Jump to content

KK Partizan 20/21


uvrnuto

Recommended Posts

Ako smo krenuli da se resavamo igraca koji nisu ispunili ocekivanje - ok super

Nadam se da posle cmm sledi i odlazak ili da se bar sprema odlazak i mike zagorca jankovica i jednog i drugog a vala i tomasa

 

Ali pre svega toga moraju da odu oni koji su ih doveli

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, n4l1m said:

strucno analizirano i vazda realno nema sta..

 

CZ i Budućnost ne bih spominjao. Mornar igrački osetno jači.

Olimpija je taman tu negde. Kada na to dodaš količinu povreda koja se desila - Jaramz, Mozli, po par preskočenih Zagorca, Pejdža, to je to.

Možemo i dalje da analiziramo, čak i ove osrednje ekipe koje slede, su u prednosti na bar 2 pozicije.

 

Uz barem jedan promašen transfer manje, te izostanak eksperimenta sa Šćepom, bili bismo u 4.  Ali to se nije desilo.

 

Kako god, ne postoji računica po kojoj smo trebalo da se prošetamo do top4. Samo da izginemo do te pozicije.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, realno *w said:

 

CZ i Budućnost ne bih spominjao. Mornar igrački osetno jači.

Olimpija je taman tu negde. Kada na to dodaš količinu povreda koja se desila - Jaramz, Mozli, po par preskočenih Zagorca, Pejdža, to je to.

Možemo i dalje da analiziramo, čak i ove osrednje ekipe koje slede, su u prednosti na bar 2 pozicije.

 

Uz barem jedan promašen transfer manje, te izostanak eksperimenta sa Šćepom, bili bismo u 4.  Ali to se nije desilo.

 

Kako god, ne postoji računica po kojoj smo trebalo da se prošetamo do top4. Samo da izginemo do te pozicije.

Daj realni ne zajebavaj 😁. Dovoljno je bilo tita postaviti za trenera i bili bi ladno u 4. On bi mozda i evrokup osvojio sa ovim timom? 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Cooper said:

Najveci pad u odnosu na proslu sezonu imaju Efes i Partizan.

Ekipe koje su bile na vodecim pozicijama u svojim takmicenjima.

To nije slucajno...

Mi i jesmo nesto menjali, ali Efes ima potpuno isti strucni stab i tim.

Ima nesto u onom nesrecnom zavrsetku...

Efes ima 17-0 u Turskoj ligi.

  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

CMM je u poslednje vreme odigrao lose, ali nije to sve njegovom krivicom. Smena trenera, padanje u bunar cele ekipe, pa ne moze on sada od jednom da ide suprotno od onog sto se desava. 

 

U Cedevita Olimpiji je (u ABA ligi) igrao celih 6 minuta vise (24 u Partizanu prema 30 u COL) a postizao je slican broj poena (14 u COL, 12.6 u KKP). Sut iz igre nesto bolji u COL, ali identican % za 3p (33.3%).

 

Ono sto zapada za oko jeste da je na tu 20% manju minutazu ipak imao znacajno manji broj asistencija (5 u COL, 3 u KKP u proseku) a za ovih 14 utakmica je za 3p uspeo da opali vise puta nego u skracenoj prosloj sezoni (21 utakmica).

 

Gledao sam Partizan, pratio ga, evidentno je i golim okom to sto pokazuje i statistika - CMM precesto nema s kim da igra, te sledi znacajno manji broj asistencija a veci broj suteva za 3p. 

 

Nemojte biti tako ostri prema CMM, realno, ima barem 3-4 igraca koji na keca zasluzuju nogobulj, a to nije CMM. Kod Trinkija bi CMM bio ubedljivi MVP tima, sto i sada jeste ali na ustrb povredama Jareta, ali opet bolji je od Mozlija i Tomasa. Velika greska bi bila oterati ga. 

 

Na koliko uopste ima ugovor? 

