Jump to content

Premier League 2020/2021


Shunsuke Nakamura

Recommended Posts

Sto se tice lojalnosti sbb-u, ne znam sta bih rekao. Secam se prve reprezentativne turneje reprezentacije 1994/5 igramo sa Brazilom. Ide telop iskljucite jedan uredjaj stedite struju kako bi mogli da prenosimo mec reprezentacije. U to vreme su bile restrikcije elektricne energije. Ja uzeo iskljucio pec. Javio rofireljima na poslu koji su me momentalno oterali u tri lepe. Odmah da si ukljucio da akomulira. Drzava ako zeli da prenosi mec prenosice sa ili bez iskljucene tvoje peci. Nesto slicno je i sada, bas ce Solak da se potrese ako neko napusti Sbb ili Arena nece moci da funkcionise ako neko ne predje kod njih. Njihove gazde odlicno zive i ne stresiraju se uopste. A vi narode prosipajte te navijacke strasti iako placate usluve gledanja kablovske.  Jednostavno razumem i one koji gledaju stvar iz politickog ugla ali to posmatranje ide u ekstrem. Mnogi ce migrirati ka Areni zato sto ima sve na jednom mestu. Sto je negde i logicno. Imam utisak iz polemika kao da je Telekim platio 600 miliona po sezoni takva neka histerija. Mene interesuje u drugim zemljama tj. trzistima od 20 plus miliona stanovnika koliko kosta ful paket Premijer lige? Zna li ko?

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Don Juan said:

A šta da kažem za SBB, za 10 dana mi ističe Premium ugoor i oni me ne zovu. To je tek neozbiljno sa njihove strane. Da ne pričam da prvo platim SBB pa sve ostale dažbine.

Ma oni su isto svakavi i secam se ja kad su drzali mnopolo sa kanalima takodje, te Fox, te History itd. Ali ovog stvarno ne mogu da podnesem.

 

Danas ladno rece jel sad nas treba neko da krivi sto ce Srbija konacno moci da gleda najjace fudbalske lige na svetu? :classic_laugh:  On stvarno misli da je Srbija samo SNS i da onaj ko je protiv njegove kriminalne organizacije mora da bude za Djilasa. Ja vise ne znam iskreno ni da li sam Srbin i da li sam drzavljanin ove zemlje, moracu da pitam nekog da mi bolje objasni.  

3 hours ago, suptil said:

Mene interesuje u drugim zemljama tj. trzistima od 20 plus miliona stanovnika koliko kosta ful paket Premijer lige? Zna li ko?

Nemci (Sky) mislim da je platio 27 miliona po sezoni.

Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, dzoneee said:

Ma oni su isto svakavi i secam se ja kad su drzali mnopolo sa kanalima takodje, te Fox, te History itd. Ali ovog stvarno ne mogu da podnesem.

 

Danas ladno rece jel sad nas treba neko da krivi sto ce Srbija konacno moci da gleda najjace fudbalske lige na svetu? :classic_laugh:  On stvarno misli da je Srbija samo SNS i da onaj ko je protiv njegove kriminalne organizacije mora da bude za Djilasa. Ja vise ne znam iskreno ni da li sam Srbin i da li sam drzavljanin ove zemlje, moracu da pitam nekog da mi bolje objasni.  

Nemci (Sky) mislim da je platio 27 miliona po sezoni.

Nemci imaju svoju ligu boli ih ona stvar za druge lige ako me razumes.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Svi mi već uveliko plaćamo ovu psihovu patkometriju, hteli ne hteli. Naravno da je suludo i neisplativo dati tolike pare za prenose PL, ali to njemu nije bitno. Bitno mu je da upropasti sve što ima naznaku opozicionog. Pare će namaći na 100 drugih načina (čitaj poskupljenja) a i kineski krediti uvek dobro dođu. Neće ostati ni dugmići od ove države kad on i njegovi gubari završe svoj pohod, a računi dođu na naplatu... Ko nas jebe kad ćutimo i dozvoljavamo, na sva sranja, tako nam i treba...

 

Jebeš SBB i SK, ako ne bude kod njih ono što pratim, snaći ću se kao i do sad. Ionako već duže vreme pratim samo nekoliko klubova u Evropi. Ni jedan dodatni dinar neću dati psihovom monstrumu, iako je lakša varijanta preći na MTS a SK pratiti preko Kodija. Bolji su strimovi, bar meni. Ističe mi ugovor sledećeg leta sa SBBom, taman kad sve pređe na Arene, ali ću iz principa produžiti ugovor...

