Jump to content

UEFA Europa League '20/21.


Lobotomija

Recommended Posts

Quote

 

Makedonci "podvalili" Tottenhamu niže golove: Mourinho ih razotkrio na urnebesan način

Englezi nisu mogli vjerovati.

 

"Ponadao sam se da sam narastao, ali je zapravo gol bio pet centimetara niži. Golmani to odmah primijete jer žive među stativama. Došao je delegat i riješio stvar", rekao je Jose Mourinho.

 

 

:lol_2:

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, John Terry said:

Brate, fudbal u Srbiji je slab samo iz jednog razloga. A razlog je taj sto je liga namestena. Nekad za Zvezdu nekad za Partizan, zavisi koji uticaj preovladava. I onda, vremenom, niko vise ne zeli ni da se trudi.

 

Don't get me started. 😐

 

Ali nije samo to u pitanju nego i generalni pilicarski mentalitet u upravama klubova gde se na prvu loptu prodaje sve za sta stigne ponuda, pa klinci odlaze sa 18-19 godina za tepsiju ribe a da nisu cestito obukli dres prvog tima, prodas najboljeg igraca pred evropsku utakmicu itd. Umesto da se pokusa skockati tim i udje u grupnu fazu, em uzmes lovu od UEFA em ti momentalno ceo tim vredi 50% vise na trzistu. Ali zasto golub u ruci kada mozemo da prikoljemo vrapca i na kraju ostanemo bez icega.

 

Slabo se ko u srpskom fudbalu vodi interesom klubova u kojima rade (a i zasto bi, kada i sami navijaju za jedan od dva prestonicka straftasta), velika vecina tzv. fudbalskih radnika su tu samo da munu sto vise i ako ih sreca pogleda da jednog dana avanzuju tamo gde ih srce vuce. I to je sustina problema.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, krzna said:

Ко осваја ове сезоне?

 

Crvena zvezda, to je valjda jasno.

 

A ako pitas kako sam dosao do takvog zakljucka, pa isto tako kako je neko dosao do zakljucka da nema ni teoretske sanse da Radnicki Nis, Vojvodina, Cukaricki ili TSC osvoje titulu - kombinacijom poredjenja kvaliteta ekipa i nacina funkcionisanja takmicenja do sada.

 

14 hours ago, Don Juan said:

Samo se radi o tome kako se stvari posmatraju i žele da se posmatraju. Zvezda i Partizan imaju daleko bolje timove od bilo kog drugog tima u zemlji, i to jeste činjenica. Da li možeš da zamisliš da se neki klub, a da to nije Zvezda ili Partizan dokopa grupne faze bilo kog evro takmičenja? Jednostavno ne mogu se tako gledati stvari, pa ni u onoj velikoj SFRJ ja se ne sećam sem Vojvodine da je bilo koji klub iz Srbije osvajao titulu. Neće tu pomoći bilo kakvi ruski modeli.

 

Mogu da zamislim da se Vojvodina i TSC dokopaju grupa LE kad bi imali veci koeficijent.

 

Nije pitanje ovde kvaliteta ekipa, jasno je da je Crvena zvezda ubedljivo najjaci tim, onda ide Partizan, pa Vojvodina, pa TSC i Cukaricki, pa 4-5 ekipa iz sredine tabele. Pitanje je kako to igraci najboljeg tima uvek nadju mentalnu snagu da ozbiljno odigraju svaki mec u ligi pa zato nizu pobede? Nista se ovde nije promenilo, u vreme dominacije Partizana oni su imali neke neverovatne ucinke sa skromnim rezultatima u evropskim takmicenjima, sada Crvena zvezda ima neverovatne serije meceva bez poraza.

 

Mozemo videti u ABA ligi kako izgleda tim koji je bas skuplji od konkurencije pa gubi meceve od Krke u gostima ili Zadra. To ti je neki primer slican nasim klubovima tipa Spartak, Proleter ili Mladost iz Lucana.

 

Sustina je, ako treci klub (a to je Vojvodina ovih nekoliko sezona) ne moze vec godinama da bar remizira sa prvoplasiranom ekipom, kakav je smisao igrati takvu ligu? Razlog zasto je Milosevic imao pomracenje uma u Novom Sadu je ta kultura da se ne sme izgubiti ni bod cak ni na gostovanju treceplasiranoj ekipi. Koliko pratim, u drugim ligama se ocekuje da drugoplasirana ekipa ne bude favorit u gostima treceplasiranoj ekipi.

Link to comment
Share on other sites

On 9/25/2020 at 6:48 AM, Radoye said:

 

Jbg tako isto onomad nije bilo ni teoretske sanse da izbacimo Sampdoriju pa smo ih dobili 4:0 u gostima. Fudbal je to, desi se cesto ono sto ne ocekujes. A iako je taj sastav Vose bio jedno 5x jaci od ovog sadasnjeg i tamo je razlika u kvalitetu bila ocigledno na strani protivnika sto pojedinacno sto kolektivno barem u istoj meri kao i juce. Nama je taj dan bukvalno sve ulazilo a njih nije islo.

 

 

Kad sam mislio na to da nije bilo sanse, to se odnosilo na utisak na kraju meca. Odnosno, na ovaj komentar:

 

Quote

Lalatovic je igrace strasno motivisao za ovaj mec, ovo je apsolutni maksimum ovog tima, najbolja utakmica otkako je ova ekipa zajedno odigrana uz maksimalnu srcanost i zalaganje i sve u svemu obrukali se nismo a uz malo srece (na primer da ne primamo redovno 1-2 glupava gola po utakmici, i da ne promasimo 1-2 zicera) moglo je i drugacije da se zavrsi.

