Jump to content

KK Partizan 20/21


uvrnuto

Recommended Posts

Nama su se sve kockice poklopile prosle godine (do korone) kao sto se ove nije poklopilo nista

Prosle sezone i kad smo losije igrali nekako smo dobijali meceve, bilo je promasaja i u igrackom kadru ali rezultat nije trpeo

Ja stvarno verujem i da je ostao trinki da mi ove sezone ne bi bili ko pre, ona hemija i sve jednostavno tako se potrefilo, naravno bez ikakve namere da umanjujem trinkijevo trenersko znanje ili da neko pomisli da bi bilo isto naravno da ne bi gubili od borca i krke a mozda i neke igrace ne bi morali da gledamo...

Ova sezona je gotova, ne zbog rezultata vec zbog toga sto mi nemamo vise tim, ono nije tim i sumnjam da neko moze opet da ga napravi od onih igraca

Da odu oni koji su doveli ovakva pojacanja pa da vidimo sta cemo

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, pavijan2 said:

Obe utakmice sa Borcem ste morali dobiti sa sve Titom na klupi.

 

2 hours ago, Chaos Is Me said:

Mislim da se ovde debelo preteruje. Kao što je prošle sezone KKP igrao iznad svih objektivnih očekivanja, ove igra dosta slabije u odnosu na objektivna očekivanja. Međutim, da ovaj tim takav kakav je nije bolji od jedne COL koja ima 7 igrača za rotaciju je teško preterivanje, pa makar Blažič bio najbolji igrač u obe ekipe ove sezone. 

 

PG: CMM, Gordić - nekompatibilni u startu jer imaju iste ili vrlo slične vrline i mane, ali ovo je rotacija na PG kojoj samo Cobbs-Ivanović combo kvalitativno parira, imajući u vidu sve Zvezdine promašaje na poziciji

SG: Jaramaz, Paige - jedan je legitimni kandidat za reprezentaciju Srbije i to ne ovu iz kvalifikacijskih prozora nego najjači tim, drugi je u top 3 šutera u ligi (najblaže rečeno), naravno kao i većina šutera je fizički i defanzivno slabiji, a daleko od toga da je puki specijalac jer ima sasvim dobar floater i košarkaški rezon

SF: Zagorac, Dangubić, Trifunović - ovo je na papiru takođe solidna kombinacija, apsolutno konkurentna za ABA F4. E sad, u praksi je Zagorac ozbiljan problem jer uprkos talentu koji prezentuje u jednoj od 5 utakmica, užasno je nekonstantan, ima kompleks više vrednosti i njegovom nekonstantnošću pada koncepcija tima jer se onda od Dangubića traži da igra ono što ne zna niti je ikad znao. Dangubić je pre samo 2 sezone bio top defanzivac na EL nivou i sasvim je komplementaran kao igrač za popunu petorke, za takmičenja koja igrate to je više nego korektno. Ponavljam, Zagorac je tu veći problem. Ima igrača koji one oko sebe čine boljim, a za njega bih rekao upravo suprotno - čini ih lošijim svojom iso košarkom i ulogom za koju ima talenat na papiru ali praksa ga demantuje celu karijeru. Trifunović je solidan mlad igrač čijih 10 minuta po meču ne bi trebali da budu problem u ABA i EC.

PF: Thomas, Novica, Janković - realno tanko, čak i da je Thomas u odličnoj formi a nije, šta više ove sezone je prilično razotkriven, a def nije ni neki zahvalan karakter. Ovde je morao biti jedan konkretniji back up jer su Novica i Jankela prilično neupotrebljivi. 

Centar: Mika, Mosley, Tigar Janković - Mosley i Tigar su više nego dobre opcije. Mika je koncepcijski promašaj, ovo što se sad bunari sa njim na PF je isto dosta lov u mutnom, spore noge, on je jednostavno centar i to mekani. Ima skilla ali Partizan nikad nije gradio ekipu oko mekanog centra, već se tu uvek išlo na tvrdoću. 

