Jump to content

24 sata Le Mana 2020.


Alen13ASC

Recommended Posts

 

Davno je bila Spa, u ovim periodima kada je kalendar mali te koronavirus kriza koja je zahvatila ceo svet, mesec dana je koliko toliko dobra pauza. Kad smo već kod Covid-19 krize, mislili smo svi zajedno da Le Mana neće biti. Ali svi su se dobro pripremili, prošla je Spa u miru i veselju. Boga mi je bilo veselo, kiša je sve začinila.

 

01-GP-Logo-RSD.png

 

02-Br-Runde-RSD.png

 

COTA je poslednja trka pre krize, uz svake moguće mere imali smo Spa koja je bila uvertira da tako kažemo za ovo izdanje 24 sata Le Mana. Posle toga imamo samo još 8 sati Bahreina te možemo zaključiti 2019-2020 supersezonu.

 

03-Mapa-sveta.png

 

04-kalendar-RSD.png

 

Tabela u vrhu nije tako impresivna, ali dobra berba bodova i neki pehovi i sve se menja.

 

05-poredak-lmp1-RSD.png

 

06-poredak-tablica-vozaci-RSD.png

 

Staza de la Sarthe obiluje širokim spektrom krivina, svima već dobro poznata pista koja nije samo vozačima nego i nama gledatocima impresivna. Scene u brzim krivinama te zalazak i izlazak sunca ostavljaju bez daha.

 

07-O-stazi-RSD.png

 

Prošle godine nije bilo nešto lepo izdanje, nije toliko bilo uzbudljivo u vrhu, a još smo imali lakrdiju s 7icom i onom gumom. Svi žele lepe borbe. To se uvek traži, posebno kod novih gledaoca koji žele gledati uzbudljive bitke u vrhu. LMP2 klasa uz naravno GTE AM i PRO su te koje spašavaju stvari.

 

08-prethodni-pobednici-RSD.png

 

09-n-vremena-RSD.png

 

Sve u svemu sve je spremno da konačno počne trkački vikend slavne trke koja je deo trostruke krune. Pomeren termin na septembar znači dve velike stvari: duže noći u odnosu na šta smo navikli te klima koja je varljiva. Očekujem ljute borbe u svim klasama osim u LMP1, sledeće sezone će to biti malo drukčije jer iako se najavljivao kraj LMP1 klase, ipak u balanse preformansa će ostati i u 2021 zbog Covid-19 krize. A debi LMH će biti kako je i zamišljen.

Elem, da ne pričam o 2021, dolazi nam u najavi ludo izdanje 24 sata Le Mana u netipičnom terminu. A ovo je satnica:

Četvrtak

10:00- 1. trening
14:00- 2. trening
17:15- 1. kvalifikacijska runda
20:00- 3. trening

Petak

10:00- 4. trening
11:30- 2. kvalifikacijska runda

Subota

10:30- Zagrevanje
14:30- Trka

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Konačno je došla subota, još malo pa počinjemo. Nisam od obaveza ništa pisao, bilo je svega ali zato imamo 24 sata da sve pokrijemo  🙂

 

Pre svega, grupna fotka!

 

fW0JDK1.jpg

 

7ica je opet poharala kvalifikacije, ali zvezda je 1ica Rebeliona koja se ugurala između dve Tojote. Očekuje se kiša uveče a celo vreme duvaće jak vetar.

 

Osigurao sam se za trku, Guarane su tu i grickalice naravno. Ove godine uopšte se nisam dobro informisao u vezi svega, ali pohvataću sve. Još jedna stvar je dobra u vezi pomerenog termina trke, ladnije vreme i klima baš prija i lakše ću izdržati celu trku. Letnje vrućine guše, ovo baš prija.

 

Još sat vremena pa počinje 😄

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...