 

Da Vojvodina nije primila gol iz penala, Standard bi nasao nacin da im zatrese mrezu nekad kasnije.

 

Vojvodina je bukvalno imala 1 ili 2 sanse na mecu i iz toga je dala taj jedan pogodak. Covicev udarac glavom nije mogao da udje nikako, korner u poslednjim trenucima je isao pravo u golmana. I ja sam mislio da Vojvodina ima neke sanse, a onda pogledas i vidis da Standard zatrese mrezu cim odluce da je vreme da se zatrese mreza. E sad, sta bi bilo da se igralo dva meca? Pa nista, Standard bi opet rutinski prosao. Cak i sa 1:1, kao sto su Molde i Galatasaray prolazili protiv nasih ekipa nakon remija na svom terenu.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Barkley#34 said:

Što su onda bili neodlučni i čekali produžetke? Malo li je bilo utakmica u kojima je podređeni tim pobedio iz jedne ili dve šanse, pa je tako mogla i Voša.

 

Pa upravo zato sto je postojala mogucnost da prime gol iz kontre i nisu toliko napadali nakon sto su dali gol.

 

Onda je dosao produzetak i iz prve akcije su lagano zatresli mrezu. Standard je tu odigrao taman koliko im je trebalo - napadali su do penala, onda su se povukli i cekali svoju sansu iz kontre, primili su gol, ali su i dalje strpljivo kontrolisali rezultat. Nakon toga, opet su se prosetali do gola gostiju i mirno priveli produzetke kraju.

 

Jednostavno, ovde Vojvodina nije imala nikakve sanse - previse su tehnicki neobuceni sto je i logicno jer nemaju nijednog stranca i u sustini to je neki all star domacih igraca iz LLSL (Bojic, Vukadinovic, Covic, Drincic, Sanicanin, Djordjevic, svi bi bili prve zvezde u Spartaku ili Vozdovcu). Za svo vreme meca jedine sanse su im bile onaj sut glavom Covica i guzva nakon kornera.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, goldberg said:

Standard je tu odigrao taman koliko im je trebalo - napadali su do penala, onda su se povukli i cekali svoju sansu iz kontre, primili su gol, ali su i dalje strpljivo kontrolisali rezultat. Nakon toga, opet su se prosetali do gola gostiju i mirno priveli produzetke kraju.

Da li je tebi realno ovo što si napisao?  Možeš sve da predstaviš na način na koji ti odgovara ali nema veze sa realnošću.

 

Ako je jedna ekipa značajno jača ne može da se kaže da je odigrala koliko joj je potrebno ako se ide u produžetke. NIti se pod kontrolom rezultata podrazumeva čuvanje 1-1 koji te ne vodi dalje. Ako je potrebno to da objašnjavam i razlažem onda...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Itekako je realno.

 

Skoro svi favoriti u kvalifikacijama za LE uglavnom igraju koliko im je potrebno i ne jure neke ubedljive pobede. Standard je nakon 1:0 usporio napade i cekao mogucnost da iz kontre ugroze gol gostiju. U 75. minutu primaju gol i odlucuju da ne rizikuju mnogo i cekaju produzetke (to je radio i Stankovic protiv Omonije, sa tim sto je on bio zadovoljan i penalima).

 

Sustina je da Standard ne moze mnogo da pripreti Vojvodini ako bas sve ne bace u napad, a to su i uradili na pocetku produzetka. Sa druge strane, Vojvodina nikako nije mogla nista odbrani Standarda osim iz nekih kontri, a tih kontri je bilo 3 ili 4 sto se zavrsilo sa golom i 2-3 suta koja nisu bila opasna.

 

Na kraju - nisam napisao da je Standard znacajno jaci u ovom trenutku i da je trebalo da dobiju sa 3:0. Napisao sam da su tehnicki znacajno jaci i zato su imali mnogo izglednije prilike. To je sasvim drugacija situacija cak i od meca Omonija - Crvena zvezda gde je i Omonija mogla da trijumfuje nakon 90 minuta.

 

U sustini, Lalatovic je slabo spremio ekipu nakon isteka regularnog dela, misleci da mogu da igraju sa Standardom kao nakon izjednacenja. Trebalo je po svaku cenu izdrzati prvih 5-10 minuta i umrtviti igru, pa bi onda i sam Standard olabavio pritisak u nekom 110. minutu.

Link to comment
Share on other sites

 

Quote

 

Fudbaler Šarlroa zaražen koronavirusom

 

Bugarski fudbaler Ivan Goranov testiran je pozitivno na Kovid-19 objavio je "Lesoir.be", što bi potencijalno moglo da bude problematično znajući da je igrao protiv srpskog kluba.

Istina, na terenu je proveo svega 10-ak minuta, pošto je u igru ušao tek u 112. minutu umesto levog beka Jorisa Kajembea.

Na obaveznom testiranju pre UEFA utakmica, Bugarin je bio negativan.

Nije ustanovljeno kada je tačno Goranov zaražen, niti je navedeno kakve ima simptome infekcije.

U utakmici 7. kola belgijske Jupiler lige protiv Muskrona (1:1) nije bio u protokolu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Xpert locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...