 

Dakle, ovo je tim sa manama, ali imho jedino KKCZ ima opipljivo bolji sastav u ABA ligi (i to pre svega zbog igrača ekstra kvaliteta za ABA uslove poput Loyda i JOB), Budućnost je tu negde po kvalitetu ali je taj tim mnogo kompatibilniji međusobno i bolje skockan, a Mornar je gunnerska ekipa bez pravog balansa, klasična ekipa koja na šutersko ludilo može da mlatne možda i CSKA ako im se otvori, al ako mora da se igra half court košarka tu ne bih previše računao na njih iako imaju def vrlo potentne šutere. Pa nek je i Mornar egal sa KKP, COL je jako tanka ekipa, a Igokeu, Megu i ostale ne bih pominjao, od njih je KKP osetno jači na papiru.

 

Imho, osnovni razlozi neuspeha i apatije:

- loša forma Thomasa

- loš karakter nekih nosećih igrača pojačan odsustvom publike i pritiska

- iluzija o Zagorcu kao nosiocu koja traje

- povrede

- mlak stručni štab, odsustvo "partizanštine" u smislu naloženosti, kao neko ko navija protiv KKP moram reći da je ovo najbeskrvniji tim KKP od kada ja pratim, KKP koji ne želi pobedu više od protivnika, da ne kažem plaćenička ekipa; ovo je do stručnog štaba ali i do odsustva publike, naboja i odgovornosti

 

1. PG - Gordić ajde što je omatoreo, njemu se nije igralo. Ja ne mogu iz ovog ugla da ulazim u to zašto je tako, jer nemam nikakve informacije. Ali takav kakav je bio, nije doprinosio ni najmanje.

 

2. SG je ok, ali smo tu imali puno povreda.

 

3. SF - Druže, odavno ne postoji iluzija o Zagorcu kao nosiocu. Ne da ne postoji, nego je jedina ideja trenutno: Zagorac koji ne usere previše kad uđe i koji odigra korektno svaku 3. tekmu. Čak i ta niska očekivanja, su blizu da se proglase iluzijom. Dangubića ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju, dobro ajde, bi vama. Trifunović - samo pogledati statse, skupio je ukupan indeks 10 za 126 minuta, prosečan indeks 0. KKP sa njime na terenu bio u plusu na 2 od 12 tekmi.

 

4. PF - kao što sam kažeš tanko, po meni čak i pretanko, jer ne postoji nikakva garancija za bilo kakav doprinos sa te pozicije.

 

5. C - "više nego dobre opcije". Slažem se, praktično dream team za selidbe, cepanje drva i slične poslove. Za košarku nikako. Miku i Jankovića je uništilo bar 70% protivnika protiv kojih su igrali, pa makar bili iz donjeg doma ABA lige.

Razni Bundovići, Pelosi i slični su imali season high protiv nas, naročito u periodu kada je Mozli bio povređen. Aspolutne štetočine na obe strane terena.

Mozli ima svoje vrline i mane, ali barem nešto dobiješ od njega. Ali onda tu dolazi igraničenje u smislu godina, ličnih grešaka, povreda, itd.

 

Sve u svemu, okruglo 0 konstantni u timu, na bilo kojoj poziciji. I to pričam na ABA nivou.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Chaos Is Me said:

drugi je u top 3 šutera u ligi (najblaže rečeno), naravno kao i većina šutera je fizički i defanzivno slabiji, a daleko od toga da je puki specijalac jer ima sasvim dobar floater i košarkaški rezon

 

Pejdž ima prelep šut i to je osnovni razlog zašto ga volim i praštam mane. Međutim, on je i u svojoj najboljoj sezoni, prošloj kod Trinkija, imao 10-11 poena po meču, a ove samo 8,5 uz prosečne procente. Naravno da je i on žrtva loše igre celog tima, jer za njega baš mora cela ekipa krvnički da radi da bi on došao u poziciju da šutne. A niti je on dovoljno dobar razigravač, niti u timu ima kreatora, niti postoji protok lopte kojim bi se koristilo to što je fokus odbrane na njemu. Tako da definitivno ima opravdanja za njegove lošije partije, međutim on i u dobrom sistemu nije šuter - ubica. Učinkovitost mu jednostavno nije dovoljno velika da bi bio top 3 u bilo čemu u ligi osim u lepoti šuta.