 

Jedino bi bilo smisla ako se skroz odustalo od sezone i ovo je nacin da se zaradi na njemu. Dakle nije da ga tera neko, nego da prodaju jer se odustalo od sezone. 

 

Link to comment
Share on other sites

Što se tekme u Francuskoj tiče, potisnuto. A Filipovski pizdi i jebe majke baš kako bih i očekivao od jednog vegana - mlako i neuverljivo. 

 

O našima nemam više šta da kažem, najgori tim koji ja pamtim. Ništa nije krenulo kako treba, od neprodužavanja ugovora Birči (ne sprdam se sad), nesporazuma s Gordićem oko produženja, totalnim promašajem u proceni s Mikom, Novice koji se opasno sramoti i krcka taj status legende, prvi je da prikenjava i glumi strogoću iako ne može više ništa na parketu, a kulminiralo je na kraju dovodjenjem kanturine Dangubića, Zvezdaša koji nije košarkaš, i koji dobija platu veću od Jareta ili Zagorca. I normalno da je sve otišlo u kurac. Uz to, igra se bez publike, izgubili na startu neke tekme, pa Mozlija i Jareta na određeni period, uvukla se nervoza i nepoverenje, jedan trener, drugi trener tu ne pomažu, kola kad krenu nizbrdo, ne staju.

 

Poslednja vest oko Kodija je u redu, naročito ako ima kluba koji bi preuzeo njegov ugovor do kraja sezone. Čovek nije ispunio očekivanja, meni najviše smeta to što je ball hog i što ima baš previše driblinga u prazno, koji ništa ne donose. Pamtiću ga po gomili napada gde drvi loptu da bi na kraju uzeo step back trojku ili još bolje, dugu dvojku. Nije najveći problem, naravno, ali verovatno najlakše može da se udomi. Ostajemo sa Perkinsom, Jaretom, Trifom i Pejdžom na bekovskim pozicijama, i ja tu ne bih ništa dirao do kraja ove, ionako izgubljene sezone. Bar da se Jare vrati, da vidiš šta imaš u Perkinsu i da li ima nade za Trifu. Ako i ima nadanja za neki rezultat u Evrokupu, rešiće to Kubanj brutalno sledeće srede već do poluvremena.

Edited by zorex
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Posle Arene i Pionira izbaceni smo i iz Hale Sportova...

 

Quote

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је данас да ће у Београду бити отворена још два пункта за вакцинацију против корона вируса.

Весић је за ТВ Пинк казао да ће нови пунктови бити отворени у Хали 3 на Београдском сајму и у Хали спортова „Ранко Жеравица” у Новом Београду

 

Link to comment
Share on other sites

Mislim da se ovde debelo preteruje. Kao što je prošle sezone KKP igrao iznad svih objektivnih očekivanja, ove igra dosta slabije u odnosu na objektivna očekivanja. Međutim, da ovaj tim takav kakav je nije bolji od jedne COL koja ima 7 igrača za rotaciju je teško preterivanje, pa makar Blažič bio najbolji igrač u obe ekipe ove sezone. 

 

PG: CMM, Gordić - nekompatibilni u startu jer imaju iste ili vrlo slične vrline i mane, ali ovo je rotacija na PG kojoj samo Cobbs-Ivanović combo kvalitativno parira, imajući u vidu sve Zvezdine promašaje na poziciji

SG: Jaramaz, Paige - jedan je legitimni kandidat za reprezentaciju Srbije i to ne ovu iz kvalifikacijskih prozora nego najjači tim, drugi je u top 3 šutera u ligi (najblaže rečeno), naravno kao i većina šutera je fizički i defanzivno slabiji, a daleko od toga da je puki specijalac jer ima sasvim dobar floater i košarkaški rezon