Edited by Issey
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Deo saopštenja vlasnika SBB-a, preneto sa N1. Po ovome Arena plaća bolesne cifre za prenose

Quote

Našeg konkurenta Vučića pozivamo, poručuju iz United Grupe,  da javno i dokumentovano dokaže svoje tvrdnje, a poznato je da voli da pokazuje razna dokumenta i fotografije na televizijama. Ako se ohrabri da izlista papire, neka objasni građanima Srbije i da li je istina da je prava na sportske prenose Telekom Srbija platila nekoliko puta više u odnosu na ranije cene:

· Za TV prenose italijanske fudbalske lige čija je cena ranije iznosila 5 miliona evra godišnje, Telekom po novom ugovoru plaća 23 miliona evra godišnje;

· Špansku fudbalsku ligu koja je koštala 8,5 miliona evra po sezoni, po novom ugovoru Telekom plaća 14 miliona evra;

· Francusku fudbalsku ligu čija su TV prava prenosa godišnje iznosila 800.000 evra, Telekom sada plaća 6 miliona evra po sezoni;

· Prenose utakmica Lige šampiona čija je cena ranije iznosila 18 miliona evra godišnje, Telekom plaća po novom ugovoru 45 miliona godišnje;

· Fudbalsku ligu Srbije plaćaju 8 miliona evra, što je takođe duplo veći novčani iznos nego ranije… i tako još u mnogo sportova i različitih liga Telekom se odlučio za strategiju plaćanja višestruko uvećanih cena, sve do Premijer lige za koju su ponudili 10 puta veći iznos od onog koji je ranije plaćala United Grupa.

„Možda menadžer Telekoma Srbija, Aleksandar Vučić zna kako će 3.500.000 gledalaca Arene Sport u regionu uspeti sve to da plati, jer je cena koja se naplaćuje od operatora ispod 2 evra po korisniku za sportske kanale. Da li je menadžer Vučić svesno prihvatio da Telekom unapred pravi 150 miliona evra minusa godišnje samo na sportskim pravima ? Da li će tu razliku platiti građani Srbije? Konkurent Vučić bi mogao da pita predsednika Srbije. Možda on zna“, zaključuje se u saopštenju.

 

Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Bugl Khan said:

Čekaj, Arena je u vlasništvu države Srbije?

Arena je u vlasnistvu Telekoma Srbije koji je u drzavnom vlasnistvu. Iz mog ugla,cena prava za buduci ciklicni period je uvek kudikamo visa u odnosu na raniji ciklicni period na koji se odnosi. Zarada liga od tv prava u Spaniji ali i u drugim top ligama je za buduci obracunati period uocljivo veci od prethodnih. Neke lige se hvale da su buduci ugovori za tv prava najveci ikada.  Nece biti da su najveci ikada zbog preplacivanja Telekoma. Ugovor Arene se odnosi na sve utakmice i za podrucje ex yu. Dakle nije samo Srbija. Ocigledno je da Telekom preplacuje ali koji je red velicina preplacivanja nisam siguran.  Ocigledan je rat na relacini United media - Telekom. Po mom misljenju United media nema nikakve sanse u tom duelu zato sto je politika iza svega.  United media je za vreme zutih takodje koristila infrastrukturu u vlasti svojih vlasnika za formiranje dominantnog ekskluzivnog polozaja medj operterima....

Edited by suptil
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sancho, Greenwood, Rashford, Amad, Pellistri, Mejbri, VDB, Martial, James.

 

Kad ode Cavani, dovede se neki drugi mladi napadač.

 

I to su 10 igrača, pokrivene napadačke pozicije za narednih n godina.

 

Ako dodje Varane, još samo pravi veznjak.

 

Ali ako ovo uspe da razjebe neko, to je ofc United.

Edited by BattleBender
Link to comment
Share on other sites

Stavljam u spoiler tekst iz smrdljivog kurira. Ukoiko ima neko ko ne veruje da je cena 100 milki po godini, neka procita ovo

 

Quote

 

 

Spoiler

Mediji u vlasništvu Junajted grupe (N1, Nova S, Danas) danima osipaju paljbu na Telekom Srbija zbog, kako je agencija Beta objavila, izdvojenih 600 miliona evra za šestogodišnji prenos Premijer lige. U sveopštoj kuknjavi ovi mediji ističu kako prava za najatraktivnije fudbalsko takmičenje koštaju čak 10 puta manje, sve vreme dovodeći javnost u zabludu da Telekom rasipa novac poreskih obveznika i da je sve učinjeno bez ikakve finansijske računice.

Istovremeno, mediji u vlasništvu Dragana Šolaka nijednog trenutka nisu otkrili kolika je bila stvarna ponuda ove kompanije i njihovih partnera u ovom poslu u trci sa Telekomom, a kako Kurir saznaje, za to su imali i dobar razlog.