 

U svakom slučaju hvala za post sa čijim se većim delom slažem i koji je pokrenuo priču o pravim basket temama ovde, da se malo razbije šablon ovog topika gde preovladava zvonjava ujutru i kuknjava uveče.

 

 

48 minutes ago, Kosta said:

I dalje vam je navijacki narativ losh. Podsjecate me na mog druga iz Splita,koji u 2020. i dalje misli da Split treba svake godine da dobije wild card za EC i ABU.

Nije to vise to vrijeme, niste vise europski powerhouse. I onda, kad vec mislim da ste to ukapirali, vi prosle godine zagrizete u pretjerivanje o osvajanju EC i ABE, a onda ove godine,skoro isti taj tim, skoro pa iz dana u dan nazivate najgorim, nesrchanim, nedostojnim Partizana. A razlika je u tome sto mislite da je problem sto nema publike i nema Trinkija. How yes no.

Ostoja radi dobar posao, tim je dobar, a vi jos imate ohoho vremena da vam sezona bude uspjesna.

Glavu gore.

 

Bukvalno je svaka rečenica promašen fudbal.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, zorex said:

Što se tekme u Francuskoj tiče, potisnuto. A Filipovski pizdi i jebe majke baš kako bih i očekivao od jednog vegana - mlako i neuverljivo. 

 

 

ostalo je još da ih kolje ili da ih dimi u pušnici. to kažem kao neko ko voli i jede meso, često bloody as hell*

 

*https://getyarn.io/yarn-clip/5d0c0816-3c13-4218-b249-edd51853a02c

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, realno *w said:

 

CZ i Budućnost ne bih spominjao. Mornar igrački osetno jači.

Olimpija je taman tu negde. Kada na to dodaš količinu povreda koja se desila - Jaramz, Mozli, po par preskočenih Zagorca, Pejdža, to je to.

Možemo i dalje da analiziramo, čak i ove osrednje ekipe koje slede, su u prednosti na bar 2 pozicije.

 

Uz barem jedan promašen transfer manje, te izostanak eksperimenta sa Šćepom, bili bismo u 4.  Ali to se nije desilo.

 

Kako god, ne postoji računica po kojoj smo trebalo da se prošetamo do top4. Samo da izginemo do te pozicije.

daj coece uozbilji se..

sa svim problemima koje si nabrojao, sa ovim sastavom koji partizan ima uospte nije trebalo da se postavlja pitanje plasmana na f4..

a drugo, ni cz ni buducnost sa svojim sastavima nisu nikakav bauk u odnosu na sastav partizana, sto se uostalom videlo i u medjusobnim duelima, obe utkamice sa futurom na jednu loptu, kao i protiv zvezde uostalom takodje..

 

jedini ozbiljan stranac u zvezdi je loyd, al sto se kaze jedan ni jedan, svakako nije faktor.. uostalom zvezda i bez tog loyda, dobija ekipe koji imaju po 5 loydova i 5 jacih igraca od loyda..

 

no slazem se da zvezdu i futuru mozemo da obelezimo kao sigurne za 2 od 4 poziciji, ne toliko zbog sastava koliko zbog kakve takve timske igre, al to svakako nije izgovore da partizan u ostatku konkurencije ne bude u preostala dva slota..

tvrditi da partizan nema sastav za to je malo je reci bezobrazluk..

 

a ako cemo uz dlaku, zvezda koncepcijski a pogotovo sa zamenama ima vise promasaja nego partizan, i igra bez halla 2 meseca i loyda mesec dana, i to daleko teze takmicenje, pa je to opet daleko od tragikomicnog..

