Jump to content

UEFA Champions League 2020/21


goldberg

Recommended Posts

Champions League results and standings | Sports| German football ...

 

Prosla sezone je nekako privedena kraju, a nad novom je mnogo upitnika.

 

Videli smo i revolucionarni novi format takmicenja u kojem se najbolje snasao Bayern iz Minhena koji je po sesti put postao prvak Evrope. Svoju sansu da ispisu klupsku istoriju nisu iskoristili fudbaleri PSG, Olympic Lyona, RB Leipziga, Atalante, Atletica iz Madrida i Manchester Citija.

 

Lopta ce, za sada, ipak nastaviti da se okrece sirom Evrope. Ono sto je sigurno je da od prosle sezone necemo gledati Napoli, Valenciu, Galatasaray, kao i polufinaliste iz Lyona.

 

Ovo su 26 klubova koji su obezbedili svoje mesto u ovogodisnjoj Ligi Sampiona (pomalo izlizan naziv takmicenja, jer odavno u njemu ne nastupaju samo sampioni svojih zemalja):

 

image.thumb.png.6abeca31e21ab8ab78b02b695e0547c7.png

 

Mozemo uociti dominaciju pet najjacih nacionalnih liga u Evropi koje zajedno imaju 19 klubova, a ostatak je iz ruske, ukrajinske, belgijske, holandske, portugalske i turske lige. Sto znaci da za sada samo 11 od 54 nacionalnih liga ima bar jednog predstavnika u takmicenju, a samo je jos 6 mesta ostalo slobodno.

 

450px-UEFA_members_Champs_League_group_s

 

Vecina evropskih liga je imala svog predstavnika u Ligi Sampiona nekada u istoriji. Kao sto mozemo videti sa mape, samo najlosije lige nisu nikada imale svog predstavnika i videcemo da li ce im novi format sa samo jednom utakmicom u kvalifikacijama dati nesto vece sanse da se upisu u istoriju.

 

Sto se tice favorita u takmicenju, tradicionalno najvece budzete imaju Barcelona, Real Madrid, Manchester City i PSG, a tu su i veciti sampion Nemacke i evropski sampion Bayern iz Minhena, veciti sampion Italije Juventus i Liverpool. Svoju sansu iz drugog plana vrebace Manchester United, Chelsea, Inter, Atalanta, Atletico Madrid, Sevilla, Lazio, Borussia Dortmund i RB Leipzig.

 

Sto se tice broja titula, Real Madrid ce se boriti za svoju 14. titulu, Bayern i Liverpool za 7., Barcelona za sestu, Juventus za jubilarno, deseto, finale (samo dva puta su bili uspesni).

 

Od klubova iz Srbije sansu da se treci put uzastopno nadje u grupnoj fazi takmicenja imace sampion Crvena zvezda. Ako u tome uspeju, pretecice Partizan u broju ucesca u takmicenju od kada ono nosi ime Liga Sampiona.

 

Ostaje nada da ce sve biti u redu i da ce fudbal moci da se igra pred punim tribinama.

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Xpert said:

2:2 u 92. minutu. Bas luda utakmica. 🙂

Dinamo se skroz povukao, što je možda i logično obzirom na igrača manje,

 

Elem i Legija je pred eliminacijom. 

 

Zamalo Dinamo da postigne auto gol.

 

edit. gubi Seltik.

Edited by Don Juan
Link to comment
Share on other sites

  • Xpert locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...