Naime, prema informacijama našeg izvora iz Junajted grupe, ova kompanija je izgubila u nadmetanju za prenose Premijer lige za oko 30 miliona evra, što znači da su Junajted grupa i njeni partneri za šest godina emitovanja ovih utakmica ponudili između 560 i 580 miliona evra, odnosno samo pet do šest odsto manje.

- Ponuda SBB, odnosno Junajted grupe bila je za oko 5 miliona evra manja od ponude Telekoma Srbija na godišnjem nivou. Mi smo u prvom krugu ponudili 35 miliona, a u drugom oko 95 miliona evra po sezoni, za šta su naši direktori mislili da je više nego dovoljno. Ispostavilo se da nije i da smo izgubili za oko 30 miliona evra u ukupnom iznosu. Naša ponuda za šest godina bila je između 560 i 580 miliona evra - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Iskreno, bili smo ubeđeni da je taj posao naš i da ne postoji šansa da izgubimo. Da ne kažem da su se pojedini direktori već i hvalili unapred završenim poslom. Zato smo svi bili u šoku kada smo saznali da je Telekom Srbija dobio posao - rekao je naš izvor iz Junajted grupe.

Međutim, na N1 i Novoj S, kao i u listu Danas, u brojnim prilozima i tekstovima o ovoj temi nigde nije otkriveno kolika je bila prava ponuda ove kompanije, već se uporno plasiraju nepotpune informacije s ciljem da se javnost potpuno dezinfomiše. Tako se, između ostalih, oglasio i Nemanja Simeunović, direktor Sport kluba, televizije na kojoj će se još samo sledeće sezone emitovati Premijer liga, rekavši kako su oni prava na prenose utakmica Premijer lige plaćali 12 miliona evra godišnje, kao i da je "nemoguće da cena od 600 miliona evra za šest godina bude isplativa, jer su zemlje sa mnogo više stanovnika i korisnika, platile nekoliko puta manje od Telekoma".

Takođe, saopštenjem se oglasila i sama Junajted grupa, u kom tvrde da su oni ponudili 35 miliona evra godišnje za ove utakmice. Stidljivo je navedeno da je to bila ponuda Junajted grupe u prvom krugu nadmetanja sa Telekomom, ali su iz ove kompanije perfidno prećutali koliko su ponudili u drugom krugu, što je za Kurir otkrio izvor iz njihove kompanije. Inače, na naše pitanje zašto je direktor Sportkluba Simeunović u javnost izašao sa nepotpunim informacijama, naš izvor nam je rekao: "Mislite li da se on pita šta će da izjavi u medijima".

Nakon ovih otkrića, jasno je da su se iz Junajted grupe svesno odlučili na obmanu i manipulaciju, kako bi pokušali da diskredituju Telekom koji ih je pobedio u ovoj tržišnoj utakmici, i to fudbalskim rečnikom rečeno, u produžecima.Legitimno je da neko smatra da je suma od 600 miliona evra za šestogodišnji prenos Premijer lige visoka, ali je sasvim druga stvar kada onaj ko je izgubio u tom nadmetanju obmanjuje javnost tvrdnjama da taj posao košta 10 puta manje. I ako iz Junajted grupe već tvrde da bogatije zemlje sa više korisnika i stanovnika plaćaju daleko manje iznose za prenos, zašto je onda i sama Junajted grupa ponudila basnoslovnu cifru. Zašto su izašli sa ponudom od 95 miliona evra po sezoni i kako bi se njima taj posao isplatio, a istovremeno tvrde da će Telekom doživeti veliki gubitak.

Očigledno je na delu politika dvostrukih standarda, ali i bes i nemirenje sa činjenicom da je Junajted grupa prepustila konkurentu najprofitabilniji program iz televizijske ponude ne samo u Srbiji, već i u celom regionu. Ili sportski rečeno, ko gubi ima pravo da se ljuti.

 

edit: prvo sam ga stavio na quote, debil 😄 

Edited by pantelia
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, sasha arsenal said:

Sve je ovo normalno u našoj državi,nažalost.Svaki dan slušamo slične priče.

 

Kad bih mogao nekako da izvedem da uzmem Arene a da zadržim SBB ili da ne uzmem Telekom.

 

Arena Cloud, mobilna aplikacija, kompatibilna sa EON-om. Cena za sve Arene (plus još neki dodatni kanali) 1057,00 din mesečno.

Kvalitet nije kao EON, ali je podnošljivo. Kada je velika gledanost (recimo majstorica Zvezda-Budućnost košarka onomad) dešava se da zabaguje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...