  • Like 2
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Meni Paige ne da je top 3 šuter u ligi, nego mi je verovatno i najbolji. I ne radi se tu samo o estetici, on je trenutno u ABA na 40% za tri, a u EC na čak 48% iz preko 5 pokušaja po meču. Jeste ozbiljno limitiran fizikalijama, pa samim tim i defanzivno, ali je odlična opcija sa klupe i pritom baš kompatibilan sa Jaramazom kao prvom opcijom. Još da ste tako kvalitetno i smisleno popunili i ostale pozicije... Mada je to zapravo i jedina koja je ostala netaknuta u odnosu na prošlu sezonu, ova post-Trinkijeri selekcija vam je definitivno došla glave.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Pejdž je dobar igrač, bukvalno bih mu sad dao 5godišnji ugovor.

 

Ne smem ni da zamislim kako bi on izgledao u nekoj od onih Duletovih posloženih ekipa, sa dobrim protokom lopte, centrima oko koji se skuplja odbrana, itd.

 

 

 

 

Edited by realno *w
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Arsenije Pesic said:

 

Pejdž ima prelep šut i to je osnovni razlog zašto ga volim i praštam mane. Međutim, on je i u svojoj najboljoj sezoni, prošloj kod Trinkija, imao 10-11 poena po meču, a ove samo 8,5 uz prosečne procente. Naravno da je i on žrtva loše igre celog tima, jer za njega baš mora cela ekipa krvnički da radi da bi on došao u poziciju da šutne. A niti je on dovoljno dobar razigravač, niti u timu ima kreatora, niti postoji protok lopte kojim bi se koristilo to što je fokus odbrane na njemu. Tako da definitivno ima opravdanja za njegove lošije partije, međutim on i u dobrom sistemu nije šuter - ubica. Učinkovitost mu jednostavno nije dovoljno velika da bi bio top 3 u bilo čemu u ligi osim u lepoti šuta.

 

U svakom slučaju hvala za post sa čijim se većim delom slažem i koji je pokrenuo priču o pravim basket temama ovde, da se malo razbije šablon ovog topika gde preovladava zvonjava ujutru i kuknjava uveče.

 

 

 

Bukvalno je svaka rečenica promašen fudbal.

Onda ochito ili ne chitash forum ili uopste ne gledas tekme. Or both.

 

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Guru said:

Meni Paige ne da je top 3 šuter u ligi, nego mi je verovatno i najbolji. I ne radi se tu samo o estetici, on je trenutno u ABA na 40% za tri, a u EC na čak 48% iz preko 5 pokušaja po meču. Jeste ozbiljno limitiran fizikalijama, pa samim tim i defanzivno, ali je odlična opcija sa klupe i pritom baš kompatibilan sa Jaramazom kao prvom opcijom. Još da ste tako kvalitetno i smisleno popunili i ostale pozicije... Mada je to zapravo i jedina koja je ostala netaknuta u odnosu na prošlu sezonu, ova post-Trinkijeri selekcija vam je definitivno došla glave.

 

Da ne bude da bilo ko mora da brani Pejdža od mene, jer, ponavljam, ja sam zaljubljen u njegov šut i njegovu prefinjenost generalno, a takođe ga i smatram najboljim igračem Partizana, moram da objasnim svoj stav da ga ne smatram top 3 šuterom u ligi.