SF: Zagorac, Dangubić, Trifunović - ovo je na papiru takođe solidna kombinacija, apsolutno konkurentna za ABA F4. E sad, u praksi je Zagorac ozbiljan problem jer uprkos talentu koji prezentuje u jednoj od 5 utakmica, užasno je nekonstantan, ima kompleks više vrednosti i njegovom nekonstantnošću pada koncepcija tima jer se onda od Dangubića traži da igra ono što ne zna niti je ikad znao. Dangubić je pre samo 2 sezone bio top defanzivac na EL nivou i sasvim je komplementaran kao igrač za popunu petorke, za takmičenja koja igrate to je više nego korektno. Ponavljam, Zagorac je tu veći problem. Ima igrača koji one oko sebe čine boljim, a za njega bih rekao upravo suprotno - čini ih lošijim svojom iso košarkom i ulogom za koju ima talenat na papiru ali praksa ga demantuje celu karijeru. Trifunović je solidan mlad igrač čijih 10 minuta po meču ne bi trebali da budu problem u ABA i EC.

PF: Thomas, Novica, Janković - realno tanko, čak i da je Thomas u odličnoj formi a nije, šta više ove sezone je prilično razotkriven, a def nije ni neki zahvalan karakter. Ovde je morao biti jedan konkretniji back up jer su Novica i Jankela prilično neupotrebljivi. 

Centar: Mika, Mosley, Tigar Janković - Mosley i Tigar su više nego dobre opcije. Mika je koncepcijski promašaj, ovo što se sad bunari sa njim na PF je isto dosta lov u mutnom, spore noge, on je jednostavno centar i to mekani. Ima skilla ali Partizan nikad nije gradio ekipu oko mekanog centra, već se tu uvek išlo na tvrdoću. 

 

Dakle, ovo je tim sa manama, ali imho jedino KKCZ ima opipljivo bolji sastav u ABA ligi (i to pre svega zbog igrača ekstra kvaliteta za ABA uslove poput Loyda i JOB), Budućnost je tu negde po kvalitetu ali je taj tim mnogo kompatibilniji međusobno i bolje skockan, a Mornar je gunnerska ekipa bez pravog balansa, klasična ekipa koja na šutersko ludilo može da mlatne možda i CSKA ako im se otvori, al ako mora da se igra half court košarka tu ne bih previše računao na njih iako imaju def vrlo potentne šutere. Pa nek je i Mornar egal sa KKP, COL je jako tanka ekipa, a Igokeu, Megu i ostale ne bih pominjao, od njih je KKP osetno jači na papiru.

 

Imho, osnovni razlozi neuspeha i apatije:

- loša forma Thomasa

- loš karakter nekih nosećih igrača pojačan odsustvom publike i pritiska

- iluzija o Zagorcu kao nosiocu koja traje

- povrede

- mlak stručni štab, odsustvo "partizanštine" u smislu naloženosti, kao neko ko navija protiv KKP moram reći da je ovo najbeskrvniji tim KKP od kada ja pratim, KKP koji ne želi pobedu više od protivnika, da ne kažem plaćenička ekipa; ovo je do stručnog štaba ali i do odsustva publike, naboja i odgovornosti

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Generalno, mislim da je Kejos u pravu. Sa samo par delova se umereno do pretežno ne slažem:

- COL, takva kakva jeste je eto, sad ipak dvaput drknula Budućnost u pet dana, sasvim fino guraju i u ABA i u EC. U vezi oba tima, papir je jedno, ta skockanost je ipak ključna, pa makar tim imao samo sedam igrača.

- duet Jaramaz, Pejdž je u teoriji sve što je napisano, ali je prvi, nažalost, dosta povređen ove sezone, a drugi ne može da igra u igri bez logike, kakva je naša. Kada mu pritom ne krene ni šut kao pre neko veče, mane dolaze do izražaja, a nema ko da ih ispravi.

- Janković ipak nije toliko dobra opcija.

