and not the driver, the stewards decided to “remove the penalty points imposed and fine the competitor (Mercedes-AMG Petronas F1 Team) €25,000.”

 

Hamilton is therefore now on a total of eight penalty points instead of 10. He will receive an automatic one-race ban if he reaches 12. He criticised the decision to give him two penalty points as “ridiculous” before they were rescinded.

 

Mercedes had previously said they did not agree with the penalties but would not protest them.

 

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Juče se baš vidjelo šta znači imati ugovor za drugog vozača u timu. Bio je trenutak kada sa zida javljaju Botasu da "krene da smanjuje zaostatak za Hamiltonom" i to onda kada su proračunali i otpisali Hamiltona za pobjedu zbog kazni. Nije on generalno toliko sporiji od Hamiltona i sigurno je puno više situacija u trkama kada može da mu izađe na megdan, ali uloga u timu mu je jasno definisana. No, sam je potpisao..

 

Uz sve to, i meni je ostalo nejasno zašto su Hamiltona onako brzo pozvai u pit, imao je još vremena za brze krugove sa mekim gumama. Bio bi konkurentniji  kasnije da je ostao još na stazi. Jedino ako postoji vremeno ograničenje za odrađivanje kazne od trenutka kada je izrečena?

Link to comment
Share on other sites

Botas je po meni za klasu slabiji vozac od Hamiltona. Ne volim ni jednog ni drugog ni malo, ali Hamilton je vraski brz vozac. Botas je prosek. Ima najbolji bolid, ali i kada bi imao slobodu da se trka sa Luisom, u 9 od 10 pokusaja, Luis bi ga razbio. Ali i to je u neku ruku razumljivo, F1 jeste timski sport tako da je prakticno neizvodljivo imati dva vrhunska vozaca u timu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...