 

Ja kada posmatram učinak bilo kog igrača po bilo kom parametru uzimam u obzir i impact koji taj igrač ima na ekipu i rezultate. Situaciju sa Pejdžom ja vidim ovako: on je izuzetno racionalan igrač, u smislu da neće uzeti šut preko ruke, iz teškog driblinga, van balansa, sa više od 7 metara, generalno neće uzeti težak šut (ima izuzetaka naravno, ali vrlo retkih). To znači da ako nije sve savršeno u akciji koja se igra za njega (tajming dodavanja, položaj tela, položaj nogu, udaljenost čuvara, udaljenost od linije za tri...) on će jednostavno loptu koju dobije vratiti nazad, a to u ovosezonskom Partizanu u principu znači da je taj napad gotov i da će se završiti izgubljenom loptom ili frljokom iz nemoguće pozicije nekog drugog igrača. U toj situaciji, ako posmatraš samo igrača, on ne radi ništa pogrešno, naprotiv, ali gledajući tim i rezultat, to nije dovoljno korisno. Pejdž vrlo retko koristi ulaze, floatere, šut sa poludistance, ne iznuđuje faulove, retko asistira, tako da je jedina prava pretnja njegov šut za tri, a te šuteve on bira vrlo pažljivo. U drugom delu prošle sezone, kada smo se potpuno uigrali, akcija za Pejdža je često bila samo početak sekundarne akcije, kada se situacija da je fokus odbrane na njemu eksploatisala da se protokom lopte i kretnjama ostalih igrača stvori višak i to je izgledalo odlično. Zahvaljujući dobrom napadačkom ritmu i protoku lopte, on je povremeno ostajao sam na šutu i u akcijama koje nisu igrane primarno za njega. Ove sezone to se može videti samo sporadično. Ovo napominjem zbog toga da naglasim da nije sve samo njegova krivica. Ipak, za mene, odličan šuter mora ponekad uzimati i teške šuteve i iskočiti i preuzeti odgovornost i kada timska igra nije savršena.

 

Ako posmatramo brojke, njegove su dobre što se tiče procenta šuta za tri, ali ne i nešto extraordinary s obzirom na to kakve šuteve uzima, što sam objasnio gore. Ove sezone u aba ligi on ima praktično isti procenat za tri kao Dangubić i Zagorac. U ovakvom Partizanu je peti igrač po broju poena, a deveti po indeksu korisnosti. Jedini parametar koji mu ide u prilog je +/- i to se jasno vidi u igri, nema dvojbe da mi bolje izgledamo s njim na terenu.

 

Ako računamo igrače koji uzimaju više od tri šuta za tri po meču, ove sezone su bolji šuteri od njega i Lojd i Pulen i Jaka i Edo Murić i Jošilo i Dobrić i Jarod Jones i Jure Škifić i fakin Roko Leni. Sa nešto manje pokušaja i Branko Lazić i Simonović imaju procente bolje od njega. Gotovo kompletne bekovske linije Cedevite, Zvezde i Mornara imaju bolje procente, a i mnoga krila. Pejdž je 45. igrač u aba ligi po procentu šuta za tri. Da daje po 20+ poena po meču te brojke bi mogle na drugi način da se posmatraju, ali on daje 8,5. 

 

I da završim kako sam i počeo, ja stvarno volem Pejdža (šta li bih pisao da ga ne volem :classic_biggrin:), ali se ne slažem da on spada u top 3 šutera lige. Bar ne ove sezone i ne prve sezone kad je došao, o prethodnoj bi možda moglo da se diskutuje.

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

I ja mogu mogu da se upišem u grupu ljubitelja Markovog šuta. Isto je važilo i za 3pka, sličan rispekat i za J.Carolla isključivo zbog prelepog šuta i procenta koji imaju kad se odigra dupli blok za njih.
Realno, ti igrači su samo dodatak koji tim čini boljim, čak mislim da bi Stranica imao lošiju statisitiku od Anđuše u Buržu, a sličsn su tip.
Al jbg, Đuša šutira iz stomaka, što oku ne prija

Sent from my HD1913 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Angola said:

Teska vremena prijatelju moj...

Na polovini sezone, bez ambicija, bez sanse da se uradi bilo sta ozbiljnije. Gomila utakmica, koje ce se mirno ispratiti.

Bar cemo sacuvati zivce...Gde nema ocekivanja, nema puno ni nerviranja. 

 

Sve do srede i user pobede u Kubanu 😄

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...