 

I ja mislim da naš tim u teoriji jeste u prva četiri ABA tima (jer tim koji je malo promenjen u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je bio na vrhu EC i ABA se sigurno nije toliko srozao zbog par promena), ali od teorije do prakse nas deli taj lepak u vidu dobrog trenera i atmosfere, a to je, kao što smo mnogo puta videli, ipak ključno. Dobar trener i unutrašnja hemija će unaprediti i grupu zgubidana, obrnuto biva daleko ređe.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Paige je trash igrač, samo šut ima i to je to. Sa loptom ne može da napravi ništa, fizički slab, loš defanzivac. Nikola Janković definitivno nije nikakva dobra opcija, limitiran igrač u oba pravca. Tanka je ovo ekipa, da se ne lažemo. Jedino što se slažem da nijeste slabiji od Cedevite po kvalitetu rostera. Zvezda ima za klasu jači roster, Budućnost je odlično sklopljena ekipa, a Mornar ima više nagomilanog kvaliteta.

Edited by Betolingar Misdongard
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, Alex_Serbia said:

@Chaos Is Me

 

"Centar: Mika, Mosley, Tigar Janković - Mosley i Tigar su više nego dobre opcije"

 

Kakav nacin da se diskvalifikujes posle toliko ispisanih recenica. A bio si, ako ne da dobrom, a onda makar na ok putu.

 

Pa mislio sam za ulogu drugog i trećeg centra, razume se. Mosley je najbolji back up centar u ligi, a kakav takav bivši mvp takmičenja je svakako dobra opcija za trećeg centra, posebno od kako je doveo slobodna bacanja na podnošljivu meru. 

Link to comment
Share on other sites

I dalje vam je navijacki narativ losh. Podsjecate me na mog druga iz Splita,koji u 2020. i dalje misli da Split treba svake godine da dobije wild card za EC i ABU.

Nije to vise to vrijeme, niste vise europski powerhouse. I onda, kad vec mislim da ste to ukapirali, vi prosle godine zagrizete u pretjerivanje o osvajanju EC i ABE, a onda ove godine,skoro isti taj tim, skoro pa iz dana u dan nazivate najgorim, nesrchanim, nedostojnim Partizana. A razlika je u tome sto mislite da je problem sto nema publike i nema Trinkija. How yes no.

Ostoja radi dobar posao, tim je dobar, a vi jos imate ohoho vremena da vam sezona bude uspjesna.

Glavu gore.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ma samo trener. U osnovi svega u košarci. Meni se nije sviđao roster ni prošle godine ali kako je Trinki cedio suvu drenovinu.. Mislim da nije preterivanje da je finale EC bilo realno. A u plej ofu Aba nikada se ne zna tu bi Zvezda bila problem zbog kvaliteta ali i tu bi Trinkijeri bio faktor. Znači prva dva u EC i prva dva u Aba uz kup u džepu. Uz slično koncipiran sastav i verovatno ne skuplji od ovogodišnjeg (ako je i skuplji ne mnogo).
Kako to izgleda iz ove perspektive..
Ali jbg verovatno Vučić poslao koronu, mislim da ne budem njegov apologeta ali logično je da ne bi ni dovodili Trinkijerija ali bi ga ranije rešio da je situacija onakva kakvom je zamišlja mali Tegi.
Uvek je teže iz pozicije EC srušiti evroligaša. Mi smo sa Tomićem išli na skuplju EL Budućnost, pre toga Budućnost na nas...

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Kosta said:

I dalje vam je navijacki narativ losh. Podsjecate me na mog druga iz Splita,koji u 2020. i dalje misli da Split treba svake godine da dobije wild card za EC i ABU.

Nije to vise to vrijeme, niste vise europski powerhouse. I onda, kad vec mislim da ste to ukapirali, vi prosle godine zagrizete u pretjerivanje o osvajanju EC i ABE, a onda ove godine,skoro isti taj tim, skoro pa iz dana u dan nazivate najgorim, nesrchanim, nedostojnim Partizana. A razlika je u tome sto mislite da je problem sto nema publike i nema Trinkija. How yes no.

Ostoja radi dobar posao, tim je dobar, a vi jos imate ohoho vremena da vam sezona bude uspjesna.

Glavu gore.

Propustio si prošle sezone priliku da nam otvoriš oči. 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...